Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.705
    И сеа глеј.
    Викаш на тиндер се запознале.
    И он више не користи тиндер?
    Не се пишува со други девојки?

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  2. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Пробавме со бројот, не излегува профил. Ги пребаравме сите профили со неговото име, ништо... ни со гугл срч имиџ не покажува ништо.

3. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    А бе на еден состанок излегле и да се пишува со други тоа не е битно во моментов, друг е проблемот

На candy.cane, Ingvild, Aqualina и 6 други им се допаѓа ова.
  4. СуперДевојка

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Користи сеуште тиндер, а дали се пишувал со други ниту прашала нкту ќе праша. Се си има граници. Она би си пробала со него, само се плаши зашто практично не знае ништо за него, во смисла на минато или ако е женет или во сериозна врска. Можда на фб става слики со девојка па затоа не и дава, пример.

5. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    Леле баш крипи ситуација бе:|
    Ова со бројот и фб можно е само ако има ставено број на фб. Иначе не може.
    Освен наведените совети како да се најде, други што може сами да се изведат не ми текнува.
    Једино некој хакер да најдете, ама не знам дали ќе ви се замара до толку.

6. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Ама и хакерот што би хакнал кога не му знаат профили
    Иако според мене тоа е веќе претеризам, ако не и кажува нека не излегува и тоа е тоа

На candy.cane, Ingvild, Aqualina и 5 други им се допаѓа ова.
  7. СуперДевојка

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Update: имал и тикток ама само со едно видео на кое се глупирал нешто зашто не девојка од некој другар и требало да види нешто. И се срамел да и го каже тиктокот.
    Мене ова ми е левел 15 годишен.

На Limpan, candy.cane, *Amethyst* и 10 други им се допаѓа ова.
  8. DojaCat

DojaCat Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2020
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    870
    Искрено, мислам дека тоа што го срчате по гугл и фејсбук барајќи му досие треба да ви биде доволен red flag.
    Во никој случај не ве обвинувам вас за постапката, меѓутоа сакам да кажам дека без разлика што еднаш се виделе, нема потреба од таква „анонимност“. И да не го користам фејсбук профилот, не би ми пречело да му го кажам на човекот со кој сум се видела а истовремено планирам следно видување.
    Кога веќе зборувале за се и сешто, сигурна сум дека и кажал нешто за него. Зошто не сакал да и каже како се презива?
    Сметам дека дури и со разговор да се реши ова, и понатаму доколку продолжат да се гледаат и комуницираат ќе се појават нови сомнителни проблеми, прашања и грижи. Секогаш можеме да се надеваме дека нема да испадне така, но постојат многу вакви случаи со криење на идентитет и социјални мрежи, а мал дел од нив завршуваат со „Само бил срамежлив и не еден од љубителите на социјални мрежи, сакал бавно да се запознаваме еден со друг“.

На candy.cane, *Amethyst*, Aqualina и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    Нешто преку виберот да најде нешто, меил... ама не знам колку е можно а и замарање е.
    Не се разбирам во работиве, онака кажав само, ако евентуално познаваат некој.
    Иначе ја на нејзино место би го баталила.

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. СуперДевојка

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    На хакер ако му платиш газот го боли што ќе хакира, ќе си сработи и наплати и чича мича готова прича, но ние дефинитивно нема да го правиме тоа. Девојчето чита се од овде, секако дека пишав со нејзина дозвола, но чита и што и пишува тој.
    Не знам што ќе одлучи, не знае ни таа. Од една страна е се мед и млеко, од друга премногу добро да би било реално. Јас немам искуство со состаноци со непознати, сите дечковци прво ми биле другари или сме биле во исто друштво, па сум ги знаела. Затоа и не знам што да ја советувам освен да го батали. Ама гледам дека не сака, затоа се обидуваме да најдеме некое инфо.
    Фала на советите и на сите што ми пишавте лп.

На mira.mira, *Amethyst*, Alisa22 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    5.416
    A сигурна си дека е од Ск? Ако нешто крие сигурно и тоа го измислил...
    Ај прати слика @СуперДевојка

12. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Инфово е премалце за да го најде, стварно многу малце. Еве ако чита овде девојчето, мој совет е ако не крие ништо, ќе ти каже презиме прво и прво. Ај може да нејќе да каже кај живее сфаќам, ама да си споделите фејсбук и инста не е страшно, изговорот дека не ги користел е безвезен скрос и јас би му рекла ако не сака да каже повеќе од името, втор состанок нема да има.

На candy.cane, Ingvild, Aqualina и 8 други им се допаѓа ова.
  13. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.175
    Допаѓања:
    27.339
    @СуперДевојка
    Тиндер не е социјална мрежа?
    Мене ми личи лошо ситуацијава.
    Или нека му каже се отворено.
    Се ова што го кажуваш нема смисла искрено. Ептен е језиво.

На *Amethyst*, Aqualina, Purplelilac и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    @buba4e89 мене ова ми личи на карактерна особина, што не сакаш нон стоп да пишуваш со некој или секој ден да висиш на телефон, и чудно ми е што луѓе кои те познаваат не го знаат ова. Во случај да сум грешка, најверојатно е само период, можи си преокупирана со други нешта и ако ти годи малце да се дистанцираш, зошто да не го направиш тоа. Добрите пријатели ќе сфатат.

На Billy Idol, cresa-jagoda и buba4e89 им се допаѓа ова.
  15. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    @СуперДевојка ако вака изгледа добар типот нека продолжи да комуницира со него ама да не се зближува многу додека тој сам не ѝ открие повеќе за него. Ако продолжи вака да крие, нека го праша директно, и ако пак крие, мој совет е да го остави.

На СуперДевојка му/ѝ се допаѓа ова.
  16. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    25.542
    @СуперДевојка комплицирана ситуација навистина . Мене ми падна сумливо што не дава инфо за социјални мрежи . И да не е активен , сепак може да се активира нели .. Типот сигурно крие нешто , само да не излезе како кај золва ми ситуацијата .. да не излезе дека е се што не треба ..

Инаку , затишје пред бурата излезе кај нас . Пред неколку дена , случајно со мм ги видовме свекрва ми и золва ми , направиле сообраќајка со типот .. на сред кружен даваа изјава на полиција .. а ние се враќавме од кај моите .. Значи , тие воопшто не прекинале да се гледаат , се било само игра . Маж ми беше многу лут и еве веќе трет ден како воопшто не зборува ниту со мајка му , ниту со сестра му .. јас сум ни таму ни ваму .

На mira.mira, Biljarkata, candy.cane и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Veta

Veta Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    2.907
    Зошто ти не си нит ваму нит таму ? Ти си имаш маж и нормално дека ќе бидеш од неговата страна,не оти ти е маж,ами оти овој пат е во право. Она си има мајка и ете со нејзина дозвола си се гледаат со типацот.
    Стварно не те разбирам зошто нит си ваму нит таму.
    Остани неутрална не се мешај,што сакаат нека прават,но маж ти нека знае дека си му поддршка.

На *Amethyst*, CrazyGirl15, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  18. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.931
    Не туку ова е левел: Женет со деца!

На mira.mira, *Amethyst*, cresa-jagoda и 11 други им се допаѓа ова.
  19. SURF

SURF Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2016
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    1.331
    И во првиот пост што го напиша и во овој донекаде се пронајдов гледано од твоја страна.
    После изолацииве од коронава и кај мене имам забележано дека со голем број на луѓе имам доста намалено на интензитет за редовна дружба. Со тие што се уште имам интензивна дружба некако на моменти чуствувам дека треба да одложиме едно или две средби зошто немаме што да си кажеме и благо се чуствувам како да сум ``приморан`` да се видиме. Не ми доаѓа како порано одвај со желба за средбата да излезам.
    За тие што и после 6 месеци сеуште ги нема да кажат термин за средба зошто ``постојано се зафатени`` не ги ни сметам веќе за блиски луѓе.

Мислам дека целата ситуација од скоро 6 месеци изолација и медиумски терор дека надвор зомбија не чекаат да не изедат е претерана . Пред да ме нападнеш ти и останатите членови , не сум шарлатан да не верувам дека постои вирус кој секој ден одзима по 5-10 живота, шетам без маска и свесно да се изложувам на ризик заради некои мои желби и екцеси. Сакам да кажам дека секој паметен човек е свесен дека во овој период треба да се пази од масовни собири а особено средби со личности за кои не сме сигури колку се држат до мерките. Тие што решиле да си го ризикуваат својот живот и животот на другите џабе им е било како да им се долови дека постои некоја опасност кога тие нема да преземат ништо во врска со тоа.

Од оваа ситуација сите сме во некоја блага анксиозност и депресија, особено што и добар дел од нас останаа без работа и желбата за дружба ни е намалена. Башка и тие луѓе со кои се среќаваме предпоставувам дека се во сличен моуд што не не исполнува позитивно и расположува туку уште толку може да не дотолчи психички доколку слушаме само жалби што реално ни станаа секојдневие.
    До некаде можеби после 6 месеци ограничено движење можеби и се навикнавме на самотијата и наместо уште повеќе да ја почитуваме слободата ние свесно уште повеќе се затвораме во себе од околината. Неколку има што ги знам дека се интроверти и што уживаат во целава ситуација.

Движењето (пешачење,џогинг) би ти ги препорачал доколку имаш време бидејќи тие позитивно влијаат на расположението и секако ти дозирај си ја дружбата со секого зависно од тоа каква енергија шири покрај тебе и дали на крај се чуствуваш исполнето или исцрпено.

На *Amethyst*, Elf, Bezimenka90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Callie

Callie Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2020
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    80
    @СуперДевојка мислам најдобро е да праша за презимето, нема ништо страшно и срамно тука. Нормално е да сакаш да знаеш како се презива тој со кој се гледаш.

Имав слична ситуација, ми викаше дека нема фб и после некое време ме додаде имал ама ептен таен профил. После неколку дена ме додаде и жена му, одма прекинав. Ептен гадно се осеќав.

Може да ми пратиш слика ако сакаш, ако можам ќе помогнам.

На *Amethyst*, tina2018, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.