Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    6.262
    Ако сте согласни комшиите земете секој ден пријавувате го во полиција. Ако ништо не направат, направете снимка и пуштете ја во некоја ТВ куќа заедно со фактот дека во полиција е пријавувано повеќе пати а не е ништо направено. Тие ќе го замаглат (нема да му го покажат лицето) а ќе се крене доволно врева за да мора полицијата да направи нешто.

На Idedemja, ohlalalala и Mantub им се допаѓа ова.
  2. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Добро, јас сум невнимателна и немам емпатија. Грешна сум ете. Јас многу добро знам што се метастази по цело тело и последен стадиум. Мене ми запна за око делот каде што рече "мајка му прочитала". Да беше "доктор препорача", јас немаше да се дрзнам да се мешам во нечија стручност. Мојот совет беше најдобронамерно даден. Неемпатичната јас, намерно ќе ве поштеди од објаснување за метастазите и за делот што се случува со телото во последниот стадиум. И не за мајка ми, за мене да се работеше, јас лично би сакала смрт дома, отколку лутање по болници во странство ако се знај дека не можи ништо да се стори повеќе од она што е веќе направено. Претпоставувам дека ако било возможно лекување во странство, истото ќе беше сугерирано од соодветниот доктор многу порано.
    П.С Сите што ќе ми го цитираат мислењето, не навлегувам во понатамошна дискусија, кажав сѐ што имав на темава.

На thelittle17, FVP, x.Daisy.x и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Како мислиш не поштеди од објаснување за метастази? Дали побаравме објаснување?
    Ти може сакаш смрт дома, други сакаат да се борат до последен здив. И воопшто не е ОК ако некој сака да се бори, ти да му кажеш, изгубена е борбата однапред. Мислам...страшно

На tina2018, nextredstyle, tinka-mace и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Чупе, при метастази во срце, бубрези, црн дроб, бели дробови кога почнува да се компромитира работата на органите и истите еден по еден се гаснат. За какво борење до последен здив ми зборуваш, жити Господа?

На neno0o, *Amethyst*, x.Daisy.x и 2 други им се допаѓа ова.
  5. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    6.262
    @Stark до некаде ќе се сложам со @Fluffy^-^ најпрво морате заедно со докторот да ги пратите резултатите во Турција, да видите дали тие можат навистина да помогнат. Доколку тие ви пратат потврден одговор ќе си поднесите барање во фондот за здравство и во меѓувреме ќе си отворите сметка за донации и ќе побарате помош од медиумите. Можеби сестра и смета дека нема надеж па затоа реагира вака. Можеби со ова и тие ќе сватат дека навистина има надеж. А можеби ќе им биде и незгодно од народот. Каков и да биде крајниот резултат те молам не ја полни со огорченост мајка ти и не се полни со огорченост самиот, да не се каеш во иднина. Потруди се во следните денови да чувствува само љубов и ништо друго. Родителите, браќата, сестрите, сите си ги знаеме какви ни се и кога ќе ни помогнат. Можеби мајка ти знае нешто што ти незнаеш а можеби и нетреба да знаеш. Доколку таа смета дека тие нема да и помогнат, немој да ја нервираш дополнително, таа го прифатила тоа, прифати го и ти. Криво дрво, не се прави, џабе пишуваш овде. И да бараш од нив, тие самите ако не се свесни и ако немаат емпатија, нема да ти дадат ништо друго освен дополнителен стрес. Гледај сам да средиш ако можеш.

На neno0o, Peperutce1115, tina2018 и 9 други им се допаѓа ова.
  6. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    @Stark
    Во врска со мајка ти... ако има наоди кои укажуваат дека ракот е премногу раширен и метастазиран низ цело тело, не може да се оперира, ниту да се помогне со хемотерапија лекарите сами препорачуваат пациентот да остане дома, и да си го доживее животот што му преостанал.
    Жал ми е, и многу е тешко тоа да го чуеш, и тешко е да се грижиш за човек кој е толку болен. Сум видела како е човек да пропаѓа од болест дома, и да му нема спас, и тоа е нешто за кое што треба многу сила да се преброди.
    Знам дека Флафи може тука на некои луѓе им се чинеше преостра, ама некогаш тоа е вистината.
    Види убаво, ако треба уште еднаш отидете на лекар, распрашајте се за тој третман, нека ви кажат второ, трето мислење ако треба...

Друго,
    рече дека ти викале дека ќе ти го остават тебе станот ако ги чуваш. Прво, немој да прифаќаш такво нешто ако немаш на лист хартија све потпишано, со договор на нотар за доживотна издршка, со платени даноци чуда.
    Ако не е така, на крај може пак тој стан да заврши кај тетка ти. А не би ме чудело да искочи така по ова што го кажуваш за твоиве роднини.
    И, да си знаеш дека се плаќа данок за тоа, откако ќе се префрли тој стан на твое име после смртта, што не е баш некоја мала сума, се пресметува од вредноста на станот. Така да, имај го тоа на ум, да не те зезнат на крај.

На neno0o, eliesaab, Peperutce1115 и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    Океј ли ви е некогаш додека сте заедно тој да си гледа во телефон? Значи не зборам цело време него онака на неколку минути да го земе да провери нешто макар и сосем небитно да е.

Вчера бевме излезени, беше се' во ред, па кратко седнавме на една клупа и он го извади телефонот и си гледаше некои небитни ствари. Јас одма почнав да го замарам да го остави дека сме заедно. Го тргна по кратко време, па почна да ми збори дека не е океј да барам да ми посветува цело време само мене внимание кога сме заедно и дека не сака ова понатаму да прејде во контролирање. Ниту тој сака мене истото да ми го прави. Сакал и јас и тој да се осеќаме слободни и да ни е во ред на кратко да тргнеш внимание од другиот. Нормално дека не сум тип што ќе го гњави цело време, ама збориме за кога сме заедно. Велеше и дека ако го игнорира ова сега, во иднина можело да биде полошо, како што реков да премине во контролирање, љубомора и посесивност па затоа требало уште отсега да ми укаже.
    Не дека беше нападен, сосем смирено ми го кажа ова, само јас малце се осетив ко да претера.

8. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.352
    Допаѓања:
    21.683
    Таман работа луѓе да се налутив... само едноставно таков тип на човек сум што не се откажува лесно од нешто и секогаш размислувам за можности, рационално и секако сум оптимистички (реалист :D ). Како шо кажав ви благодарам сепак за повеќето мислења!

На thelittle17, eliesaab, ЕденЧлен и 4 други им се допаѓа ова.
  9. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.881
    Допаѓања:
    24.154
    Сè додека не крие од тебе што прави на тел., верувај, во ред е.

На eliesaab, Peperutce1115, f.girl и 5 други им се допаѓа ова.
  10. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.169
    Убаво ти рекол Тане, ништо лошо не направил за да си правиш филмови. Гледаш како од небитни ствари може да излезе караница, некогаш треба да се има разбирање и за другата страна.

На thelittle17, sparklie, *Amethyst* и 10 други им се допаѓа ова.
  11. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Да, претерал. Погрешно те сфатил. Иначе, не е толку страшно ако го ѕирнал телефонот. Можи чекал резултати од спортска :rofl: . Многу сме зависни од технологијава во денешно време. Ако ептен ти смета и други пати ќе му напоменуваш и евентуално ќе престани. Пошто јас сум нон стоп онлајн на пример ама кога сум со некој намерно гасам нет.

На ohlalalala, cresa-jagoda и Tan4ence им се допаѓа ова.
  12. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.926
    Допаѓања:
    130.228
    Штом не буља цело време,ок е.
    Не му спомнувај.
    @Tan4ence

На *Amethyst*, candy.cane, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.084
    @Tan4ence, долго време сте заедно, би требало да е океј.
    Односно, да сте на почеток, ептен тазе, да, некултурно би било ама вака, во врска со стаж, треба секој да се осеќа послободно пред партнерот.
    Е сега, зависи што муабет сте правеле и колку време буљел во телефонот. Ако темата на разговорот бил посериозен, да, не е во ред. Ако ти си му кажувала нешто што ти лежело на срце, а тој чепкал во телефон, исто не е ок. Долго време да зјапал, а сте на дејт, исто не е ок.

Ти си знаеш како било, ама мојот одговор на твоето прашање е- не е страшно, се додека збориме за кратко погледнување или допишување со некого. Ти да зеваш, он да куцка, не е ок. Ни за дечко, ни за другарка.

На thelittle17, sparklie, Peperutce1115 и 9 други им се допаѓа ова.
  14. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.564
    Дедо ми на татко ми му го подарил станот, се води судски како подарок, но тој подарок е условен со доживотна издршка. Уште пред да почине дедо ми, станот гласи на татко ми.
    Така да нека му го префрлат уште сега на негово име како подарок и плус договор за доживотна издршка, за да биде сигурен, ако сака да ги догледува.

На thelittle17, *Amethyst*, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  15. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    7.420
    Trebas da gi sednes Starite istovremeno so majka ti I da Im pobaras del od nasledstvoto za da se raspredeli. Prethodno ke pojdes kaj Starite I da I'm ja objasnis serioznosta na bolesta na majka ti. Toa sto se vadat demek gi potroshila parite vo mladost ne Im drzi voda. Mora da si svesen deka se sebichni Starite I stom taka zboruvaat mali se shansite da mislat na drug nachin. Tvoe e da si pobaras I da pobara majka ti.Vo Kolku se dogovori te vednas da se napravi validen dokument na notar I so advokat, NE na rekla kazala zasto posle nema da se sekavaat sto rekle.Ako sakaat moze da go prefrlaat stanot na majka ti Sega a potoa ti go nasleduvas bez da platis danok. Vo sprotivno danok plakas.
    Bolesta na majka ti stom e seriozna iskoristi go vremeto da I kazes se, da si prostite I da razgovarate. Pomini poveke vreme so nea.

Последна измена: 15 август 2020
    На x.Daisy.x и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  16. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    Не зборевме нешо посебно, онака седевме, па тој го извади телефонот на кратко, ама јас одма изреагирав, не дека беше долго. Не криеше ништо, видов јас што гледа, само ете, за миг се осетив игнорирано, а он наброја куп други ствари што би можеле да произлезат ако продолжам вака.

17. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Океј ми е. Последната реченица многу укажува колку е зрел, смирен и фер со тебе.

На thelittle17, *Amethyst*, 1209 и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.352
    Допаѓања:
    21.683

Нивниот став, препишување после смртта. И демек ние самите да сме си поделиле.

Јас овој нивен став, го оценувам како ептен себичен и негрижлив.

На Regina.Phalange, tina2018, *Amethyst* и 3 други им се допаѓа ова.
  19. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    7.420
    Proveri vo katastar dali nedvizninite se na nivno ime. Edno e nivniot zbor drugo e faktichnata situacija.Imav vo familija koga izleze prepisan imotot.Koga pravite muabet muabetot snimaj go na mobilen I jasno prashuvaj I insistiraj so jasen odgovor, oslovuvaj gi po ime I kazi go denot I godinata vo tek na muabetot. Isto taka ako pravat dogovor mora da imaat psihijatrija beleska od komisija deka se svesni I rasudlivi zasto pokasno moze da se ospori na sud bez toa.Pishi mi vo pp ako nesto konkretno te interesira.

Последна измена: 16 август 2020
    На Regina.Phalange, tina2018, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.352
    Допаѓања:
    21.683

Fala ti premnogu, kje te imam na pamet, samo da razgovaram prvin da vidam shto kje kazhat.

На mira.mira му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.