Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.014
    I jas taka si vikam. No site okolu mene postojano vikaat nema idealno, ne baraj idealno, duri i majka mi.
    I iskreno pokraj vakvi komentari od strana pocnav da se preispituvam samata sebe. I sfativ deka mozebi imam golemi ocekuvanja, no nerealni. Nemozam da bidam so nekogo kogo ne custvuvam vljubenost(mi vikaat okolu mene, batali toa samo ke si dojde no ne) nemozam da bidam so nekogo koj sekoj den mu e ramna linija, i e mrza, nemozam da bidam so nekogo koj nema da mi se svigja no ke ima dobra dusa. Nemozam da bidam so nekogo koj nejke da se trudi, koj nejke da pocituva, koj nema osnovno ponasanje. Premnogu li e?
    Zgora na se krugot na prijateli mi se simna, site imaat vrski ili se iseleni.
    Ne rabotam, pri kraj sum so fakultet i imam dilemi dali da go smenam mestoto na ziveenje. Bukvalno depresija me faka.

2. Maro87

Maro87 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.398
    Никогаш и никој не е идеален, да бидеме реални. Ниту ти, ниту јас, па ни било кој не е сосема совршен. Ама секогаш се наоѓа некој на кого ќе му се допаднеш, дали порано или подоцна се дешава. А тоа кога ќе се деси нема ни да ти претсатува проблем ако има добра душа, а не е толку убав, или слично на овие работи. Со самото тоа што ќе има разбирање за тебе, ќе има време за тебе, нема да осетиш ништо друго. Со тоа и ти станува мила таа особа и веќе имаш чувства спрема таа особа. Затоа ноуу разочар и терај напред..

На Ladybug98 и Bellaa1234 им се допаѓа ова.
  3. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.136
    Допаѓања:
    2.828
    Дали би се налутиле доколку другарка ве викне на роденден посебно, друштвото нејзино во кафана тој ден навечер а вие утредента да дојдете на кафе??? И пред тоа да ви каже , ќе ти пишам за сигурно утре дента кога да дојдеш, што значи, ако не може нејзиното друштво да дојде тогаш во кафана сите да не собере дома? Јас планирам да престанам секаков контакт со девојкава, иако се дружиме од многу мали

На Justicija, tessie и mira.mira им се допаѓа ова.
  4. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.657
    Па ако не е во моето друштво и сметам дека нема да и е пријатно, ќе ја викнам накнадно.

Исто ако ми е поблиска и сакам да поминам време само со неа, ама во тој случај не би ја викнала на кафе, туку на пример на ручек.

Ако не е ни едното, ни другото, јас да сум на твое место не би прекинала секаков контакт, само би се оддалечила доколку осетам дека не ме цени доволно мене и моето пријателство.

На candy.cane, cresa-jagoda, eliesaab и 3 други им се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Ко чорапчиња ги смени.

На mira.mira му/ѝ се допаѓа ова.
  6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Убава мисла ти е последнава реченица - само спроведи ја во реалност.

На flawless., eliesaab и franca им се допаѓа ова.
  7. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.136
    Допаѓања:
    2.828
    Јас делумно го познавам нејзиното друштво, впрочем и години наназад сме седела со нив кога ме викала дома, другарка ме викна во ресторан со нејзини колеги и колешки од работа а прв пат ги видов во живот , тоа нема врска со тоа она што сакала, можела ако ништо друго да ме праша а не така дојди ти друг ден, што имам јас шуга?

На flawless. и WildMk им се допаѓа ова.
  8. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.657
    Епа тогаш ќе си знаеш колку те почитува.
    Утре кога ќе ти се јави за на кафе, кажи и дека ќе одиш со твоето друштво на ручек/вечера и следен пат кога ќе си слободна ќе ја бараш за да пиете кафе.

На WildMk, Veta, candy.cane и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.165
    Допаѓања:
    9.300
    Како таа со тебе така ти со неа однесувај се...
    Нека не прави будала од тебе. Од искуство ти кажувам.

На WildMk, Veta, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  10. marija305

marija305 Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    8.001
    Имам еден проблем кој не сакам јавно да го споделувам. Може некој да ми пише?

11. Irisae

Irisae Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2020
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    213
    Девојки а и момци потребно ми е ваше мислење, во голема недоумица сум а немам кому да се обратам за совет затоа што немам баш блиски другарки на кои можам да се доверам нити некој особено близок, исто така да напоменам дека немам искуство со врски..

Се работи за бивш дечко со кого бевме заедно пред 6 години, необавезна врска се гледавме повремено но не траеше многу, неколку месеци. Иначе сме на иста возраст.
    Во тоа време додека се гледавме се поврзавме на некој начин, делевме доста заеднички нешта, односот ни беше повеќе пријателски. Да напоменам дека сме немале секс, но никогаш не ме притискал, индиректно побара а јас го одбив бидејќи не бев подготвена, тој не инсистираше.
    Се разделивме молкум, тој се оддалечи и јас престанав да го барам иако се обидов неколку пати да дознаам која е причина поради која „го снема“, тој ми кажа дека не е за врска, иако јас бев вљубена се помирив со ситуацијата и продолжив понатаму.
    Поминаа 3 години јас го заборавив, излегував со друг дечко, потоа тој се врати назад, од нигде-никаде почна да ми пишува пораки и да ме бара да се видиме. Инсистираше долго време но јас не прифатив, го имав заборавено и чувствата ми беа избледени. Потоа се пресели странство и никогаш повеќе не се слушнавме нити се видовме за последно.
    Сега после 3 и пол години пак се појави, ми испрати долга порака за роденденот, ми се извини за тоа што некогаш се однесувал така со изговори дека тогаш сме биле деца и биле други времиња, не знаел што сака..
    Ми кажа какво мислење има за мене, дека му значам и дека има убави спомени, уште му сум драга и дека кога ќе се врати сака да излезиме да поминеме време заедно. Имал многу нешта да ми каже..
    Да бидам искрена не ги имам истите чувства спрема него како тогаш кога имавме 18, многу време помина и многу нешта се сменија но од друга страна тој никогаш не направил ништо лошо кон мене, секогаш бил културен и се однесувал со почит па тоа ме натера да му одговарам на порака дека и јас би сакала да се видиме..
    Но..
    Нешто одвнатре ми вели што ако тој знаејќи дека некогаш бев вљубена во него сега се обидува да провери дали сеуште имам чувства спрема него и сака да го искористи тоа за да добие нешто што не го доби првиот пат (да имаме односи)? Што ако само сака да ме искористи и со сите овие зборови само се обидува да ме наведе да „паднам“ на него пак?
    Што мислите дали направив исправно што прифатив или треба да се оттргнам додека е сеуште време? :(

12. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.812
    Допаѓања:
    80.623
    Нема ништо лошо во тоа да се видите и да слушнеш што има да ти каже. Па во зависност од тоа, понатака ќе одлучиш што треба да направиш.

На tina2018, candy.cane, Luminary и 7 други им се допаѓа ова.
  13. martiiinna

martiiinna Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.356
    Не направил ништо лошо?
    Дали има полошо нешто од некој да исчезне без збор? - Не.

Тој што еднаш те напушта не вреди ни да му ја прочиташ пораката кога повторно ќе се врати, колку и години да имаат поминато.
    Ова повеќе ми изгледа како опсесија отколку нешто друго, во смисла дека не може друга да си најде па се враќа таму кај што му е сигурно прибежиште.

Еве и да излезеш со него, како планираш да функционираат работите ако се преселил во странство? Мислиш дека би имала доверба во некој што еднаш те оставил на цедило?
    Ќе биде нешто засновано на недоверба и постојано мачење на мозок.
    Ако мислиш дека би си ги жртвувала нервите за некој што има потенцијал да исчезнува, тогаш излези.

На candy.cane, cresa-jagoda, raww и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.844
    Допаѓања:
    17.741
    Можеби си во право штом така ти делува.

Ама многу е едноставно. Третирај го како прв пат да го запознаваш. Ако ти се излегува излезете. Ќе разговарате и ќе видиш на што си и што сака. Ако не излезеш ќе те копка стално. Вака еднаш ќе се увериш и ќе продолжиш понатаму. Дали заедно со него или без него.

На candy.cane, Luminary, IRBBB и 3 други им се допаѓа ова.
  15. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    5.415
    Ако немаш чувства повеќе како што велиш, може да се видите на кафе, ручек-вечера, ама дај му до знаење дека си прифатила покана како пријателка, ништо повеќе. А ако немаш самодоверба и мислиш дека можеш да "паднеш" на туѓо влијание тогаш одбиј го.

На candy.cane, cresa-jagoda, raww и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Irisae

Irisae Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2020
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    213
    Да, токму тоа е она кое ме прави да се двоумам и постојано ме „свестува“ во ситуацијава, но од друга страна тој се извини и ми кажа дека тогаш бил мал имал друго размислување, сепак 18 години беа во прашање..
    И јас не сум баш „цвеќе за мирисање“, слично се однесував кога после 3 години ме бараше да се видиме, играв игри и го завлекував за да му „вратам“ за тоа што првиот пат исчезна..
    Сега после толку години јас не сум истата таа која бев и првиот пат и после тоа, многу постапки кои сум ги правела тогаш сега ми се глупи и детски.. Јас созреав, можеби и тој..

На tina2018 и candy.cane им се допаѓа ова.
  17. Sophie3

Sophie3 Активен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    190
    А зошто не би се видела? И да има само секс на ум, барем ќе имаш шанса да го процениш тоа низ разговорите кои ќе ги водите па ќе знаеш на што сте и нема да ти биде во мисла дека си ја пропуштила шансата. Плус, поминало доста време и двата сте многу позрели и дефинитивно размислувате поинаку од тогаш. На крај, секогаш постои и можноста да стварно му се свиѓаш и да има искрени намери.

На tina2018, candy.cane, IRBBB и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Е добро де, видете се.
    Како може да те искористи не разбирам?
    Ако имате секс и ти ако во моментот сакаш да имате секс, уживај во сексот.
    Не го гледај сексот ко нешто што треба да му го дадеш, па за да се чувствуваш искористена.
    Кога ќе се видите, ако ви оди муабетот, договорете се, дали ќе сте во врска, дали ќе се гледате пак без обавеза, отворено разговарајте како што ви одговара на двајцата.

На WildMk, S.W.A.G, tina2018 и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.197
    Допаѓања:
    189.223
    Еве баш, на некој од странство до секс му е, и од шо нема друго чаре му текнало на некоја од пред 6 години и сега ќе оди во мк со таа цел... ако разбрав убаво:rofl:
    (facepalm)

На S.W.A.G, honey.11, IM.TMKQ и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.768
    И мене другачките не ми правеа така ,им беше страв дан им ги земам дечковцоте што ми се пуштаа(не беа тие којзнае што и кој)
    Прекини секаква комуникација,не ти треба , штом и го направила тоа и она нема намера да се дружи понатаму со тебе

На tina2018, honey.11, raww и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.