Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Незнам како ќе ме сфатиш, ама те читам низ темиве и дамо сакам да ти кажам, да не очекуваш од никого, ништо. Гради си и вложувај си во свое. Читајќи наназад, ако се нафаќаш на нешѕо6, мислам дека ќе си имаш маки уште долги години. Дај Боже да не е така, и ти посакувам многу среќа.

2. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

И во право си со последната реченица.

Никако после смртта сами да си поделите. Ќе заглавиш во судски спорови и на крај може и ништо да не добиеш.
    Ако нема препишано од сега, не ги ни гледај не им ни помагај. Поубаво тоа време посвети го да научиш нешто ново, и да работиш нешто што повеќе ќе ти користи.
    Вака никој не ти гарантира дека ќе имаш некаква корист од тоа што им помагаш.
    И можда звучи ова себично, ама чим оставаат све на едната ќерка, тогаш нека им помага она, нека им плаќа она сметки, и нејзините деца нека ги чуваат бабата и дедото.
    Па ти не си тука нечија слуга да работиш за џабе.

Убаво ти пишала @Fleur-De-Lis по ова све што е пишано, најубаво е да си се тргнеш и да си го гледаш својот пат, а од нив да не очекуваш ништо.
    Не вреди стресот и нервозата.

3. Stark

Stark Форумски идол

Јас сега че седнам како повозрасен (веќе имам 26 години) и сметам дека можам да прашам што планираат во врска со мајка ми и општо. Затоа што секој ден им им помагам се, ем пак не е доволно и само им слушам жалопојки како тетка ми не му плаќала воопшто за дуќанот последниве години... итн. (и то замисли за мочани 50 евра да имаш дуќан од 50квадрати во строгиот центар на градот, в чаршија :) )

thelittle17 and candy.cane like this.
  4. mira.mira

mira.mira Популарен член

Tie zalopojki se samo za da slucajno ne im baras. Unapred ti kazuvaat demek nemaat pari za da NE im baras. Ako kerka im ne im dava pari togas moze da si go zemat dukanot vo vladenie ili da go prepisat na drugata kerka.
    Sepak mora I so majka ti da gi sednes zasto tebe moze da NE te fermaat I da si go vrtat razgovorot na nivno.

5. Stark

Stark Форумски идол

Оххх верувајте колку ми е смешно и тажно, секој пат пред роденден ми зборуваат леле сметките овој месец колку се големи блабла, за да не се лутам или дадат нешто помалце пари, само ајде..

Секогаш си велам ајдее баба и дедо ми се, да им помагам колку можам...

candy.cane and mira.mira like this.
  6. Ta-mara

Ta-mara Популарен член

Што мислите за тоа , дечко од прв месец врска да ви купи 7фустани, комбинезони, парфеми, сандали, штилки, јакна, џемпер, капа, шал, нели е малце многу?

7. Jana06

Jana06 Форумски идол

Ги проба барем или ти ги купи без да те праша?

8. flawless.

flawless. Популарен член

Тоа не е дечко, тоа е спонзор :D

9. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Малце поќе детали. По кој повод се поклониве? За многу, многу е. :?:

10. Ta-mara

Ta-mara Популарен член

Како прво јас никогаш не сум му спомнала да ми купува било што, ниту едно чоколадо, како второ нема потреба од навредливи коментари, како трето тој самиот рече дека самиот чуствувал потреба да ми купи, ме гледал многу поразлично од другите девојки, (во позитивна смисла, секако) сепак бладоарам на мислењето и јас кажав дека е премногу и се противев.

mira.mira likes this.
  11. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Мислам дека не е доволно. Нека цели повисоко следен пат и нека те поднови со лаптоп, телефон, електричен тротинет. :D

candy.cane, ohlalalala, Veta and 7 others like this.
  12. Ta-mara

Ta-mara Популарен член

Така си мислев и јас дека е премногу, но се самиот си порачуваше и бираше, мислам дека овој човек не е за мене, фала на мислењата , се потврди и моето, поздрав

13. Ta-mara

Ta-mara Популарен член

Ми имаше спомнувано дека предходните поранешни девојки многу му барале да им купува, а јас ниту еднаш не сум му спомнувала за тие работи и самиот сакал.

Sahlene likes this.
  14. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Може ептен е заљубен во тебе и му прави мерак да те гледа во алишта кои тој ти ги подарил:wasntme: а дека е претерано, претерано е освен ако е некој премногу богат па тоа да е нормална количина на шопинг за еден месец?:?: Имал и ти купил, се надевам со добра намера.^_^

15. flawless.

flawless. Популарен член

Не ми беше мислењето да те навредам тебе, ама дечково не ми изгледа дека е океј.

16. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Хм... Реално, чудно е малце. Ама па ете велиш од претходно така бил навикнат. Јас искрено би била и малце навредена. Ако е само ова проблем, верувам дека можи да се реши, не значи дека не е за тебе човеков. :)

17. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Најважно е ти κаκо се чувствуваш во врсκа со тој гест ... еве јас само би те прашала дали материјалното неκаκо влијаеше на тебе?

Ta-mara likes this.
  18. Ambrosia

Ambrosia Истакнат член

Ако е ова уште првиот месец, до годишнината ќе изградиш модна империја:?:

19. Ta-mara

Ta-mara Популарен член

Не, јас работам и земам солидна плата над просечната, нити сум зависела некогаш од некој ниту пак би дизволила некогаш тоа да ми се случи.

candy.cane and Sahlene like this.
  20. Ta-mara

Ta-mara Популарен член

Он ми рече дека и за него порачувал, еднаш кај него кога дојдов видов патики наредено околу 30имаше сигурно...олигледно овој е опседнат со купување и порачување, јас се решив да разговарам со него, ако не сака да прифати тогаш немам што да барам со некој ваков

mira.mira likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.