Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Ти не рече, јас те прашувам, всушност ве прашувам сите: Што ако не се разбери со разговор? Тие разговараат со неа, таа бега низ прозор за да го види. Очигледно разговорот не помага ама ич

2. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.931
    Да не се навраќам на темата со ќотек. Затоа што се изјаснив дека не го оправдувам и дека не би го направила. Ќе ја оставам да скапе:drunk: Или сепак не. Ќе разговарам пак и пак. Ќе сфати.

3. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Јас ќе разговарам пак и пак. После ќе ја оставам да си го живее животот ко што си наумила.

П.С. И јас не оправдувам ќотек а Бога ми ни затворање по дома и слични воспитни мерки.

На piksooki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.219
    Допаѓања:
    189.373
    @CrazyGirl15 лоша ситуација. Таа 19, тој 37, криминали, чуда. Мене целата приказна лошо ми мириса, богдачува во трговија со луѓе и проституција, така се влегува. Тој напраил дете на некоја, и ги оставил заради оваа., мислам втф:^) Сценарио за праење психолошки заложник. А и тоа што нејќе да се види со брат и, со тебе може, ваљда пошто е тежок манипулант.
    Ако се знае идентитет (вистински) и адреса - ,,тајна,, дојава до службите на системот:mp:. Они среќни, фатиле криминалец, вие раат, таа тужна ама здрава и жива. Е сега, ако е врзан со службите, пошто и тоа може...:worried:

Нема друго чаре, освен него да го снема, дури да и помине занесот, може касно да и биде.

Последна измена: 21 јули 2020
    На ohlalalala, minne992, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.819
    Допаѓања:
    40.921
    Мене ме интересира @CrazyGirl15 зошто мајка ѝ ѝ ја одобрила врската? После сите работи кои ги дознала, сепак ја поддржала или тоа било претходно, пред да се дознае дека ја лажел?

На ohlalalala му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.389
    Ги бараш на погрешно место, брзаш со одлуките за запознавање, премногу очекуваш од тие што си искочила, се дел од причините.

Манијаци што ги интересира само секс ги има многу во државава.

На Adriana.O и Fluffy^-^ им се допаѓа ова.
  7. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.931
    Извини а каква фирма? За што?

8. Elf

Elf Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2019
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    2.136
    Оф срцка не си единствена...
    Само тоа им е во долната глава на ништо друго не мислат освен на тоа...
    И мене до сеа се со такви понуди ми излагале, и најсериозна на свет да си они тоа шо си го знаат си го тераат и си пробуваат нормално полесна им е таа варијанта за да знаат дали да си го губат времето.
    Сакаат преку леб погача..
    Во денешно време ретко кој сака подлабоки поврзувања и запознавања ..барем ја сум ја немала таа среќа да налетам на таков сеуште.
    Све на површни налетувам.

Така да не е до тебе и твоето поставување секогаш.
    Биди тоа што си, и ако не сакаш одбивај и стој си зад својот став. :):f:

На Nightwish11, SURF, Fluffy^-^ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. SURF

SURF Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2016
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    1.331
    Мое машко мислење , се надевам нема да ме осудувате.
    Неколку пати ми се има случено кога сум излегол со девојка за првпат без предходно да се познаваме, прво со облеката до некаде а и со гестовите да упатува порака дека очекува повеќе од муабет и можеби бакнеж на првиот дејт.
    Како што пишав во другите теми , јас сум многу стрплив и не инсистирам на ништо додека не приметам очигледен знак за било што. Знам дека ако почнам со такви муабети за хопа-цупа одма идам на листата мањовци и се паѓа во вода. Со таквите девојки како горе наведениов пример за ништо не преземам иницијатива за да не дојде до недоразбирање.
    Од тоталната спротивност можам да издвојам истотака неколку девојки што уште од приоѓањето поставуваат бариера и ми лепат етикети на ``уште еден очаен мањак``, веројатно поради предходно искуство со вистински замарачи. Не им судам и на таквите , само совет им давам да размислат пред да пресечат за нешто што не го познаваат доволно.

За твојов случај ќе кажам од аспект на општи трендови последниве години дека многу машки и женски немаат време а највеќе нерви полека да се запознаваат додека дојдат до нешто сериозно. Сакаат едно 10-15 чекори да ги прескокнат за побрзо да дојдат до целта . Од мене како машко ќе ти кажам продолжи сериозно со твои стандарди доколку сакаш да запознаеш и сериозен тип на дечко. Авантуристите сами ќе се издвојат од сериозните :)

На chocolateheart, Nightwish11, Adriana.O и 5 други им се допаѓа ова.
  10. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    25.542
    Викаше дека сака само ќерка и да е среќна , не било важно што ја лажел за се , не биле важни годините и верата .. Искрено , јас прво на мајкава би и залепила шамар , да ми е мене мајка .
    Наводно , ѕидарство . А вистината само Господ ја знае .

Членки , пред се , ви благодарам на сите за одвоеното време , не можам да ве цитирам сите поединечно , и да ве известам дека на девојчето му дојде памет , сфати дека нивното не бидува и раскина со него . Моментално и е одземен пасошот и личната карта , за во случај да се премисли и да направи уште поголема глупост и да избега со него во Швајцарија . Но , јас колку што гледам , таа не сака да контактира со него веќе , рече и дека го има блокирано на сите социјални мрежи , вклучувајќи ги и Вибер и Ватсап . Се кае што воопшто му дала шанса , ја гледам како да се срами од нас што го направила тоа ( не ги гледа луѓето во лице , се извинува , ветува дека нема да и се повтори ) , тотално се смени од пред неколку дена , не дивее веќе , не пцуе , не се кара . На секој збор вика " во право сте , јас не размислував со ладна глава , не размислував за последиците " . Делува како да и дојде паметот на место , но времето ќе покаже сепак .

На sparklie, MeowMeow, SURF и 13 други им се допаѓа ова.
  11. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.936
    Допаѓања:
    130.270
    @CrazyGirl15 Се надевам дека се опаметила,ама сепак ќе ти речам да држите отворени очи уште некое време.Можеби ве залажува,а и да е искрена,ранлива е и може пак да се гледа со него ако тој пак ја залаже.

На CrazyGirl15, SURF, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    493
    Морам да бидам во врска со човек кој не го поднесувам, ниту физички или психички понекогаш, ниту ме тепал ниту нешто со сила некогаш ми направил, спротивно многу е ок со мене и фин, ама не го сакам!!! Проб, е што јас кога раскинав со него наеднаш како сите да престанаа да зборат со мене, ме гледаа со други очи, кога повторно се смиривме посебно моите, почнаа да зборат и да се однесуваат многу подобро со мене , едноставно сите станаа фини со мене, еднаш дури и ми кажа една другатка дека баба ми често ја прашувала јас што сум направила со него, па дали ми се јавувал, недај боже да сме раскинале , од мене ништо нема да биде, јас веќе ништо не разбирам , почнав да се губам самата себе си, лошо е чувството кога имав раскинато со него и сите ме гледа како човек да сум убила, ајде другарки, ама и моите? Не можам повеќе ова да го издржам

13. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    1.508
    Ако не му чини нека си ја акат глата од ѕидо па кој сака нека е.
    Кога нешто несакаш само кажуваш не и крај. Треба да си имаш свое јас а нив ако не им чини ич да нетие гајле. Гледај тебе да ти чини.
    Раскини и барајси друг, не си го губи времето бадијала.
    Старите немат друга работа и ќе си трачарат ко во нивното умрено време ко шо било.

На Nightwish11 и nextredstyle им се допаѓа ова.
  14. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.936
    Допаѓања:
    130.270
    @Ta-mara Не мораш!
    Не е фер кон него да си во врска со него,а не го сакаш,не е фер ни кон тебе самата.
    Само лошо ќе се осеќаш.
    Другите не се битни,глеј се себеси.Раскини му.

На Nightwish11, ohlalalala, edna_malecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.133
    Не мораш ,никој не те тера . Тие што те сакаат и се вредни ќе те сакаат и без да си со него. Зошто да си уништуваш животот и најубавите години ? Тие што ти се вистински пријатели ќе бидат покрај тебе . Не дозволувај други да одлучуваат за тебе и да ти кројат судбина.

На Nightwish11, nextredstyle и buba4e89 им се допаѓа ова.
  16. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.476
    Раскини му. А твоите не можат со сила да те тераат да бидеш во врска со некој што не го сакаш. Нивен проблем, дали ќе прифатат или не. Терај си по свое, бидејќи ти си со тој човек, не они. Не дозволувај други да одлучуваат што да правеш со твојот живот.

На ohlalalala и nextredstyle им се допаѓа ова.
  17. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.931
    Ајде седни и размисли за тоа колку е глупаво ова што го правиш. Мислам да, бидете чувствителни и се ама не по цена на сопствената среќа. Да бидам со некој кој не го сакам оти им се допаѓа на другите? Не фала. Ајде малку повеќе себичност покажи. Ти живееш еднаш не двапати. Дозволуваш некој друг да ти го живее животот. Минутите си течат. :o:

Последна измена: 24 јули 2020
    На Nightwish11, ohlalalala и nextredstyle им се допаѓа ова.
  18. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.705
    Ништо не мораш.
    Мора само да се умре..
    Направи си самата себе да ти биде убаво ако не си направиш самата себе да ти е убаво од другите воопшто не очекувај. Направи го тоа што тебе ќе те направи среќна. Ако не те привлекува повеќе едноставно тргни се од него. Само лажна надеж му даваш. Подобро искрено кажи му дека не го сакаш више и дека сакате да раскинете него ли истата лажна надеж што денес ја даваш да ти се врати од друг утре.

На ohlalalala и nextredstyle им се допаѓа ова.
  19. TashSefton

TashSefton Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2016
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    1.757
    @CrazyGirl15, прочитав дел од вашиот проблем. Се надевам дека сѐ добро ќе заврши. Само внимавајте ова одеднаш променето однесување да не е само затишје пред бура и еден вид диверзија. Најверојатно не се работи за ништо такво, но сепак, сѐ уште не се опуштајте.
    Со среќа.

На CrazyGirl15 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  20. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    25.542
    @nextredstyle секако сеуште ја држиме на око и будно ја следиме сите , не ја оставаме сама на себе , сега е и најважна нашата поддршка и помош да го преброди овој период . Јас сум спремна како личност што е тука некаде со години и размислувања и ставови , да и пружам максимална поддршка ( доколку сака и таа нормално ) , тука сум да ја сослушам , да ја советувам и се што ќе и треба во одреден момент , не како снаа , туку како пријател .

До сега , беше блиска со мене , но сепак не доволно за да ми го открие идентитетот на дечкото ( а можеби и таа не знаела до скоро ) но и покрај тоа , ја имаше мојата поддршка за се ( всушност да не беше толку комплицирано , ќе имаше поддршка од сите дома , и покрај тоа што тој е од друга вера , сите беа спремни да го прифатат ) но , тоа е што е .

Следна најважна работа е да не е бремена од него ( таа тврди дека имале заштитен однос , но што знаеме , не им светевме нели ) , бидејќи тек тогаш ќе падне психички .

Процесот е долг , но , ќе бидеме тука за неа .

На cresa-jagoda, buba4e89, SURF и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.