Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Мене ова ми е многу нападно и ми укажува дека тој ме гледа само како крава за приплод, извини на израз. Јас во долга врска сум била и не сум ги сакала ваквите глупирања на бившиот зошто попрво ми е побитно да видам дека се однесува и е стабилен и сака да создаде нешто заедничко со мене па отом потом деца. Не е само роди и ај ќе ти купам јас облека за трудници. Јас не знам како им сечат мозоциве на маживе, ама сите жени немаме амбиција да раѓаме и тоа од било кој. Има многу предуслови кои треба еден маж да ги исполни па да се начне и оствари тоа правење дете. Во брак се не наоѓаат заеднички јазик се разведуваат и не раѓаат, а не уште на невидено ќе ми збори за бебиња. Нешто не е во ред со него, од кои причини не знам, ама не е во ред.

На candy.cane, Veta, SummerGirl и 12 други им се допаѓа ова.
  2. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Епа сериозен е типов изгледа. Чудното е што се немате ни видено а вакви работи ти кажва. Како да кажам, како да не си му битна ти како личност, туку дека е доволно то што си женско и ќе можиш деца да му изнародиш. И јас бев во слична ситуација, и не излегов, почна да ми е многу напорен со муабетите. :?:

На candy.cane, SummerGirl, *Amethyst* и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.324
    Допаѓања:
    9.379
    Не!

На candy.cane, SummerGirl, Purplelilac и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.844
    Допаѓања:
    17.741
    Сите ти рекоа да бидеш искрена и да го баталиш.

И еве зошто.

Ајде следен пат те очекуваме ко ќе те напиња да ставиш статус на ФВ - Engaged. :D

На candy.cane, SummerGirl, Purplelilac и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.476
    Типот гледа само да се ожени. Како така на невидено за брак да зборува? Па и облека за бремени жени ќе ти купува? Боже, шо нема по светот.|( Кажи му дека не планираш да се мажиш или да раѓаш деца, и нека не напиња. И ти биди цврста во твојот став.

Понекогаш ко за џабе да пишуваме во темава, барате совет и пак терате по свое.

На Mencia, SummerGirl, Purplelilac и 10 други им се допаѓа ова.
  6. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.931
    Приклучи едно црево

На edna_malecka, Fluffy^-^, ohlalalala и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.605
    Допаѓања:
    7.503
    Не само што има такви намери, може да си ќути па покасно да дознаеш, ама типов врска нема што и на кого и во кој момент може да каже. Ама добро барем не е доволно паметен да те излаже на кафе да отидеш да си изгубиш време. Тикви бре некои машки :headbang:

На SummerGirl, Purplelilac, *Amethyst* и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.424
    Допаѓања:
    20.931
    Не. Изгледа типов сака што побрзо да се ожени и деца да има. Само кажи му искрено дека тоа ти пречи.

На SummerGirl, *Amethyst*, raww и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.354
    Допаѓања:
    21.699

Многу избрзано исфорсирано, без да те запознае, да види што тип на девојка си, дали би му одговарала или не, тој е спремен да те ожени и те смета веќе за своја. Ова со други зборови ние го викаме го фатило суша и се води по равенката дај шта даш.

Тргни се понастрана од него, мене крипи ме фаќа ко машко, па камоли женско...

На SummerGirl, poenta, *Amethyst* и 9 други им се допаѓа ова.
  10. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Првиот ваков муабет,јаде блок од секаде.Какво црно искачање,напатен дечко,би оженил све што е Женски род,бегај подалеку од вакви неиживеани лудаци.

На candy.cane, Sejfullai, SummerGirl и 9 други им се допаѓа ова.
  11. ohlalalala

ohlalalala Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2018
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    3.292
    @franca дали "господинов" е постар од тебе?
    И најбитно е колку долго се знаете, според муабетов воопшто.
    Чим ни на кафе до сеа се немате видено, тогаш не се ни познавате како што треба.
    Едно е онлајн, друго у живо.

Не знам со кое право за бракови и деца ти зборува, поентата е јасна.
    Машала типов ептен брз бил, дали годините го газат, па мисли му дошла права прилика па да ја искористи максимално.

А ти дали го свиѓаш, дали симпатии имаш, чувства дали имаш не е битно.

Уште со стројници да ти дојде и да те побара.:|
    Ептен е загреан.

Да не се повторуваме, истото ти го кажувам како и останатите, батали го, културно разделете се и секој по свој пат.

Е сеа ти ако си имаш некои планови со него и сакаш сепак да испробаш како би функционирале заедно тоа е друго и секако дека си е само твое право и твоја одлука.:)

На SummerGirl, *Amethyst*, SURF и 4 други им се допаѓа ова.
  12. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    25.542
    Типот е за во психијатриска установа .. ова е ептен лудачко и манијачко однесување . Јас би го пријавила директно во психијатриска установа ( ако постои таква можност , не преку полиција ) ако мора преку полиција , тогаш петиција од сите во зградата и пријава да се однесе човекот во соодветна установа да си ги лечи комплексите .

Никој не е должен да му го гледа " Стојко " на него :envy::puke: . Боже , каква држава сме (facepalm) .

На SummerGirl, Luminary, SURF и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Beemo

Beemo Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    397
    Земи на поголем лист напиши "Мал ти е комшо" и залепи го на прозор да го гледа.

На f.girl, pdb123, candy.cane и 19 други им се допаѓа ова.
  14. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.728
    Допаѓања:
    13.504
    Јас мислам дека не треба ти ни да искочиш со него бидејќи ако е уште сега толку нападен замисли како ќе биде кога ќе се запознаете подобро ќе се однесува како да те поседува.
    Мој совет ти е ич да не искочиш со таков освен ако немаш и ти намера да се мажиш одма.

На SummerGirl и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  15. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.728
    Допаѓања:
    13.504
    Можеш да пријавиш во социјално за вакви работи.
    За лица кој имаат психички проблеми они можат да ги спроведат во институција со асистенција на полиција.
    Полиција како полиција само не реагира кај нас многу бидејќи е луд, што би правеле они со луд човек.
    Но, затоа социјалната служба во соодветната општина може да побара да се спроведе во институција и да му се направат потребните испитувања за утврдување на менталното здравје, а после тоа и соодветно да го смести некаде во зависност од состојбата.

На SummerGirl, *Amethyst*, ohlalalala и 2 други им се допаѓа ова.
  16. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.320
    Допаѓања:
    37.274
    Две мои другарки беа во врска со ист ваков. Моментално типот има 26 години, истиот да не е?
    Прво беше со едната па по некое време со другата, тие меѓу себе не беа другарки ама мене двете ми беа и со двете истиот муабет.

Во Германија во едно списание прочитав дека е дозволено во сопствен двор да седиш гол. Не било дозволено секс во двор ама гол да седиш било дозволено.
    Мора да можеш некако да ја скриеш терасата @Idedemja, стави тенда едноставно и ништо нема да се гледа, цвеќиња нека висат од горе, види идеи на интернет.

На candy.cane, SummerGirl, *Amethyst* и 5 други им се допаѓа ова.
  17. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    25.542
    Јас мислам дека нема потреба од социјална служба , свекрва ми работи во одделот за психијатрија овде и секогаш полиција ги носи пациентите , по пријавувањето од страна на други лица . Потоа од болница ако има потреба ( ако пациентот не се смирува по извршените прегледи и даден лек за смирување ) со амбулантно возило во придружба на медицински персонал го носат во психијатриска клиника во Бардовци . Еден пациент еднаш се заклучил со свекрва ми во сестринската соба и настојувал да му го види и почнал да се соблекува гол . Откако добил соодветен третман , бил пратен со полиција и медицински персонал во Бардовци . До сега не сум слушнала дека треба социјални служби , ама нека се распраша девојката убаво што и како , јас мислам дека само со полиција оди работата . Ама ако е некој што е " недопирлив " , ќе мора голема да ја прават , со петиција со се .

На SummerGirl, *Amethyst*, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  18. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.728
    Допаѓања:
    13.504
    Јас пак обратно искуство имам.
    Полицијата не реагираше за лице кое е со психички нарушувања кое вознемируваше луѓе, полицијата имаше кажано да се пријави во социјално, го имаа пријавено во социјална служба за после тоа социјалната служба со асистенција од полиција да го однесе во установа и таму остана.
    Испадна дека кога пријавуваат луѓето може и да лажат па не реагираат, ама кога пријавиле од социјала одма реагираа.

На SummerGirl, cresa-jagoda, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    25.542
    Затоа најубаво е да си распраша девојката како е во нејзината општина . Ете ти си жив пример дека не секогаш се завршува работа со пријава во полиција само .

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    9.956
    Јас бегам од вакви нападни луѓе, никако не ги мирисам.

На SummerGirl, raww и Mrs.Precious им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.