Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.728
    Допаѓања:
    13.513
    Таа разлика село град е голема колку што ти мислиш дека е.
    Ако се омажиш во село некогаш треба да знаеш дека таму е малку поразлично од градот и не функционира исто.Пример нема автобуси кога сакаш најчесто на 1 саат, луѓето се малку поинакви од градот и се ги интересира и секој за секого знае сѐ и да не знае ќе збори. Ние исто искачаме, се шетаме и сме цивилизирани но знаеме да си насадиме и бавча да си чуваме некое животинче.
    Ако пример ти во центар искачаш често овде немаш каде за идеш ама затоа скоро секој си има двор и си седи таму.
    Самото тоа што ќе дојдеш пример некогаш да живееш во село значи дека ќе го смениш и начинот на живот и за тоа треба да бидеш свесна.Доколку си како мојата поранешна комшика која од кога се омажи овде немаше ден да не нѐ навредува дека ние од село сме биле заостанати, сме немале автобуси, сме немале патишта асални па она од Центар таму се запустила бла бла тогаш немој да продолжуваш со дечкото.
    А во однос на образованието за мене лично е важно, но тоа сум јас ти можеби мислиш дека дечкото се труди, работи и е вреден и ти е поважно тоа од некоја си факултетска диплома и тоа е во ред.

На christinnn и SummerGirl им се допаѓа ова.
  2. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.175
    Допаѓања:
    27.340
    @нина122
    Ова што го кажуваш за село важи и за градовите во внатрешноста.
    Немаме ни јавен превоз, автобуси имаме на пола саат меѓу градовите. И тука народот оговара. Во Македонија живееме, секаде е така. Секаде се оговара.

На Konfetka, Ambitious, candy.cane и 6 други им се допаѓа ова.
  3. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.705
    Прво она требало да те разбере дека не си сам дома дека имаш семејство дома и неможеш туку така да ја донесеш "ејј оваа ми е женска".
    Друго луѓе сме сите сме со обврски и забораваме многу работи а она направила проблем за ситница што си заборавил.Демек задолжително е тој викенд не постои друг не постои утре.
    Трето нова година е сосема е нормално да пиеш алкохол и да се веселиш па и испијаниш.

Немаш ниту една грешка само таа едвај чекала да згрешиш нешто и да си отидеш како 15годишни.

Уживај.
    Животот е пред тебе.
    Не се менувај за никој и ништо што и да правиш за некој тој некој само твоите грешки ќе ги гледа.

На candy.cane, poppie и dejanzafirev им се допаѓа ова.
  4. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.714
    Допаѓања:
    15.330
    1. Не гледам никаков проблем. Само не се залажувај со типот од "ај пак да испитам терен дома" и да се вртиш во круг. Болдираното - ако си сигурна немаш потреба од страв (страв дека ќе те баталат твоите..?). Го фаќаш за рака и носиш дома, се запознаваат и тоа е тоа (со или без нивна поддршка).

2. Гледам проблем ако целиш кон повисоко ниво на образование (пр. втор/трет циклус студии). Јазот ќе се осеќа, секогаш ќе се сметаш за подоминантна (дури и да внимаваш на своите постапки); другата страна константно ќе те провоцира и ќе истура фрустрации врз тебе и не би функционирало.

Не сакав вака да ги поделам, но не можев поинаку.

На poppie, SummerGirl и moonbae74 им се допаѓа ова.
  5. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    4.867
    Ако сакаш имај :) и ти ќе го искористиш за секс нема само тој тебе.

На candy.cane, honey.11 и edna_malecka им се допаѓа ова.
  6. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.014
    Dali bi ostanale vo vrska so licnost koja nemate custva i hemija? Dovolno komfortna zona.
    No taa licnost napravila nesto vo minatoto sto nikoj drug ne go napravil vo toj period.

7. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.705
    Не би останала.
    Разговарај кажи му што ги лежи на срце дека нема хемија меѓу вас разговарајте .
    А што е тоа нешто во минатото?

8. Uniqpro

Uniqpro Истакнат член

Се зачлени на:
    13 февруари 2019
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    620
    Не можеш да бидеш со некого,према кој не чувствуваш ништо,и нема хемија.Ќе бидеш со него зошто направил добро(да кажам од сожалување на неговата добрина),биди со него ако го САКАШ навистина,а не поради добрината.Рака на срце,браво за тоа што го сторил,Бог ќе му направи уште подобро.
    Но,јас лично не би,можеби би пробала да останам,но,нема да функционира ако не чувствувам ништо.Нема да можам да се преправам,и по некое време да кажам,еј вака не може,јас не те сакам.Така повеќе ќе биде повреден,подобро на почетокот да го боли,не на крај(зборувам ако и тој тесака).Можеби со тек на времето ќе го засакаш,ама не знам колку е сигурно да се ризикува.

9. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.355
    Допаѓања:
    21.753
    @Mariii :) девојко јас мислам се заебаваш ти овде со нас, исто како пред скоро година дена, ако не и повеќе. Мислам дека си истата личност.

10. Mariii :)

Mariii :) Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    87
    Зошто би се заебавала со вас, немам никаква причина за тоа...

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mariii :)

Mariii :) Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    87
    Незнам што ми стана, но никако неможам да го извадам од мисли, сакаам да излезаам со негоо пак ;(;(;( можеби се заљубив. можеби ми стана опсесија незнам;( но цело време ми е во мисли, сакам да го видам, ама тој не ми пишува, можеби чека на мене ;(....

12. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.175
    Допаѓања:
    27.340
    Излези. Чека на твоето ваџејџеј.
    Среќно!

На Konfetka, candy.cane, Elf и 3 други им се допаѓа ова.
  13. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.165
    Допаѓања:
    175.351
    Која возраст сте шо толку ти влијае мислењето на родителите?
    Дали се гледаш и натаму во живот во град, или се гледаш и во село?

Не. Стави крај совреме оти тегнење долго без чувства е само болно и лошо ќе "пукни тиквата". Вака имаш шанса за спасување пријателство.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    6.838
    Членката нигде не напиша дека ќе се омажи во село. Бара совет за тоа како да им соопшти за врската на родителите. Тоа што дечкото е од село не значи по дифолт дека таму ќе живеат.

На Ambitious, candy.cane и eliesaab им се допаѓа ова.
  15. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.728
    Допаѓања:
    13.513
    А што значи тоа што ќе го запознае со нејзините?
    Кон што цели самото тоа?
    Ќе го запознае со нејзините ама не мисли ништо озбилно со него во иднина така ли?

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    6.838
    Како што веќе напоменав, не значи дека по дифолт ќе живеат во село само затоа што дечкото е од село. Се разбираме?

На Ambitious, candy.cane, eliesaab и 3 други им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Не е ништо страшно и да се омажи во село.
    Колку села се припоија со градовите, и практично станаа населби.
    Ако не е селото во некоја недојдија која е отсечена од свето кога ќе падне снег, и има санитарен чвор, струја, вода и патишта, зошто да не би живееле во село?

Ене ги, во Скопска околија, довчерашните села се сега едни од најатрактивните локации за градење огромни куќишта.

На candy.cane, Veta и eliesaab им се допаѓа ова.
  18. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    6.838
    Никаде не кажав дека е страшно или дека не треба да се омажи во село. Тоа си е нивна работа, туку прашањето на членката не се однесуваше на тоа каде ќе живее во иднина, а тука веднаш ја омажија во село и почнаа да и раскажуваат каков ќе и бил животот.

На candy.cane, eliesaab, theowndemon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Општо пишев.

На Annora му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.014
    Всушност не се работи за мене. За дечкото кој го запознав. Има девојка за која вели дека кога сфатил дека не си одговараат неможел ништо да преземи. Девојчето во животот негов се појавила баш кога му било најтешко, кога изгубил многу. Овде не зборувам за финасии, туку за емотивна подршка. Била тука кога никој друг не бил. Значи околу 2години се заедно.
    И ете сега иако болката е болката, станува успешен, нема храброст само така да ја шутни. И бара начин што нема толку да болело.
    Му реков да разговара, а тој на тоа вели направен е разговор и се е исто, во врска од навика и сожалување.Му реков дека нема да најде ни еден начин што нема да биде помалку болно за некој што те сака.
    Му реков дека тоа е уште еден типичен пример за дечко кој сака да си има нешто сигурно и нешто да си има на страна. Дека ми се допаѓа, но нема да бидам нечиј 2избор.
    Тој рече мисли како сакаш, и продолжува да ми пишува секој ден како си го минувам денот.
    Го сфаќам, немал никој ама баш никој, ја сретнал баш тогаш. Но неможам да сфатам, дека всушност е врска, не брак. Нема ни повеќе од 25г.
    Не сфаќам зошто да бидам со некого од сожалување ако е така што вика. Уште повеќе и го уништува животот.
    Не сваќам зошто мора да ми се допадне се што е забрането, ризично, итн....
    Толку многу ми се допаѓа, психични и физички, а истото го гледам и во неговите очи. И се осеќам многу безврска
    Една моја страна ми вели, тргни се настрана, сепак нема да прекине, таа е една негова комфорт зона и ќе нема храброст за тоа. Па ќе си најде некоја настрана.
    Другата моја страна вели, остани во комуникација со него барем уште кратко, сепак не се во брак. Не е крај на свет, и мене некогаш некој ме изневерил и продолжил со друга. Па што.
    Сега можеби некој ќе ме осудува ама ете баш така се чуствувам.

На candy.cane и theowndemon им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.