Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. flawless_

flawless_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2020
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    2.018
    Точно е тоа дека не можеш да му забрануваш дружење со некој ама треба малку самиот да го размрда мозокот и да не си дозволи да бидете во близина на луѓе кои и него го направиле будала и тебе те озборувале и навредиле. Тој треба да прекине контакт со нив ако има почит кон тебе, а не да те моли ти да се извинуваш.

На SummerGirl, темјанушка, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Никаде не реков дека ме моли тој знае дека сум во право и јас знам да кажам не.
    Инаку јас знам како диши дечко ми, сум се нашла во ваква ситуација и затоа знам како да постапам. Тој знае дека јас ќе му го кажам мислењето и ќе стојам на тоа. Затоа му реков дека ако сака нека се дружи,не го ставам у ситуација да бира. Но му укажав дека има вина,пишав и погоре.

Едит: Она ми кажа после пола месец со зборовите “знам дека дечко ти ти кажа ама јад сум бремена”,на што и реков “ Нормално очекуваш да ти честитам ама јас не можам додека сама не си кажеш,честито нека ти е”. Она ништо не ми врати после ова.
    Набрзо после тоа се деси другава работа.

На SummerGirl, cresa-jagoda и flawless_ им се допаѓа ова.
  3. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    25.544
    Според мене , периодов те потсетува на него , а додатно и тоа што тој се вртка во твоја близина . Јас не би му дала втора шанса ( освен ако навистина се покаже и докаже дека ја заслужува , си ги увиди грешките од минатото и научи од нив ) . Ако сметаш дека ги исполнува твоите критериуми за втора шанса , зошто да не се обидете пак . Сум дала многу шанси на сегашниот сопруг , кога решив дека веќе не давам шанси , тој се покаја , научи како не треба да се однесува со мене и сфати дека ако не се покае на време ќе ме изгуби засекогаш . Еве , сега трето дете чекаме :) . Со среќа и се надевам дека ќе ја најдеш сродната душа наскоро и ќе бидеш среќна :hug: .
    Нека дојде другар на маж ми вака да ме оговара и да стигне до негови уши . Не само што нема да се дружат повеќе , туку и ќе биде искршен од ќотек ( што јас не оправдувам , а маж ми е со краток фитил (facepalm) особено кога се шират невистини за тие што му значат ) . Тој за другар знае да се спротивстави на сите , не пак за фамилија . Од секогаш било така . Се сеќавам еднаш , мој другар ( на кратко бевме во врска , по што пријателството заврши заедно со неа , имам пишувано на долго и широко за тоа во друга тема , да не ја тупам и тука ) зад грб ми зборуваше дека сеуште сме во врска ние а јас сум излегувала со сегашниот сопруг ( тогаш дечко ) . Тоа стигна до моите уши прво , и јас бесно го барав низ училиштето ( а дечкото мој пак поим немаше зошто лутам наоколу како вулкан кој се спрема за голема ерупција и почна да оди по мене во обид да дознае што се случува ) . Кога конечно го најдов идиотот , почнав да му се дерам како може да зборува така за мене , нели му е срам , и тука застанува дечкото ( сега сопруг ) пред него и му вели : - " Каков проблем имаш ти со женска ми ? Нели вие завршивте Крејзи ? " . Бидејќи јас сум секогаш искрена без разлика на последиците , ја објаснив ситуацијата пред двајцата . Да не беше еден школски да го задржи маж ми , мислам дека тој идиот сеуште ќе имаше последици од ќотекот што му се спремаше . Среќа не дојде до тоа , иако си доби сочен шамар од мене и неколку удари од мм ( што не беа толку силни бидејќи школскиот и јас го задржувавме ) . Подоцна тој идиотот ми се извинуваше , дури и на колена ме молеше пак да сме се дружеле , да сме заборавеле на случувањата и на " врската од две недели " , што јас не прифатив . Веќе очи не сакав да му видам . Го сретнав по неколку години , дури и ми пружи рака да направи здраво . Ајде направив прво од култура , второ што целата драма се случи во средно училиште и веќе имаше добри 4 години поминати од тогаш . Не дека сме бфф од последната средба , ама барем направивме здраво :D .
    Јас велам дека ти си постапила правилно и во ред е што не сакаш очи да им видиш на другарот и женска му , јас да сум на твое место ( инаку и јас сум дрска и непријатна кога се работи за ширење невистини за мене ) би им кажала се што имам на ум да им кажам , а не па почит да имам за нив . Кој како ме третира , таков третман добива за возврат . Да видиш како ќе те почитуваат потоа ;) ќе се изненадиш дури .

На cresa-jagoda, Feminka22 и Regina.Phalange им се допаѓа ова.
  4. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    Мислам дека во прашање е самото тоа што првин сме затворени дома па ни недостигаат и луѓе со кои во нормални услови не ни минуваме толку многу време заедно.
    И ете како што кажуваш и сама и периодот те потсетува на него, а од друга страна до април не си мислела на него пречесто.
    Од тука заклучувам дека станува збор само за некое привремено недостигање, а не за поголема приврзаност.

Ако сметаш дека можеш да бидеш со него и покрај тоа што карактерно не си одговарате, можеш да се обидеш повторно да се зближиш.
    Ама дека ќе функционира, најверојатно само одреден период.
    За повеќе не верувам, бидејќи и самата си свесна дека не е за тебе.
    Врската не треба да биде „преживување“, туку треба да нуди поддршка, мир и да ти претставува „дома“.
    Ако не е вака, не вреди да се вложуваш.

На Biljarkata, cresa-jagoda, *Amethyst* и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.391
    Карактерно многу добро се слагаме иначе.Буквално го знам на памет веќе, и он доста ме знае.Само што и покрај тоа што ме знае ме повреди премногу со една постапка.Се мислам само бидејќи сметам дека пак може да го направи истото.Пред да го направи тоа совршено се слагавме.
    Не дека и сеа е лошо само што секад кога зборам со него или сум со него, се плашам дека пак лошо може да заврши.А тој период ми беше премногу стресен.
    Знам што треба да направам.Сега додека пишувам сфаќам што треба уствари да направам.Сама си одговорив до негде :$
    Ама би сакала да слушнам и уште некое мислење од вас, најискрено.
    Сама ќе си го склопам после коцките.

На Purplelilac и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  6. Supergirll8

Supergirll8 Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2018
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    21
    @Feminka22 a zosto ste prekinale? Koja bila pricinata

7. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    9.956
    Бубаче, јас скроз исто би постапила дури нема ни да и честитам.
    Според мене доста паметна одлука имаш донесено, но, од една страна не е во ред дечко ти да ти вели барем здраво да сте имале, тоа треба од тебе да дојде и да биде твоја сопствена одлука. Секако не му е сеедно и на дт но треба да ја почитува твојата одлука.
    Вака ти пишувам зашто знам мене како ми беше кога мајка му и сестра му на бившиот ме навредуваа тој по секоја цена сакаше да имам барем здраво со нив :doh: нема шанси, таков карактер сум и толку, па веројатно од тука и ја препознавам твојата постапка.

А што сака тој од тебе? (Зборам за другарот)
    Тој лично од тебе не сака ништо, туку тие луѓе спаѓаат во емотивни манипулатори, па секако тука доаѓа жртвата: девојка му завршила у болница па како тоа ти така си пишала и си изреагирала нели ти е срам или жал или што год да е....(типично префрлување вина, што манипулатори често го прават). Негово е да си го исчисти образот и да те направи тебе лошата. Нека не те погодува тоа зашто тој е таков и на таков начин функционира а очигледно таква е и девојка му.

На SummerGirl и buba4e89 им се допаѓа ова.
  8. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.391
    Напраи нешто што многу ме повреди како прво, второ не го задлужив УОПШТЕ, ме помножи со нула како да сум ништо, нешто што не очекував никогаш од него, поготово не коа животот ми беше црна дупка.
    Пред дури 9 месеци се случи тоа ама уште памтам како вчера да било.
    За мое чудо ничие, остави трага кај мене чим уште памтам.Може со текот на годините ќе заборавам скроз.

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Supergirll8

Supergirll8 Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2018
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    21
    @Feminka22 mislam deka e do periodot. Site pominuvame vreme doma i analizirame sto ni se slucilo i kako se slucilo. Jas mislam deka e do periodot.
    Okej e nekogas 2ra sansa no samo ako licnosta se pojavi, ako iskreno se pokae, ako napravi dela so ke ti dokaze deka zgresil navistina.
    No vo ovoj slucaj ti mislis na nego, na nekoj sto napravil nesto so najmalce si ocekuvala. Ako ti napravis prv cekor, nema da se custvuvas ubavo, zasto moze samo use pojke da te boli.
    Misli na toa kako uste malku zavrsuva ova so koronava, pa ke imas iljada sansi da se custvuvas poubavo. Veruvaj deka ke se pojavi licnost so koja iljada pati ke ti bide poubo❤️

На honey.11, Stark и Feminka22 им се допаѓа ова.
  10. Zumbula

Zumbula Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    139
    Девојки да ве прашам за совет и мислење, може и критика :) Со дечкото сме заедно скоро 10год. Се работи за "мешана врска", којашто на почетокот не беше одобрена од моите. Поминавме мн
    проблеми и пречки заедно и веќе сум премногу уморна. Сум прогледала на мн работи низ прсти, а сега веќе реагирам на секаква ситница. Неговите никогаш немале ништо против ( он вика не можат они да се мешаат), сум преспивала кај него, секогаш сум ги испочитувала за роденден, празник.. И никогаш не сум гледала дали они на мене ќе ми честитаат. Почнав да согледувам некои работи откако брат му ја однесе девојка му дома, која за брзо стана и снаа во куќата. Они се различна националност, но сепак иста вера. Кога беше дојдена првиот пат не успеав да се запознаам со неа. Всушност, уште тогаш ми се јави некоја љубомора. Таа не е од Мкд, па седеше кај нив, ручеци, едно др, јас не бев ни поканета. Нема везе...Уште кога ја видов поканата(која она рачно ја имаше изработено, па триста пофалби околу тоа) моето име напишано со помали букви се осетив повредено. Прв пат се запознавме на свадбата. Не беше класична свадба, него матично и ресторан.. Завршува све супер, идеме накај паркинг и она ми вика ќе спиеш кај нас? :) Инаку они одма после свадбата се преселија во др држава, она остана тука уште неколку дена, а брат му дур среди документи. Останав на спиење што останав, идеме на цигара сами ја и она, ми врти муабети што све требало да се купи, и као секако се ќе ни останело нас... Тогаш уште поголема одбивност ми створи, пошо она секако нема да живее таму, а не планираме ни ние. Се трудам да ја отфрлам таа љубомора кон неа, знам дека не е нормална, но почнав мн да се споредувам и да си правам проблеми во врска. Осеќам дека дечко ми, а и неговите уште толку ми ја зголемуваат, со нивните воодушевувања што све она направила. И беше роденден сеа скоро, и ми кажува дечко ми, као честитај и... Ок, викам сеа ќе и пишам. И он, чекај ја прво да и честитам, после ти.. Ме примети дека збеснав, и као ај бе пиши и што има врска. Као да се натпреварува со мене осеќам, па за да направи он повеќе, и се јавил. Јас идам таму со години, и сум седела со неговите, и кафе ќе сум направела и се.. Мене никогаш никој не ми се јавил да ми честита ни роденден, ни празник, освен ако не појдам јас да им однесам торта па да ми честитаат успат. Знам дека она е официјална снаа, ама со години сме заедно, и сметам дека треба да биде поинаку. Не сакам да се расправам со него за тоа, но сакам да се промени се тоа. Морам да нагласам уште нешто, мајка му ме начека во кујна, и почна да ме прашува дали јас сум ги знаела обичаите, за имиња на децата,и кога наиде он одма ја смени темата. Нешто што со неа немаат никаков проблем..Она и рака им бакнуваше.. Јас на дечко ми јасно му имам дадено до знаење што прифаќам, што не и тоа е нешто меѓу нас двајцата. Не сакав да му кажам, не сакам да стварам раздор, ама ме изнервира зашто така педерски позади врата ми збори, и му раскажав. Не сакав да се расправа со неа, само да и укаже на некои работи, за да не се меша во иднина, но он почна да ја брани. Не верувал дека мајка му ми зборела за имињата на незачнатите деца, и тоа што ми зборела за обичаи било најдобронамерно и сакала само да ме поучи. Не сакам ни да им кажам на моите, едвај се помирија со врската, па сега уште ова. Ве молам кажете ми што мислите за ситуацијава и како да се поставам, ако некој воопшто имаше живци да ми го дочита целиов пост :)

На AAKG му/ѝ се допаѓа ова.
  11. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    1.508
    Не очекувај дека нешто ќе се смени колку и да му кажуваш што ти смета а што не. Кајнив си се такви обичајте и тое то. Врска ко врска, денес ја има утре ја нема а ако им бидеш снаа, најубо е да си се тргните настрана за да си бидите рајат и двата и да не ви се мешат одстрана. Размислиси дали сакаш иднината да ја врвиш во мир или во расправии. Со постарите никогаш нема да излезеш на крај та од нивна та од наша страна.

На SummerGirl, 1209 и Sejfullai им се допаѓа ова.
  12. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Па имаш од сега наговестувања за тоа кој ги влече конците и кој ќе ги влече. Претпоставувам за тоа кој на која вера припаѓа, и верувам дека муслиманите се уште потешки во отстапувања од религиското и обичаите. Повеќето се фини на почетокот, после не им се дава нивното а ти кога веќе си се фатила во орото,ќе го играш до крај. Ради мир у куќа. :)

На SummerGirl, Alisa22, *Amethyst* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Zumbula

Zumbula Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    139
    Не се работи само за постарите. Он не е некој голем верник, па секогаш и нив сум ги сметала за полиберални, а и никогаш немале коментари, се до скоро..Ваљда кога видоа дека работава е стварно сериозна.Затоа и толку сме опстанеле. Мене мн ме загрижува таа љубомора кон неа, но мислам дека и он има мн придонесено за тоа. Брат му ги потсетува дека на неа и е роденден на пр за да и честитаат, а он тоа не го прави. Не знам, можда и претерувам, мн работи ми се собраа. Моите исто го третираат и дечкото на сестра ми, и него. Никогаш не дозволиле да се осети другачие, додека јас таму се осеќам баш така. Кога ќе дојде она кршат јазик за да ја испочитуваат, не е дека не ги разбира, а пред мене колку пати дали намерно, дали ненамерно не зборат на македонски. Мене ми е некултурно да зборам пред некој што ми дошол дома, а да не ме разбира.

14. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.914
    Мислам дека конечно си го покажале лицето.. Сега сфатиле дека сте сериозни со врската и дека е време ти да почнеш да ги учиш нивните обичаи. Се надевам дека и дечко ти е согласен да не живеете кај нив и да не дозволува да ви се мешаат неговите. Во спротивно ќе имаш проблеми.. Разговаравте на темата брак или уште ви е рано за тоа?

На SummerGirl, 1209, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Zumbula

Zumbula Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    139
    Мислиш дека е така ради верата? И дали јас претерувам што ми е криво зашто не ми честитале роденден или празник? Јас го прифаќам и него и неговите, ама не дозволувам никој да ме менува и јасно го имам тоа кажано од старт. Ако е така, ќе се пуштам од орото.

16. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Се замараш со глупости за другата снаа.Јас да бев на твое место, ич немаше да ми биде гајле дали ќе и даделе нејзе повеќе или ќе ја испочитувале. Што е до мене, се нека и дадат нејзе. Ми е гајле. Се дури не ми се меша во животот никој што ми е гајле дали ме почитувал. Најлошо ако сака нека мисли за мене. Дали кршеле јазик, со неа, а со тебе намерно не зборувале македонски, зошто се замараш не знам. Со глупости се мачиш.
    Со тоа другото, тоа што тој не верува дека мајка му ти зборувала така...ваљда ти за 10 години го познаваш што човек е. Дали во иднина ќе те тера да правиш работи кои не ги сакаш заради неговата фамилија. Расчистете со време, пред брак. А за твоите што ти е гајле, тие не патат од твојата мешана врска, од своите закоравени сфаќања патат.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Zumbula

Zumbula Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    139
    Не сака ни он да живееме таму, и он се расправа со нив, ама ко што ни е финансиската ситуација за нигде, осеќам како да си ја наведнува главата и си остава опција и за таму. Му кажав јас дека дур не сме способни да си оформиме сами фамилија, немам намера и да ја оформам, макар и цел живот била сама.

18. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Тоа е само мое мислење, се надевам дека нема да е таков исходот..
    Мислам дека муслиманите се многу потврдокорни отколку христијаните, поготово здравје кога ќе дојде и внучето на свет.
    Секако клучен е тука дечко ти, ама по тоа горе напишано он веќе зазема страна.
    Се надевам дека грешам.

На SummerGirl, Feminka22, Alisa22 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Zumbula

Zumbula Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    139

Па некако индиректно се меша, мене ми кажува што и како требало да се купи за дома, а и на нив им кажала, се чудам како и успева. Они не се некои имотни, татко му кредит зема за да изреновира по дома и да купи некои работи, па уште и муабети како све ќе ни останело на нас. Јас не сакам ништо, ама која е она да ми праи такви муабети као јас да ќе живеам таму. Успат брат му од таму му кажува иди напрај ова, збори им на старите ова.. Веќе ме побудале. Пред н год кога си го земав зимскиот одмор, ненадејно се појавија на врата, да ги изненаделе демек и ние нигде не отидовме, ајде да се видат, а имавме планови.

20. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Според мене, смачено ти е да си “девојката” после 10 год статус кво и тоа ти ја ствара љубомората. Имам близок пример таков 10 год се заедно, братот женет, дешавки слични ко ти шо кажуваш, и девојкава иако не признава отворено, ја нервира тоа шо овој нема абер за чекор напред. Небитно.
    Не можеш да се споредуваш со неа, секој на местото свое. Осетлива си и те нервираат ситници, и треба да го контролираш тоа. Читам многу девојки се нервираат за свекрвата им рекла вака, им рекла така. Рекла, рекла, од едно уво влегло од друго излегло. Не замарај се. Гледај со дечко ти да ти е погодено. Здравје ако се земите, тргнете се настрана и мирна глава.
    Но, имај предвид дека тој му е брат и ќе му значи секогаш. Тоа колку жена му му влијае си е нивна работа, не се споредува твојата и нивната врска. Секоја си е заснована на различен начин. Не прави проблеми кај шо можеш да немаш. Терај си да ти е убаво.

На SummerGirl, *Amethyst* и buba4e89 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.