Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lolitaaaa

lolitaaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    51
    24, 26

2. Veta

Veta Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    2.907
    Да имавте 17,18 год. Ќе ве разберев,вака само кажува колку дечкото е неизживеан.

На lolitaaaa, candy.cane и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  3. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.333
    За другарка се работи.
    Пред поише од месец дена ја додал некој тип на фејсбук, и' пишал. Бил и симпатичен и убаво им идело муабет и решиле да се видат. И' рекол нема девојка. Убаво поминал дејтот. Девојчево го додала после и на инстаграм. Е кај она делот за слики каде што си тагнат видела слики од него и некоја девојка. Профилот на девојката бил паблик па отворила. Имало слики од нив двајца, последната јуни ставена. Он немал ниедна таква ставена на негов профил.
    Баш како пар личат некако, не другари.
    И сега ја копка што да прави. Дали може девојката ако му е бивша случајно да заборавила да ги избрише ако раскинале или сепак се заедно уште? Или дали да го праша директно?

Последна измена: 7 септември 2020
  4. martiiinna

martiiinna Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.356
    Некои луѓе едноставно чуваат слики и откако ќе раскинат. Не мора да значи ништо тоа.
    Нека види по коментари дали уште си пишуваат. :wasntme:

На flawless., tinka-mace, Regina.Phalange и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Може се само другари. Нека го праша дирек ако сака, само ќе се мачи со претпоставки

На flawless., tinka-mace и Tan4ence им се допаѓа ова.
  6. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.706
    Директ нека го праша која му е таа. У живо. Преку тастатура нема да му види реакција..

На cresa-jagoda и Tan4ence им се допаѓа ова.
  7. Maro87

Maro87 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.402
    Нека разговараат директ најубаво. Штом не крие и ја прифатил на инста, значи и тој си знае за сликите, може дека е тагнат таму и сеуште му стојат, ако му е бивша зборувам, па не ги избришал. Дека ретко некој гледа таму во тој дел. Значи тој не крие како некои машки пример ќе го адд и тој не ги прифаќа или ќе кажува не користам многу тоа, тогаш е сомнително да открие пример. Вака нека разговараат и нека го праша, дека случајно видела девојка и која е таа..

На Tan4ence, tinka-mace, edna_malecka и 2 други им се допаѓа ова.
  8. sunrisepinky

sunrisepinky Нов член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Dokolku moze nekoja feminka neka mi pise lp. Potrebna mi e pomos.

9. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.706
    Ти пишав :)

10. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.374
    Допаѓања:
    10.524
    Нека провери и дали уште си лајкнуваат, дали има коментари и од каков тип, а после тоа нека го праша во живо, за да види реакција.

11. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.764
    Допаѓања:
    21.477
    Можи се другари или роднини. Мене ми се случи еднаш така, еден со кој шо излегував имаше неколку слики со девојка. Го прашав фино, испадна дека му била прва братучеда. :D

12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Нејзе нека ја чепне со коментар на сликата: Што убав пар сте.
    Тој ако решил да лажи, и да го праша, пак ќе лажи.

На tina2018, honey.11, tinka-mace и 4 други им се допаѓа ова.
  13. lolitaaaa

lolitaaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    51
    Тоа е тоа ќе видам како ќе се одвиваат работите, ете сега и тој не сакал веќе контролирања по телефони ако сум сакала нешто да направам или да направи со тие проверки и општо дека е залудно пак може да се направи, јас тоа оддамна му го кажував па ете сега сватил, ама ми е чудно што пред тоа никако не го прифаќаше тоа и стално ми го проверуваше телефонот и јас викендов пробав да го земам неговиот телефон и тој не ми дозволи и кажа дека тоа веќе не го сака затоа што си ја уништуваме врската и другиот ден тој пак исчачкал во мојот телефон од а до ш затоа што бил нервозен што сум се обидела јас и тоа ми беше глуп изговор. А за таа што бил ништо не спомнував, а ни тој и кога зедов да ставам слика од нас тој во истата секунда ја избриша тоа ми падна сумнително го прашав и тоа го направил затоа што глупо било тоа што имал нешто со неа пред и сега она да види сликата, без врска, a исто така наредното објавување слика не ја стави на негов профил и кога го прашав зошто одговорот беше дека 3,4 месеци не сака да објавува затоа што јас сум ги избришала сите заеднички слики и да видиме како ќе биде се. Се разочарав малце од односот затоа што пак не гледав она љубов љубов како што беше пред тоа и пробав да разговарам па испадна дека сум го напињала многу со сите разговори дека сака да олабавиме дека е потребно време и самото ќе си покаже затоа што после тоа што се случи не се осеќал исто, ме сакал се исто ама сепак не му било исто, и како тоа тој не планира веќе да се замара за глупости и да си клава се на срце бидејќи ако не сум јас или ако не е тој ќе биде друг, тој се помирил со тие работи и што треба да е ќе биде. Па искрено планирам уште недела две да видам како ќе се однесува без никакви напињања и колку и да ми смета нешто нема да разговарам веднаш туку ќе чекам да видам се од негова страна и колку навистина сака да биде со мене па ако не бива ќе мора да прекинам.

Последна измена: 9 септември 2020
  14. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Јас навистина не сфаќам зошто барате совети кога не ги прифаќате и пак на крај си правите ко што си мислите вие. Која е поентата? :drunk:

На raww, Regina.Phalange, tinka-mace и 2 други им се допаѓа ова.
  15. lolitaaaa

lolitaaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    51
    Имав потреба од мислење за целата ситуација како што имав пишано погоре, бидејќи немам со кого да разговарам сакав тука да споделам се и за да ми олесни и бидејќи можеби сум заслепена сакав да слушнам како некој од страна гледа на цела ситуација и како би постапиле да сте на мое место а можеби и некоја поминала или ќе помини низ слично, ваљда не е грешка затоа и постои овој форум и темата гласи совет и мислење затоа и тука пишав, ваљда не ја промаршив.

На edna_malecka и Stark им се допаѓа ова.
  16. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Погодена ти е темава, во друго прајш утка

На tina2018, edna_malecka, raww и 5 други им се допаѓа ова.
  17. lolitaaaa

lolitaaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    51
    Верувај дека сум свесна и се осеќам глупава, ама никако да соберам сили за да прекинам очигледно немам муда, цело време се сеќавам на тоа предходно колку тој се трудеше и се правеше и знам дека стварно ептен ме сакаше и не ми е веројатно некој да ги изгуби чувствата туку така лесно и наеднаш да се смени толку многу, и самата се борам со себе и никако да се изборам :(

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Лолита, силата доаѓа моментално.
    Избори се со себе, најди мотивација, биди храбра и цврста.
    Остави го, ко на сестра кажувам.
    Раскинав на човек кој го сакав повеќе од себе, и ете ме, жива сум.
    Цени се себе повеќе, стави се себе на прво место, после туѓите потреби.
    Гордоста и достоинството треба да ти се на врвот на листата, те гледам се мачиш за некој што не вреди.
    Зошто, заслужува ли? Еден и единствен ли е на светот? Мислиш ли дека не можеш да најдеш подобар од него?
    Ќе најдеш, верувај ми, дај си само време, и да бидеш сама некој период не е лошо, ќе се пронајдеш себе, ќе си ја повратиш самодовербата ама немој да дозволиш да останеш во токсична врска со човек кој не мрда со прст за тебе и на кому секое ветување дека ќе се промени е празно и лажно.
    Ти не го заслужуваш тоа.

На edna_malecka, raww, tinka-mace и 4 други им се допаѓа ова.
  19. lolitaaaa

lolitaaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    51
    Ќе се обидам да соберам сила и да го направам тоа, само сакам првин да му покажам дека и јас можам да не се замарам за ништо и да не му обрнувам толку внимание, воопшто за ништо да не го напињам па да видам што ќе кажи тогаш и дали ќе ја осети мојата ладнокрвност чисто за да знам дали навистина сум му значела, си велам дека ако воопшто не обрни внимание и продолжи со неговата незаинтересираност и самото ќе ми дојди за да ставам крај барем така ќе му го видам вистинското лице, не знам можеби и не ми е и ни тоа паметна идеја и да не вреди воопшто само ми е глупаво што бев и кај него и моите знаат и се и затоа неќам да испадни како деца мали скарани смирени, па затоа не знам дали да давам време уште недела две...

20. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    @lolitaaaa нема што да губиш време со манипулатор, нема што да му покажуваш.
    Ќе почувствува, ќе те изманипулира, ќе се смириш и пак одново.
    Најдобрата одмазда е да продолжиш без него.

Со среќа. :)

На edna_malecka, raww, Regina.Phalange и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.