Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Мене може физичката лепота да ми е на прво место, но може тебе ти е на последно. Може мене некој ми е преубав, а тебе не и обратно. Дечкото може на некое девојче му е убав, на друго не. Може карактерот на некого му одговара на друг не. Многу е релатно тоа.
    Но, на форумски лик да му лупнеш, ни пет ни шест, директно “а убав си?” е невкусно и без осет. Да, секој е убав на свој начин, и не, физичкиот изглед не е пресуден за врска. Така да, @Miki52615 не секирај се, точно дека годините ти се баш тие во кои се бркаат женски, но опушти се. Кога најмалку се надеваш ќе запознаеш девојче ко шо бараш и за неа ќе си најубав. А дотогаш, дружи се, излегувај, спортувај, пеј, играј, прави го тоа што те исполнува и те прави среќен. Среќните и насмеани луѓе се уште поубави. :)

Last edited by a moderator: May 17, 2020
    crimson, *Amethyst*, buba4e89 and 8 others like this.
  2. raww

raww Популарен член

@Miki52615 Поработи на твојата шармантност можеби и е една од најбитните работи. Акп некое машко е убаво а нема никаква харизма и шармантност џабе е.

3. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Точно,се согласувам. Јас сметам дека физичкиот изглед не е пресуден. Ме има привлечено дечко што можда не беше совршен,најубав , ама таква харизма имаше,добра душа,карактер и едноставно зрачеше цел и се заљубив..

Last edited by a moderator: May 17, 2020
    *Amethyst* and cresa-jagoda like this.
  4. Miki52615

Miki52615 Истакнат член

fala na sovetot ne sam na tebe na site ali premnogu e tesko i depresivno sekojdnevno da gledas nasekade okolu tebe kad ei da se izleze ili na insta fb site vo vrska a najbolno e sto nikogas do sega sum nemal devojka

5. Stark

Stark Форумски идол

Шо прајш друго во живото освен ова?

Спортуваш нешто, се дружиш со другари?

6. Miki52615

Miki52615 Истакнат член

aktivno izleguvam skoro sekoj den petok sabota zurki citam knigi gledam serii imam drugari mnogu i maski i zenski. Problem mi e sto sekoj obid za da si fatam devojka zavrsil so drugarstvo na kraj

Kimberly11 likes this.
  7. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Имам и јас едно другарче ептен сме блиски 18 години има и никогаш до сега немал било што со девојка така си е повлечен и срамежлив, па му викам стално кога ќе почнеме на факс здравје од октомври ќе запознеш некое девојче и може ќе ви иде муабетот. Иначе студираш? или сега заврши средно?И дали имаш другари? Излегуваш?

8. Miki52615

Miki52615 Истакнат член

da studiram 1va godina sum da izleguvam cesto skoro sekoj den i zurki odam skoro sekoja sabota petok

9. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Ја би ти рекла да си ја пробуваш среќата,ако ти се свиѓа некоја пријди и,напрајте муабет ама најкултурно побарај и инста или фб, и не нападно.Ниедна нема да ти дојде и да ти се пушта ,многу ретко се случува тоа..

10. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Не е проблемот во твојот физички изглед, туку во тоа што твојот физички изглед ти буди несигурности и ниска самодоверба. Имаш секаков вид на луѓе во врски, високи,ниски,слаби,дебели, врските не се резервирани само за луѓето кои се убави според оние стандарди кои ги налага општеството. Значи проблемот е во тоа како ти се носиш со тоа што си ти. Ако не можеш да ги смениш мислите во овој правец, ондак почни практично. Смени го на себе тоа што не ти се допаѓа.
    Никој не сака несигурна личност до себе пошто тоа со себе влече х други ствари, неубави.
    За секого има по некој, тоа е факт. Едноствно што зрачиш тоа и привлачиш.

11. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Него кажете ми ја како да фатам дечко пајажина фатив

12. poenta

poenta Форумски идол

Рецепт нема. Едноставно, ако се случи клик.

Elf likes this.
  13. aни96

aни96 Нов член

Здраво девојки,нова сум на форумот.
    Имам долга врска,се беше во ред воопшто и да не се каравме,но во последно време се караме за други не конкретно за нас,се караме или за неговите или моите затоа што имаат подруги размислувања и немаме никаква подршка...Од кога ке се скараме после тоа ни е ептен криво зошто и двајцата сме исти и премногу се сакаме.
    Ве молам за совет..

14. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Каква поддршка немате ?
    Нема што да ти се мешаат други во врската ако си одговарате еден за друг .

buba4e89 and aни96 like this.
  15. aни96

aни96 Нов член

Ни финансиска никаква...ама и не е толку важно ќе си средиме ние,такви сме се нервираме за други и нашата врска пати за жал..

16. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Не треба да дозволувате други да ви влијаат на вашата врска ниту да очекувате финансиска поддршка , сами треба да си ги решавате проблемите , не сфаќам како за други се карате не гледам што има за карање.

aни96 likes this.
  17. Maro87

Maro87 Популарен член

Ако вие се сакате и се подржувате, не е битно другите што мислат и не треба да дозволите да ви се мешаат, па макар тоа да бидат и вашите родители. Не сте само вие со тој проблем и доволно е штом си се сакате, се ќе надминете и сами ќе си се справите. Останатите кој ги ферма, со текот на времето ќе попуштат, виделе не виделе ќе се помират со судбината.

aни96 likes this.
  18. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Здраво, не би сакала да должам, на кратко ќе кажам дека се разочарав многу, што кога роднините и родителите не го прифаќаат вашиот избраник? Добив многу погрдни зборови, плус дека он бил грд за мене, па добро се ли е во убавината??? Јас се заљубив во неговата душа, однесувањето и воспитувањето и за мене не е грд, но коментарите од блиската фамилија се понекогаш неподносливи, има ли некој со сличен проблем? Како се справувате?

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Игнор.

20. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Ти си го бираш партнерот за тебе, не за твоите дома и за твоите роднини. Едноставно, речи им отсечно дека тој е твој избор тие се што можат е да прифатат или да прекинат да ти зборат.

Мене лично не ми се допаѓа тоа што некој се дрзнал врз основа на физички изглед да суди дали си требала или не да бидеш со него. Крајно безобразно од нивна страна.

Јас да би се соочила со ова, лично ке им речам да си се погледнат у огледало.

Thread Status:
Not open for further replies.