Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.345
    Де де колку го браниш, небаре принцот е.
    Од кај знаеш дали лаже или не, секако кратко го знаеш, а и ми личи на напален досаден сељак искрено...
    Само за секс те сака, ако сакаш и ти go for it ако не на време тргни се за да не си повредена.

На Alisa22, Moon.Girl, Elf и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Mariii :)

Mariii :) Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    87
    Mnogu e ubav i zgoden, mnogu me privleche kako nikoj dosega, a i ne e dosaden voopsto ..ne mi pishuva chesto..a jas samo na nego mislam, sakam da imam seks so nego ama se plasham i sramam..

3. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.345
    Па не ти пишува често зошто те чека да конечно добие секс од тебе. После тоа и од живи ќе го снема.
    Типичен манипулатор.

На Martka, Alisa22, Moon.Girl и 6 други им се допаѓа ова.
  4. TashSefton

TashSefton Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2016
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    1.757
    Леле ова е worst case scenario за friends with benefits ама ти си знаеш

На Alisa22, sparklie, Elf и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Значи, едно е да сака да имате секс, друго е да *се изнервира* ако ти не си сеуште опуштена. Ако се изнервира е сељак кој нема почит кон тебе и твоето тело. Како не го гледаш тоа.

На Alisa22, cresa-jagoda, Dentina и 6 други им се допаѓа ова.
  6. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.914
    @Mariii :) Очигледно веќе ти навлегол у памет, касно е за да те разубедуваме тука. Не знам зашто прашуваш уопште. Ако те толку привлекува, имајте секс и готово. После тоа најверојатно ќе те откачи и ќе патиш ама штом не си ни ти за сериозна врска, ќе се надеваме дека нема да ти биде тешко.

На edna_malecka, deskarada и Spielrein им се допаѓа ова.
  7. Spielrein

Spielrein Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    142
    Па не ти пишува зошто не му е гајле за тебе. Он не те ни доживува како личност туку како подвижна вагина, не ти се гади од ова? Како не разбираш? Многу лошо на тебе ќе си направиш ако се решиш да направиш нешто со него, а верувај он само така ќе продужи да те доживува. Те лаже дека може ако имате секс ќе се семни нешто меѓу вас, ух он ти е дефиниција за кретен, ма нек и бил Бред Пит:puke:

На Elf, cresa-jagoda, Hellobeautiful и 6 други им се допаѓа ова.
  8. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.931
    Како што кажа Дреам ако сакаш секс go for it.Мене искрено не ми изгледа како да сакаш само секс. Милам дека се надеваш на нешто повеќе и тука мора да запреш. Тоа повеќе нема да се случи затоа што тој не сака. Ти кажувам од искуство верувај ми. Преочигледно е каков тип е и нема место за промена.

На Elf, cresa-jagoda, S.W.A.G и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.390
    Ако ти е привлечен , двата сте соло, имате по скоро 30 ко што рече, сексот е природна работа која нормално е дека ја посакувате.
    Ако мисли дека си неискусна, баш те брига. Ете таа е вистината, не си. И би додала- не се сексај во кола, неудобно и глупо ко за првпат.

На S.J.Parker, Mariii :), Jana06 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Uniqpro

Uniqpro Истакнат член

Се зачлени на:
    13 февруари 2019
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    620
    Чим ти е убав и згоден,ако мислиш дека нема да се каеш некогаш поради тоа направи го.
    Постојат две варијанти,ако не го направиш,ќе се каеш бидејки не си го направила,ќе си бидеш лута на себе.Другата варијанта е,иако го направиш,ќе се каеш зошто си го направила.Како што сметаш дека е најдобро за тебе во тој момент така направи.
    *Ако дечкото е навистина толку згоден,ко што велиш ти,може да има секс со која сака,бидејки сите ќе го меркаат и гледаат со такви очи.Можеби тој сака само со тебе да има.Да гледаме малку и од позитивната страна.

На Mariii :) му/ѝ се допаѓа ова.
  11. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.705
    Ај сеа здраво .
    знам дека ќе си правите мајтап демек за другарка прашува ова она.
    Слободно прифаќам шали на моја сметка :)
    Иам другарка си има дечко.
    Дечко и нешто се расправал со сестра му и уз муабет ја рашамарал кога и кажал на другаркава и рекол "тоа беше само галење не беше ни шамар" јас ја советував и реков еден ден и врз тебе така ќе посегне да те рашамара тргни се од типов. Нит сум ти љубоморна нит едвај чекам да раскинете . Ми се налути се под скаравме малце ама се смиривме. После некое време т.е вчера ми вика се мерев на вага иам толку и толку кила и јас и викам не изгледаш за толку кг си направивме муабет. И после неколку саати ми пишува ми плаче ми се мрсулави ми вика "му кажав на дечко ми колку кила имам ми кажа срамота е да девојче да има 80кг требало најмалце 20 кг да намалам срамота било имало вежби за да можам да изгледам секси од кога ќе ослабнам " и викам добро смири се не треба за никој и ништо да се менуваш убаво изгледаш и вака. Ми вика 'лажеш ти уште многу оддамна се смени со мене " и викам не лажам се што зборам нај другарски е.
    Давајте совет некој како да и ги отворам очите на другаркава дека тој не е за нејзе а јас да не ја изгубам како другарка.

На Mr.Lover му/ѝ се допаѓа ова.
  12. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.442
    Колку и да и збореш она никогаш нема да те слуша и секогаш ти ќе бидеш виновна.
    Она е слепа, она не го гледа тоа, или пак јасни и се некои работи ама трпи од страв да не го загуби.
    Имав сличен пример кај другарка, на крај прекина контакт со друштвото и си остана со него, за да после некое време се јавува со плачење.
    Јас би се дистанцирала и не би се мешала искрено.
    Би ја седнала на уште еден разговор, кажи и што имаш да и кажеш, ако сфати супер, ако не ништо.

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Spielrein

Spielrein Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    142
    @edna_malecka совет да и објасниш да не плаче за сите глупости тој што и ги кажува туку и таа него да му одговори на ист начин, па и ти треба да си посекси има вежби за тоа како треба да изгледаш да му рекла.
    Мислам кој е тој така да и коментира и да и набива комплекси, ама па и она одма да плаче, кое значење значи му придава него чудо едно. Прв дечко да не и е?

14. Uniqpro

Uniqpro Истакнат член

Се зачлени на:
    13 февруари 2019
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    620
    Девојчето е заљубено до уши.Не гледам причина ако ја удрил сестра му дека ќе ја нападне и нејзе.Тоа се семејни проблеми,знаат брат и сестра или сестра и сестра да се раскараат,па дури и да се степаат.Не мислам дека ќе посегне да ја удри неа.Но,ако прави нешто насилно и посегнал веќе,тогаш треба да преќинат навистина.Таква врска,со вклучено насилство,па после брак,па деца,тие да гледаат такво нешто,нема логика.
    За килажава,она ако се чувствува океј во нејзина кожа,зошто он да и кажува такво нешто.Имам зборено со дечки на ваква тема,сакаат нормално витки и слаби,но тоа не е мерило колку тој може да ја сака,нели.
    Пробај уште еднаш да и кажеш,ама по кажувањево нема да те послуша многу,заљубена е,а човек кога е вљубен,никого не слуша си тера по свое.Пробај уште еднаш,и среќно.:)

15. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.705
    Прв дечко и е таа 16 тој 20 .
    Еднаш и викал супер си еднаш и викал срамота е вака да изгледаш.
    Фала ви на советиве ќе разговарам со неа.

На Spielrein му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.822
    Допаѓања:
    40.928
    @edna_malecka
    Ти можеш да и збориш дека дечко и тоа што го прави треба да си го стави малку под знак прашалник, да и посочиш како изгледа од страна ситуацијата, од твоја гледна точка и да проба да се замисли малку.Ама дека тебе ќе те послуша не верувам, барем не сега.
    Реално, секој треба да си стои позади своите постапки, а ти како другарка не си одговорна за односот меѓу нејзе и дечко , твое е да бидеш искрена а дали таа ќе сака да преземе нешто ако има проблем е само нејзино, сепак не си и дадилка и немаш одговорност да преземаш туѓи проблеми.
    И јас имав слична ситуација со другарка, уствари ние не сме толку блиски ама се дружвме тогаш повеќе и има (ше) многу лоша врска со дечко и, онака баш токсична и и покрај сите зборења и од мене и од нејзините поблиски другарки таа не прифаќаше дека нешто не е во ред туку секоја негова и своја постапка ги рационализираше.И сега ниту ја прашувам како им е ниту ништо, уште се заедно ама поим немам како им иде.
    Тоа е, некогаш ќе се откажеш ако гледаш дека не можеш никако да влијаеш.

17. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.741
    Колку време одат? На почеток се ќе игнорира од него ако е затрескана, што така и делува. Не би рекла да се дистанцираш, зошто овој делува дека може да биде насилен чим почнал да мава шамари наоколу. А делува и дека ќе почне се повеќе да ја контролира. Ако се дистанцираш после ќе нема каде да се довери ако и направи нешто.

Сега за сега џабе ќе и зборуваш да го остави, ама можеш да ја натераш самата да почне да се освестува малку по малку. Јас би и поставувала прашања. Ете самата нека си ги одговори. Дали таа смета дека жените мора сите да се фит инаку не чинат, дали таа смета дека шамарање луѓе кога ќе не изнервираат е сосема ок, дали таа смета може лабаво да си навредува луѓе кога нешто нема да и е по вкус.

Ако искрено си ги одговори прашањата полека ќе и стане јасно дека нешто не штима.

Едит: Сега видов таа 16, тој 20. Се е јасно.

На Spielrein, Angie1432 и edna_malecka им се допаѓа ова.
  18. Uniqpro

Uniqpro Истакнат член

Се зачлени на:
    13 февруари 2019
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    620
    Можеби разликата не е голема,во прашање се 4 години,но сепак.Тие двајца имаат некој различни интереси и не е исто,таа сака нешто друго на 16,а тој веќе работите што таа ги сака,ги поминал.
    Тој има 20 години,не е ни чудно што ја удрил сестра му,сигурно е помала ја скарал за нешто.Познавам типче што е поголем од сестра му и знае да ја раскара,се грижи за неа повеќе од родителите.Но,повторно не е решение шамарот.
    Но она има 16 години,не мора да брза со дечкото,неа живее живот.Како и да е,на крајот пак со маж ќе заврши.
    Ке се снајдеш,среќно.:)

На Bezimenka90 и edna_malecka им се допаѓа ова.
  19. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    4.867
    4 години разлика се многу малку кога таа би била полнолетна, вака никако не ми иде и тоа ја објаснува ситуацијава.
    Таа е малечка, кревка, све при срце си зема. За неколку години ќе се смее за што се нервирала.

Последна измена: 26 јуни 2020
    На Spielrein, Bezimenka90 и edna_malecka им се допаѓа ова.
  20. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.822
    Допаѓања:
    40.928
    Мене искрено ми се малку чудни машки од 18 години кои идат со 14 годишни или од 20 години кои идат со 16 годишни девојчиња.Како недозреани, или па не можат да фатат девојка на своја возраст и идат со тинејџерки.Едноставно, тие 4 години на таа возраст се многу поразлични отколку 4 години разлика кога би имале 20 и 24.Пример.
    Плус, на 16 години некој многу полесно може да биде изманипулиран, особено од постари кои не се веќе тинејџери.

На sparklie, MeckaCia, Плавуша123 и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.