Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.165
    Допаѓања:
    9.300
    Може некој слободен да ми пише лп, ми треба совет за една работа.

На tessie и edna_malecka им се допаѓа ова.
  2. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Ако си слободна, зошто да не се видите пак. Не мора ништо да има. Пијте едно пријателско кафе, па ќе процениш ситуација дали да продолжиш контакт или не. Мојата филозофија лично е дека бившите треба да останат во минатото, да биле ко што треба немало да се нели, бивши. Туку, обично машките се враќаат на стара љубов кога не можат да најдат нова. Одат на нешто проверено, на нешто што упалило претходно. Така да, јас да сум на твое место не би се видела, чисто оти такво размислување имам, иначе не можи да те искористи на никаков начин.

На Irisae, edna_malecka и tessie им се допаѓа ова.
  3. Veta

Veta Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    2.907
    Врската може да опстои ако и двајцата правите компромис. Или ако ти се одлучиш да се откажеш од некои работи (дискотека на пример).
    Дискотеката ја наведов како пример затоа што на моја најдобра другарка - дечко мразеше дискотеки и и го наметна тоа мислеење на девојчето. Она за мир и опстојување на врската се откажа од тоа што таа го сакаше. (Без компромис).
    А,исто мојот бивш ми имаше кажано во стил како мрази дискотеки бла бла. Сама си одев,со другарки. Без него. Според мене компромис не е да се откажам од она што јас сакам или тој,туку да пробаме да се прилагодиме некако да издржиме во некои ситуации без разлика колку ни е ,,досадно,,.
    Си викам до толку ли сум тежок карактер :D

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Veta

Veta Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    2.907
    Имав пишано во некои од темите за ваков проблем.
    И мене мојата другарка не ме викна за нејзиниот роденден,а го славеше и ми падна криво. Го премолчив тоа за чест на годините и спомените. По некое време почна да си го покажува правото лице и да сфатам дека никогаш не ми ни била другарка.
    Ако е права другарка и те сака вистински нема да и биде проблем да те викне на прослава со нејзиното друштво и другиот ден да испиете кафе сумирајќи ги впечатоците од прошлата ноќ.
    Не ти е другарка. Откачи ја со време.

На cresa-jagoda, tinka-mace, piksooki и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    493
    Здраво, сакам да прашам, какво е Вашето мислење за студирањето, се почесто од страна слушам дека некој учел факултет па леле ене го тера 8 год и тоа им е некој вид смешно, бедно не знам како да го наречам, зашто се омаловажуваат луѓето на тој начин? Или ако некој заврши покасно, па ете на 27 год ли се завршува факултет...јас на почетокот не размислував и искрено мислам дека воопшто не ми се учеше, па така ми поминаа некои години, на испити и колоквиуми секогаш сум доаѓала ако сум имала учено, ако не тогаш не сум ни идела и тоа некој го сфаќа како ете си паѓала предмети, да покасно ќе завршам со студиите , но ме повредува тоа омаловажување од околината дека не се учи факултет толку години, се чуствувам понижено од некои коментари што искрено се мислев да се отпишам едно време..

6. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Што ти е гајле.
    Ти си го темпираш темпото.
    Овде во државава, глуп менталитет, пикај си нос кај што не ти е место.
    И јас не завршив во термин, го извлечкав па пак се супер испадна.
    Кај нас мораш во калап да влезеш за да не коментираат
    Средно, факултет, работа, дечко, деца
    Нема друг начин.
    Другар после 12 години го заврши факултетот, па најде работа во странство.
    Колеги негови со истиот факултет навреме, работат овде нешто сосема неповрзано со дипломата.
    Секој си има свој пат.
    Не се замарај и ако го сакаш факултетот, не се отпишувај.
    Луѓе што се среќни со својот живот не коментираат за други.
    Ама кога имаш тажен живот, тогаш гледаш и другите дали во нешто се "неуспешни" за да се утешиш дека фала богу не сум само јас.
    Дури и да ги жалиш таквите.

На FancyCinderellla, Mikha4, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Секогаш ќе се најде некој да даде непотребен коментар. Ако дипломираш во рекордно време 'си дипломирала со врски' или 'ене ја дипломираше и работи како келнерка'. Ако го завлечеш ете ги коментарите што ти ги напиша. Ретко кој ќе ти честита на успехот од срце и ќе ти посака убавини. Прави го тоа што тебе те прави среќна, сега имаш коментари за факултетот, утре ќе имаш за дечко, па за деца... Нема крај.

На FancyCinderellla, marija305, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.705
    Прави си златна како ти душа сака.
    Коментари имало и ќе има секогаш разно разни.

На WildMk, buba4e89 и Ta-mara им се допаѓа ова.
  9. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.136
    Допаѓања:
    2.828
    Дали би биле во врска со дечко ако му фалат заби и не планира да ги поправа?:wasntme:

10. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.705
    Да.
    Прво ќе разговарам.
    Ако не бива чао чао.
    Не е нешто вау. Невозможно да се поправи.

Последна измена: 12 октомври 2020
  11. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Зошто не планира, може нема пари?

На tinka-mace му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.133
    Не би била со тип што не оди на забар .

На nevermet18, Nausicaa, tina2018 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    А зошто не ги поправа? Имаш разговарано со него нешто на темава? Не сака сега моментално да ги поправа или ниту во иднина? Можеби нема пари или му е страв. Јас имам преголем страв од стоматолог ама кога се мора, се мора. :D

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  14. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Не. Не би била со некој кој не се грижи за здравјето. Од расипани заби настануваат многу други проблеми, а тој ако не сака заби да поправи, а млад човек (претпоставувам) што останува за други работи?!

На Nausicaa, tina2018, Angie1432 и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Интересно прашањево, ме подзамисли. :lol: Јас реално не ги терам дечкиве да отворат уста па да видам дали се за на забар или не. Доколку има апла естетски дефект можда би му сугерирала или непријатен здив од уста. Не знам колку би ми сметало, сите сакаме личности што се грижат за себе, а запуштањето на оралното здравје е баш непривлечно...

На tina2018 и candy.cane им се допаѓа ова.
  16. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.347
    Допаѓања:
    21.656

Јас и со небањата, нема да помислам уште еднаш...

Настрана зафрканција, ако не води грижа за своето здравје, не се почитува и сака себе си и го изложува и другиот да се мачи околу него. (под мачење подразбирам, да се гадиш од миризба, естетика за забите)

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.036
    Какво е вашето мислење доколку партнерот или партнерката се допишува со други луѓе од спротивен пол (што не им се пријатели)?

Дм порано повеќе се допишуваше сега поретко, можеби ич, немам увид во тоа и не сакам. Искрено, не верувам дека ми прави нешто зад грб, имам доверба во него, ама па од друга страна кога читам тука други девојки како опишуваат вакви ситуации, ми иде да им коментирам дека треба да зборуваат со партнерот, дека тоа што го прави не е во ред, а јас пак во мојата врска го "дозволувам".
    Ме интересира што мислите вие за истово. Да напоменам не ми треба совет, туку општо дискусија малку ако сте за :D.

18. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    Зависи кои заби, како изгледа итн.
    Мене доле ми фалат тројки, ама никогаш не ми израснаа, немам ниту корени. Протези не знам колку можеа да поправат зашто премногу ќе требаше да се поместат останатите. Забарката ме памти ко ти без тројките:rofl:
    Инаку не е многу видливо, само ако ширум отворам уста. Така да, зависи колку естетски менува.

На honey.11 и candy.cane им се допаѓа ова.
  19. busybee

busybee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2020
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.854
    Никогаш не сум имала потреба да му бранам нешто такво, самиот си знае. Не ми смета да има другарки, дури има и најдобри другарки. Ама ако не му се другарки, со која намера се допишува со нив? Зашто би се допишувал секојдневно со девојчиња, ако не му се другарки? Кој има време за тоа? Јас едвај наоѓам време со него да се допишувам, не знам од каде време да се допишувам со уште петорица? Веќе нема да знам кој што ми кажал, ќе почнам да ги бунам:D

На cresa-jagoda, tinka-mace, candy.cane и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    Дали ќе се допишува или ќе се изебе, исто ми се фаќа. Што значи ќе раскинам, ако не му се другарки секако.

На SINOLICKA_123, cresa-jagoda, Ugly Duckling и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.