Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Мување и лапање не е исто |(
    Инаку, најверојатно е срамежлив, за кризи да те фаќаат е рано, направи го првиот чекор, нема да се тргне и да одбие да те бакне. Ако се случи тоа или разговарај зошто како што, или директива откачи го, педер е.

На mija23 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. cherry91

cherry91 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2011
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    33
    од една страна сакам да иде и да се забавува од друга не ете можеби немам доволно доверба и покрај тоа што викам демек имам. Сите ми викаат еј го пушташ да иде? не си нормална ова она а само ја си знам како ми е, а тие и не му се некои незнам какви другари слободно можам да ги наречам познаници. Девет дена и тоа во Бугарија и ти мила моја би се подразмислила да си во моја ситуација. Душава ми се кине... :(

3. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273
    Јас ќе ти кажам што ти се случува. :) Не ти се случува, ништо невообичаено, туку твојот мозок работи онака како што е програмиран. Верувај ми, тој дечко во кој мислиш дека си заљубена, доколку те третира како принцеза и тој ќе ти здосади. Значи, нас тоа ни е генетски вградено, да посакуваме нешто што не можеме да добиеме, а да не го цениме воопшто она што го имаме. Луѓето кои научиле да го потиснат тоа што те тера постојано да сакаш нешто недостижно (барем во моментот) и научиле да ги ценат луѓето кои ги сакаат и почитуваат, се среќни со одредена личност.
    Вака се расипуваат многу врски, од монотонија, од тоа што едниот партнер го држи другиот во раце и на овој нормално му здосадува. Сега, тој дечко повеќе не ти обрнува внимание и ти го бараш, сега ти недостига таа љубов со која те осипувал, но доколку се врати, за неколку дена ќе ти стане досаден и ќе трчаш по недостижното. А, тој дечко најверојатно трчал по тебе бидејќи ти не си била заинтересирана за него. Сфаќаш? И тој и ти трчате по некој што не е заљубен во вас.
    Но, ако веќе не можеш да бидеш со некој што ќе те сака и ти ќе го сакаш, тогаш подобро е да бидеш со некој што ќе те сака, отколку со некој што нема да ти обрнува внимание, а тебе секоја најмала ситница ќе те повредува. Нормално, тој што нема да те сака ќе те повредува и несвесно не грижејќи се за твоите чувства, бидејќи и тој самиот не чувствува ништо кон тебе.
    Јас мислам дека е најдобро да разговараш со дечкото што те сакал, бидејќи му должиш едно големо извинување. Јас, би останала со таков, па дури и да е само колку да не го повредам (ова не е во ред), но мислам дека е доста храбро од тебе што си решила така да повредиш некој кој најверојатно сега поминува низ тешки моменти и којзнае на кој начин се отргнува секој ден од помислата да те контактира. Значи, немој да му се враќаш штом не чувствуваш ништо, туку најдете се, разговарајте, ублажи му ја болката и охрабри го да продолжи напред со животот. Две години не се малку.
    Што се однесува до тебе, прави го она што те прави среќна. На крај најверојатно ќе ти биде мака што си го испуштила типов што те држел две години во раце, но до таков заклучок е најдобро да дојдеш сама преку твои искуства. Се најдобро. :)

Cherry, јас имам врска на далечина, значи мојот дечко го гледам еднаш неделно, а некогаш и месец поминува, па лани беше сам на одмор, со другари и мене тоа воопшто не ми пречеше. Јас имам целосна доверба во него, иако на моменти бев досадна по телефон, бидејќи нормално бев осамена. Знам како се чувствуваш, но не е во ред да ја ограничиш слободата на твојот дечко. Ако ти му веруваш, тогаш нема потреба да се загрижуваш. Дали ти си уверана во неговите чувства кон тебе? Довербата е камен темелник на една врска. Ако ја нема, тогаш треба да размислиш зошто воопшто врската постои. Со љубомора ништо не правиш. Не биди една од оние женски што ги гушат своите дечковци. Пушти го, нека оди, ако тој навистина те сака ќе ти остане верен во секој случај. :)

4. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Остави ги другите што сакаат нека викаат, зли јазици, заради нив најверојтно и ти почнуваш да се сомневаш. Пишав погоре па редактирав, ама во основа истото пак ќе го кажам, сама ќе си дојдеш до решение врз основа на врската, значи како ви одело до сега, дали те почитува и дали ја заслужува твојата доверба, како тој всушност се поставува и однесува кон тебе. Ако ви е цврста врската, и на Мајами може да оди, пак ништо нема да направи.
    Е сега за тоа дали е себичен, пак истото, ако претходно вие сте си планирале одмор па сега тој да оди сам со другарите, да себично е, ама ако не сте ја отворале таа тема, нема простор за себичност.

На cherry91 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mija23

mija23 Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    4

Види да сум во твоја ситоација прво ке ги тргнам на страна тие што зборат и што ме прашуваат дали би го пуиштила, па ако му верувам зошто да не?! незнам колку време сте заедно али ако си сигурна дека те сака нема потреба да не му веруваш и треба да го пуштиш да си помине убаво за кога ке дојде да копнее по тебе и да има желба што побргу да те гушне и да ги сподели сите моменти со тебе

6. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Јас незнам до каде ќе тера со муабетите овај нездрав народ мислам до каде? :x
    Ептен ме нервираат коментари од типот, немој да го пушташ сам да излезе во диско ќе те изневери, а пак сам на одмор?! ау шо било тоа, таму ни ќе го види некој ни ќе може да ти каже, ти нема да знаеш... ДОБРО ЛУЃЕТО ШО РАЗМИСЛУВААТ ВАКА ИМААТ ПАМЕТ?!
    Прво не се сите исти, ако на твојот му шара окото на мојот не, друго ако сум јас сигурна дека дечкоми ме сака, и во стриптиз бар ќе го пуштам :wasntme: зошто да не, како божем он не е човек и несака да олади малце со друштво и да се позабавува... и ако тој стварно ме сака искрено, и ме поштува, се понаша со мене како што заслужувам и ми дава доволно внимание, ич без грижа го пуштам |-)
    :D ама стварно преку глава ми дојде бре, несмеела женска да оди сама со другарки на море, ќе го изневерела, да не одела на кафе со женски и машки другари, да не вака да не онака абе аман ајде селетесе сите.....
    АКО НА ВАШИТЕ ПАРТНЕРИ/КИ ИМ ШАРААТ ОЧИТЕ, ИЛИ НА НЕКОЈ КОЈ ГО ПОЗНАВАТЕ, НЕ ЗНАЧИ ДЕКА СЕ СИТЕ ТАКВИ !!!
    ИСКОМПЛЕКСИРАНИ ДУШИЧКИ :puke:

cherry91 Ич да не ти е гајле други што зборуваат, тие се само љубоморни души кои знаат дека ако нивните партнери се најдат во ситуација да се со друштво на одмор далеку од државава сигурно ќе ги изневерат, па им се чини дека сите се исти, ако ти си сигурна во неговата љубов нема потреба ич да се сомневаш во него, ама ич. И да го пуштиш да оди, уосталом неможеш да му забраниш пошто не му си ни мајка ни татко, он може да си фура по свое, исто како што неможе тој да ти забрани такви работи. За тоа време кога тој е таму ти забавувај се овдека, излези со другарки, направи некој работи за тебе, посвети си внимание, релаксирај се, расположисе, кога ќе се врати ќе ви е многу поубаво бидејќи двајцата ќе си го почуствувате отсуството на партнерот и едвај ќе чека да те гушне и бакне ;) ...

7. mija23

mija23 Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    4
    Феминки мене сега ми е потребен ваш совет и ваше мислење. во друга тема го кажав мојот проблем но тука на кратко ке ви објаснам. значи имам дечко и 1 година сме заедно и нормално како во секоја врска имаше и караници и недоразбирања но тоа се смени и последниот пат кога се скаравме тој ми раскина но бидејќи сме од исти град се сакале или не ние моравме да се видиме али сепакк си бевме блиски си правевме муабет ме испракаше до дома но немаше ништо. и една вечер се исплашив да не го изгубам скрос бидејќи осетив дека почна се да се лади дека веќе ништо не беше исто па иако требаше тој да моли сепак за да ја спасам врската повторно пристапив прва јас и го прашав нормално дали е се исто како што беше тој ми одговори позитивно и ми кажа дека никогаш не ни помислис да оди со друга ниту пак некогаш да ме изсгуби засекогаш само сакал да оладат малце односите бидејќи мн често се каравме. но помина и тоа и нешто не е добар со здравјето и нормално го разбирам синоќа си дојдовме порано и тој ме испрати и беше се во ред но пради здравјето беше малце напнат но го разбирам. и денес кога станав му звонев тој не крена па после некое време се укл на фб му пишував но тој не ми враќаше и го прашав другар му дали немо му враќа и тој ми кажа да. навистина се збунив и повторно му звонев и после некое време ми напиша и тоа толку ладно ми пишеше, едноставно никогаш не бил таков му пишав дека го сакам вика јас повеќе али никаде го немаше зборот те сакам и слично што пред тоа секогаш го пишуваше и го прашав дали е напнат поради тоа што е болен вика да викам аха океј и викам а зашто неќеше да ми вратиш кога ти пишував а на другар ти му враќаше ее мн знаиш ти ајде вика јас одам. од кога се искл пак му звонев но не крена. незнам што да правам и незнам што да мислам навистина го сакам премногу и во моментот ми треба сове и ваше мислење што да правам и како да постапам. Фала ви однапред :*

8. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    ^
    Остави го некој ден да олади малку,да се смири ситуацијата и да те побара тој.Вака го само гушиш и го бркаш од себе.Разбирам дека го сакаш и дека не сакаш да го загубиш но мораш да имаш разбирање.

9. mija23

mija23 Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    4

му дадов време и имам разбирање за него секогаш и за било каква ситоација но се плашам да не го изгубам бидејќи е мн сменет. пред тоа мн се замараше секогаш се трудеше да не се сакараме и ако то асе случеше правеше се за да се смириме но сега повеќе не е така ако не сум јас до сега веќе долго време ќе бевме разделени .. навистина незнам што да правам

10. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273
    Можеби детево има некој сериозен внатрешен конфликт, или пак ете проблемот со здравјето го менува неговото расположение и неговиот однос кон другите.
    Она што според мене е многу глупаво е тоа што им пишуваш на неговите другари за да ги прашаш дали им враќа на нив. Глупаво е зошто покажуваш дека вашиот однос не е во ред, воедно се понижуваш, а на дечко ти тоа сигурно му изгледа како да му вршиш контрола. Тоа им пречи на машките, а за мене лично поглупо нешто од тоа нема. Никогаш нема да го барам дечко ми преку некој друг.
    Те советувам во иднина да не му ѕвониш по 500 пати, туку еднаш и да го оставиш тој самиот да ти се јави. Може не му се разговарало на човекот во тој момент, добро, не го оправдувам, ако не му се разговарало можел да ти каже, но во секој случај немој да изгледаш очајно пред него. Знам дека се плашиш да не го изгубиш, но тој кога го гледа тоа сигурно повеќе се опушта и неговоот однос кон тебе се лади. Давај му до знаење дека го сакаш, но немој вака опсесивно да се однесуваш. Значи, ти откако си видела дека тој намерно не ти се јавува/пишува си продолжила да го бараш. Немој да го правиш тоа друг пат, зашто тој истото ќе го очекува во секоја наредна ситуација. Кога на луѓето ќе им покажеш колку навистина ти значат, тие го менуваат својот однос. Имај самоконтрола и држи некоја дистанца меѓу вас. Не дозволувај твоите чувства да го држат управувачот на твојот мозок, бидејќи во спротивно ќе го изгубиш дечкото.
    Обиди се да дознаеш каков проблем има и колку е сериозен, а потоа пристапи кон тоа со разбирање. Со среќа и се надевам дека ќе ви се променат односите на подобро. :)

11. FreakyGirl

FreakyGirl Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2012
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    3
    По мое продолжи да го бараш пошто ако е инаетчија може тоа да го свати како тебе да не ти е гајле за него како да не го интересираш па ептен да се оддалечи од тебе и да не те побара ќе си тера инет без да помисли како тоа ќе направи ти да се чувствуваш, а ако го сакаш тогаш за тебе то ќе е болно. Не викам ти по петнаесет пати да му звониш ако не ти крени по прв втор пат остави и после некое време пак јави му се. Можда машкиве од една страна не сакаат да бидат контролирани ама сакаат и да се чувствуват и барани и сакани. Каков и да е проблемот што го има ко ќе дојт време сам ќе ти кажит ама ако се оддалечиш скрос и се понашаш ко да не ти е гајле немат ништо да ти речит. Позз и со среќа :* :)

12. verica94

verica94 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    28
    дечкото со кој искачам т.е се муваме само неколку месеци ме вика само кај него дома -.-
    ништо ми нема направено океј ни е све али никад не искачаме заедно.. само еднаш-2пати на клупа една во едно паркче кај него во населба сме седеле и толку и коа се запознавме у градски парк искочивме.. што е работава? кога имав зборено со него за ова.. он рече дека не се срами од мене туку не искачал многу многу а приметувам кога и да се слушнеме он со другарите седи по кафичи ,искочен е.
    и изразив желба да се запознаам со другарите негови за Vелигден тогаш рече добро ке се запознаеш ама не се тука во маврово се.. и јас реков оок.. после тоа пак исто сакав да се запознаам рече нема проблем али ништо не ме запознава со нив.. а они ме знаат т.е он им рекол која сум шо сум и коа му се јавуваат им вика со верица седам..
    приметувам дека не е океј нешто работава незнам не сфакам..
    ја искочена сум и треба да се видиме и он вика ај дојди до кај мене -.- глупо ми е веке -.- :?:

13. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    можда несака да го гледаат со тебе... тоа прво ми дојде кога прочитав. можда не планира ништо со тебе па ... да не има случајно женска типов? немаш приметено? или пак втора можност да не е слаб со пари па му е срам да те изнесе негде а да нема да плати. а за ова со другарите не се нервирај сите машки некако избегнуваат запознавање на женската со другарите ќе се мезат на негова сметка после божем папучар е ела свати ги |(

14. verica94

verica94 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    28

еднаш искочивме со негов другар што не запозна и се беше океј пред него се лапавме дури -.-
    а за парите не би рекла баш дека е у фрка пошо само што му платија да иде у др држава сам да живее и работи летово -.- незнам шо е работава збунета сум само ми рече дека не искачал -.-
    мисли си дека е слаб на пари хахахаха

15. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    воопшто нема да се мислам јас ти мисли му ја |(
    праша за мислење ти кажав што мислам што не ни мора да го прифатиш тоа е од моја гледа точка.

16. verica94

verica94 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    28
    у друга конотација беше кажано моево :)
    нешто не ми се поклапа у ситуацијава , не ми е ко што треба..

17. maca993

maca993 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Sto mislite?

Zdravo ako moze da odvoite vreme da mi dadete sovet :\
    Idev so decko mi skoro 9 meseci raskinavme pred 3 dena zatoa sto tatko mi dozna deka pusi marihuana .. jas prvo go lazev mu rekov deka samo probal ama ne mi veruvase i mu priznav deka pusi redovno sega raskinav so nego mu pisav deka nemozam da bidam so nego zatoa sto mi zabranija moite i zaradi toa so pusi marihuana .. sepak ne e toa mala rabota , zavisen e i sekogas ke mu bide toa i drugarite na prvo mesto.. nema da moze da se otkaze..a mislev deka ne e nisto toa... a posle koga se informirav i koga razgovarav so moite razmilsiv poubavo...imame poveke pati raskinato prviot pat on mi raskina ama ne ja svativ pricinata on rece deka bil nervozen sumljal deka sum zborela so drugi , a posle nekolku meseci (nie veke bevme smireni) najdov vo poraki razgovor so bratuced mu : pisuval onaka i raskinav ne se jade sekoj den grav , i mi rece deka od nervoza go pisal toa.. nemozev da mu veruvam ama me ubedi nekako i mu se smiriv od sto go sakam, a moite togas mi zabranija da bidam so nego zoso se grizea i mislea deka me frlil i si igra so mene ali ne gi poslusav pak se smiriv...doznaa moite ali ova mu bese na tatko mi kapak. ovie dva-tri dena me barase celo vreme na telefon ama telefonot e kaj moite i rekoa deka ke go prijavat za marihuanata ako uste zvoni, i zatoa prestana da zvoni na mojot telefon zoso mi kaza deka bil na uslovna i moze da odi 8 godini vo zatvor mi kaza deka se nasobralo toa od tepacki, a nema vrska majka mi mi kaza deka 8 god zatvor se dobiva za dilanje droga.me barase i preku drugarki ali im vikav da mu kazat deka nemozele da zborat so mene. a toj den koga dozna tatko mi , mi kaza deka i dila marihuana , toa e premnogu :( jas mislam deka ne treba da bidam so takov iako mnogu go sakam i mislev deka e ljubovta na mojot zivot ama toa e toa... vremeto leci se, ali mnogu go sakam i mnogu tesko ke go prebolam.. se mislam samo dali da mu se javam da mu kazam sto i kako a ne samo poraka zoso se nemame slusnato od togas ;(

18. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.654
    Допаѓања:
    4.568
    Sto mislite?

Прво смири се ти , значи таков човек и не ти треба во животот да те контролира , да ти раскинува кога ќе му здосадиш и сл. Твоите се во право , млада си сеуште да се заглавиш со таков човек , денес марихуана утре кокаин ! Подобро подалеку од него , и плус е на условна па види што човек може да биде тој!

На Amore му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Nenasitni

Nenasitni Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    36
    Sto mislite?

се согласувам со алеси.Има соодветна тема веке.
    како второ,што мајка бараш со таков?зашто воопшто си се заљубила,зашто си почнала со него?Денес е трева,до утре ке стане кокаин,екстази и уште сто други потешки дроги.Бегај од тоа дете побргу,додека и тебе не те упропастило!!Кај што мозе да те навлече,може и у потешки работи да западнеш.Батали го,тешко е знам ама пробај.Твоите се 10000% во право! ке најдеш друг ,кој те заслужува и не е наркоман !!!! :x :x

20. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Sto mislite?

Samo edno ke ti recam, begaj dodeka ne ti e kasno :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.