1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lolitaaaa

lolitaaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    51
    Тоа и планорам, и мене не ми се јасно многу работо тој ме побара за муабет и се беше најокеј мубаетот скроз за се се разбравме свесни и двајцата за се о дека ќе се потрудиме колку што можиме и ни на крај памет не ми падна дека ќе почне вака да ми се однесува, јесте да дека јас му кажав дека сакам и двајцата да си имаме слобода и без контролирања ама дека треба да сме свесни за се и двајцата ама под тоа не мислев на вакво однесување.. А иначе немам план за да го уценувам така туку само ќе го прашам што му е филмот и како тој би се осеќал ако јас ну кажам дека сум била со некој и сеуште да си го чувам во френдс па тогаш ќе видам дали ќе ја избриши а ако не го направи тоа и да ме излажи тогаш воопштп нема размислувам веднаш крај.

На mimi333 и edna_malecka им се допаѓа ова.
  2. lolitaaaa

lolitaaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    51
    Е ајде де, ама тоа кога ми го кажа рече дека ќе ја избриши, и кога му реков муабетот беше еден куп обрски имам на тоа ли ќе мислам ете ќе ја избришам утре ама тоа некако изгледа не му одговара чим одолговлекува..

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    @lolitaaaa Што му се замараш на дечково, не вреди толку. За една недела стасал да си најде нова и да испадне со неа, ете колку си му значела.
    Неможел да ја избрише,:wasntme::rofl: важи, големава работа едно кликнување е. Тоа можел и ТРЕБАЛО да го направи кога ти ја покажал уште.
    Сиротко и тоа девојче, да знае со каков си фаќа работа...
    Стави крај засекогаш пред он да ти "врати" на некој начин и да те остави.

На Elf, noteforself, deskarada и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.036
    Никој не е 24 саати зафатен а па поготово "работава" шо треба да ја направи во врска со ова е да кликне унфолоу а тоа не трае ни 5 секунди. Ама ете колку сака да кликне.

На Elf, deskarada, raww и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.743
    :D

Веќе ти пишале погоре за девојката и блокнувањето. Само да додадам дека си му го погодила кревкото его, па сега само сака да ти врати. Непотребен коментар од негова страна е тоа, ама многу кажува, пошто пиша сте раскинале поради љубомора и контролирање.

Зарем навистина мислиш дека може да се смени за само една недела? Сега за сега се однесува пасивно-агресивно, а тоа однесување е тотално контрадикторно на неговите ветувања дека ќе работи на врската.
    Разговарај со него колку сакаш, ама ти гарантирам дека нема ништо да смениш. За да се смени некој, треба прво сам да сака да се смени. Дечково само ти кажувал што сакаш да слушнеш, колку да се смирите.
    Исто мислам дека има голема веројатност да те откачи наскоро, штом си нашол друга.

На tinka-mace, lolitaaaa, edna_malecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    5.918
    Он сам ти рекол дали тебе да те чека или кај неа да оди, и ти си му рекла дека ќе се смирите. Па уште одма требало да пресечеш. Дечкото си седи на две столчиња, нејзе ќе си ја има постојано, а не е ни чудо да се гледаат и да те лаже. Па и да ти даде пасворд не е некоја гаранција. Он самиот чим не ја брише има нешто, секако има други платформи за допишување не е само фб и инста. Друго он со тебе е навикнат веќе како што кажа ти си му сигурна и знае што да очекува. Додека со другата не знае и она да го остави пак ти ќе го имаш, ти ако го оставиш он нејзе ќе ја има. Стави крај, имај самопочит. Дури и да ја избрише и не значи дека нема да продолжи да си пишуе со неа. Штом изневерил тоа постојано ќе се слјчува не еднаш.

На lolitaaaa и edna_malecka им се допаѓа ова.
  7. flawless.

flawless. Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    1.153
    @lolitaaaa Нема да ти успее "врската". Just saying, а ти сфати ме како сакаш и мисли што понатаму.
    Ако не ти е гајле што си последна станица тогаш оди моли го да ја избрише и да ти даде лозинка. Ама нема да биде последен пат тоа, ниту таа единствена.

На Fluffy^-^, IRBBB, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    6.403
    Дечки, знам дека ме читавте и претходно, еве пак.
    Со дечкото во ноември правиме 5 години, тој е постар 7 години од мене, и свесна сум дека сака да се жени, јас пак сметам дека сега просто не го сакам тоа. Со него да, ама не за брзо. Често он "на шала" ќе ми го спомне муабетот за тоа, буквално не реагирам трагично ни ништо. Последен пат пред неполн месец, си седиме кај него и од чиста мира ми рече, да ти дадам едно прстенче, сакаш? И јас сега, не можам да му речам не, му викам да, сакам, но годинава е престапна(си имам некое верување), 3 месеци не знам што менуваат толку.
    И еве седиме вечерва, а го приметив претходнава недела ич не се ни видовме, поладен е во комуникација, не е тој тој, осеќам, и ми го спомна тоа од тогаш кога ми спомна за прстен, исто како да сум му рекла не, било. Мн бил повреден и од тој ден навака веќе не знаел што да прави. Блискост и да не постои од негова страна.. ми вика некој лош период имал, се на лошо му идело, вика, јас мислев кога ти спомнав за прстен ќе скокаш од радост а ти мртва озбилна беше и плус викаш престапна год било. И почна:
    Па што ако било, па моите се земени во престапна год па што им фали,бла бла. Не сакам моето дете да се срами од мене дека сум му како дедо а не татко.
    Ми вика од тогаш кога така ми рече, ми се скрши и желба и се.
    Го гледам дека е мн ладен во комуникација, и денес ми вика, од толку проблеми што имам сега, што се ми оди надолу, да не ми речеш да се видиме, јас 3 месеци нема да ти речам ај оскар да се видиме. Молаам?!?
    Не знам што ѓавол влегол, и како да го барам спасот, помош луѓенца.

9. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.706
    Па земете се ако толку сакате.
    Немора одма деца да имате .
    Прстен нека ти даде.
    Матично ова она немора одма.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    По колку год имате?
    Види вака.
    Твое право е да не сакаш да имаш деца сега во моментов.
    Негово право е да сака.
    Според мене после 5 години треба да си сигурна дали сакаш да си со некого цел живот или не, не се малце 5 год. За 5 год треба да имаш направено проценка.
    Ако мислиш дека не е човекот за тебе, не сакаш да си со него засекогаш треба да му кажеш отворено.
    Ако сакаш да си, тогаш кои се причините што не сакаш да стапите во брак?
    Ова со престапна година ми звучи ко изговор пошо погоре си спомнала дека тој сака да се жени, а ти просто не сакаш. Сакам да кажам, ако не беше престапна година ќе беше пресреќна на неговиот предлог?
    За деца исто треба да разговарате. Ако ти нејќеш сега деца, а тој сака, треба да му кажеш за колку време ти би сакала, па да се најдете некаде на средина ако можете.
    Ама и јас после 5 години би очекувала партнерот да ми каже јасно што сака, а не да не е сигурен сеуште.

Последна измена: 3 септември 2020
    На Snowflake97, smooch, crimson и 10 други им се допаѓа ова.
  11. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.008
    Допаѓања:
    130.700
    @Oscar Lady Дали отворено му имаш кажано дека не си спремна и поради кои причини?
    Колку си сигурна дека тој е човекот за тебе?
    Не му врти со престапна година.Разговарај отворено ако тоа не си го направила.

На thelittle17, Stephen Amell, tinka-mace и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Estranged

Estranged Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    1.791
    Допаѓања:
    24.974
    Е да, ама рече членката дека сега не сака брак. Не е работата само земете се, треба тоа и двајцата да го сакаат и да се спремни. Нигде не рече таа дека помислата за деца ја кочи.

На crimson, arabella_, tinka-mace и 4 други им се допаѓа ова.
  13. edna_malecka

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.706
    Еии
    Прстенот не означува ништо се купува со пари. Колку бракови останале само на прстен после тоа се разделиле.
    Можеби дечково сака да му докаже дека е само негова.
    Дека нема да го остави.

14. Estranged

Estranged Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    1.791
    Допаѓања:
    24.974
    Па прстенот ако не означува ништо, секако не е ни доказ дека нема да го остави.
    Значи не и не, не се прифаќа прстен само за да не повредиш нечии чувства.

На piksooki, smooch, crimson и 10 други им се допаѓа ова.
  15. edna_malecka

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.706
    Во моментот така размислував.
    А од друга страна во право си.

Девојко разговарај со дечко ти.
    Кажи му дека си само негова.
    Дека и ти планираш иднина со него.
    Кога тогаш здравје боже.
    Кога ќе бидете двајцата спремни.

На thelittle17, Oscar Lady и Estranged им се допаѓа ова.
  16. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    @edna_malecka

Извини, ама ваквите изјави „само негова“ ко од шпанска серија ми се излезени.
    Што има да му кажува чија е?
    Не може да си е своја?

Со тоа „твоја сум“, ете од тука почнува посесивност и љубомора во врските, како и дозвола за контрола понатака.
    Следен чекор ќе биде забрана за со кого да се дружи, а со кој да прекине контакт.
    Па следно и за излегувања, начин на облекување и уште ред други работи.

@Oscar Lady

Нема зошто да се приморуваш самата себеси да си смениш желби поради тоа што тој сега сакал брак и деца.
    Веројатно си имаш некои замислени цели кои сакаш да ги исполниш пред да се најдеш во таа улога и тоа е сосема во ред.

Единствено јас би ти кажала да разговараш искрено за тоа и со него.
    Не вмешувај престапни години и слични ствари, туку твоите лични желби и планови за идни 2-3 години.
    Нека ти ги каже и тој неговите, па ако не ви се поклопуваат и ако не можете да се најдете на средина тогаш секој по својот пат.

Никој од вас не е должен да живее како што не сака.
    Тој ете можеби сака дете додека е помлад, ти па не си должна да му ја исполниш таа желба само за да останете заедно. Сепак за брак и дете е потребна подготвеност.

Подобро сега со отворени карти, отколку да одложувате.
    Среќно :f:

На Snowflake97, smooch, Annora и 12 други им се допаѓа ова.
  17. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    9.636
    Те сфаќам потполно. Истото се случува и кај мене моментално, дечко ми е 6 години постар од мене и сме заедно скоро 8 години. 90% од другарите му се оженија, некои и деца имаат. И него и од дома го притискаат родителите кои му се постари и е син единец, кога ќе виделе внуци тие, така ќе умреле...
    Знам дека сакам да сум со него до крајот на животот, но и јас како тебе едноставно сега не сум подготвена за поголем чекор. Зошто тој работел, за кој штедел кога за брзо време не сум планирала заедничка иднина со него.
    Кај мене причината е тоа што пред да се случи нешто повеќе сакам да сме обезбедени, посигуро финансиски и станбено. И двајцата сме од друг град, и живееме во Скопје заедно, плаќаме ќирија.
    Многу ноќи сум поминала размислувајќи што би се десило ако еве сега се вериме, сум разговарала со мама, со него.

На крај секое мое размислување се сведува дека најпрво треба да се ценам самата, и да правам што сакам. Никој не смее да ме натера да направам нешто кое јас не сакам, или за кое не се чувствувам спремна.
    Сто пати му викам дека годините ми ги знаеше цело време, на сила не го натерав да бидеме заедно. Ако толку му се брза, и дозволува родителите да му влијаат така, слободно му викам да си најди друга или да му најдат друга која сака да се омажи и деца да раѓа сега. Јас не сакам во блиска иднина.

Инаку е период мислам. Нема да се лути цело време. ќе му помине. Барем кај мене е така. Се’ додека не си одиме за викенд дома, и мајка му не го стисне на само дома и да му збори глупости. И после пак јас цела недела гледам намрштен и ладна фаца дома, па ќе се врати на старо. И се така во круг...

На Regina.Phalange, arabella_, candy.cane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Јас мислам дека џабе си се мачиш со типов. Реално, сте дошле до точка да прекините. Излегол со друга експресно, сега пак не е како што треба и капак на сѐ не ја бриши?! Молим?! Овај уште се гледа со неа, 100%! И не е таа крива реално, башка некое чупе ко ќе сака врска а машкото отворено и кажва дека не сака, автоматски си се повлекува таа. Мој совет ти е да го баталиш. Што побрзо, то поарно.
    7 години и се голема разлика ама и не се. Многу нормално дека си сака да се ожени. Со самото то што си влегла во врска со него, требало да си свесна дека ќе дојди време кога ќе имате различни афинитети во склоп со годините. Вака сега, најпрво ќе си размислиш убо дали се гледаш во иднина со него. И мораш точно да знајш дали сакаш да се омажиш со него или не. То ти е прв чекор. Втор чекор, во зависно од то дали сакаш или не, ќе му објасниш дека секако сакаш да се омажиш ама дека не си спремна и дека ти треба малце време. Исто така е битно и да разговараш за деца, доколку не сакаш, ќе му кажиш отворено. Ќе си ги отвориш картите. Многу нормално е дека ќе се повлечи тој, пошто оддаваш впечаток дека неќиш. И сосема е во ред и да неќиш, сѐ е во ред, само разговарај за да знај и тој на што е. И немој никако да се мажиш со некој само пошто тој сака или време му е... Гледај си ти што сакаш и дали си спремна.

На Oscar Lady, candy.cane и bicycle им се допаѓа ова.
  19. arabella_

arabella_ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2020
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    364

Потполно те сфаќам и јас цел живот вакви проблеми имам со дечковците. Немој твоите желби да ги занемариш кога се работи за нешто волку големо. Кажи му дека не си спремна во моментов и дека мора да почека. Дури и добро си изреагирала во тој момент , нема зошто да се љути .

Мора да се ставиш себеси на прво место за понатака да немаш фрустрации и за доброто на сите.

На Oscar Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  20. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Не може да се ослонува на ова.
    До кога ќе чека дечкото?
    Мислам дека тоа е муабет што треба да се направи. Ако она има 25, а он 32 тогаш можеби он нема да сака да чека уште 5 години за да има дете. Сепак, 37 години не е малку, има луѓе што сакаат да бидат помлади родители.
    Едноставно, можеби е подобро да се разделат сега па он можеби ќе си ја најде среќата со некоја друга.

Ако се договорат пример дека за година, две би се земале тогаш може ќе се согласи он на тоа.
    Ама во случајов @Oscar Lady треба да размисли на таа тема, и отприлика да каже уште колку време мисли дека би и било потребно додека сака да стапи во брак.
    Затоа што стварно глуп изговор е „престапна година“ кога не е тоа причината. А со оглед на тоа дека муабетов е веќе неколку пати правен, мислам дека на дечкото му дошло веќе преку глава, и сака да си знае на што е.
    Ако е тоа предолг период што она сака да помине додека стапи во брак, најубаво е да биде искрена и да му каже, па тој да се одлучи што сака да прави во животот понатаму. Дали да чека или да прекине врска и да продолжи понатаму по свој пат.

Оскар, да не има некоја друга причина заради која не сакаш да се земете? Да не не си сигурна во љубовта, или нешто слично?
    Мислам дека не е фер да се залажува некој, ниту пак да го завлекуваш ако не ти е во план брак. Седнете и направете муабет ама муабет што е навистина искрен, затоа што по ова што го пиша мислам дека дечкото веќе почнува да губи надеж и да се откажува од вас. Не би ме чудело за некое време да ти каже дека не сака да продолжи вака, и дека сака да прекинете.

Последна измена: 3 септември 2020
    На tina2018, thelittle17, Oscar Lady и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.