Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. teted

teted Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    imam i jas problem so deckomi nenadejno go navrediv.. me prasha dali sum negova devojka a ja ko na sala mu rkov nesum nicija.. mi se naluti i saka da raskineme sto da napravam ve molam pomognete mi?!? фала унапредддд
    [mod-kirilica:3kqyxroe][/mod-kirilica:3kqyxroe]

2. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.505
    Допаѓања:
    3.991
    Па до душа не си требало да му речеш така ама чим било на шала и после тоа си се насмеала не треба да сфака здраво за готово ако беше така до сега 5 пати ќе ми раскинеше -.-
    Иначе седни збори со него и кажи му да не се понаша ко дете

3. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    А што тој воопшто барал да те прашува дали си негова девојка? |(

Е не! На комшијата сум!

4. barbyyy

barbyyy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    297
    и јас бев така со дечко ми и тој ми велеше дека ме сака најмногу и дека кога јас ќе посакам тогаш ќе имаме односи бидејќи сум немала до сега. и имавме односи и еве сеуште е со мене ист е како што беше не се промени во ништо уште е така добар со мене и не зборува како некои да се фалат.

5. ripkata

ripkata Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    68
    Само да ви кажам дека се е во ред , расчистивме и го рпашав тоа што беше за бифшата. Ми рече дека се ќе направи за мене , дека се ќе избриши . Јас му ветив дека веќе нема да му ја спомнувам и нема да зборуваме за минатото . Еве вечерва си поминавме преубаво, ме испрати до дома и така :D

На Hipica, hermosa и blond им се допаѓа ова.
  6. tuanche

tuanche Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1

девојки само да би кажувам дека ве слушав иако ми беше тешко му кажав дека вака не иде му пишав смс откако се врати од одмор тој веднаш ме викна и вика дека многу сум нервозен ја ладнокрво му зборев и викаше дека сака како другарка да ме има јас му го затворив телефонот и не го викав више . Помина недела дена ми беше тешко но се држав кога гледам ме вика на моб. јас не му кревав прво после ми пишува смс дека има важно нешто да ми кажува му викам што сакаш вика излези сакам да разговарам јас му викам дека немам ништо да разговарам со него вика излези на балкон кога гледам доле ме чекаше оти живееме блиску вика додека не излегуваш не се мрдам . Излегов и ми викаше мислел дека ке го викам кога ми рече дека сака да бидеме само другари дека ке го молам бла бла дека му недостгав не му верував и сега ме моли да бидеме заедно но не знам вика дека има многу доверба во мене оти кога бевме заедно на почеток постојано некој непознат број ми се јавуваше јас не му кревав и му кажував вака вака после додека тој бил на одмор негови братучеди дошле да ме видат постојано што правам на работа оти работам како касиерка .. Што мислите вие што да правам ?

7. FreakyGirl

FreakyGirl Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2012
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    3
    Пробај дај му уште една шанса... Ти го знашј најдобро ако мислиш дека можит да се сменит тогаш дај му уште една шанса :^) .. Ако одлучиш да се смирите тогаш не дозволувај да се понашат со тебе како до сега... пред да се смирите еден убаф муабет напрајте за неговото понашање и ако спомвит вакви биле оние онакви биле некој си таму женски налутисе па нека потрчат тој по тебе ама немој ти на негово ниво да се спушташ и да го прајш љубоморен со др машки..И такви казни демек немат да се видиме трте мрте не трпи од него, тој ти речит 2 недели ти речи КРАЈ! Твое дали ќе го прифатиш мојов совет... Со среќа :*

На tuanche му/ѝ се допаѓа ова.
  8. tuanche

tuanche Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    сега се однесува како друг човек како да не беше тој , ме вика на моб. ме моли колку слатко :P а јас сега сум како :devil: се шалам
    вчера зборивме и ми викаше дека полека полека ме сака се повише и дека не може да поднесе ниту на шала да му кажувам за некој друг и дека сака да знае се за мене и на вц кога ке идам не знам денеска треба да се сретнеме така се договоривме да зборуваме поубаво и ке видам што ке одлучам

9. mija23

mija23 Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    4
    девојки ми треба совет и мислење. неколку страници уназад имав напишано еден мој проблем но сега е во прашање друго за истиот човек. значи заедно сме година време и сега јас сум на одмор и тој се понашаше многу ладно и јас нормално реагирав на тоа прво пробував со убаво да разговараме и ајде некако се среди и вети дека ке се смене, но тоа и остана само на збор денес му предложив и тој да дојде утре со мојата најдобра другарка и нејзиниот дечко но тој одби заради оправдани причини и кога ми се јави да ми го соопште тоа тој почна да ми се дере а јас веке неможев да издржам и мму спуштив. кога имав можност да се укл на фб после некој саат му кажав дека оваа веке не бива вака дека јас веке немам сила да го трпам тоа што тој се понаша така а тој ладно и што сакас да кажеш да се ставеме слободни вика кажи ми сакас да прекиниме или не .. јас му реков не сакам али веке неможам да го истрпам ова ти дадов време ти не се смени веке неможам и овој ми вика добро тогас и се искл. веднаш му звонев а тој ке ми крене и ми вика дека сум му ја трошела батеријата веке да не го замарам и така неколку пати ми спуштасе и кога му звонев ми го кажуваше оваа и веке се откажав и незнам што да правам, многу го сакам неможам без него ама неможам ни да бидам малтретирана на таков начин тој секогаш да се понаша со мене како тој сака јас тоа да го трпам а кога ке кажам дека неможам тогаш тој е повреден и сега незнам што да правам одалечени сме ем раскинавме и незнам дали да го барам навистина незнам како да постапам премногу сум збунета.. ве молам за некој совет итно. :*

10. Lady97

Lady97 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    524
    Заборави го,знам тешко е ама мисли и на себе и својата гордост.Како што гледам му имаш кажано за неговите постапки но не се променил,нема друго освенд а го заборавиш.Сигурно не сакаш во иднина да патиш повторно и да докажуваш на некој кој нема никогаш да свати,остави го заборави на него ;) :*

11. srcuskata55

srcuskata55 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    29
    девојки ми треба ваше мислење..незнам што да правам :( многу сум изнервирана :@ денес требаше да се видам со дечко ми но неможев имав некоја раб а тој требеше порано да иди на раб и да одев покасно малце немаше да се видиме..цел ден не ме побара демек имал многу раб а јас му пишав 2 пораки и демек не му стигнале ајде океј јбг мозеби и навистина не му стигнале..јас живеам во село и сестрами вечерва излегуваше таму сакав да одам и јас со неа и кога он ке заврши на раб да се видиме но не ми креваше кога му звонев да се договориме и не заминав.сега кога му кажав ми вика на празно сум зборувала да сум сакала да се видиме ќе сум појдела..а минатиот пат кога така направаив без да му кажам и кога стигнав во град го известив ми рече да не го барам ни кога ќе заврши на работа дека не сум била со него договорена :( а сега ми се налути што не ојдов :( му реков утре да се видиме ми рече дека не можел бидејќи јас не сум имала денес време за него :( девојки што да правам :( не сакам да се караме за глупости ама овие каранициве веќе станаа чести..Секоја вечер плачам кога ќе легнам многу го сакам и не сакам да го изгубам :( хелп плс

12. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    овој твојот многу молен сака да биде изгледа само си игра топло ладни дојди не дојди зошто дојди ти рековми рече дај застани цврсто на нози па не е он принцот вилијам па да му се клањаш и да му одиш по газот се него не ти крева на телефон не му звони остави го нека излади малку па со ладна глава после неколку дена разговарајте смирено и видете на што сте уствари вие двајца самао немој да дозволуваш да му одис по газот тебе он треба да ти оди по газот да те цува како капка роса на дланка а не обратно

13. Kitty18

Kitty18 Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    Во други постови сум кажувала дека имам дечко со кој имам се, но, тој "дечко" не е таков како што треба да биде. Има девојка. Во случајот јас сум втора. Се гледа и со мене, ми ветува многу работи, но продолжува и со неа. Многупати му кажувам да ја остави ако не ја сака веќе (затоа што самиот вика дека нема веќе љубов), но има нешто што сеуште го држи за неа а незнам што. Згора на се има моменти когаќе се искараме до немај каде и ќе ми изнарече погрдни зборови но јас сум таа што ќе се откаже и при повторниот негов повик пак попуштам, сето тоа заради што мислам, т.е го сакам :( советот од сите другарки е да прекинам со него, затоа што не ме заслужува, и ако толку многу ме сакал како што ми кажува досега ке ја имал остаено првата. И да напоменам, тој веке иде дома, јас одам дома му, се знае и тој со моите и јас со неговите родители. чудно...би ме советувале некако? :worried:

14. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    Кити јас навистина не знам каков одговор сакаш кога веќе го имаш . Нема љубов тие муабети на друг нека ги кажува , ќе прекинел одма и ќе бил со тебе . Кажи му чао пријатно и бркај друг ( без девојка ) тоа би ти го кажале сите .

На Kitty18 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. lattie

lattie Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    204
    Кити мој совет ти е да седнеш и се убаво да му објасниш кажи му дека ти значи дека го сакаш и кажи му дека несакаш да бидеш втора и дека неможеш да дозволиш да ја вара девојка му речи му нека избере дали неа или тебе мислам дека не е добро да бидеш втора безразлика колку и да го сакаш ако одлучи да биде само со тебе океј ако не тргни си се настрана колку и да ти е тешко ќе најдеш некој кој навистина ќе те почитува и ќе те сака некој кој нема д аго делиш со друга кој ќе биде само твој, па не заслужуваш ти него да го делиш со друга. Со среќа

На Kitty18 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    За понашањето на твојот дечко ти си крива морам да бидам искрена,го отепваш од молење муабетчиски кажано за да се видите кој е тој некој толку да го моли си зе запрашала дали воопшто заслужва? ако тој живее во град а ти во село тој треба да има разбирање спрема тебе и да направите компромис ама јас како што добив впечаток од постот твој сватив дека тој тебе воопшто не те почитува т.е човекот си прави што на ум то на друм е до кога ти тоа ќе го толерираш зависи од тебе.
    Не треба да плачиш секоја вечер туку треба да застаниш и да размислиш за неговото понашање спрема тебе,согледаја ситуацијата (ти си тргнала во град не му се кажала за да го изненадиш да го направиш среќен а тој тебе грубо на тоа ти возвраќа зошто не му си кажала тој имал работа |( )хелоууу каква работа?ти му си девојка треба да ти каже или да даде све од себе да се видите барем на кратко кога веќе си отишла во градот а не да ти возвраќа на таков грубијански начин искрено јас да бев на твое место послем тоа немаше телефон да кренам да го побарам а не уште ладила да му правам.
    Ако се сличило некогогаш цел ден да не те побара во ред но барем нека одговори на твоите пораки нека почитува малку не му стигнале пораките најбледиот изговор е тоа,затоа застани не се нервирај јас мислам дека грешката е во тебе што му обрнуваш толку внимание и што му посветваш толку внимание човекот се дигнал до облаци леле мори мајко спуштиго малку на земја,имај карактер ставиго малку на игнор нека види дека и тебе ти е сеедно што тој телефон не крева и престани со муабетот (страв ми е да не го изгубам)се додека вака размислуваш тој тебе ќе те шета по тавани а ти навечер сеуште ќе заспиваш расплачена заради еден глупак кој не те заслужва ако треба да бидете заедно ќе бидете ако не тука неможеш ништо ти да направиш посветиси малку повеќе внимание на самата себе...

17. sweet25

sweet25 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    318
    Пред некое време се изнесов за ова прашање, но сега ме интересираат искуствата на другите феминки.
    Дали некоја од вас, додека била заинтересирана за некој со кој решила да прекине,
    почнала врска со некој друг, кон кој не ја чувствувала хемијата, а пред тоа и се свиѓал , да речеме, и разумот и кажувал дека тој може да ја направи среќна, а сепак го гледала како другар.
    Дали некоја од вас почнала ( со сила) врска со некого, некој кој и исполнува многу од условите и е многу заинтересиран за неа, а не осеќала искра некоја посебна , ко кон некој друг :envy: ?
    И дали потоа почнала да чувствува нешто кон тој, а и заборавила скроз на другиот?

18. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
    Да.. Јас бев премногу повредена од еден бивши, а овој што идевме (до вчера) веќе неколку месеци се трудеше за мене. Кога раскинав со првиот, овој се правеше за мене и знаев дека така ќе биде и понатаму. После некое време решив да започнам врска со него, само за да го заборавам другиов. На никаков начин не ме привлекуваше, ама сепак бев со него. После 2 месеци започнав да чувствувам нешто и на крај се заљубив. Го љубам и ден денес. Го заборавив и претходниот дечко, имам многу моменти за помнење со него, но за жал и со него прекинав вчера од некои глупи причини... Премногу ми е тешко, но овој пат нема да постапам како претходно. Потребно ми е време и тоа време ќе бидам сама, нема да го преболам со друг, затоа што никој не може да знае дали јас би била толку среќна со него.

На sweet25 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    И ја истото ко Анни го имав направено со вториот бивш , значи мн бев повредена од првиот дечко, кој сеа го глеам ко некоја тинејџерска љубов, а вториов при крај на мојава прва врска си го шмекав онака ама никако не го сакав или ништо повише, коа се запознавме решив да почнам врска со него со цел и надеж дека ке ми избледат емоциите за оној претходниот и дека ке се заљубам во овој. И така и бидна за моја среќа по два месеца дали јас се заљубив во детево и теравме година и нешто ...

Али пази ова ти е нож со две острици, или ке го заборавиш бившиот а ке го сакаш потенцијалниот или ке си направиш пекол со потенцијалниов а да не го заборавиш бившиот ...

На sweet25 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.683
    Допаѓања:
    6.580
    Кој сака и ако сака нека ми пише ЛП да го прашам нешто накратко, зашто не сакам тука да пишувам. :) Благодарам однапред. :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.