Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Те разбирам ама ако таа не сака да прекине со него што и да правите ќе имате мал или никаков ефект. Мора таа да увиди и да посака

На Bezimenka90, S.W.A.G, candy.cane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Епа нормално на социјалниве мрежи ми запишуваат, и што ме знат из виџења и што не ме знат, тиндер не користам. Можи сум грешка ама мислам дека сега никој не приоѓа во живо, се е преку социјалниве мрежи. Заклучок? :rofl:

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  3. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    25.542
    Сепак , велиш дека е најдобро да ја оставиме да прави што сака . Во спротивно , нема да има никакви ефекти и може само полошо да биде ..

4. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Па полнолетна е, да ја затворите дома на сила не бива. Може и полошо да е, инает да ја фати. Зборувајте и ама без осуди, со разбирање за да не се осеќа нападната, пошо ако се осеќа нападната само ќе се брани и нема да има ефект зборувањето.

На ohlalalala, Bezimenka90, Nausicaa и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Veta

Veta Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    2.907
    Same...И јас отпрвин мислев дека е до мене,затоа што од старт си кажувам се што сакам,мислам,се шалам. Они можеби тоа го сфаќаат како ,,знак да навалат,,
    А,мене тоа ми е знак за блок и више никад да не ги видам.
    Затоа што во денешно време прво нешто на што се иницира е секс. А дали ме запознале карактерно што како,ма баш ги брига. Сметам дека сите напори и нервози во врска со вакви личности се безпотребни,затоа што ќе се појави некој кој ќе се заинтересира вистински.
    Би требало,кад-тад :rofl:

На Limpan, Nightwish11, candy.cane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Veta

Veta Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    2.907
    Се е забегано драга :rofl:

На Nightwish11, candy.cane и Fluffy^-^ им се допаѓа ова.
  7. Beemo

Beemo Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    397
    Ќе бидам брутално искрен.

Типциве веројатно не те сметаат ко потенцијал за долга врска и гледаат времето што ќе го издвојат за тебе да го искористат за секс и да не им отиде залудно.

Е сега зошто не би те гледале ко потенцијал за нешто повеќе, ќе треба сама да истражиш.

Пример да земеме ситуација каде женско излегува со јак дечко кој испаѓа дека освен за фудбал и коли не знае збор за друго да каже.
    Девојката може да го батали, или ќе смени на тема секс, го легне, и премине на следна мета.

На Fluffy^-^ му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.390
    Искрено, нема друго освен да ја оставите да прави што сака.
    Може и не е лошо да го запознаат, за да знае дека не е тиква без корен таа.
    Ако проба да ја изолира од семејство ( а гледам веќе почнува) мора да се смирени тие, да не се караат со неа, и да и помогнат кога ќе и треба, а ќе и затреба.
    Лоша ситуација во секој случај.

На candy.cane, Biljarkata, Bezimenka90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    25.542
    Таа го запознала него со свекрва ми . Таа сакаше и со маж ми и со мене да го запознае , но тој бега од маж ми . А јас без брат и , не можам туку така да одам и да се запознаам , бидејќи немам директно крвно сродство со неа , плус не знаеме што човек е , што има во глава . Знаеш , некако се осеќам како third wheel во цела ситуација . А и маж ми неколку пати рече дека му дава шанса да се запознаат прво , да види каков човек е и каков карактер има . Но тој бега кукавички , а нема потреба и причина . Можеби мисли дека маж ми ќе му наштети физички или не знам што , но ете бега ..

Штета е за неа , таа е дете за него , уште полошо е што неговата ситуација е комплицирана многу . Утре ќе оди во затвор , ќе остане таа ни таму ни ваму . Ако продолжи со ваквото однесување , ќе ги изгуби сите од фамилија , и кога ќе и треба помош , ќе нема на кој да се обрати .. Мајка како мајка , додека е жива ќе оди жртва за неа и маж ми , ама никој не е вечен . А јас од друга страна , се трудам што повеќе да бидам тука за маж ми , затоа што гледам колку е разочаран и повреден емоционално . Сепак , никој не го очекуваше ова од неа .

Како и да е , сега ќе и дадеме време , ќе ги примениме советите тука , ќе ја оставиме на раат еден период , да си дојде при себе , па ќе видиме што потоа . Ваљда ќе сфати дека е погрешно да биде со него , највеќе затоа што ја лажел до пред неколку дена ..

На candy.cane, Biljarkata и Dentina им се допаѓа ова.
  10. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.390
    Да , те разбирам комплетно. Никако не е идеална ситуацијата, ама таа е заљубена и сега во таа страст на 19 години нема разум. Ќе и помине...финтата е со помалку штета да биде. Тој пак ќе си лаже, а вие ќе треба на нејзина страна да бидете. Едноставно, пред неа не зборувајте лошо за него,оставете сама да сфати. Е сега , ако не сфати за годинка две или месец два , знаеш како, секој има право да си го упропасти сопствениот живот за жал..

На candy.cane и CrazyGirl15 им се допаѓа ова.
  11. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    5.416
    @CrazyGirl15 спомна дека свекор ти и свекрва ти се развеле, не мислиш дека ова е причината која довела до овој проблем? Млада е, лета со паметот, сака да го привлече вниманието на родителите и да ги повреди, затоа што сигурно и она е повредена.
    А доколку има подршка од мајка и, џабе ви е се... Единствено што може да направите е, мт да разговара со мајка му и да и каже како стојат работите, а ако свекрва ти е свесна жена, сигурно не би го ризикувала животот на ќерка си со некој таков... Само таа може да ја разубеди...
    И си third wheel, не можеш да се мешаш во нејзиниот живот, може само да бидеш подршка на мт. А односот со золва ти ако ти бил близок, тогаш можеш да ја посоветуваш, ама ако не сте биле блиски, џабе да и збориш, може само да го влошиш односот...

На CrazyGirl15 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  12. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.705
    Абе како така размислувате има 19 години полнолетна е. Абе има брат има татко жив така ли да ја остават?
    Крв им е.
    Сестра и ќерка им е.
    Тргнала по лош пат нивно е да ја вратат во правиот пат.
    Не сте ми јасни..

На mira.mira, ElenaOfRivendell, Juicy и 8 други им се допаѓа ова.
  13. flawless.

flawless. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    1.151
    Како бе да ја остават да прави што сака, па уште година две да чекаат сама да сфати? Стварно не би се замарале за брат/сестра и би оставиле на времето?
    Не викам да ја заклучат дома или да и се дерат, напротив, да седнат еден здрав муабет и сè убаво да и се објасни...а не ТОЈ ТЕ ЛАЖЕШЕ КАКО МОЖЕШ СО НЕГО... Лажењето и не е толку голем проблем колку останатите информации, искрено :)

На CrazyGirl15, ohlalalala, tina2018 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.390
    А таа не знае дека тој ја лажеше?
    Не знае дека е кримос? Ете им вели ќе се грижи за мене додека е во затвор.
    Не знам како планирате убаво да и се објасни, демек до сега не објаснувале убаво?
    Као да не постоеле бегалки порано кои ако решеле до крај ќе одат ма и на крај на свет

На CrazyGirl15 и Biljarkata им се допаѓа ова.
  15. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.390
    Не знам ти каков однос имаш со брат или сестра, ама јас на брат ми не му се мешав во избор на партнерка. Може мислење да кажам ако ме праша, и плус знае дека било кога, ако можам да му помогнам, ќе му помогнам, ама сам си одбираше партнерки, сопруга. Негова глава, негова капа, јас сама си одбрав за мене и така...вас ако браќата ви го одобруваат дечкото/мажот, cool, ваше си е.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    6.838
    Луѓе зборуваме за 19 годишна девојка. Никој родител, брат/сестра, не би ја оставил во ваква ситуација сама да одлучува, бидејќи моментално таа не е во можност да размислува на последици. Тука лажењето е само еден од проблемите, а ги има многу. Огромна разлика во години, таа е за него дете. А да не ни коментирам со што се "занимава" типот.
    Многу тешка ситуација @CrazyGirl15. Според мене ќе имате влијание на неа само ако и пристапите со добро. Навреди, напаѓања ама воопшто нема да го решат проблемот, баш напротив, колку повеќе и забранувате, толку повеќе ќе сака да биде со него. Во моментот пружете и поддршка, да знае дека сте покрај неа, да не ве гледа како непријатели. Да не брза со бременост и со брак само за да биде со него. Со тек на време полека ќе влијаете, ќе разговарате, ќе и укажите на сите можни последици од живот со таква личност. Мора сама да одлучи дека не е добар за неа, во спротивно нема да можете да ја разделите.

На candy.cane, CrazyGirl15, ohlalalala и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.390
    Ако остане бремена? Ако се пресели кај него?што ќе направиш?

18. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.705
    Не се работи за тоа јас да ти бирам партнер.
    Да ти донел некоја к*ва про*ка криминалка немаше да се побуниш. Да му речеш чекај малце "Она може да направи дете со друг а да ти рече твое е ".
    Немаше воопшто да се побуниш? Малце само површно?

На Juicy и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  19. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.390
    Да де,ќе речев. Ама знам дека на крај ТОЈ ќе одлучи. Тој ќе сноси последици.
    Ако него му е арна , мене мање битно. Има мозок тој? Има. Нека го употреби...јас моето ќе го кажам ама нема ко сивоња да запињам и да уценувам...

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.390
    Плусс...кај да ми донел? Дома кај мене? Повелеле на кафе..за друго, сам е доволно паметен.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.