Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Каков грев, не заебавај.
    Право имаш да одбереш што сакаш.
    Не постоиш за другите, за тебе постоиш.
    Нормално дека ТИ ќе си таа која ќе одлучува за ТВОЈОТ живот.

На *Amethyst* и tijanana им се допаѓа ова.
  2. Vincent

Vincent Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2020
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    298
    Врската последните три месеца ни е супер , мислам дека подобро не ни била
    Само што јас неможам да уживам од ситуацијата
    Тој некако чувствуваше дека нема да живее уште мн и најверојатно затоа спомнуваше за брак , и така и испадна
    Се трудам да испаднам од овој хаос што го осечам а и реално ми тежи на душата многу

3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Проблемот ти е во твојата глава, реално, нема проблем.
    Се вртиме во круг со муабетиве.
    Преокупирај си го мозокот со нешто друго.

На *Amethyst*, Regina.Phalange и tijanana им се допаѓа ова.
  4. Vincent

Vincent Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2020
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    298
    Грев мислев на тоа што понекогасх во мислите се навраќам на минатото на бившиот дечко па си размислувам шта би било кад би било
    Меѓутоа од кога сумм во врска никогаш не посегнав да напишам или да се јавам

5. Vincent

Vincent Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2020
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    298

Знам дека ми е во глава

6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    А се премислуваш ли?
    Си сигурна дека со сакаш да бидеш со сегашниот партнер, или сакаш да беше со бившиот?

За грев, не е грев.
    Сите мислиме на разни работи.
    Ако не пак... 'сите ќе гориме во Пеколот'

На *Amethyst* и Stache им се допаѓа ова.
  7. Vincent

Vincent Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2020
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    298
    Сега сум сигурна дека сакам да бидам со сегашниот партнер
    Меѓутоа претходно некако се плашев од самата помисла на брак , па дали е тој правиот, па што ако згресам, ми идеа милион прашања во главата, и не знаев што е правилно
    Од минатиот месец почнавме и со тема бебе, ама со хаосот во мојата глава неможам да се фокусирам
    Од коронава и од десавкава која што се случи сватив дека животот е прекраток и дека едноставно нема потреба од мн мислење , што до сега не беше така
    Јас во принцип кога донесувам животни одлуки не се одл лесно

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Епа не мисли ни на брак, уште помалку на бебе.
    Кога ќе си спремна, тогаш.

Ништо што е на сила, не е убаво.

На tijanana му/ѝ се допаѓа ова.
  9. tijanana

tijanana Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    3.642
    Опушти се, никој не е безгрешен. Во животот мора и да грешиме, за да научиме што ни одговара, а што не.
    Не се замарај за бившиот и тоа што би било кога би било, така се уништува спокојот и убавината на сегашниот момент со тој со кој си. Инаку не е грев, се е тоа во нашата природа, а мислите со кои се измачуваш само се во твојата глава. Сама ги создаваш, сама можеш да ги растераш. Ајде уживај и се пополека ќе си дојде на вистинското место како што треба, од многу планирање и калкулации што како само глава боли. Уживај овде и сега.

10. Vincent

Vincent Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2020
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    298
    На брак воопшто не ни помислувам , според мене не е ни нешто мн битно во животот
    Јас чекав да се среде ситуацијата со неговиот родител па да разговараме , зашто имаше период каде што воопшто не бев сигурна дека тоа е тоа ( дали јас во иднина треба да бидам со тој човек )
    Меѓутоа се деси тоа што се деси и имавме после тоа разговор долг во кој што одлучивме да си дадеме шанса
    На моменти си викам можеби иако не бил момент на разговор можда требело да праиме муабет порано , да кажам дека не сум сигурна за брак , ако сака да си бара друга, незз

11. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.932
    Реално не сфаќам за што жалиш. Секој родител попрво би бил среќен ако го види своето дете среќно орколку да гледа како детето му се избрзува во животните одлуки . Планираш цело време да се каеш и убавите моменти да си ги трошиш на ова? Што ќе смениш со тоа? Ќе го вратиш татко му па ќе го вратиш и времето и ќе се омажиш тогаш кога не си среќна за друго задоволство? Јас сигурна дека човекот сакал само да бидете среќни а не да избрзате во се. Колку и да си чуствителна не дозволувај до толку да те измачуваат твоите чувства.

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Vincent

Vincent Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2020
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    298

Многу е посилно од мене тоа чувство, се осеќам како да да погрешив, се самообвинувам

13. Verica 12

Verica 12 Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2020
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    33
    Vtor pat vi pisuvam za problem vo brakot
    Stvarno ako ne prasam ovde anonimno nemam na kogo.
    Preseleni sme vo London i nemame ovde nikoj.
    Ako zemam na tel raskazam na majka ni sestra mi,samo ke se stresiraat i sekako so koronava nemozam da mrdnam.
    Mazot mi i jas imavme prekrasna vrska .Se zedovme od ljubov,nikogas sme nemale problemi so dr lujge,so lagi bla bla.
    E fintata e sto toj i ako ima 33 god izgleda ne edozrean.Se zapocna od koga dojdovme ovde.Prvo site raboti mu se preteski smeni 4 dosega.I mene mi e preteska pa ne se zalam.
    Cistam metam gotvam i odam na rab.Toj si idi i povtorno kako i vo Mk pominuva 3h vo zalenje kako mu e tesko ne trebase da dojdime.I cel bes na mene.E snosti pukna tikvata si lezime nesto i ni kazuva za na rab i jas mu rekov aman veke dosta so taa rabota.I toj polude .Bas polude.Da lupa vrati da me navreduva duri mi rece deka rabotel za da me rani mene (jas ziam pogolema plata od nego) .Vo sklop na glupostite koj gi kaza imase nekolku caski ispieno rece deka sex zivot ni e katastrofa i jas se soglasuvam sekogas koga ke mu se priblizam toj e preumoren od rab bla bla .Sega ne zboruvame sami na svetot ovde.Vo navredite mi rece da se razvedime i ne sakal da pravime dete .
    Jas ne znam sto ponatamu .Navredena povredena i sama
    A toj si gleda tv
    Koj e toj covek nw go poznavam

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Како во 4ри смени не те разбрав?

15. Verica 12

Verica 12 Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2020
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    33
    4ri raboti smeni dosega.Ni edna ne mu odgovara

16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Јас сум те разбрала 4ри смени. Не битно. Првата година е најтешка после е багатела.Ако не можеш да се справиш со сите предизвици џабе е. Кога се венчавате идете со големо “Да” во добро и зло и не може тој при првата пречка да ти каже да се разведете. Мора да разговараш со него и да најдете баланс или пак типот си има некоја друга или пак има некој психолошки проблем.

На thelittle17, cresa-jagoda и Verica 12 им се допаѓа ова.
  17. Vincent

Vincent Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2020
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    298

Znam , megutoa se boram n non stop so toa cuvstvo vo mene , mi tezi sekoj den

18. Verica 12

Verica 12 Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2020
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    33
    Druga sigurno nema.
    Ovde ne poznavame nikoj raboti sega vo.magacin samo so.mazi .Imam dofat do se negovo znam deka nema druga.
    Se plasam deka ima psihicki problem.
    Toj mene me.saka ama isto taka i me povredi vcera .Od koga dojdovme ovde toj e pro
    Znam deka nema druga.
    Ama kako da se spravam se cuvstvhvam deka sum sama ponekogas .Jas mu najdov edni poznanici ovde da izlezi na pivo.Jas go teram da izleguvame .Toj e opsednat so rabotata.I jas stvar o ne sakam veke eve 2.meseci da imame sex.Ne mozam prepoln e so neg energija ne mozam ednostavno.
    Ne sakam sa se razveduvame ama posle onie zborovi vcera kako :(

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Од таму ја носи енергијата дома. Подобро да најде што му одговара. Подобро разговарајте од ко ќе се смири ситуацијата.

20. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Секој не е спремен за живот во странство одделен од сите. Тој што нема работна навика нигде не му чини. И во Мк да го работи истото, ќе му е тешко, па ќе напушти па ќе се жали нема работа. Ама таму ако сака да преживее мора да работи, па му останува само да се жали. Ти можда оваа страна не си му ја знаела, но ете ја дозна. Очигледно не е спремен да создаде семејство и да има дополнителен трошок. А детето е трошок како сакаш гледај. И тоа му ствара притисок.
    Нека ви помине лутината и разговарај. Ако му е тој ставот, тогаш секој по свој пат.

На *Amethyst* и Verica 12 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.