Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.111
    Допаѓања:
    7.433
    No
    Ako e nesto za pristojna cena pishi vo pp stavi link I nie da se podnovime ako e sigurna stanata I kvalitetni rabotite.
    Mislam dechkoto ima problem so prekumeren shopping globalno, neznam kako se vika toa. 30 patiki doma ne e normalno, izvini sto kazuvam taka.

На Ta-mara му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.852
    Допаѓања:
    41.135
    @Ta-mara абе нема ништо лошо во тоа што сака да ти купи нешто, баш е убав гест, ама проблемот е што викаш дека нема лимит, а и очигледно е штом за еден месец изнакупил толку работи.Вака за сѐ нема контрола во трошење?Не ти викам остави го, бегај, стварно нема логика ако ти е погоден за сѐ друго да го оставаш за ваква работа.Поразговарајте и објасни му ги работите и од твоја гледна точка.

На Ta-mara, mira.mira и Annora им се допаѓа ова.
  3. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Е да, во јули беше ладничко, баш за зимска гардероба, убаво му текнало... Само за 7те фустани не кажа, дали сака сите оддеднаш да ги носиш или еден по еден?

4. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    361
    Допаѓања:
    500
    Не, први април беше најладно, тогаш и снег падна хехе -_- не знам зашто воопшто коментирате ако мислите дека лажам, немам попаметна работа во животот па ќе се глупирам на анонимен форум, да 7 во исто време, еднобојни се па можам да составам еден шарен фустан -_- убав ден и вам, поздрав.

На thelittle17, Hellobeautiful, candy.cane и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.418
    Допаѓања:
    22.029
    Абе пичка му матерна, ко да не е доста и уште некој проблем че се јави во меѓувреме. Ова ко да ме боксова животов, а јас изигравам некој си Роки Балбоа. Ај барем че му уморам тупаниците на животов и че престани еден ден.

Одам на посета кај мајка ми прееска, ми кажува јас се разведувам ме остава мажот ми итн, си идам кај моите....

Во ред и викам итн, шо е како е работава, кој е иницијатор итн, таа вели дека тој си го покажал вистинското лице и не можел повеќе. Во ред и реков, сепак глуаво е малце и животов е малце суров затоа што не е фер ова што се случува итн. Затоа што според мене и во добро и во лошо останува човек заедно али то е.

После тоа почна да плачи да ми кажува да и барам решение, а кај стигнав прашав, дури и девојка и другари што студираат и што завршиле медицина, тие прашуваат, барам по интернет, нема решение за водата што и се создава и и велам само треба да следиш инструкции од докторот и горе доле знаеш што пишува на интернет и така полесно ќе ти биди колку толку итн. Уште толку почна да се жали дури и да ме обвинува, и не сум и требал тука да сум и правел тажни фаци т.е според неа гримаси итн.

Веќе преку кур ми е, и реков слушај ваму ти, јас овде се нервирам, тешко ми е, цел живот само нешто ми се случува и сама знаеш колку имам гнев итн па сум баталил минатото и никогаш не сум ти замерил за ништо. Мајка си ми тешко ми е ама толку можам да ти помогнам, не можам фазла, да не си се осмелила да ми влегуваш во психата и создаваш вина/товар или што и да е!

Заќути... се поздравивме шо се поздравивме, одам кај постариве како што реков ќе разговарам. Појдов таму ги седнав вака и вака е работава им викам, се што се случувало досега се случувало. Јас пред се за мајка ми да ви кажам, дека веројатно вие ќе ја чувате пошто сопругот нејзин не можел веќе. Почнаа да паничат замислете, па и баба ми замина в соба да си седи и не сакала да слушни. И реков ова што го правиш е себично и негрижливо, и велам че си заминам и повеќе нема да ме видиш. Застана седна тука, почна на секоја реченица да ми се уфрла и и велам да прекиниш и да ме оставиш да завршам со муабет. Им објаснив дека не е фер ова што се случува односно дека тетка ми го користи дуќанот, а мајка ми ништо. Не е фер, и некако се согласија замислете да давала тетками и тетин ми по 50-60 еуро во месецо за да било напола, хахаха. Им велам не знам како размислувате, али за почеток така нека биди, па ко че дојдам на ред јас, тогаш че разговараме за мене.

Почна да ми менува теми како тој, земал греди, ќерамиди за препокривање на куќата и реновирање, ама ете ја оставил да се руши. ( мене искрено кур ме боли сеа, му скапаа во двор и греди и ќерамиди, сеа не беше тоа тема на разговор)

Баба ми ми дофрла ами шо земаме ние од дуќанот ништо.. и плус на мајка ти и даваме месечно по 100 евра. Му велам па ќерка ви е и запрашајте се зетот ваш (тетин ми ) ко се курчеше со телевизорот од илјада евра и дека секој ден си оди со полни торби дома за јадење итн. Сигурно не печали тој само 100тина евра во месецот или откај ти знам што. (ова дедо ми и рече да прекини на баба ми и да ме послуша, си знај тој самиот зошто, да не должам овде)

Горе долу се надевам дека ќе и помогнат на мајка ми колку толку... а јас да се спремам и истресам од ова шо ме нокаутра животов во последно време. Да се спремам за следна рунда.

На candy.cane, cresa-jagoda, mira.mira и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    5.307
    Еве се сетив нешто од членката погоре, пред х години се гледав со еден дечко, ми подари ташна за роденден, ташната навистина беше квалитетна, не беше некоја обична, од како се скаравме престанав да ја носам(facepalm) што мислите вие, би носеле ли работи од некој бивши дечко кој ви ги подарил и покрај тоа што сте се скарале и не зборите, би ги чувале ли истите тие? Мене искрено ми е жал за ташнава што не ја носев цело лето, демек е од него а со се ми одговара :lol:

7. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    Ако поклонот е со сентиментална вредност, не би носела повеќе. Ама материјално би. Вака размислувам сега, во иднина не знам.

За девојчето се подароците, јас би те советувала да му кажеш дека такви работи ти се непријатни и нема потреба тој да те облекува, можеш и сама. Едно фустанче за роденден или онака без причина е океј. Ама цел гардеробер да ти го пополни...
    Јас на дечко ми на почеток му кажав дека подарок треба да е нешто лично и скромно, макар било и скапо да не се претерува и да не е постојано. И реално, некогаш сакаме да парираме со поклони а ако тој секој месец потроши на мене 100 евра, јас не би можела.

@Stark ти посакувам среќа и да се трудиш да не се изгубиш себеси во оваа ситуација. Иако е тешко, чувај си го здравјето и живците. А на мајка ти се надевам ќе и се помогне и ќе биде се океј.

На buba4e89, cresa-jagoda, Ta-mara и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.418
    Допаѓања:
    22.029
    Vi blagodaram na site i ce se potrudam da ne me nadvladead negativni i teski cuvstva, da ne izgubam kontrola nad sebe si, iako momentalno osekjam deka mi se slucuvaat mnogu raboti i epten teshki. Ne e vozmozno ali to e to, se nadevam na podobro utre i da izlezam pobednik. :)

На piksooki, cresa-jagoda, Annora и 2 други им се допаѓа ова.
  9. lolitaaaa

lolitaaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    51
    Здраво девојки. Ми треба совет. Бев во врска година и пол од која првата година живеевме заедно, а последната пола година во различни градови значи сепак врска на далечина. На почетокот се беше океј, па потоа почнаја кавги расправии за без врска работи особено поради фб и инста му сметаше што имам толку пријатели па ми бришеше во ред над сето тоа надминав, после тоа се беше океј само проблемот беше што тој секогаш за се нешто смета дека е во право бидејќи е постар 3 год од мене како тоа тој повеќе видел и секогаш се трудеше да направи човек од мене и јас сум се трудела да искажам своите мислења до крај и за да не продолжува карањето на крај попуштав. Имаше стално расправии за ситници и ајде ќе речам во секоја врска има да но ме иритира тоа што кога јас ќе направев нешто што него му сметало и покрај тоа што ќе се решеше после тоа истото го правеше само од инает, после се што се дешаваше и зачестените расправии последниот период малце беше понапнато. Последната расправија беше што јас излегов само 15 мин имав мн обврски и заборавив да му пишам и после тоа од тој проблем излегоа уште 100 особено што јас имам другарка што е во врска со мој бивш со кој што воопшто не сум имала нешто сериозно и тоа беше пред години, муабето беше за да излеземе заедно и тој почна како може јас да размислувам така дека тоа е просто размислување како тоа тој да седел со него заедно и јас се обидував да му објаснам дека утре ете можеби ќе се земат ќе треба на свадба да се оди не само кај неа и кај другите другарки сепак сме во исто друштво а живееме во мало место и тоа е кај нас нормално но не тој немало да иде така, уствари ме става да избирам меѓу него и другарките, во ред поминаа неколку дена и со реков добро ете нема да дозволам да прекинам заради некој друг тоа што го имам со него бидејќи стварно го сакам и ме сака но кога му се јавив скроз се разочарав бидејќи се обидов да му кажам но не ме остави почна да ми кажува навредливи зборови, дека неговите биле разочарани од мене како тоа јас сега ќе се појавам пред нив итн да не ширам, и јас после сето тоа изгубив надеж и му кажав дека е крај го избришав од сегде а тој заедничките слики ги избриша уште првиот ден кога започна расправијата после ми се јави се извинуваше и се но стоев на моето но по неколку дена почна многу да ми фали и го побарав сакав да го слушнам почнавме да разговараме за се сепак дека сме различни карактери со различни ставови дека затоа е најтешко но муабетот остана недовршен, а него најмн го погодило тоа како сум можела да го избришам, после си прајќавме така на фб по некоја слика но ќе ми пратеше ќе му пишев и на сеен исто или јас ќе му пратев нешто и почна на сеен, после тоа видов од кај другарка дека има додавано еден куп девојчиња особено бивши и некој што ми сметале што сме правеле муабет и не го побарав после тоа за да го доправиме муабетот бидејќи не ми даде ни малку до знаење дека го сака тоа, но вчера пак не можев и поркај се му ѕвонев не крена па почнавме да се допишуваме но тој сосема ладен и како тоа со многу правел муабет и никкој не ме подржал мене и ред други муабети никаква надеж а јас преминав преку се и пак го барав и се знам дека ме сака сигурна сум во тоа ама зошто не сака да попушти, можеби сватил дека не сме за заедно но најмногу мислам дека има влијание од другарите, тој секогаш бил самостоен но сега ова мислам дека доколку е до него сепак ќе се обиди да ја спаси врската а не да биди скроз ладнокрвен бидејќи не може некој да се одсака во една недела. Ве молам за совет не знам дали вреди да се трудам, дали вреди да се борам бидејќи знам дека и двајцата се сакаме и секогаш го мислел најдоброто за мене или едноставно и јас да се одкажам...

10. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.111
    Допаѓања:
    7.433
    Aj trgni se od nego. Kako sto ti ja opisa vrskata, razlichni karakteri ste, toj e rigiden kon tvoite potrebi I naviki, saka da te modelira, da kontrolira se, I ne te ostava da bides toa sto si. Odnesuvanjeto mu e ladno sto znachi ne saka da se smirite. Kako moze nekoj da ti kazuvam so kogo da prodolzis da se druziis ili da mora sekoj minut da mu se javuva kade odis, znaci nema doverba vo tebe. Kontriranjeto non stop vo vrska opteretuva. Trgni se. Ako mu znacis ke najde nachin da dopre do tebe.
    Staro pravilo po mashko I po avtobus ne se trcha. Sekogash ke dojde drug.

На Panda girl, ohlalalala и lolitaaaa им се допаѓа ова.
  11. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.564
    Кратко и јасно не е тој за тебе, тргни се од него.

На buba4e89, Panda girl, ohlalalala и 3 други им се допаѓа ова.
  12. flawless.

flawless. Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    1.153
    Ова е сè само не е океј.
    Ако ти е убаво некој да ти диктира што да правиш, со кого да се дружиш продолжи.
    Ич не е битно што мислат неговите или некои трети за тебе, а ако некој те навредува и тој го поддржува, размисли дали вреди..
    Јас би го оставила без размислување.

На thelittle17, martiiinna, candy.cane и 6 други им се допаѓа ова.
  13. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    36.094
    За да се трудиш да задржиш некој треба да вреди како личност (карактер, погледи, интереси, цел, начин на живеење). Ако има меѓусебно пронаоѓање, се забележува и се чувствува, и во вербалната и во невербалната комуникација исто како што доаѓа до израз и карактерната некомпатибилност.
    Не вложувај време и внимание на врска што нема иднина.
    За се може да се разговара, но не со секој.

На Idedemja, ohlalalala, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  14. lolitaaaa

lolitaaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    51
    Ви благодарам девојки. Многу ми е тешко затоа ми беше потребно да слушнам совети, ми се јави да направиме муабет само за да ми кажи дека е разочаран од мене и не ме гледа исто, дека разговарал буквално со сите за ситуацијата дури и со колеги од работа и сите биле разочарани од мене зарди моето сваќање дека сум му рекла да излезиме заедно со другарката и бившот и накрај испадна дека тоа е работата што сме прекинале а јас добро му кажав дека тоа е најмал проблем туку има други очигледно нерешливи ама тој ме представил сосема поинаку, после сето ова и во случај да биде нешто нема да биди буквално ништо исто, имав огромна надеж дека можеби можат некој работи да функционираат како што треба бидејќи стварно премногу го сакам а сигурна сум дека и тој мене не можи да ме отсака во ич време, ама ете некогаш љубовта не е доволна, за жал..

15. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    4.867
    Ти си со токсичен дечко. Те молам гледај ги црвените знаменца, и тргни се што поскоро од него. Ги има сите карактеристики на токсичен партнер.
    1. Посесивна љубомора
    2. Ти навлегува во приватност и те контролира
    3. Прави да се осеќаш ти виновна
    4. Поттикнува кавга, наместо да се реши проблемот.
    Аман не мешај љубов со ова заслужуваш подобро.

На thelittle17, buba4e89, Annora и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Љубовта не е ваква. Ова од негова страна не е љубов. Ова е посесивност и простотилак, да ми простиш. Па уште и праел муабет не знам со кој, и тие пресудиле дека ти не си во право. Ало бре! Само ти напрајл услуга, што се тргнал од тебе. И според мое мислење ти и многу си му попуштала дури. Требало сето то да го пресечиш многу одамна!

На thelittle17, candy.cane, lolitaaaa и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.418
    Допаѓања:
    22.029
    Toj kaj stignal treskal gluposti, ebate posesivniot toksicen decko.

So gledas vo ovoj nz, osven ako sakas drug da te diktiria ko so sakaas teraj.

На lolitaaaa, Jana06, ohlalalala и 3 други им се допаѓа ова.
  18. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    5.918
    Ти за него секогаш ќе бидеш крива што да направиш, тој секогаш ќе гледа тебе да те обвинува па дури и за негови грешки. Не го дозволувајте тоа, уште при првото црвено знаменце треба да преќинеш а не уште по него да трчаш па и да ти недостасува. Како може да сакаш некој вака што се однесува кон тебе??? Ова е токсично и психичко малтретирање...

На noteforself, lolitaaaa, Jana06 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Panda girl

Panda girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2020
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    190
    Otkazi se. Vo vrska e toksicen, zamisli sto bi bilo vo brak ili so deca... Sakanjeto trgni go na strana, koga ke dojdam pogolemi problem, ke zaboravis na sakanje..
    Trgni se so vreme

На lolitaaaa и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Бегај девојче. Бегааај што побрзо и подалеку. Долга е мојата приказна да ја раскажувам ама ти кажувам тој што ќе тргне да ти ги избрише пријателите, утре фамилијата од животот нит те сака, нит ќе те засака. Тој не те ни почитува. Сега сака да те изманипулира, да останеш сама и да го имаш само него во животот, за кога ќе ти го покаже вистинското лице да немаш никој и пак кај него да си се вратиш. И не се секирај, не кажал тој на никој ништо туку веројатно тебе ти е важно туѓото мислење, па знае каде да те погоди демек еве сите кажаа си ги разочарала. Те заболе. Гледај ти да не бидеш разочарана и да не ги разочараш твоите дома.
    Тој што те сака, ќе сака да имаш што повеќе луѓе околу тебе, да бидеш среќна, тој што те сака ќе прифати се околу тебе како ти што си го прифатила него. Преубав е животот и еден е за да го потрошиш на будала.

На thelittle17, Panda girl, lolitaaaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.