Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.349
    Допаѓања:
    21.677
    Дали веруваш во него дека има простор да се подобри? Оти ова неговово ако си истата шо те читав т.е дека се нешто си го разочарувала, и кажувал по вујни стрини, комшиите, па дури и на кучето во дворо му се пожалил... Ако сметаш дека има простор за подобрување и да најдете заеднички јазик пробај.

На AAKG и lolitaaaa им се допаѓа ова.
  2. mimi333

mimi333 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2016
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    205
    Хахах мене ме опиша сега кога го опишуваше дечко ти, и врскава слична е ко мојата ко што ја опиша..
    Ако стварно те сака ќе се смири и ќе се обиде да се смени ама навистина да проба, а не колку да се каже, а сигурно го сакаш и сакаш да се смени, т.е се надеваш.
    И кажи му ги тие работи, значи се што мислиш кажи, и пробајте, ако не гледаш подобрување неколку месеци не му давај веќе шанси.

На lolitaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.349
    Допаѓања:
    21.677
    Абе нема шо да му кажува демек да си дајме време и шо, пример еве лимитот е неколку месеци добар добар и после да си легни на брашното девојчето? Тоа одма се приметува, природно, дали за ден, десет дена, ќе приметиш дали стварно се променува кон подобро или е само маска.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lolitaaaa

lolitaaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    51
    Како што кажав јас сум наивно суштество, верувам дека секој кога навистина сака со малку повеќе вложување труд може се.

5. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    16.993
    Луѓето не се менуваат, може ќе се смени месец, два па и повеќе ама кога тогаш пак ќе си се врати по старо.

На Panda girl, cresa-jagoda и ohlalalala им се допаѓа ова.
  6. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.349
    Допаѓања:
    21.677

Ќе страдаш многу во животот.
    Затоа што секогаш само го гледаш позитивното во луѓето и рационализираш и на некој начин ги оправдуваш.

На thelittle17, tina2018, noteforself и 7 други им се допаѓа ова.
  7. lolitaaaa

lolitaaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    51
    Буквално истото сакав да ти го пишам, според тоа што го напиша ти си ист карактер како мојот дечко а јас какп твојот хахах ..

А и тука исто и мислев нема шанси да дозволам да поминат неколку месеци, доколку се смирам ќе видам како ќе е одреден период недела две па ако нема подобрување ќе нема што да се мислам повеќе и тоа сакам да му го кажам.

На mimi333 и Stark им се допаѓа ова.
  8. mimi333

mimi333 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2016
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    205
    Па добро де нека проба чим сака, али ете да си вети дека последно е, а не за 5 6 месеци кога ќе и пише, пак да се смирува со него.

На raww, lolitaaaa и Stark им се допаѓа ова.
  9. lolitaaaa

lolitaaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    51
    Верувај свесна сум за тоа оддамна и го мразам но посилно е од мене.. Ама се трудам колку што можам за да гледам реално

10. mimi333

mimi333 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2016
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    205
    Ако станува збор за љубомора, контролирање такви ствари мислам дека се менуваат ако се сака, али ако карактерот негов не ти одговара и сакаш да му го смениш тогаш потешко е тоа.

11. lolitaaaa

lolitaaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    51
    За тоа нема шанси и мислам дека и да му дадам шанса после овој пат ќе е посвесен бидејќи ваљда мислеше и беше сигурен дека нема шанси да ставам крај ама ете сега се увери и сам и ќе му дадам до знаење дека ако нема подобрување да не очекува ништо.

Најмногу е баш за таа љубомората и контролирањето, несослушивањето бидејќи секогаш негово е поокеј, инатот во големи дози, во глобала тоа е тоа а мислам дека сето тоа најмногу влијае од довербата а тој е сериозен и премногу принципиелен тип кој што буквално од се се пази и за се внимава премногу а мене тоа ми влијае и сакам и за тоа да му кажам бидејќи така сам си ја уништува среќата и не си дозволува да ужива во животот.

12. mimi333

mimi333 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2016
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    205
    Баш како мене, ако те сака ќе проба да се смени, мене треба да ме исплаши и да дојдеме до раскинување за да се освестам и да ми текне каква сум и што правам. Ако читаше што пишував пред 2 3 дена, епа ептен ми е страв сега и на се сум спремна. Ако е касно тогаш да сме живи и здрави, ќе знам за друг пат.
    Не му попуштај одма, нека осети страв малце и ако пак се врати на старо за неколку месеци раскини и готово.
    Во слична ситуација сме, али добро ако за мене тоа успева не значи дека и кај него ќе има ист ефект. Не знам каков е и не можам да кажам што точно да направиш, ти го знаеш најубаво.

13. lolitaaaa

lolitaaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    51
    Фала многу, сепак од твоја ситуација што е сосема исто со мојата, сигурна сум дека ќе дадеш се од себе според тоа што го кажуваш, па и јас ќе се обидам ништо нема што да изгубам барем еден ден да не ми е мака ќе знам сум пробала, ќе прифатам да разговараме викендов таман до тогаш имам време да размислам за се и ќе му кажам доколку прифати ќе се обидме па ќе видам како ќе се одвива се, ако е истата приказна нема да дозволам да продолжиме во никој случај, кажав и јас што ми смета мене што можеш да го сватиш како совет и ако навистина го сакаш не само да пробаш бидејќи нема да е доволно туку верувај мораш да престаниш особено со контролирањето и љубомората бидејќи и во случај да не бидиш со него ќе имаш проблем со тоа во секоја врска, ете гледаш и двете можи да научиме многу од ова :$

На mimi333 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. lolitaaaa

lolitaaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    51
    И сакам да прашам уште некој работи, што за вас во една врска од следното е во ред и што не е : :?:
    1. Да отидите негде ненадејно набрзински без да му се јавите или пишите дека негде сте отишле
    2.Додека сте излезени во друштво постојано да му пишувате или малку да се опуштите
    3. Да излезите некаде со другарки на подолго време на пр.5 сати
    4. Да имате бивши на социјалните мрежи
    5. Да излезите некаде со дечкото и ваш/а другар/ка и ваш бивши (ова буквално за мојата ситуација) а и обратно доколку вие треба да седите на иста маса со бивша на дечкото како би се осеќале ?
    6. Не ми текнува повеќе :D

Последна измена: 24 август 2020
  15. darlingdragon

darlingdragon Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2019
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    275
    Вака сега, додека бев 4та средно цела година ми се допаѓаше едно момче, забележав дека и јас нему му се допаѓам сакав јас да пишам прва ама нешто ме премисли. Имав пуштено слика на story пред 3 дена тој ми направи reply и вратив само со emoji и ме остави на seen.. Не разбирам зошто и со која намера. Сега прашањето ми е дали да пишам јас ако стави слика нешто а тоа многу ретко се случува или да почекам уште малце? Премногу звучи детски но стварно ми се свиѓа:D:P

16. darlingdragon

Се зачлени на:
    16 февруари 2019
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    275
    1. За ова ако е нешто итно не би се налутила, ама ако е за кафе ова она и да се случи неколку пати не е ОК.
    2. Опуштено. По некоја порака да ама пример од 3h да пишуваш толку не.
    3. Да, имаш свој живот..;)
    4. Ако со тој бивш немало ништо сериозно би, имам излегувано така и лично мене ме ми е проблем, но ако на другата страна и е проблем нема да се одржи тој дејт:D

17. lolitaaaa

lolitaaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    51
    Јас искрено доколку ептен ми се свиѓа би го направила истото без размислуваење, само прва прилика да објави слика :D Сепак и тоа што ти направил replay е некаков знак, а ти ништо нема да изгубиш ако возвратиш исто, само можеш да добиеш :)

На darlingdragon му/ѝ се допаѓа ова.
  18. darlingdragon

Се зачлени на:
    16 февруари 2019
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    275
    Само малце ми е проблем тоа што не знам што би пишала и како ќе го продолжам муабетот.. Имав долга врска и раскинав со дечкото но се гледав уште долг период сега брзо прекинав.. Не знам како да комуницирам со други затоа што бев навикната на еден, и не знам што муабет да направам :D Се чувствувам како затуцана и морам да се опуштам затоа што многу прилики пропуштам поради ова (facepalm)

19. lolitaaaa

lolitaaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    51
    Добро е кога веќе си свесна и самата дека мораш да продолжиш натака со твојот живот, опушти се и не му се замарај премногу што да му пишиш тоа што ќе ти дојде искрено, или за почеток направи само reaction па ќе видиш тој како ќе изреагира можеби тој ќе ти пиши

20. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.983
    Јас мислам дека луѓето се менуваат, ама кога сакаат сами. А не кога партнерот ќе им рече ако не се смениш ќе раскинеме или ти давам Х време да се смениш.
    Не иде тоа така. Никој не е глуп за после одредено време и одредени расправии да не се смени воопшто. Ова е за сите на темава што доаѓате за совет како да си ги смените дечковците/девојките.

1. Во ред е само ако се случи еднаш два пати и со оправдана причина.
    2. Во ред е да се опуштиш и да не се допишуваш со дечкото, ете да го известиш кај си и со кој, или до колку саат ќе седиш за да не се загрижи.
    3. Како може ова да не е во ред?
    4. Во ред е, се додека бившите не замараат и се мешаат во врската
    5. Истото како и 4. И секако, би сакала да знам и би му кажала јас на дечко ми во ваква ситуација.

Последна измена: 24 август 2020
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.