Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.476
    Кога требаше за сестра ми пари за операција, моите побараа пари и од двете страни, ни дадоа, ни ништо (исто требаше многу голема сума на пари), пари собравме од донации (отвори сметка за мајка ти, можеби ќе се соберат пари, не се откажувај).

Инаку нема врска што мајка ти потрошила пари во минатото, ќерка им е, треба животот нејзин пред парите и богатството да го стават. Ако дедо ти не го користи земјиштето, зошто не го продаде? Треба сега да и помогнат на мајка ти, кога и е највеќе потребно.
    Инаку не заслужуваат да им зборуваш, ако не помогнат сега.

Ми е жал, се надевам ќе соберете пари и ќе отиде мајка ти на лекување.:hug:

На Mencia, thelittle17, tina2018 и 9 други им се допаѓа ова.
  2. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.926
    Допаѓања:
    130.229
    Јас би разговарала со нив подетално.
    Дете и сестра им е,Господе Боже.Потсети ги на ова.
    Како нејќат да дадат пари за неа?
    И како очекуваат ти да ги гледаш ако они нејќат да ѝ помогнат?
    Јас да сум ти ако не ѝ помогнат,би им го завртела грбот засекогаш.
    Можеби е мала надеж,но треба да се испита.

На tina2018, candy.cane, ohlalalala и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Да! Дефинитивно треба да разговараш со нив.

На tina2018, cresa-jagoda, nextredstyle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Би разговарала со нив и јас. Ако фамилијата не е тука за нас во тешки моменти, кој друг.
    Ама те прашав пошо да не има некоја длабока причина заради која тие се лути па не сакаат да помогнат. Нешто кое ти може не го знаеш. Во секој случај, јас би разговарала. Би требало да помогнат. Ама ако не сакаат, тоа е. И јас би ти предложила да отворите сметка за донација. Колкава е таа сума преголема? Сите сме сведоци како се собирале поголеми суми преку донации. Што мислиш за оваа опција? @Stark

На candy.cane, ohlalalala, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.352
    Допаѓања:
    21.683

Нема друга причина освен оваа што и беа лути оти се омажи за татко ми кој не го прифаќаа. Инаку се работи за околу 15-20 илјади евра, а инаку нема да прифати затоа што е многу суетна и е гневна затоа што на некој начин и дале на тетка ми се.

Ова знам дека нема да прифати, затоа што ни а брат ми не се потрудија да соберат пари и да го прата на лекување (иам аутистичен брат), барем да се обидевме.. да не должам на таа тема. Сум размислувал за се и знам како се однесуваат и какви се по карактер.

На *Amethyst* и Mantub им се допаѓа ова.
  6. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.320
    Допаѓања:
    37.274
    На мајка ти не кажувај од каде се парите, ако дадат баба ти и дедо ти.
    За кого и да се омажила, што и да направила, ако имаат нешто што можат да продадат за да го спасат животот на ќерка и, а не го направат тоа, не знам.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.352
    Допаѓања:
    21.683
    Не ме сфати, и кажував на првата членка што ме праша дали да отворам сметка за донации. Суетна е, нема шанса да прифати.

На Mantub му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    @Stark неќам да бидам лоша и кршачка на филмој, но последен стадиум на канцер, затоа и е последен, зошто не можи да се напрај ништо поќе. Башка спомна метастази... Те молам убаво информирај се и разговарај со докторот што ја води болеста на мајка ти за евентуалниот исход од лечењето во странство. Најдобронамерно. Башка мислам дека можиш да поднесиш и барање до фондот. Не знам како точно оди процедурата.

На LadyLollypop, eliesaab и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  9. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.320
    Допаѓања:
    37.274
    Ама и тогаш не и кажувај. Кога ќе се стават на кантар човечки живот и пари не знаев дека може парите повеќе да тежат.

10. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.352
    Допаѓања:
    21.683

Мислам дека никој не гарантира дека ќе оздраве или било што. Јас ја гледам подлабоката слика и фрустрираноста и гневноста на мајка ми која исплива (се чудам зошто досега не се бореше за мене или воопшто да зборне за имотот) и на некој начин си бара.. затоа што цел живот тој дуќан во центарот го користи тетка ми и нејзиниот маж (кој дедо ми исто и него не го прифаќаше) али ајде го користеа замисли за минимални 50 евра месечно, од кои сега последниве 2 години ни тие не ги добиваат дедо ми и мене ми се жалаат. :D

11. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.352
    Допаѓања:
    21.683
    Јбг јас сум живеел мизерно и да ме тапшаат по рамо па никому ништо. Братучеда ми јадеше кашкавали, чајни кулени, зимски одмори, летни одмори, си купија телевизор од 60 тина илјади денари се испофалија сегде. :D

А јас едно време заштедував од школо парите, за да купам виршли за дома да јадеме со брат ми.

Сеа сум малку повозрасен и ја гледам пошироката и подлабоката слика, затоа и сметам дека можеби е поправилно да разговарам општо што се планира и како, во суштина не сум материјалист голем, ама...

На thelittle17, tina2018 и Mantub им се допаѓа ова.
  12. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    С'ржта на проблемот е дедо ти. Не барај вина на друго место.

На tina2018, mira.mira и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  13. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.352
    Допаѓања:
    21.683

Тој е од старите времиња каде последниот збор е неговиот и баба ми ако треба цела ноќ ќе игра на една нога ако заповеда тој. Како и да е, јас му суредувам се итн за по дома итн, дури ми ги дава и картички негови со пензија за да располагам. Небитно, како и да е, заклучив дека треба отворено да разговарам да видам што да очекувам од нив и што ќе прават со мајка ми затоа што стварно ми е неубо на некој начин ми ставаат грижа на совест...

На thelittle17, tina2018 и mira.mira им се допаѓа ова.
  14. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.931
    Сите се сржта на неговиот проблем. Каква е таа сестра???Боже,за еден денар ќе си го продадат семејството. Старк се надевам ќе најдеш некој начин.

На eliesaab и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  15. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.926
    Допаѓања:
    130.229
    Пробај,разговарај.
    Со мајка ти разговарај за опцијата сметка за донации.Ако нејќе да се бори ради себе,нека проба ради тебе и брат ти.

На cresa-jagoda и Stark им се допаѓа ова.
  16. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Втор пат потенцираш дека не можело ништо да се направи, аман. Сигурно се свесни дека четврт стадиум на канцер не е сјајна дијагноза, не мора толку да го повторуваш.
    Старк, јас мислам е најдобро ако постои шанса да ја убедиш мајка ти за донации. Се надевам ќе успеете. Пиши им на здружение Борка.

На piksooki, tina2018, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.352
    Допаѓања:
    21.683
    Ви благодарам на сите за мислењата, во најскоро време ќе ги седнам на ручек и разговарам со баба ми и дедо ми.

На tina2018, *Amethyst*, ЕденЧлен и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Дијагнозата канцер е борба за живот. Некогаш е однапред изгубена. Јас од тој аспект најдобронамерно му сугерирам да истражи убо. Што ако ги има парите, ако не можи ништо да се напрај? Во првиот пост имаше пишано дека мајка му прочитала негде, не е препорачан од доктор третманот. Не ме доживувај како негативец, само сум реална.

На LadyLollypop, eliesaab, FVP и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Не може да е однапред изгубена, зборуваш за сеуште жив човек побогу. Секој што се соочил со дијагноза канцер биди сигурна дека има убаво истражено, мислиш не му текнало тоа него? Во ред еднаш да констатираш дека е лоша прогнозата, ама не мора два пати со ред тоа да го потенцираш, секој со таква дијагноза ќе се бори до крај, нема да се откаже, ќе пробува се, каков муабет е тој - ништо не може да се направи. Луѓе со лоши прогнози преживувале така да не смееш никогаш да зборуваш дека однапред е изгубена борбата. Не смееш никогаш за сеуште живи луѓе да зборуваш ко да се веќе умрени. Особено не на форум кај што некој побарал утеха. Доктори не зборуваат така, а не па ти или јас. Ако не знаеш ништо за канцерот, за здравјето на мајка му, за самиот третман, не си реална туку невнимателна

На piksooki, tina2018, Hellobeautiful и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.476
    Стави се ти на негово место. Да се работеше за животот на мајка ти, немаше да се бориш? Аман, малку емпатија имајте. Немаш право за друг живот да кажуваш дека не вреди да оди да се лечи.

На Mencia, ElenaOfRivendell, piksooki и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.