Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Aqualina

Aqualina Истакнат член

@СуперДевојка мене ми личи дека е женет и си ја крие приватноста, колку и да бил совршен првиот состанок без искреност и отворени карти на маса, не би пристапила на втор.
    Пиши ми во лп од која наслеба е, ако можам да помогнам нешто.

2. Maro87

Maro87 Популарен член

Овде сигурно нешто се крие, или е женет или пак си има девојка и не сака да ја загуби на некој начин, освен ако не се скарале на момент, па ајде забава ќе терам со некоја. Ќе ти симнува ѕвезди и
    се најубаво. Искрено да не дадеш барем ФБ или Инста малку е чудно. Може и да не е од Скопје како што кажува, може и од друг град да е. Ако може некако да се помогне, може и некоја да го познава или случајно да го има на социјална мрежа.
    @СуперДевојка ако сакаш прати слика, може ќе се дознае некако. Ќе се помогне..

3. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Иначе, девојчево не го одбива за втор дејт туку одолговлекува додека се труди да дознае повеќе. И сеа пошо таа вчера демек не можеше да се види со него, му предложи викендов да се видат, типов и кажа дека од денес му доаѓаат другарите и тој немало да може. Патем, сите другари му се женети или во долги врски.
    И толку. Типов веќе не и пишува,
    Фала ви на сите на советите ама се повеќе мислиме дека и тој е женет или во долга врска во која му е монотоно.

4. Aqualina

Aqualina Истакнат член

Нека има контакт, само времето ќе и покаже како е се. А зошто пак да не ја викне со друштвото? Нека го праша дали може викендов, празничен да дојде со нив заедно, ете кога сите другари му се во врска и он ќе е со неа, да не е распар со нив:?: Нека праша чисто да види како ќе и одговори, дали ќе го збуни.

5. Mantub

Mantub Форумски идол

Јас не знам зошто едноставно не го праша дирек.
    Чудно ми е што не сакаш да кажеш презиме или да ми дадеш инстаграм и фејсбук со изговор дека не ги користиш. Ако не сакаш да кажеш ваква информација што е најнормално да се каже на прв дејт, нема да има втор.
    А не мене другарки ми дојдоа, тебе братучеди, прашајте дирек поедноставно е

piksooki, SURF, Stark and 1 other person like this.
  6. Mantub

Mantub Форумски идол

Да, излегле на еден дејт и таа сега нека му рече запознај ме со цело друштво, готово во врска сме, ич нема да делува очајно :D

7. Aqualina

Aqualina Истакнат член

Не е до тоа како ќе делува туку битна е неговата реакција:D

*Amethyst*, piksooki and cresa-jagoda like this.
  8. Mantub

Mantub Форумски идол

Може да изреагира дека едноставно не сака да дојде со негово друштво и ти да го протолкуваш ко демек крие нешто, а уствари да не сака пошо не е нормално сам да се накануваш после 1 дејт. И одкако ќе се накани сама тој веројатно нема да сака да ја викне уште еднаш пошо така би изгледала само очајно и уствари која е поентата да видиш која е неговата реакција ако направиш никогаш да не му текне да ти пише

9. Aqualina

Aqualina Истакнат член

Во војната и љубовта нема правила и стигматизации од типот што е нормално, а што не е нормално.
    Јас си го кажав моето мислење, кој сфати, сфати кој не, и тоа е во ред:D

10. Mantub

Mantub Форумски идол

Каква љубов, на еден дејт излегле :rofl::rofl::rofl:

CameliaMiller, *Amethyst* and Alisa22 like this.
  11. Aqualina

Aqualina Истакнат член

Па сигурно нема да се распрашува толку и да планира втор дејт ако не осеќа нешто кон него, тука во македонскава естрада имаме познанство од вторник кое завршува со брак во четвроток па нема ништо смешно|( ;) Све за љубав:inlove: Или среда со петок беше:wasntme:

12. Mantub

Mantub Форумски идол

Да чувствуваш нешто после прв дејт е далеку од љубов :rofl:
    и секако дека има правила, не може да му се бута во друштво после прв дејт и да очекува дека тој ќе помисли каква женска најдов, ме засака веднаш :rofl: може само очајно да изгледа и да го исплаши
    и јас би се запрашала со каков си имам работа ако нема осет за граници а еднаш сме се виделе
    таа презиме не му знае, ти за љубов зборуваш :rofl:

13. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Nema potreba od 2 dejt so vakov tolku 'tainstven' lik, koj koristi debilni izgovori za da skrie fb ili insta, prezime i sl. Povekje od jasno e deka neshto krie.
    Ne si go gubi vremeto so vakov tip

14. Aqualina

Aqualina Истакнат член

Не зборувам само јас за љубов, прочитај колку дела настанале само од платонска љубов и достигнале врвни вредности во литературата и уметноста, а не па по прв дејт:emo: :)

15. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Дефинитивно нема сама да се покани, не е таква, а да ја викне со нив мислам дека нема да појде. Не е личност што може да се снајде во друштво на 20 непознати. Мирна е и повлечена. Таа е воодушевена од него и колку е тој совршен, затоа олку си ја тупаме главава. Зашто ако не е женет/во врска, наркоман, дилер или нешто друго негативно, не гледам зошто да не си проба со него. Освен криењево презиме и профили, другово се е нормално. Не го правдам, треба да е искрен апсолутно, само пример велам...

buba4e89, cresa-jagoda and Aqualina like this.
  16. Mantub

Mantub Форумски идол

Океејјј, исто така види колку луѓе се исплашиле од такви личности што немале осет и не се случило никакво врвно достигнување во уметноста, такви има повеќе. Нели и тебе би ти било поубаво сам да ти рече дојди со мене, одколку да го молиш

17. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Арно викаше баба ми"Кога се запознаваш со некој ќе го испрашаш све од кај е што е зошто е ќе се распрашаш таму до 6-7мо колено. Може ќе те помисли он за ненормална ама тебе ќе ти биде мирна совеста".
    И у право била.

mira.mira, teaiva, tina2018 and 5 others like this.
  18. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Nejzinoto gledanje e subjektivno zatoa go gleda kako sovrshen. Krienje profili, i identitet e daleku od sovrshenstvo i dava opravdana prichina za somnezh deka e zhenet, vo vrska i sl

19. Mantub

Mantub Форумски идол

А зошто не го праша дирек, не е никакво невообичаено очекување на прв дејт да ти каже презиме, не е никаква интимна информација, одма би прашала јас

20. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Mene ova ne mi izgleda kako neshto sho vetuva ponatamu vrska, ljubov...
    Mi izgleda kako tipot da saka kratka avantura

teaiva, *Amethyst*, piksooki and 11 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.