Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Miki52615

Miki52615 Истакнат член

da znaev nemase da baram sovet

2. Miki52615

Miki52615 Истакнат член

toa bese sovet od drugar ali nepomogna

3. Regina.Phalange

Regina.Phalange Популарен член

@Miki52615 познавам неколку момчиња кои мирисаат на очај со тоа сакам девојка, независно колку се добри во други погледи, кога единствено те гледаат како потенцијален партнер малку е turn off, доаѓа премногу нападно.
    Мој совет, ова нека не ти е главна опсесија, уживај во животот, дружи се нормално и природно ќе дојде и девојката, порано или подоцна. Олади од онлајн комуникацијата, пробај повеќе во живо, но на начин каде не е очигледно дека и зборуваш на девојката чисто зошто сакаш девојка, звучи како да би бил океј со било која, само да се има, надежно добро се изразив.
    Во секој случај, среќно :)

4. Miki52615

Miki52615 Истакнат член

fala za sovetot ali mn e tesko kogaa skavatam deka nikoja ne me saka taa pomisla...............................................

5. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Да не се лажеме, на младинава денес и те како и е битен физичкиот изглед, за жал. Другите карактерни особини се побитни за во врска.
    Мој совет: Поработи на самодовербата, посети дерматолог и почни со физичка активност. Разговарај со некоја другарка кај грешиш и што да смениш, сепак тие најдобро те знаат, ние овде не те знаеме.
    И не се оптеретувај со тоа 18 и невин. Кога-тогаш ќе дојде и твоето.

6. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Сите сме ја имале таа помисла, еве јас во брак и со две деца, па ми се случило да се осетам несакано и само, ама тоа е ради самодовербата. А кога ќе почнеш да правиш нешто лично за себе, нешто со што ќе се чувствуваш убаво и исполнето, се ќе тргне нагоре, а најдобро решение е физичка активност и доколку имаш некакво хоби посвети се на тоа, а не на тоа да најдеш девојка. :)

7. hellocity

hellocity Популарен член

Секако дека нема да си фанеш женска ако би бил со било која

8. Miki52615

Miki52615 Истакнат член

?????

9. hellocity

hellocity Популарен член

Добро ти пишуваш за девојка за озбилно или за некоја за една ноќ пиши по опширно.

10. Miki52615

Miki52615 Истакнат член

mozda ne si procitala veke napisav ne mi e za lapanje ili seks ako mi e za lapanje i seks mozam da platam i da go imam toa. Sakam da imam licnost pokraj mene ednostavno devojka................

11. Elf

Elf Популарен член

@Miki52615
    Јас би ти кажала се дур се фокусираш на тоа како сите други имаат женска, а ти немаш и неможеш да си најдеш и како никој не те сака, нема да најдеш.

Пробај олабави се и стави го фокусот на себе.
    Ете ти предложија доста активности со кои ќе можеш да работиш на себе и да се градиш како физички така и психички и ОП девојчето ќе го привлечеш кога најмалку очекуваш и кога нема да мислиш на тоа. :)

Секој е убав на свој начин верувам дека и ти си убав и дека најубав ќе и бидеш на таа која што ќе се вљуби во тебе.
    Не се брзај и форсирај 18 години имаш :lol:ехехе сите сме биле во оваа твоја фаза ама верувај дека нема да останеш сам.

12. hellocity

hellocity Популарен член

18 години млад си за сериозни врски верувај од искуство ти зборам само проблеми ке ти создадат на тие најосетливи години идеални години за врска 26 27, мени женски, патувај биди самостален ако немаш другари па затоа тражеш женска оди на теретана најди си хоби прави пари женските сами ке доат после

13. Ladyy*

Ladyy* Истакнат член

@Miki52615 Ако сакаш и мислиш дека веќе ти е време за девојка да имаш,почни некој разговор со девојче што ќе ти се допадне карактерно,покажи и дека ти се свиѓа и понуди ја да испаднете,така нешто на овој начин.:)
    Едноставно не го прави тоа како за другарка..
    И те замолувам не се лажи со тоа сите имаат женски, а јас немам.На сите ќе ни дојде времето за се,без секирање.:)

*Amethyst* likes this.
  14. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

А ти убава си?

*Amethyst* and piksooki like this.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Таа пред некое време пишуваше за нејзината тежина, тогаш викаше не е пресудна убавината,сега друго размислување.

16. mila7

mila7 Истакнат член

@Miki52615 realno kolku i da zborat fizicki izgled ne e biten, laga e biten e. Ne na nacin da izgledas kako Brad Pit i slicno, na nacin da se grizis za sebe. Pocni na teretana, smeni nacin na ishrana. Toa ti e cekor 1.
    Potoa zemi nekoja kniga, nauci ponasanje. Vezbaj ponasanje.
    Pogrizi se i za socijalnite mrezi, kolku i da e tapa ova, mladinata ni e takva.
    Nemoj da bidis od maskive koi probuvaat sekade pa kaj upali tamu. Od maskive koi pisuvaat na se zivo i divo.
    Stekni samodoverba, toa ti e nesto najbitno, ne samo za ljubov, vo site sferi od zivot.
    Najdi si hobi, staj si fokus vo toa kako da si napravis pointeresno sam sebe. Taka ke im stanes na povekemina.
    Ako si fin i prijaten, ne znaci deka devojkite ke te sakaat. Ova ne znaci ni deka treba da bides mangup. Bidi svoj.
    I posledno, ama mnogu bitno biraj na devojki koi im priogas. Ako postojano se pustas na nekoi sto izgledaat,, fantasticno,, so krenat nos normalno deka nema da imas uspeh. Site nie lugjevo si imame nekoi kategorii kolku i da ne prifakame. Nekoi raboti ne se za nas, primer odis teretana nemozes da krenes najsilniot teg od prviot den zasto nema da smees. No koga ke go pravis toa sekoj den po malku, ke ti bide lesnotija.
    I nacinot na koj priogas na devojki, kako go pravis toa?

Milan93, hermosa and cresa-jagoda like this.
  17. Miki52615

Miki52615 Истакнат член

Veke pocnav da rabotam na toa da si go sredam fizickiot izgled odnsonso vezabnje i ishrana
    ova ne go svativ bas preporacaj nekoja kniga nesto
    za socijalnite mrezi se grizam znam deka toa treba
    a za toa na kakvi devojcinja pristapuvam svesen sum deka nemozam da se pustam na devojcinja kkao kaza ti fnatasticni odnosno so krenat nos toa mi e jasno.
    najcesto pristapuvam na devojcinja online na socijalni mrezi i posle mnogu razgovori gi pokanam izlezeme i zavrsuva so prijatelstvo na kraj

18. mila7

mila7 Истакнат член

@Miki52615
    Imas milion videa na youtube od psiholozi na tema ljubov. Koga nejkas da odis, mozes da slusas online. I toa ne e nisto sramno, ke naucis barem nekoi raboti.
    Dali tie devojcinja gi znaes, ili taka random si adnuvas i si pisuvas?
    Napraj si i tinder. Sleden pat probaj na devojce u zivo. Druzi se so poveke lugje. Mnogu e podrugo koga zapoznavas nekoj u zivo.
    Dali imas na primer odredena licnost koja ti se dopaga mnogu poradi toa i toa, ili onaka bez pricina ti se dopaga? Ako nemas, znaci se pustas taka bez zelba, zatoa ne ti uspeva.
    Kako pisuvas po socijalni mrezi? Po kolku vreme gi kanis na dejt?
    Nemoj da bides opsesiven da ispadnes so nekoja, tuku pronaogaj se sebe i baraj nesto so tebe ti odgovara.

Jas znam deka si vo godini koga site vrsnici veke imaat devojki, i normalno se prasuvav sto ne e vo red.
    Site nie imame nedostatoci i prednosti, a dobroto e toa sto velis si pocnal da rabotis na sebe. Toa znaci ke imas uspeh, mozebi ne denes, mozebi ne utre. No ke imas, zasto lugjeto koi rabotat na sebe sekogas imaat uspeh. Nemoj da pagas vo depresii i nemoj da stanuvas opsesiven. Ete, samo raboti na sebe, za sebe. Imaj pozitivni misli. A potoa rabotite ke se slucuvaat.

Last edited by a moderator: May 17, 2020
  19. piksooki

piksooki Популарен член

@Tan4ence коментарот не ти беше во ред од причина што самиот поим убавина е различен за секој од нас. Тоа што за тебе е убаво за мене е грдо. Затоа што и да ти одговори ќе биде и точно и не точно. Ги разбирам и @buba4e89 и @СуперДевојка за негативните коментари но сепак мислам дека нема потреба до толку да бегаме од темата и да навлегуваме во некои други теми но секако таму ќе си средат модераторите.
    Во врска со приблемот мој совет е да бидеш по слободен односно по да уѓиваш во животот. Да не се напнуваш дека ќе останеш сам и баш кога ќе се сакаш ти повеќе и тогаш кога ќе уживаш сам со себе ќе те засакаат и други личности. Секако ти продолжиси да се деужиш и се ќе биде океј.

*Amethyst* and Tan4ence like this.
  20. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

@Miki52615 ја на времето бев онака покрупна и не бев нешо активна на социјални мрежи, општо и позатворена бев.
    Земав ослабев, пројде време, се активирав и по нет, сменив стил, баш се опуштив, немав ич срам шо се вика у споредба со претходно шо сум била срамежлива на 15-16 и за неколку месеци бројот на удварачи беше огромен, на улица, на нет, насекаде, луѓе шо со години ги знаев одеднаш почнаа да ме гледаат на друг начин од другарка, познаничка, комшивка и ја стварно бев шокирана шо се дешава искрено...
    Карактерот ми остана ист, направив мали физички промени и многу работи се сменија иако првична намера ми беше да направам промени заради себе и за здравје и после спонтано дојде и се друго...

Започни со вежбање и здрава исхрана, факт е дека за жал физичкиот изглед привлекува, карактерот задржува.
    Ако имаш стомачни и си паметен и фин ти е плус да речеме у споредба со тој што нема некое фит тело, а е исто паметен и фин. 70% ќе го одберат првиот...
    Имаше еден добар дечко на другарка и се пушташе, го одби само зашо бил покрупен и сметала дека не води здрав живот, а карактерот му бил океј ама ете џабе рече. Добро, ако не ја привлекувал физички не може со сила нормално, а добро дете беше ама денеска физичкиот изглед кај голем дел од луѓето е број еден...
    Почни си со вежбање за себе, смени некои работи, ќе видиш се ќе си дојде на свое место. :)

Thread Status:
Not open for further replies.