Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.706
    Добро.
    Секоја планина со своја тежина.
    Така и со менталитетот наш. Фамилиите наши.
    Сите се различни.

На Dentina му/ѝ се допаѓа ова.
  2. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    3.967
    Најдете име и презиме и прашајте во полиција, ќе знаете дали е мал или голем манипулатор. Секако треба да се тргне од него порано, инаку касно ќе биде. Не ја оставајте на цедило.

На CrazyGirl15, ohlalalala и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  3. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    6.851
    Целта е баш тоа да се спречи.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  4. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.008
    Допаѓања:
    130.701
    @CrazyGirl15 Лошо е да ја оставите да прави што сака.Така една познаничка која се плеткаше со наркоман и коцкар,беше оставена од семејството да прави што сака,па на крај остана сама и беспомошна самохрана мајка.Имаше куп стресови(полиција дома и долгови) ради типот.
    Со криминалец не смее да биде.
    Повторувајте ѝ го тоа(не како напад,туку внимателно) дека типот е криминалец и дека ради тоа многу е веројатно да иде во затвор и дека и она ќе си има проблеми.Може и на другите да им навлече проблеми.Плус и ја лажел.Треба да се тргне од него.

На CrazyGirl15, ohlalalala и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Мене како што ми личи ситуацијава ништо не можете да направите од @CrazyGirl15 освен ако таа самата не сфати.

На crimson, Bezimenka90 и Annora им се допаѓа ова.
  6. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.134
    Е таквите сами си се криви и ич не ги жалам , слепа била не знаела дека се коцка дека е наркоман? Тие што се плеткаат до такви луѓе па кога ќе им се одбие се од глава многу ми е мерак . А за случајот со девојкава тој 37 а таа 19 па може татко да и биде бре плус лихвар ,не знам како ќе се спаси од него и кај го нашла ама тие се луди на крај може и да ја најдете мрдтвс покрај некој контињер. Ужас знае се и пак продолжува со него , како да ми е жал за таква? Па нема грам мозок бре . Што и да се случи сама ќе си е крива.

На marija305, S.W.A.G, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Maro87

Maro87 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.402
    Се согласувам, еве и да не биде наркоман и лихвар, уште да знаев дека ме лажел за жена па и дека дете има и за години, нема да го погледнам повеќе. Нема ни да ме види. Абе доволно е само за годините да ме излаже, да се прави помлад ќе го напуштам, не за другите работи..(facepalm)

На Elf, S.W.A.G, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  8. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Знам ситуација кај што девојка беше во врска со наркоман, на крај и двајцата беа убиени во друга држава кај што студираа, не сакам повеќе да зборувам за тоа на темата, ама исто така беше млада и тивка девојка. Многу детали не знам ама сепак крволочно убиство беше, поминаа многу години од таа случка и уште ме лазат морници.
    Со ова не ми е намерата да ја исплашам членката ама сакам да и кажам да не остават така нерасчистено.

На темата @CrazyGirl15 на сила убавина не оди, вашиот дел сте си го направиле, од една страна што повеќе форсирате толку повеќе ќе води инает, најдобро е со смирен разговор ти со неа, твојот сопруг со неа, со примери како и посочија членкиве пред мене.
    Највеќе ми боди очи што тој бега да се соочи со сопругот на членката, исто ко да крие уште нешто друго.
    Дај боже да грешам ама натака ми оди.
    Кај лихвар и наркоман па уште лажел за години и дека имал фирма во Швајцарија, тоа само некој човек со изопачен ум може да го исмисли, некој што живее во свет на фантазија, не знам како да објаснам.
    И добро, не и падна глупо од сите вас што сфати дека е лажена?
    Па мене ќе ме биде срам да продолжам таква врска.
    Па и уште да се лутам на сите сугерирања.

На крај, на човек не можеш да помогнеш ако не сака и сам себе да си помогне.

На marija305, S.W.A.G, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  9. flawless.

flawless. Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    1.153
    @Dentina никој од никого не бара одобрување, ама да имам мала сестра која поминува низ потежок период и се случува вакво нешто, и тоа како ќе се мешам. Не станува збор за врска поради која не ни се допаѓа нас изгледот или карактерот, туку за нешто многу посериозно. Според тоа заклучи каков ни е односот.

Можеме до утре да расправаме, ама дете од 19 години не размислува толку зрело за последиците (со исклучоци). А сигурно и разводот на нејзините има негативен ефект врз неа. Не е во ред да ја остават сама на таков човек. Од кај знаете тој што и кажува или дека не ја уценува а таа не сака да каже?

На candy.cane, edna_malecka, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.394
    Во ред е. Јас реков дека со забрани нема ништо да биде. Не можат да ја спречат ако сака да биде со него. Кога самата ќе сфати, ќе се откачи. Не сите деца на разведени прават глупости.
    Ако имам докази дека е кримос, ќе го пријавам.
    Ама дека неа ќе ја врзам дома, нема. Ке и кажам дека тука сме за неа. Ќе и објаснам дека може во криминал да ја вовлече и да лежи во затвор за него.
    Се тоа да, ќе кажам. И нема да ми е мило. Ама знам дека со сила, контраефект може да има. Таа е во шок, нека и дадат некое време...
    Испаѓа што, таа не знаела ни како се вика? Името е муслиманско? Има типот циркумцизија? Не можела да познае?
    Има деца и деца. Се надевам нема моето дете да го вадам од гомна, ама ако треба ќе го вадам. Ако се испокарам со неа, нема да ми дозволи ни да и помогнам од инат.

На candy.cane, Biljarkata, marija305 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.085
    @CrazyGirl15, екстремно грда ситуација. Ама да им кажеш на маж ти и свекорот, нацрташ ако треба, дека се што ќе направат со хистеришење и закани е да ја напнат до максимум и да избега како бегалка кај лузерот.

Прво, она е уште релативно зелена и може се пали на бед бој репутацијата на ликот. Ууууу мој мали је опасан... Или Криминал од Бритни, кој по што е. Да, на сите ни се гади од дилер и лихвар ама неа може опасноста и е привлечна. Буквално секси и е тој таков, никаков. Тинејџерките не се особено познати по паметот и здравото расудување.

Второ, колку повеќе и забранувате, толку она повеќе нивната „љубов’ лол ја доживува како Ромео и Јулија. Несреќни љубовници, целиот свет е против нив... Најлошо што може да направите во оваа ситуација е да ја уценувате, заклучувате дома, забранувате... Само правите уште подраматично да ја доживува ах, силната љубов која и се случува сега. Зошто она не ја согледува нејзината врска како обична врска (кафе, кино и секс), туку додадете ја и страста на „забранетата љубов“, Битанга и принцеза прича, целата фамилија е против... блаблабла срања од сапунска серија ама ме разбираш.

Се што можеш да направиш е ти, како женско, да ја седнеш и да ја убедиш да користи заштита. Односно, веднаш да почне со анти-беби пилули, да не почне батето со муабети дека му е преголем и за него нема соодветен кондом или дека не му се дига со заштита или нешто десетто што глупиве мушки ќе со измислат за да е*ат на голо. Засега, доволно е да не остане бремена од него. Се друго ќе се среди, па и нејзината репутација.

Последна измена: 20 јули 2020
    На mira.mira, sparklie, Biljarkata и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Во ваква ситуација, кавги, закани од типот на затворање дома или спроведување на истите ќе има само контра ефект, ако ја притискате поголеми се шансите дека ќе напрај нешто глупо, да избега со него и слично. Има еден тип на наивни женски да ги речам, што кога ќе се заљубат во некој ништо друго не му е битно, и таа ќе помини преку се, нејзе и е битно дека "се сакаат" и реално што и да напрајте вие е џабе. Едино да ја седните уште еднаш на смирен муабет, мислам дека е попаметно да сте сите како фамилија, и мајка и и татко и. На крај краева, што и да одлучи, нејзин живот, нејзино право, како што ќе бидат нејзини и последиците ако се зезни работава.

На Bezimenka90 и Regina.Phalange им се допаѓа ова.
  13. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.134
    Нема што да прави не може да ја врзе , штом сама си одлучила по тој пат свесно нека ги трпи последиците , па уште за лихвар албанец ќе си пцуе фамилија со цела фамилија за лихвар ќе се расправа па уште ќе ги пцуе ало они ја издржуваат она да ги пцуе ,нека ги пцуе кога ќе и почнат проблемите со лихварот кога нема да ја остави на мира кога нема да може да го откачи . Какви глупости прават и после други им се криви . А такви лихвари Албанци тешко дека ќе го откачи тие се луди или ќе заврши мртва покрај некој контињер или секој ден ќе јаде ќотек од него. Ама штом одлучила да остане до него и покрај тоа што знае се сама ќе си е крива за последиците. Такви луѓе неможеш да ги жалиш.

14. Regina.Phalange

Regina.Phalange Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2020
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    1.430
    Независно колку ни е некој близок, ако самите не сакаат помош, џабе се и најдобрите совети, можат дури и да ја влошат ситуацијата, вие да излезете лошите..
    Со среќа, надежно се свести сама и навремено.

На SURF, Fluffy^-^ и Dentina им се допаѓа ова.
  15. flawless.

flawless. Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    1.153
    Мислењето вришти од злоба.
    Сигурно на чело не му пишувало каков е. Не ги знаеме сите страни на приказната, најлесно е да се суди.

На ohlalalala, edna_malecka и Angie1432 им се допаѓа ова.
  16. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.134
    Вришти од злоба? А сега не знае каков е ? Што чека да се случи сега да го остави? Доволно возрасна е , секоја постапка си има последици не е 9 годишна туку 19 доволно свесна за да знае во што се впушта. Што и да се Деси само она ќе си е крива .

17. edna_malecka

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.706
    Ќе порасне и сестра ти брат ти.
    До тогаш нема да умрам јас сигурно.
    Ќе те читам овде како не знаеш умот да му го вратиш на 19 години.

Не сте ми јасни.
    Нивна крв е. Сестра им е. Ќерка им е. Вие викате оставете ја доволно возрасна е.

На ohlalalala му/ѝ се допаѓа ова.
  18. marija305

marija305 Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    8.002
    Чекај малце, колку што памтам ти имаше 16-17 години, така?
    Тебе ти го враќаат умот твоите?
    Не сите на таа возраст се незрели, секој различно созрева. Можеби ти си доволно зрела за разумно да размислиш дали нешто е добро, а можеби и не, што знам.

И да, нивна крв е, ама не можат они да направат ништо кога девојката вака се понаша. Полнолетна е, има право сама да си избере по каков пат ќе оди, должност на родителите е да и укажат ако тргне по погрешен пат. Но што кога не можат?
    Да ја врзат со јаже?
    Дај те молам прво порасни, па после паметувај за некого.

На buba4e89, Alisa22 и Regina.Phalange им се допаѓа ова.
  19. edna_malecka

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.706
    Да точно е доволно сум зрела да проценам што е добро што не е.
    Не реков да ја врзат со јаже.
    Реков со разговор и само со разговор може да се реши сѐ.
    А не да и речат "твој си е живиот што сакаш праи".

Нема нешто што не е возможно.
    Со разговор се се постигнува.

Порасната сум доволно на некој да му дадам разумен совет.

На ohlalalala и piksooki им се допаѓа ова.
  20. flawless.

flawless. Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    1.153
    Знае. А дали ние ги знаеме сите страни? Не. Само таа знае што точно и се случува, непотребно е да се правиме паметни и да кажуваме дека си заслужила.

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.