Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.932
    Нема што да живееш сама па со него па не знам како. Чим живеете заедно значи сте во сериозна врска. Има да го седнеш и да му кажеш се што ти лежи на срце. Прво ќе почнеш од тоа што не ги решава проблемите како човек туку игнорира. Не си ти дете најнакрај сакаш да си знаеш што понатаму нека не те влече ако планира да те разочарува.

На Martka, Bezimenka90 и JoanaS им се допаѓа ова.
  2. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    36.092
    Проблемите со кои се соочуваш во заедничкото живеење се показател дека меѓу вас нема разбирање и комуникација. Три месеци не се многу, ама и не се малку за да ги увидиш личните особини, ставовите, навиките и интересите и да знаеш дали се пронаоѓаш со личноста со која си избрала да бидеш.
    За се се потребни двајца, а тоа значи носење компромисни одлуки што во твојот случај тешко се постигнува. Кога не функционирате на иста фреквенција проблемите ќе се трупаат и ќе ескалираат со напнатост и конфликти.
    Твое е да одлучиш дали ќе ставиш крај или ќе останеш во средина што те исцрпува.

На Biljarkata, nevermet18, JoanaS и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.360
    Допаѓања:
    21.767

Тоа што се прави дека не било ништо, можеби пробува да не се расправа повеќе?
    Се сметаш ли себе си за личност што компензира или се сака да е по нејзино?

4. JoanaS

JoanaS Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    3.970
    Епа баш последната распеавија беше како тој сметал дека сум ептен инает и сум сакала се да е по мое.
    Лично, сакам да се најде компромис ама нешто кога мислам дека не е правилно да се направи не се откажувам од мојот став.

5. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.425
    Допаѓања:
    40.898
    @JoanaS , знаеш дека живеење одделно после живот заедно е огромен step back во врската и кажува доста за какви очекувања може да се има од неа и во кој правец ќе се движи во иднина, а тој правец не е позитивен, секако. Ако веќе си решена на тој чекор да го направиш и сакаш да го направиш, тоа е само одолговлекување на крајот кој несомнено ќе дојде полека, но сигурно.
    Размисли убаво и реши си ги самата во себе дилемите и очекувањата од вашата врска. Вреди ли да се бориш за вас? Дали се гледаш следната година, по 2, 5, 10 години со таа личност или не. Доколку е одговорот негативен, знаеш што треба да направиш.

На Alisa22, banne1, buba4e89 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Kloi7

Kloi7 Нов член

Се зачлени на:
    23 март 2020
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    Дали е возможно за краток период да засакаш некој толку многу и цел живот да ти се пребрне наопаку?

П.с
    Некој да ми пише во ЛП.
    Итно ми е.

На Кавалер и Firegirll им се допаѓа ова.
  7. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    4.867
    Кажи ни тука повеќе мислења повеќе совети.

Не разбрав баш добро, си засакала некој брзо и животот ти тргна наопаку?

На Chun Li и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  8. The Lost Girl

The Lost Girl Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2020
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Zdravo feminki, mi treba vasa pomos, se naogam vo situacija kade bivsiot mi se vrati posle izvezen period, pola godina i pravevme muabet so toa sto toj celo vreme zboruvase deka ke napravi se za da bideme pak zaedno i deka ke se smeni, da napomenam nie raskinavme zatoa sto me izneveri i voedno imal kontakt i so bivsata devojka dodeka bevme zaedno, momentalno jas i toj se gledame recisi sekoja vecer sedejki so drustvo, mi pisuva celo vreme, me izvestuva kade e, no ne gledam nikakov progres, doverbata isto taka vo nego mi e isceznata ne mozam nikako da mu veruvam, skoro sekoj den zboruvame na temata za NAS, se plasam deka mi se vratija cuvstvata za nego, jas bi oprostila se dokolku gledam deka bi imalo promeni no ne mozam ova da go podnesam so meseci da trae, sto da napravam za da se osvesti, da se zblizi poveke so mene, da znam deka navistina ja zaboravil poranesnata devojka i deka me saka samo mene kako sto mi veli toj, postojano mi e vo mislite i mislam deka me laze pak

9. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.813
    Допаѓања:
    80.631
    Не можеш да изневериш некој што го сакаш. Значи, тој тебе не те сакал.
    Сега, има два случаи. Еден: се случува понекогаш кога некој ќе изгуби некого, да почне дури тогаш да сфаќа дека тоа што го имал му фали и му треба. И го сака. Го сака назад. Ама, кога ќе го добие тоа назад, пак може да заборави колку му фалело тоа кога го немал и пак да го гледа онака, без некоја емоција.
    Втор случај: машко кога некое време нема девојка, се случува да изманипулира бивша која гледа дека има се' уште чувства за него, за да ја искористи само за привремена забава или за секс.
    Во твојов случај, тој или не те сакал вистински уште додека сте биле заедно или те сакал но некаде ги изгубил чувствата па те изневерил. Каде што има неверство, нема љубов и мој совет е да не му се враќаш. И да престанеш да се гледаш со него. Ако не те сакал тогаш и не те ценел, не му значело се' што правиш за него и се' што имате, не те сака ни сега и пак ќе биде иста приказна. Не верувај дека се сменил или ќе се смени, не се случува тоа.

На Martka, Konfetka, banne1 и 7 други им се допаѓа ова.
  10. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    36.092
    Не/заинтересираноста од нечија страна се чувствува и се забележува. Ништо не можеш да направиш за да продолжите заедно ако нема обострана волја и искреност за промена.
    Довербата е клучна особина на поврзување, а во твојот случај доминира сомнежот.
    Не се враќај на некој што треба да остане во минатото, освен ако си "спремна" да им подлегнеш на чувствата, наместо да се водиш по разумот.

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.360
    Допаѓања:
    21.767

Џабе е се ако не му веруваш и ако немаш спокој. Колку сака нека е секси или има пари. :D

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  12. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.950
    Допаѓања:
    31.475
    Туку ти е одговорот.
    Зарем стварно мислиш дека ќе се смени?
    И првин сте раскинале за неверство. Колку сака тој нека ти пишува цело време каде е, ништо не значи, можи и да те излажи од кај ќе знаеш, чим предходно така правел.
    Тој шо изневерил, веројатноста е да изневери пак.
    Ништо ти тука не можиш, со сила не се прави ни зближување, ни ништо.
    Размисли си убаво, да не страдаш после пак.

Без доверба, една врска не можи да функционира.

На Martka, *Amethyst*, Just.do.it и 2 други им се допаѓа ова.
  13. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Можда тоа му е навика, да изневерува со бивши.
    Можда и сега има девојка и ја изневерува со тебе. Или си бара секс. И пробува по бивши пошо таму е најлесно, испитан терен. Па кај која ќе упали...
    Изгледан филм ти е тој, и да се смирите знаеш како ќе завршите.

На T.e.d.d.y, Martka, Alisa22 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.359
    Допаѓања:
    6.841
    Искрено не знам зошто воопшто му даваш шанса после половина година. Те разочарал и повредил, знаеш и сама дека не можеш повторно да му веруваш, тогаш која е поентата? Таман си преболела и продолжила напред, му даваш прилика повторно да те повреди. Ако некој не ти одговара, едноставно не ти одговара, луѓето не се менуваат така лесно. Прочитај уште еднаш што си напишала и одговорот веќе сама го знаеш.

На Martka, Alisa22, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Elf

Elf Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2019
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    2.136
    Лост Грл некои луѓе многу ретко се менуваат ,а особено не се менуваат кога тоа постојано ти го кажуваат и трубат дека се смениле. Не верувај на зборови..
    Тоа што ти праќа слики кај е шо е апсолутно немора да значи дека е вистина и дека е така.
    Пробува да те изманипулира за да те придобие пак...
    Тука сите членки истото ти го кажале од искуство.
    И јас истото ти го кажувам дека човек што еднаш изневерил нема сомнеж дека ќе посегне пак да изневери..

Не се враќај на старо и не дозволувај да им потклекнеш на емоциите..

На Martka, Konfetka, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.014
    Пред недела имав пишено како никој не ми се појавува и сега кога се појави некој барем што ме заинтересира, ме збуни.
    Вака значи, се запознавме скрос случајно преку другар. Дечкото го знаев дека постои и немав никакво мислење за него. Незнам како да кажам, незнам дали имате доживеано кога со некој од првпат чуствувате како да се знаете цел живот. Таа енергија. Толку ми беше вечерта никаква, а после нејќев да си идам дома.
    И нема врска седевме, зборевме за општи теми. Многу зборевме и знаете си имавме тие ,,погледи,,Ми збореше како му личам на некого а неможе да се сети.
    Стигнувам дома по 20мин ми праќа порака, дека се сетил, всушност тој и сестра ми биле школски. И да ја поздравам.
    Во текот на разговорот ме праша што правам, како си поминав и му реков мило ми беше што го запознав и дека ќе си легнувам. Типот ми посака добра ноќ и ми рече се гледаме пак , и смајли што гушка и кисче. Јас само му ја лајкнав пораката и му посакав исто добра ноќ со обично смајли. Глупо ми е да праќам срце или кис на некој после 2саати.
    После 2дена му праќам порака дека и сестра ми го поздравува него.
    Типот не ми врати на пораката ни сеен, ни ништо. Еве 8часа се поминати. Скрос сум збунета. Ете можеби најпријателски ми пиша онаа вечер, но ете јас не му пишав којзнае што па ништо да не врати.
    Друагр ми рече дека е во монотона долга врска, дека само прекинуваат и се смируваат, дека има направено нешто што му помогнала многу во животот кога му било најтешко. Ова незнам колку е точно. Цела онаа вечер типот не ни спомна дека има девојка. А на социјални мрежи нема ни една слика со нејзе, има слики со девојчето пред 2 години и тоа на тагнати слики.
    Нејќам да го распрашувам другар ми толку детално.
    Само се изнервирав што ништо не ми врати на пораката, сепак и ако уште е со девојка му можеше да ми врати само со фала ти.
    Се осетив ко некоја досадна што напиња.
    Првпат се чуствувам во ситуација која навистина неможам да ја разберам.

17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Е ако де.
    Така се учи.

Остај сега нека ти пиши ако сака тој.
    Не си напнала со една порака.

Ако пиши арно, ако не пиши, пак арно.
    Најди си во меѓувреме занимација, да не седиш и мислиш и чекаш порака без веза.

На Martka, Alisa22, СуперДевојка и 3 други им се допаѓа ова.
  18. ZeldaSF

ZeldaSF Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2020
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    305
    Што има да се разбира. Вака-така тој си е во врска, дали му е монотона и долга или луда и се уште кратка зафатен си е. Реално според мене сте си правеле муабет и си го потсеќала на сестра ти, ама него отпосле му текнало. Е сега што твоите очекувања од ова познанство биле други ни тој ни некој друг е крив.

На christinnn и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  19. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.014
    Неточно, немав никакви очекувања од познанството. Само ме збуни што ми праќа кисови и ми вика се гледаме пак. А после кога најпријателски и јас му праќам поздрав не ме познава.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  20. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.728
    Допаѓања:
    13.513
    Такви се тие долги врски дури и да нема љубов и да е монотоно тешко ти е да се тргнеш од некој кој ти станал како дел од тебе, твоето секојдневие, твојот живот се додека не се случи нешто што навистина ќе ја прелие чашата.
    Мој совет ти е да продолжиш понатака и да заборавиш бидејќи на секој во одреден момент во животот може да му се случи да се понадева за џабе.

На ZeldaSF и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.