Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. leilla

leilla Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    146
    Леле кој заостанат менталитет значи.. Ц ц ц.
    Тој на одмор а ти казнета и тоа за нешто што тој цело време го прави, провоцирање.
    Ништо ич, убаво ти предложија пиши му смс раскини му. Ако се понаша вака сега, не сакам ни да помислам како ќе те третира подоцна. Тој не те заслужува!

2. M.a.r.i.l.y.n

M.a.r.i.l.y.n Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    722
    Ич немој да се секираш, дечковци ќе дојдат и пројдат. Ваквиов тип на мажи ги мразам највеќе. Кој е па он тебе да ти забранува, тебе да те казнува. Немој воопшто да се секираш, млада си, уживај во животот. И јас се согласувам со Ана, пиши му порака, без многу емоции, кажи му дека му раскинуваш. Толку и заслужува тој. Уживај си, во скоро време ќе си најдеш некој што те заслужува ;)

3. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Кога 10 девојки (без ниедна против) исто ќе ти кажат имаш добри 99,99 % дека се во право така да послушај ги :D.

Прати му СМС само ако ти е гратис инаку не си троши импулси, не вреди толку :D.

На tuanche му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sweet25

sweet25 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    318
    Пиши му колку добро ти дошла неговата казна :D
    и откачи го , ама озбилно.
    Немој да го откачиш со зборови колку те повредил, или ти згрешил, не му ги дигај акциите на таков кретен. Не му пишувај што ти пречело, тој веќе го знае тоа, но не се замара.
    Не му придавај значење. Кратка и јасна порака, и после игнор.
    Не дозволувај да одредува тој ни дали ќе се видите, ни пак правила некакви за со тебе.
    И на машките им треба многу време, а и нас женските искрено, за да засакаме, некогаш и времето не помага.
    Така да, избриши си го тој од глава, не попуштај и ќе бидеш посреќна утре. :)

5. tuanche

tuanche Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    леле девојки ми го вративте расположението .. од се срце ви благодарам да знаев порано ке ви пишев не знаете како бев не можев и на работа да се концетрирам ништо .. фала ви уште еднаш

6. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Абе девојче за што виновна ти?немој толку да си наивна ова вашето е многу кратко и неможе да се нарече врска,типот ти изиграва некој голич кабадаја,не чекај тој да го каже последнит збор кажиго ти и одкачи го одма детето е брич невиден само то можам да ти кажам и тоа што ти зборува за др.девојки постојано покажува колку нема муабет во него колку е ГЛУП и незнае да се издрази,излегвајси со другарките дружисе уживај во летото не го чекај него да ти попува некои глупости туку послушајги советите на девојките и маниму ги клоците....

7. tockaa

tockaa Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    1
    Со едно машко се запознавме пред скоро три месеци ...
    поцнавме да излегуваме и официјално сме во врска 2 месеци ... се бесе преубаво
    Исти сме на карактер ... ептен се поврзавме секој ден бевме заедно
    За кратко време се залјубивме двајцата (се гледаше дека и тој е заљубен) ... и сам велеше дека сум му се појавила во периодот кога од се имал кренато раце и од девојки и од се бил разочаран. Рече дека ме сака дека се чувствувал како тинејџер :D
    Има 27 години и зад себе имал доооглогодишна врска од околу 9 години :worried:
    Разделени се една година скоро - таа го изневерила а тој ја фатил :worried:
    Машкото е предобро ... дури и премногу добро. Паднав на него ... го сасакав за кратко време
    Ми се чинеше дека го познавам цел живот ...
    Јас имам 23 години ... зад себе имам подолга врска од околу 2 ипол години
    Го сакав него ама изгледа не доволно за да мусе предадам целосно ...(никогаш сме немале односи)
    Сакав да го направам тоа кога ќе сум сигурна дека човекот е за мене и можам целосно да му верувам
    Така и направив му се предадов на човекот во кој сега сум заљубена ... после месец ипол врска
    Се беше убаво ... беше изненаден и неможеше да си поверува дека е со мене ... дека има таква девојка покрај себе. Прво несакав да му кажам да не ми се смее ... денес тоа е необично за 23 годишна девојка :). Рече дека уште повеќе ме сака сега

Пред една недела се случи нешто неочекувано ... бевме заедно до 4 цасот вечерта се беше супер
    Другиот ден не ми кревасе телефон .... цел ден
    Само вечерта ми пиша порака не ме барај некое време
    Сакам да размислам што сакам дали сум спремен за врска :o
    Срцето ми се скрши .... пробав да ѕвонам пак не креваше
    Цела недела не го побарав си реков тој ќе ме побара ... некни во саботата го видов излезен во дискотеката ... сакаше да ми зборни нешто ... само му се исполив и реков не со главата и заминав
    Многу ми беше тешко. Си заминав дома и ете го ми заѕвони ... таман кренав и реков кажи слушнав гласови ... беше со друштвото.
    Дали сакаше да се јави па тие му рекоа не ја барај ... дали тие се јавија а тој прекина незнам.
    Другиот дене пробав пак да се јавам ... не ми крена
    Ми стаса порака
    Јас имам мн да ти објаснам и кажам али сакам да знаеш дека ништо не е до тебе. за ова што се случи јас сум крив и проблемот е до мене. ти си скроз ок и такво чупе како тебе немам сретнато. Сакам само и ти да ме разбериш дека поминувам низ период каде не ми се јасни некои работи лично а мене . Сакам само да бидеш стрплива и јас ти ветувам дека ќе се видиме ако сакаш и ти и ке правиме муабет за нас. Несакам ти да се секираш за ништо и да не е нервираш. занм дека многу те изреволтирав али се ќе биди... Во моментов немам храброст да ти се јавам и стварно незнам што да ти кажам али за скоро време ке се видиме и ќе прајме муабет....

Што да правам ... незнам ми треба совет

8. detelinkaa

detelinkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    60
    Ауууу, несалам работа! Батали го типов! Он на тебе! Те казни и заминал на одмор... кој му го дава тоа право? Покажи острина и кажи дека не може така со тебе!
    Напиши му само едно - Adios amigo! 8)
    И да не кинеш нерви, вакви кретени има со лопата да ги риниш :!:

9. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Долга е приказнава,и ме мрзит цела да е раскажувам,ама ми треба мислење.
    Значи вака,дечково постојано ме гледа
    мислам знаете какво гледање :lol:
    а и јас исто.
    Знае дека го сакам,а и тој ме сакат(ше). И секогаш кога ќе се сретнеме ми се смешка.Значи тој прв а јас не! :!: И прашањево ми беше,што мислите ме сака уште или не?! :?:

10. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    типот има 27 години и не знае што сака??????
    остави го и не го барај повеке остави го нека одлучи он шо сака ако вредиш во неговите очи ке те бара тој тебе ако не нека си бара шо му фали

На tockaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Вие флертувате или глумите недостижни. Ако некој се навистина сака се тргнува во поход на освојување ;) . Кај вас изгледа е ,,кој прв да почне,, или ,,ми се иска ама не ми стиска,, :$
    Дали нависитна те сака :?: прашај го или остави времето да покаже. Сега и малку му ласка зашто знае дека ти го сакаш.

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    10.111
    Се гледа дека на дечкото му се допаѓаш, но според неговите реакции тој сеуште не е спремен за врска. Девет годишна врска треба време за да се преболи, за твое добро ќе биде ако го заборавиш.

13. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    ова „не е до тебе до мене е“ го кажувавме кога имавме 17 години. малку е клише. + типов не е дете туку 27 години има. имал врска од 9 години и се скарале, можда не е лесно ама па до олку драми дека нема храброст за да ти крени :fubar: јас мислам дека типов пробува да те октачи на фин и леп начин не е до тебе до мене е :roll:

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.568
    Допаѓања:
    201.775
    Во принцип, кога машко вели дека не е до тебе, туку до него, обично е обратно. Ама тоа не си го сфаќај лошо. Мене ми е малку глупаво што играл на картата дека е повреден после долга врска, затоа што најверојатно знае дека ние девојките лесно паѓаме на такви работи. Велиш дека сте биле заедно, ти бил прв и сега му текнало дека не бил спремен за врска?! Ако вистински не бил спремен за врска, немало да те залажува, веднаш ќе ти го кажел тоа. Мислам дека овој човек не е за тебе, ама ако не сакаш да дигнеш раце од него, разговарајте. Ама не очекувај премногу.

15. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.391
    Допаѓања:
    1.116
    За точка : Дечкото баш ми изгледа искрен со пораката која ти ја пратил. Почекај некое време, да си ги среди мислите, разговарајте како возрасни, што впрочем и сте и одлучете што понатаму. Тоа што така постапил стварно не е во ред но стави се во негова кожа, до пред малку со едната нога бил во матично. Сигурно уште го печат старите рани, па во момент на слабост така постапил. Ако мислиш дека вреди, почекај го некое време да се „среди“. Тоа е мојот совет за тебе.

16. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.391
    Допаѓања:
    1.116
    За точка : Дечкото баш ми изгледа искрен со пораката која ти ја пратил. Почекај некое време, да си ги среди мислите, разговарајте како возрасни, што впрочем и сте и одлучете што понатаму. Тоа што така постапил стварно не е во ред но стави се во негова кожа, до пред малку со едната нога бил во матично. Сигурно уште го печат старите рани, па во момент на слабост така постапил. Ако мислиш дека вреди, почекај го некое време да се „среди“. Тоа е мојот совет за тебе.

17. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    И јас мислам исто ко другиве феминки.

Врска од 9 години не се заборава лесно, али тој не е дете за да не знае што сака. Му се допаѓаш, али ти бара време. Ти најубаво си знаеш дали вреди за време да му дадеш. Ми изгледа на доста збунето човече, може ќе се свести, а може и не ... Ти одлучуваш дали ќе го тргнеш уште сега.

18. tockaa

tockaa Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    1
    ќе го оставам да си ги разбистри мислите ... да кренам раце срцево не ми дава
    Иначе друга зафркната ситуација е што бившата негова моментално е во врска со братучед мој прв
    Заедно се од април месец .... тој знаеше и не му сметаше велеше дека со неа му се средени чувствата одамна и се има расчистено.

19. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Можеби требал малку порано да се одалечи од тебе и да сфати што сака и како сака.А сега те имаше и сега ми треба време да размислам , па што не размисли пред тоа туку сега ? Остави го не го барај и ти.Чекај тој да се јави , а можеби и кога ке се јави касно ке биде.Остави го нека си одлучи, не му врши никаква контрола.

20. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    значи секоја ваша средба ќе биде непријатна. сепак 1 братучед ти е. можеби дечково знае за тоа дека бившата оди со твој братучед си размислила за тоа? не сакам ни да помислам ... :tmi: не може на секој да му се верува денес :( сори ако те повредуваат зборовиве али барем сум искрена
    :* те гушкам

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.