Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Maja015

Maja015 Истакнат член

За 2 нед ќе правам 20 год. Фала многу на советите.

2. Mantub

Mantub Форумски идол

Абе како не ти се живее за ова? За 3-4 години смешна ќе ти е случкава. Одма требало да престане да ти се свиѓа кога си видела со каков незрел си имаш работа. 1 месец гледање не е ништо, ќе го преболиш, верувај ми

3. k.frosina

k.frosina Форумски идол

@Maja015
    Не е вреден за твоите солзи,не се измачувај.
    Одбрал лоша причина за да те откачи,не знаел како па ајде лошо си се бакнувала.Макар и да е така,не се секирај и тоа се учи со тек на време.

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ако ти имаш 20,а тој 24 години. И сето тоа што го зборел на другарите треба да ти биде јасна слика каков е всушност самиот тој.

5. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Речи му...да те научи :P

6. Blazkowicz

Blazkowicz Активен член

Епа ако ти е прво озбилно идење, така е. Како што ти кажа погоре Mantub, за 3-4 години ова ќе ти биде смешно.

Не е дека ја сум нешто многу постар од тебе, ама сите сме поминале низ вакви случки. Чим си 20 години не му се замарај, фокусирај си се на други работи што се приоритет.

7. Lfc

Lfc Нов член

Здрава женски имам една мака у врска сум 6 години со неа и се си беше ок нисме се карале ни ништо и ми се јавува пред 1 месец и ми вика јас и ти толку не чуствувам ништо спрема тебе не си ми ништо згрешил извини ама немоземе понатака викам како нема ништо а готово имаш ли некој кажи шо е работава не немам никој така ме тера ги избриша сликиве од социјалните мрежи и џвонев првава недела и се дрско јас и ти завршивме кажи шо имаш и готово после 2 и 3 недела не се ни слушавме не ја барав и после еден месец пак почнавме да се слушаме ама сеа како да сме се запознале како да почнуваме од поново и се видовме како тинејџери и ај сеа биди свесен шо да направиш.

8. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Пушти ја .
    Те научила дека секогаш може да се врати кај тебе.
    Кога нема каде знае дека ти си последната станица и секогаш кај тебе се враќа .
    Твоја е грешката што си ја барал и после се пак си и простил

*Amethyst* and Billy Idol like this.
  9. нина122

нина122 Популарен член

Си и здосадил и те откачила.
    Кога и поминал меракот пак ти се вратила.
    Нешто како последна станица кога нема кај да оди си и.

*Amethyst* likes this.
  10. Vincent

Vincent Истакнат член

Здраво девојки
    Би сакал накратко да го кажам мојот проблем што ме измачува веќе 4 месеца
    Имам врска од 4 години, а и заедно живееме со партнерот , некое време
    Како и во секоја врска така и во нашата имавме и добри денови и лоши
    Партнерот некое време ми зборуваше за брак , меѓутоа јас не бев сигурна во врска со тоа прашање
    Неговиот родител беше болен, и верувам дека најнмногу форсираше заради тоа
    Прогнозите од страна на док не беа лоши ( во случај има уште 5 месеци ) па да мора да брзаме
    Се случи компликација и татко му почина
    Од тогаш се осеќам многу лошо, постојано си велам зошто не прифатив иако не го сакав тоа во момнтот, зашто според мене бракот е нешто што треба да ти дојде од внатре
    Во принцип сум многу емотивна и се си ставам на душа

11. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Овака едни познаници правеа во долга врска уште од средношколски години. Секој пат кога сакаа да се издуваат, да се измуваат со некоја друга личност, ќе прекинеа, ќе отидеа со некој/а друг/а и после некое време се враќаа заедно.
    Последен пат знам дека тој пишуваше со едно девојче од друг град и ѝ прекина овака за да се види со таа, во меѓувреме женска му се виде со тројца од градов за недела дена. Па овој кога дозна се испокараа за тоа, зошто оваа со толку многу била, а тој само со една. Болна работа.
    Сега во брак се. Може пак исто си практикуваат.

*Amethyst* and WildMk like this.
  12. Mantub

Mantub Форумски идол

Во брак се влегува кога си спремен, а не за да исполнеш нечија желба. Тоа што родителот не дочекал да го види синот женат нема никаква врска со тебе. Различни луѓе имаат различни желби, ти гледај ги твоите и тоа е тоа. Апсолутно нема зошто да се чувствуваш лошо

cresa-jagoda, WildMk, Stache and 5 others like this.
  13. Vincent

Vincent Истакнат член

Неможам да го тргнам од мисла тоа од самиот ден кога се слуши тоа
    Јас сум возрасна , не сум дете, меѓутоа ете еднсотавно мн сум емотивна и се осечам дека не исполнив нешто на некој
    Јас знаев дека човекот нема мн години живот, меѓутоа не мислев дека че се случи тоа баш тогаш

14. Mantub

Mantub Форумски идол

Значи нема никаква врска. Секој во животов може да ти побара нешто, не ќе му ги исполнуваш желбите на секого. Во брак се влегува спремен и кога ќе сакаш од срце, нема друга опција. Која е поентата да правиш нешто за друг да се осеќа убаво, а ти да се осеќаш лошо. Секој за себе треба да си гледа, за себе треба да се грижиш, и состојбата на родителот на твојот партнер не е нешто со кое ти треба да се мачиш. Ако не дочекал, не дочекал, тоа е судбина не е твоја вина. И многу години да има живот и две недели да има живот, ќе се омажиш само и само кога ќе сакаш ти, а не за некој трет. Не се измачувај со глупости

WildMk likes this.
  15. Vincent

Vincent Истакнат член

Ти благодарам многу
    Се измачувам секој ден со тоа, потсвесно знам дека е така, меѓутоа психата почнува да ми работи и тогаш се наогам во безизлезна ситуација
    Имаше периоди кога не бевме во добри односи со партнерот, и посакував да разговараме па макар да ставам и крај, меѓутоа тој беше во голема фрка со ситуацијата и во тој момент не се осудував да разговараме
    Сега за сега сме ок, само што таа ситуација не ми дава мир
    Знам дека тој ја сакаше таа работа ( прстенот ) поради родителот најмногу

16. tijanana

tijanana Истакнат член

Правилно си постапила. Бракот е заедница помеѓу двајца, ти и тој. Кога ќе осеќате и двајцата дека е време од врска да преминете во постабилна заедница (законски и општествено гледана како таква) тогаш и ќе одлучите дека е време за брак.

WildMk and S.W.A.G like this.
  17. Vincent

Vincent Истакнат член

Партнерот мој е спремен меѓутоа јас не бев спремна и затоа одолговлекував
    Имавме и добри и лоши периоди, и искрено се мислев дали е во ред да продолжиме или не
    Меѓутоа сега за сега е ок
    А тој сакаше брак, јас не бев спремна, некако осеќам дека е голем чекор сепак , нешто од внатре не ми даваше да се согласам

18. нина122

нина122 Популарен член

Не е болна работа зашто да е болна затоа што ти не го правиш тоа ли?
    Можеби нив им е убаво така и кој си па ти да судиш дали нечиј избор е погрешен и да го квалификуваш како болен.
    Јас ќе ти кажам не си никој.
    И ако на нив им е убаво не можеш ти да им судиш.

WildMk likes this.
  19. Mantub

Mantub Форумски идол

Одма престани да се измачуваш. Туѓите желби, проекции, посакувања не се твоја работа. Не си ти господ па да исполнуваш желби, и ако не исполнеш да се измачуваш. Ко прво родителот ако е свесен треба да знае дека неговото дете и неговата партнерка треба да влезат во брак тие кога ќе сакаат, а не него да му исполнат желба, пошо бракот е за вас двајца, не за него

WildMk likes this.
  20. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Што се караа за тоа кој со колку бил беше тоа. Препрочитај прво пред да коментираш.

*Amethyst* and WildMk like this.
Thread Status:
Not open for further replies.