Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Veta

Veta Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    2.907
    Се што кажавме за Кјара15,важи и за тебе :D

На Bellaa1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.014
    Zamislete me barase poise koga bev na vikend kaj drugarka mi vo drug grad. Celo vreme se interesirase kade setam. Mi se javuvase. Sega si dojdov doma i skros laden.

3. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Колку пати до сега се имате видено? Јавно испаѓате или на некој начин те крие? Овие се прашања кои ќе ти дадат одговор на се. Или можеби да решиш да ги прашаш зашо е оладен.

4. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.741
    Мислам дека и самата знаеш што значи ова. Интуицијата сигурно ти кажува.

Јас тука или би пресекла, или јасно би кажала што сакам.

5. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.014
    Za 2nedeli mnogu pati se imame videno. Mozebi i toa e greska za pocetok. Go imam zapoznaeno so drugarka, pri sto go pretstavuvam kako drugar. I isto toj so drustvo negovo. No ne ispagjame tolku javno u slucaj strog centar.

6. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.741
    Нема многу, малку гледање. Бар според мене.
    Сте се гледале колку сте сакале и колку ви одговарало.

Е сега на почеток многумина не се сигурни, па сакаат да си ги чуваат опциите отворени. Затоа мој совет е дека мора тоа еднаш да се пресече и секој да каже што сака.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Нешто си размислував па да ве прашам и вас. Повеќе глави се поумни од една :rofl: Вака дечки, не ми е јасно како е можно со сите што сум излегла (после една долга врска што ја имав), без разлика дали ми се свиѓале повеќе или помалце, се да се сведи на понуда за секс и толку. Значи не пробуваат луѓево да ме запознаат туку одма ми вртат некој такви муабети. Дали јас неубо се поставувам, пошто сум така опуштена личност за муабет или што е работава? Не ми е јасно... (facepalm)

На mira.mira, Iva9612, SURF и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Welcome to the club, драга. И со кој и да искочам, се завршува макс за 10 дена. Дали јас у ептен добро издание се покажувам па затоа оладуваат.

На SURF, tina2018, Veta и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Сите си бараме вина во себе... А што ако е до нив?

На Limpan, SURF, tina2018 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    25.542
    Не е мој личен проблем , туку на многу блиска личност , односно золва ми . Не е проблем што дечкото со кој се гледа е муслиман , ајде ќе го занемариме и фактот што има вонбрачно дете ( родено во февруари годинава , кога тие веќе биле во врска околу 4 месеци ) , ниту годините не се толку важни ( тој 37 , таа 19 ) . Проблемот е што , тој ја лажел до пред два дена . Прво и се претставувал како човек кој е роден во Хрватска и е католик по вероисповед . И рекол дека има 27 години , дека има фирма од татко му во Швајцарија и живее на релација Македонија - Швајцарија . За детето и вереницата ( биле верени до пред раѓањето на детето ) , не и кажал ништо , знаела дека е слободен човек .

Тие се веќе одамна во врска со неа , речиси една година , и пред два дена дознавме ( и таа со нас ) дека човекот е муслиман , има бебе кое нема ниту шест месеци , дека има 37 години и згора на се , нема фирма во Швајцарија , туку е лихвар и дилер на дрога ..

Најлошо е што не можеме да и докажеме дека греши што останува со него , не поради религија , години или дете , туку поради лагите што и ги има кажувано до сега .

Не можеме да и докажеме дека нивната љубов и врска се засновани на куп лаги . Ако ја лажел за вакви работи , кој знае во иднина за што се ќе ја лаже ..

Вика " љубов има меѓу нас " . Нека има , тоа е ок , но што со лагите ? И сама беше шокирана кога слушна се .. Совет некој , како да и докажеме дека не е тоа љубов ? Љубовта се заснова на доверба и почит , а не на лаги .. но таа никого не слуша , оди со глава во ѕид ..

11. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.355
    Допаѓања:
    21.745
    Јас не би се мешал доколку не ме праша некој да му солам памет што да прави со неговиот т.е во случајов нејзиниот живот. Таквите типови лихвари се опасни типови, не си земајте беља на главата, или имате премногу слободно време, па да се пикате во туѓи животи?

12. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.390
    Не можете да и докажете . Колку повеќе притискате толку ќе се врзува за него. Единствено да се преселат подалеку од него некаде во друго место . Таа ќе сфати со тек ан време веројатно што и зборите и како стојат работите и тогаш ќр и треба ваша помош. Само да пази да не забремени, се друго е полесно решливо

На Biljarkata и Bezimenka90 им се допаѓа ова.
  13. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.914
    Не верувам дека ќе успеете да ја разубедите. Додека сама не разбере дека целата слика што ја имала за него била филм, ништо нема да може да се направи. Нека си ја удира главата од ѕид.. најверојатно ќе ја боли еден ден.

14. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.705
    Прашај ја "Сакаш утре да ти направи дете" ама нај другарски.
    Остави ја нека ти одговори.
    Прашај ја "А сакаш тоа дете секој ден дома да гледа полицајци како го собираат татко му пошто направил глупост? Сакаш тоа дете да има трауми од татко му? Сакаш тоа дете да стане како татко му?
    Остави го детето сега одговори ми за тебе. Сакаш да живееш нормален живот да градиш семејство со нормален човек покрај тебе да доаѓате секој втор викенд? Сакаш да шеташ со нормален човек без страв што ако го собере полиција што ако излезе сега од некој ќош полицаец и го претепаат а сето тоа сервирано пред очите на децата ваши?"

Направи нај нормален муабет смиерен нај смирен без повишување тон без ништо.

На mira.mira, sparklie, SURF и 9 други им се допаѓа ова.
  15. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.564
    Разговарајте ти и маж ти со родителите.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  16. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.705
    Направи и споредба од нормален брак и брак со криминалец.
    Направи и некоја слика.
    Очигледно сега е слепа заљубена млада глава изгубена и треба смирен разговор. Тој смирен разговор нека го добие од тебе.

На SURF, ohlalalala, bicycle и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Ако сака да е со него, нејзина работа е. Нема што да и докажувате, полнолетна личност е.

18. Beemo

Beemo Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    397
    Може ќе звучи површно моево, но зависи и од тоа каде ги запознаваш типциве.
    Факултет, ноќен клуб, тиндер, социјални мрежи итн.

На Fluffy^-^, Tea678 и candy.cane им се допаѓа ова.
  19. flawless.

flawless. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    1.151
    На таа возраст разликата во години е ОГРОМНА. Тој е возрасен маж а таа дете, без разлика што е полнолетна. И да не беа лагите, има голем број на пречки што не се за занемарување. Годините, за некои верата, "професијата". Не знам што друго би те советувала освен ти како другарка да разговараш смирено, без притисок од останатите.

На Biljarkata, ohlalalala, Bezimenka90 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    25.542
    Напротив , никој нема вишок време ниту живци , но таа е СЕСТРА на МАЖ МИ . Нормално дека ќе се мешам , не директно , туку индиректно преку него . Тој моментално е ввжештена глава , таа инает никого не слуша , бега низ прозорец само за да биде со човекот .. Нека е опасен , има институции и служби за тоа , ќе го следат ако треба , но не е работата сега да го стрпаме во затвор за да се тргне од неа . Работата е на мирен начин да се тргне од неа , бидејќи таа не се трга од него . Никого не слуша таа . Ги пцуе и мајка и , и татко и , и брат и .. не сака никого да види ..
    Ако не е веќе бремена .. веќе имала интимни односи со него ..
    Мене ми е жал за маж ми највеќе . Откако се разведоа свекор ми и свекрва ми , многу работи му се случија , а сега и ова . Ќе премине преку се , ама преку тоа што ја лажел половина година , и преку тоа што е лихвар и дилер .. никако не може . Го гледам се нервира а не знам како да му помогнам . Освен да му бидам поддршка , не знам друго решение , затоа се обратив на вас тука ..
    Ох , разговаравме на таа тема , вели дека и да е тој во затвор , ќе ги гледа неа и детето ( кога би имале ) . Најстрашно е што не верува дека еден ден ќе мора тој да си одлежи за криминалите што ги направил . Толку и има испрано мозок , што таа живее во " розов свет " дека него никогаш нема да го фатат ..
    Знаат и тие . Мајка и ја поддржува и им дала благослов за врската , татко и е шокиран од цела ситуација .. исто како и сите ние ..
    Од вчера па наваму , никој не сака да види , освен него . Сите не брка и не пцуе ..
    Полнолетна е да , ама тој е криминалец . Точно е дека нејзина работа е , ама имаше една комшивка , исчезната се води веќе не знам колку години , на аеродромот во Скопје и е последната трага . Е од вакви како него . Таа млада била и убава , и плус со пари , Господ знае во кој ендек ја фрлиле .
    До некаде и верата им смета на маж ми и свекор ми ( Срби се многу жртви има од оваа фамилија во борби со муслиманите ) , ама еве вика маж ми : " И преку тоа би поминал , ако беше човек на место . Овој ај што е 37 , ај што е муслиман , ај што има вонбрачно дете , ама криминалец е и лажго . Епа преку тие две , не можам да пројдам " .

Значи спремни се сите да ја остават да прави како што наумила , само да не беше тој во тие " води " . Сите би им се тргнале од патот , доколку тој имаше нормална " професија " , дури иако е муслиман . Дури иако е со огромна старосна разлика .

На Biljarkata, Tea678, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.