Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lolitaaaa

lolitaaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    51
    Јас искрено не сакам да го сменам него ниту па да му кажам ако ова не го напрајш ќе раскиниме, сакам само најотворено да направам муабет за се тоа што било, што ми смета и што е потребно навистина да се смени доколку сака да функционираме како што треба секако исто и тој да ми кажи тоа да си биди од двете страни и доколку се има разбирање си велам ќе биди се како што треба, никој со сила не може да смени некој за тоа сум свесна и јас стојам на тоа не го прави она што не сакаш да ти го прават ама ова нема да е некаква наредба и нешто морално, но доколку навистина нешто штети и сакаме да се промени како што сум можела јас да прифатам и сменам некои работи кои него му сметале сметам дека тоа го може и тој, а и секој.

На candy.cane и Stark им се допаѓа ова.
  2. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.349
    Допаѓања:
    21.677
    Ubo razmisluvas, se gleda deka si za kompr9mis i da si naprajte poudobno da vi e..

Se nadevam i toj go ceni toa.

На candy.cane и lolitaaaa им се допаѓа ова.
  3. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.688
    Како упевате да ги држете емоциите и чувствата на страна ако се гледате со личност само за секс и забава, несакам моментално љубовна врска а од друга страна несакам да прекинам, убаво ми е?

4. Panda girl

Panda girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2020
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    190
    Само остави природно да оди муабетот... Биди природна, без многу мислење што да прашаш или што да одговориш ..
    Искреноста и природноста секогаш се ценеле.
    И никако немој овој муабет на него, дека имаше долга врска и ред натака :?:
    Пиши му ти, машките сакаат девојки со самодоверба, што превземаат чекор ;)

На darlingdragon, lolitaaaa и AAKG им се допаѓа ова.
  5. mimi333

mimi333 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2016
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    205
    Апдејт: раскинавме.
    Нема врска така требало да биде, ако треба да сме заедно и тоа ќе биде, ако не демек само еден е. Си знам за грешките, и ќе се поправам во иднина, жал ми е само што не успеав кога требаше.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lolitaaaa

lolitaaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    51
    Жал ми е, како што кажа не е само еден, ќе ти биде тешко еден период но ќе помине само гледај да не се затвораш дома да не западнеш во некоја депресија, колку побрзо ќе прифатиш толку побрзо ќе ти биде полесно, сепак убаво велат се во животот и секој ни е лекција, најважно е што знаеш каде си згрешила и да внимаваш во следните врски.

На mimi333 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    843
    @Stark подолго време ти ги читам емотивниве моменти во твојов живот. Искрена да бидам еве и јавно ќе напишам дека дете тебе човек да ти се восхити колку си психички силен. На деца како тебе да наречам деца бидејќи ни детство нормално си имал ни тинејџерски денови ни ништо заслужуваат среќа да имаат. Мој совет ти е запни се најди работа и запиши се на магистерски. Не знаам што насоки има не знаам ни што имаш завршено,но исполни си ги своите соништа. Не те знаам ама ти посакувам да успееш:muscle:

На thelittle17, IRBBB, Hellobeautiful и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    Прво знам дека не смее никакви собири, ама еве ме интересира само.
    Кога ви се запознаа семејствата и како се иницираше тоа?
    Мене нит негде ми се брза за тоа нит ми е нешто битно. Ама некако ни моите ни мајка му (пошто он со татко му помалку комуницира) не спомнале или покажале интерес околу тоа. И причина за тоа е што јас со моите не сум блиска (имам пишувано какви ни се односите дома), а и мајка му е манипулативна и ситничар.
    Дури мислам дека во иднина ако останеме заедно, скрос ќе се дистанцираме од нив, па тие дури појма да немаат едни за други. Што од една страна и ај, ако мора нека биде така, ама од друга не знам дали е глупо.
    Еве кога ќе се оправи ситуацијата, дали сметате дека е океј да ги запознаеме, макар што не ни се најсјајни стиуациите дома, или да си ја тераме врската без да мешаме други?
    4 години сме заедно.
    Оно знам дека еднаш ќе мора да се запознаат, тоа секако, туку ние дали вреди да се замараме, ако ете си останеме заедно.

Последна измена: 27 август 2020
  9. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.036
    Што знам, според мене нема потреба од запознавање на фамилиите меѓу себе, освен ако не планирате нешто посериозно од тоа што е моментално. Во ред е он да се запознае со твоите и ти со неговите ама, мислам дека има време за "мешање" на фамилиите, сега уживајте си во врската. Ама ова е мое мислење, а јас сум па тип што највеќе избегнува вакви семејни запознавања и настани затоа што сметам дека не се потребни, барем додека не стане апла сериозна врската, така да не знам колку е relevant моето мислење :D.

На Idedemja, Veta, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.342
    И ние еве 2г тераме без да ни се знаат фамилии, ни па он лично се знае со моиве, ни ја со неговите.
    Мислам дека шо е до мене не би ги упознала дур не планираме некој следен сериозен чекор у иднина. Вака дур сме у врска нема потреба да се знаат.
    :)

На fana, Dust, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    4.201
    Откако ме запроси мм јас бев иницијаторот и ги поканив на гости кај нас, секако претходно моите ми рекоа покани ги да се запознаеме оти нели нема смисла. Они си го протумачија тоа поинаку и дојдоа со фризури, цвеќиња, вина да ме "бараат" :rofl: уште музика ни фалеше :P . Јас мислам дека каква и да ви е ситуацијата треба да ги запознаете, на по едно кафе барем за чисто утре кога ќе се сретнат некаде да не им биде незгодно. За понатаму не мора да се дружат или комуницираат :)
    Само не дозволувај да ви се мешаат во било што.

Се извинувам, незнам како прочитав дека живеете заедно па заради тоа таков совет ти дадов. Додека не испланирате чекор напред, не ти препорачувам запознавање.

На cresa-jagoda, Tan4ence, Jana06 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    Он со моите се знае а и јас со мајка му.
    И искрено ни мене не ми се брза, ниту па сум тип ко што викате што сака вакви собири. Само, знаејќи какви ни се ситуациите и на двајцата, мислам дека до некое убаво запознавање и некој убав однос меѓу нив никогаш нема ни да дојде него буквално ќе нѐ остават ко - ете се сакате, заедно сте, прајте што сакате.
    Мислам што е до мене и него, би терале вака слободно и со години. Ама ете, не сакам после некои проблеми да излезат, знаејќи ги и мајка ми и мајка му.

На cresa-jagoda, Dream-Girl и Hellobeautiful им се допаѓа ова.
  13. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.036
    Јас па се молам за ваков исход :D.
    Врската на тебе и дечко ти е само помеѓу вас двајца, во ниеден момент не смеат ниту да се мешаат ниту да ви прават проблеми. 4 години и не се толку многу а со оглед на тоа што сте и млади и уште на факултет, плус не планирате посериозен чекор да превземете за сега, можете да ја одложите средбава уште некое време.

На Idedemja, cresa-jagoda и Tan4ence им се допаѓа ова.
  14. Estranged

Estranged Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    1.786
    Допаѓања:
    24.949
    Семејствата ни се запознаа 10 дена пред да се регистрираме, нели за да не испадне прв пат да се видат во матично. :D Он моите ги запозна откако ме запроси, јас неговите малку порано поради сплет на околности. И сосема ок ми е се' ова. Не гледам причина да се здружуваат семејствата пред да се започне со заеднички живот.

На Dust, thelittle17, Idedemja и 5 други им се допаѓа ова.
  15. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.931
    Готово е.

16. mimi333

mimi333 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2016
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    205
    Тоа и го пишав пред неколку дена :D

На piksooki му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    5.301
    Како на културен начин да се ''откачите'' од некој ако сте излегле на кафе и ете не ви се свиѓа? Изживеани да не се тие муабети, другарка ме бара или нз што?

18. Elf

Elf Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2019
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    2.136
    Јас обично сум директна дека неаакам поише да излагам, а ти ако сакаш да заобиколиш одбивај ги поканите за кафе ќе си сфати сам.

19. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Семејствата се запознаваат пред брак, кога ќе те запроси. Пред тоа нема потреба, јас не би сакала мајка ми и татко ми да се запознаваат со семејствата на сите дечковци. Кога ќе те запроси ќе е официјално, до тогаш според мене е непотребно комплицирање.

На Idedemja, raww, AAKG и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    Јас искрено не би сакала воопшто никогаш да се запознаат, знаејќи и едните и другите. Раат да бидам.
    Онака ме интересираше само.

Последна измена: 30 август 2020
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.