Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Blazkowicz

Blazkowicz Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2020
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    116
    Мој совет, прекини да читаш премногу по форуми за такви работи. Фокусирај се на твоето однесување со женско. Дополнително, би рекол да поработиш малку и на стилот на пишување и изразување (за одредени женски може да е dealbraker).

Можеби е смешно и банално, но јас срамот го изгубив на натпревари и на хакатони каде што често бев ставан во ситуација да го презентирам проектот. Тоа доста знае да помогне. Покрај тоа, почни да работиш и на некое хоби од типот да трчаш, да свириш гитара и слично.

На крај, пробај и Tinder. Можеби ќе ти се усреќи таму.

Форумиве нема многу да ти помогнат ако не ги слушаш совитете што ти се даваат.

На DojaCat и Regina.Phalange им се допаѓа ова.
  2. The Lost Girl

The Lost Girl Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2020
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Здраво феминки, јас сум нова на овој сајт, сакам да побарам мислење од вас за мојата сегашна состојба со момчето со кое се гледам. Помина долго време од како ние се гледаме (8 месеци), во рок на 8 месеци се гледаме многу ретко но кога и да ја свртам темата на прекинување никогаш не се согласува со тоа, но секако и на мене не ми е сеедно и немам храброст да прекинам затоа што ми е прв во многу работи. Не знам веќе што да мислам, а уште помалку и што да правам. Се обидов неколку пати да разговарам, но секогаш го прекинува муабетот затоа што не сакал кавги и секогаш има изговор дека многу работи. Никој не знае дека се гледаме освен моите другарки нормално, по негова желба, како да го оставам и да заборавам на него, затоа што ова ми е само измачување, но неможам да се убедам самата себе и да ставам КРАЈ? Некои со слично искуство?? :sweat:

3. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.444
    Допаѓања:
    4.349
    Па да...чим е ретко гледањето...се губи желба.

Не значи дека...ако ти е прв и немаш никој, дека не треба да ставиш крај. :)

На *Amethyst* и Режисерот им се допаѓа ова.
  4. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.932
    Ова време е многу да се помине само во гледање. Типот не сака да прекине затоа што му одговара се ова и си ги исполнува своите желби. Сега е со тебе утре со друга ни ти знаеш ни таа. Ако те цени нема да те крие. Еве ако ти е доволен мотив тоа дека те манипулира откажи се од самоизмачувањето.

На darlingdragon и Режисерот им се допаѓа ова.
  5. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.950
    Допаѓања:
    31.475
    Значи тој крие дека се гледате, не сака другите да знаат, многу желби некако, а твојата желба ?
    Нормално дека ќе избегнува разговор. Ако сака да е со тебе нема само да се гледате 8 месеци и да те крие.
    И сама кажа дека ти е измачување, стави крај на измачувањето и сама си свесна дека никаде не оди ова.

На bicycle, *Amethyst*, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. The Lost Girl

Се зачлени на:
    26 мај 2020
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Девојќи, тој исто така пред година време имаше девојка што одеше со неа многу долго време, скоро 3 ипол години, нивната "врска" да кажам, беше исто така тајна, тие никогаш не беа излегле во јавноста, тој едноставно е таков тип како што тој кажува, има 24 години. Премногу ми е во мислите и веќе два месеца се спремам да ставам крај, но не можам од самата помисла дека се поминав со него и неможам да се помирам со тоа, на почетокот се беше океј, се гледавме преку еден ден, седевме и си правевме муабет со саати, но одеднаш не знам што се случи. Немам сила и живеам во страв дали ме има изневерено, затоа што со тоа никогаш не би се помирила...

7. Blazkowicz

Blazkowicz Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2020
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    116
    Проблемот е што сеуште немаш оформено цврст став околу целата ваша врска.

Инаку, и јас одбегнувам да ставам слики на инстаграм или сториња кога идам со некоја. Најчесто само неколку блиски другари и моите знаат дека имам девојка. Но тоа не треба да значи дека немам оформено чувства или дека не ми значи таа личност.

On another note, нема потреба да излезете во "јавност", не сте ни Ким Кардашиан ни Бред Пит.

Од друга страна, тоа што не се гледате често си води кон дистанцирање. И најверојатно ти сакаш нешто поозбилно, а според тоа што прочитав претпоставувам дека не може да се посвети.

Најдобро е да седнете на едно пиво во парк, да продискутираш се што те мачи. Ако добиеш глупави одговори. Едноставно, објасни му дека сметаш дека вашата врска не води никаде, дека поентата не ти е само да имате односи. Односно објасни му што очекуваш ти од сериозна врска и како сакаш да се развива во блиска иднина. Ако немате продуктивен разговор, смирено објасни му дека веќе не сакаш да се гледате. Ако пробува да ти го смени мислењето, речи дека овој пат ти е финално - и тука прекини ја дискусијата.

За изневерувањето не би дискутирал, не ни размислувај на тоа моментално - мање битена ствар е, посебно во ситуација каде што се наоѓаш во ваква ситуација.

На lonely222, Regina.Phalange, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    @The Lost Girl imas 2izbori
    Ili da se soocis so nego i da mu kazes onaka labavo sto gledas poveke od situacijava, sto ocekuvas.
    Ako ti go izbegnuva odgovorot jasno e. Kazi mu gi tvojte mislenja, i ne se plasi da go izgubis ako bides iskrena. Kazi mu jas vaka i vaka gledam na ova, mi preci vakvoto gledanje. Ako deckoto ne prevzeme nisto mislam deka treba da se oddalecis.

2izbor sto licno mene ne mi se dopaga. Ignoriraj go, ponasaj se taka kako sto ne si se ponasala. Neka vidi deka ne si mnogu zainteresirana i deka moze da te izgubi. Za ova treba da bides mnogu spremna.
    8meseci se poveke od dovolno. Ako se pocituvas i cenis sebesi ke napravis nesto za sebe. Vo minatoto imav takov slucaj. Najposlednoto nesto mi bese da go vidam so druga. I ete se sluci, preku nok. Stavase sliki so nea, izleguvase sekade so nea.

На *Amethyst* и The Lost Girl им се допаѓа ова.
  9. Blazkowicz

Blazkowicz Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2020
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    116
    Не. Ова е најдебилно нешто што може да го направи. Ова е само глумење на лудило и е ефискасно само кај тинејџерчињата што живеат во филмови.

Возрасен човек, ги решава проблемите како возрасен човек.

На Waverly Raven, Angie1432, DojaCat и 4 други им се допаѓа ова.
  10. The Lost Girl

Се зачлени на:
    26 мај 2020
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    @Blazkowicz
    Да, но јас мислам дека повеќе боли тоа да не обрќаш внимание на некого и да се повлечиш постепено одколку се да изнаплескаш во фаца, со оваа претходната постапка така тој ке сфати дека ме губи, а јас постепено ќе се оддалечам од него и можеби ќе ми биде полесно. Многу ми е тешко да се помирам со реалноста, затоа што тој е првиот што сум го навистина засакала.

11. flawless_

flawless_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2020
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    2.018
    Тоа што ти бил прв не треба да ти биде пречка за да направиш правилен избор. Од убаво не може вака да се чувствуваш. Би сфатила да не сака да ставаме слики на социјални мрежи, ама никој од негова страна да не знае, чудно ми е.

12. The Lost Girl

Се зачлени на:
    26 мај 2020
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    @flawless_
    Од негова страна исто така знаат неговите најблиски другари, јас сепак знам дека знаат и неколку мои и негови пријатели во градот што не виделе некогаш минувајки или случајно си претпоставиле и многу пати се ме прашале, но ја избегнувам таа тема, не дека се плашам да кажам, туку тоа е само заинтересираност и ги избегнувам темите за оговарање по друштвата..

13. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Зошто да крие дека се гледа со тебе? Мене би ми сметало премногу тоа. Нема што да избегнува разговори за тоа дека сакате да се гледате повеќе, не е мало дете да избегнува, проблемите не се решаваат со избегнување. Ти бараш сосема најнормално барање, да се гледате повеќе. Зошто да крие не ми е јасно. Тоа е огромна непочит кон тебе.

На Annora и Плавуша123 им се допаѓа ова.
  14. Blazkowicz

Blazkowicz Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2020
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    116
    Океј, доколку не можеш да го направиш тоа директно, можеби и тоа да е начин. Можеби мене како човек не ми се свиѓа таков пристап. :)

На AAKG и piksooki им се допаѓа ова.
  15. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.932
    Тој е таков тип? А каков тип си ти? Што очекуваш во една врска? Сакаш ли да бидеш криена или пак храбро да се забавуваш? Мислам дека секогаш во вакви случаи едната страна останува неисполнета само поради зацртаната желба на другата страна. Искрено не мораш да го правиш тоа. Не си должна ничии желби да ги исполнуваш. Јас прво би разговарала дека сакам веќе оваа врска да стане јавна. Секако и за другите проблеми но прво за тоа. Најнакрај вие не сте деца да се криете. Сега сте баш во најубавиот период...да одиш на патувања на вечери и тн.

На Maro87, mila7 и Annora им се допаѓа ова.
  16. Мисија

Мисија Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    31
    Веќе 1 год. контактирам со личност со која имам пријателска врска, но и чувства за него.
    Однесувањето е коректно од негова страна и добро се согласуваме.
    Но, дознав дека тој паралелно пишува и со друга. Дали му е пријателка или има нешто повеќе не знам.
    Дали да разговарам или од позиција на пријателка немам право на тоа.
    Ама и не сакам да бидам нечија резерва.

17. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.165
    Допаѓања:
    9.300
    Штом имате пријателска врска немаш право да се мешаш. Тој може да има пријатели колку што сака.

На Waverly Raven, flawless_, ЕденЧлен и 7 други им се допаѓа ова.
  18. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.442
    Не мислам дека е мешање туку да си гопровери теренот дали има шанси и колкави се.
    Може чисто пријателски да зборува со него и да дознае што и какви намери има.

На flawless_, cresa-jagoda, piksooki и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Немаш право. Со кого сака ќе се пише. И ќе излезе со друга ако сака. Можеш во негови очи само посесивна да излезеш. Ти не си резерва. Резевра значи да се гледа со тебе и да се гледа со друга во исто време. Со тебе не се гледа како потенцијална партнерка, туку како пријателка. Пријатели може да има колку сака.

На GirlLove, flawless_, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  20. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.504
    Иницирај нешто повеќе ако имаш чувства, зошто се уште комуницирате на пријателска база, кога ти се допаѓа? Направи некој чекор.
    Ако сакаш односот да ви остане само пријателски, не гледам зошто да ти смета ако пишува со други.
    Дали му е пријателка или повеќе е негово.

На flawless_, cresa-jagoda, piksooki и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.