Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Mesmeric

Mesmeric Активен член

Здраво franca. Потребен ти е совет, но сметам дека не ни даде доволно информации за било кој да ти даде соодветен совет. Од тоа што си го напишала многу нешта не се јасни за вашиот однос, пред се дали воопшто некогаш сте се виделе во живо. Доколку не е така а тој зборува за брак, мене тоа ми е алармантно. :^)

2. Tea678

Tea678 Популарен член

А зашто треба некој да се плаши да изгуби некого?:^) Секој треба да ја знае својата вредност, ако на друг тоа не му се допаѓа, ти ќе го враќаш? И јас сум сакала некој ама никогаш не сум се плашела дека ќе го изгубам, ако на некој не му се свиѓа јас каква сум и со што се занимавам може слободно да иде , па дали била сестра, брат, дечко, многу ми е гајле, треба себе си човек да се цени, паметни луѓе ќе препознаат вредност кај одредена личност, утре да ми рече дечко ми или маж ми чао , ќе му речам и јас чао, па нека бара подобро ако има.

3. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Не ми го сфати мислењето или утна нешто?

4. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

И после се лутиме кога ќе ни речат дека сме комплицирани ние женските. (facepalm) Поедностави си. Прво си нагаѓаш, де ќе ми се свиди, де нема да ми се свиди. Прашуваш за хипотетички проблем, кој што паѓа во вода ако сепак ти се свиди. Нема да сакаш да го пуштиш да си оди после. :rofl: Исто ти како што се чувствуваш, се чувствува и тој. Од кај си па сигурна дека ти ќе му се свидиш?! Можи нема, па ќе фати џаде уште првиот ден. Што прајме тогаш?! Значи искулирај. Види се, седни напрај муабет. Негов проблем што се залетал дури три дена. Ти ќе оформиш впечаток и отворено ќе му кажиш ако не ти се свиѓа и нема да одиш да се гледаш. Што ќе прајт останатите два дена, негов проблем. Само отворено комуницирајте луѓенца, никој не чита мисли!

Regina.Phalange and franca like this.
  5. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Дечки, ми треба мислење, претежно јас сум таа која дава совети, но стварно сега не знам и сакам да чујам што мислите вие. Имено, имам другарка, 23 год, подолго време е сингл и решила да направи Тиндер. Јас појма немав се до денес за ситуацијава. Таму запознала некој, 30 год, убав, преубав, културен, се... Си размениле број и продолжиле на вибер. Таа е воодушевена од него. Излегле на вечера во ресторан, типов кавалер. Вака ко шо го кажува, идеален. Работи странство, но моментално е вратен пошо им дозволиле работа од дома. Тој не е од нашиот град. Разговарале за се и сешто, комуницираат секој ден, во секое време. Е сега проблемов. Не и дава социјални мрежи со изговор дека таму не е активен. Имал профили, но не ги користел. Таа не му знае презиме и и е незгодно да го праша. Ретко бил уклучен на фб/инста. Дури ни твитер не и дава.
    Таа се сомнева дека нешто крие. Девојка/жена?! Не дај боже нешто полошо... Ја вика на втор состанок, со најава да зборат како би оделе понатаму, но таа го избегава. Не се имаат ни бакнато, ни секс.
    Стварно не знам што да и кажам.
    Што мислите вие?

6. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Мора да има нешто штом толку крие социјални мрежи ,може има жена и дете? Другарка имаше тиндер и и искочи колега на дм на тиндер а тој женет а жена му беше тогаш 8 месец трудна.. Така да ништо не ме чуди , штом крие значи мора да има нешто.

7. referentka

referentka Moderator Staff Member

Да се распраша кој.е човекот.
    Една рака народ сме, брзо ќе разбере.
    И тоа, да дознае пред.да се видат по втор пат.
    Може (и дај Боже ) се да е во ред и да е таков каков се прикажува, ама незнае ништо за него.
    Со години познаваме луѓе па се чудиме за некои постапки..
    Плус не познат...од каде да знае кога ќе ја качи во кола.каде ќе ја одвезе.

Претпазливост.
    Ама претхпдно да најде кој е.

*Amethyst*, SURF, smooch and 7 others like this.
  8. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Има луѓе што навистина не користат многу социјални мрежи. Ама битен дел е што таа се сомнева на нешто, а интуицијата ретко лаже.

Дали има Viber, Whatsapp, нешто? Инаку може и да му постави и малку полични прашања. И онака во фаза на запознавање сакаме да дознаеме повеќе работи за личноста.

На крај и директно може да му каже дека и е сомнителен и да гледа реакција на тоа.

9. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Скроз сомнителна ситуација. Башка типов е пресовршен некако по кажувањево. Гарант кријат нешто. Без разлика дали ги користи или не, социјалните мрежи, не е то причина за да не и ги дај. Не гледам зошто и е незгодно да го прашат како се презиват, ако веќе имаат толку интензивна комуникација.

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Да ве прашам нешто.
    Во последно време некако повеќе се затворам во однос на социјализација. Со старите долгогодишни пријатели речиси и не ми се зборува,кога ќе ми пишат осеќам гушење и не знам не ми се ни зборува.
    Дали на некој му се има случено и што превземал околу тоа ?

*Amethyst*, SURF, piksooki and 2 others like this.
  11. Bezimenka90

Најверојатно со тек на време секој тргнал по различен пат и сте снемале заеднички теми.
    Или во мојот случај, сум открила карактеристики кај нив што не ми се допаѓаат. Јас постепено намалив контакт. Сепак се грижам за нив и би им помогнала било кога. Ама подобро поретко и поквалитетно време поминато заедно, одколку да се прават некои тензии.

*Amethyst*, SURF, Luminary and 5 others like this.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Да,но често ми зборуваат дека не сум им пишувала, не сум им се јавувала. Или ќе им се јавам еднаш во месецот и ќе се исприкажеме во рок од три часа скоро се.
    А јас како и немам желба да пишувам секој ден.

13. СуперДевојка

Користи Вибер и таму се допишуваат. Вели некои полични работи кажал, но некои ги избегавал правејки се на три ипол, као не сфаќа шо го прашува. На пример: “кај живееш?” И одговор “дома, во стан”. Мислам, втф, ова мене ми е скроз за блок ама ете таа сака да проба...

14. Mantub

Mantub Форумски идол

А знаете од кој град е? Не може толку да не можете да најдете човек што го познава ако знаете од кој град е.

referentka and cresa-jagoda like this.
  15. Bezimenka90

Да, имаш право. Значи сепак пробала со лични прашања.
    Во најмала рака е тотално несериозен, а за други претпоставки само полошо е.
    И јас овој директно на блок.

Зависи дали сакаш да одржиш контакт со нив или не.
    Ако сакаш, тогаш подобро е да им пишеш нешто на кратко од време на време. Сепак за да се одржи пријателство бара малку труд.
    Ако ти е сеедно, џабе да се исцрпуваш секој пат. Стави конечно крај и посвети се на нови луѓе. :)

*Amethyst*, cresa-jagoda and buba4e89 like this.
  16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Сакам да си одржам контакт со нив ама не можам секојден да пишувам.
    А за нови луѓе кога ќе ми текне ми се превртува стомакот и не сакам.

17. СуперДевојка

Од Скопје е, а ние сме од помал град. Не познавам некој од Скопје толку близок да го прашам. Плус за кого ќе прашаш? Не му знаеме ни презиме...

18. martiiinna

martiiinna Популарен член

Ако е од истиот град како нивниот тогаш сигурно можат да се распрашаат наоколу, ама ако е од друг тогаш кои се шансите дечкото и за тоа да не ја излаже?

*Amethyst*, cresa-jagoda and Mantub like this.
  19. flawless.

flawless. Истакнат член

Океј е да не користи социјални мрежи, ама зошто да не и ги каже кога ги има?
    А ова со место на живеење е уште еден знак дека крие нешто.

20. Stark

Stark Форумски идол

Забушант, сака да ја заведи за секс и тоа е тоа, накратко.

*Amethyst*, SURF, ohlalalala and 3 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.