Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.036
    @busybee

Можеби навистина нема никакви намери, само рандом чат е. Дм пример сам ми има покажано еден чат уште на почетокот на врската и тогаш уствари сфатив дека понекогаш се пишува со други. Летово јас го "фатив", дека збори со една девојка, ми покажа чат бидејќи ми кажа дека нема што да крие и стварно веќе не се сомневам. Колку и да му верувам сепак, секогаш ќе има мал дел од мене што нема да поддржува вакви допишувања ама па не сум тип што би забранила. Инаку за другарки и мене не ми е проблем да зборат воопшто, муабетот е за скроз непознати..

2. Beemo

Beemo Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    397
    Последново ме буни, ем спротивен пол, ем не се пријатели - Тиндер?

Иако да, може колеги пример, или на социјални платформи ко IG.

Сепак, call me old fashioned, ама ако партнерката покрај мене, фамилија, пријатели, работа и обврски е упорна да најде време и за запознавање нови луѓе онлајн стриктно од спротивен пол, тоа би било red flag.

На Рапунзел.*, Izaabella, piksooki и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Hellobeautiful

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.036
    За инстаграм станува збор, главно реплај на сториња па од таму или останува на тој чат или продолжуваат со зборење. И мене искрено ми е чудно, ете еден период и red flag, ама па за сега се покажал дека можам да имам доверба во него..

4. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Зошто пишува со непознати? Тотално преглупо.

На piksooki, flawless., cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Hellobeautiful

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.036
    Скроз се согласувам.
    Јас искрено не практикувам такво нешто, немам потреба.
    Дм конкретно, не гледал big deal во таквите допишувања, бар така вика а од тоа што имам и видено до сега мислам дека ја кажува вистината.

6. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Вие си знаете.
    Ама нема што да се допишува со непознати кога е во врска.
    Во најмала рака, од другата страна ќе помислат дека тој флертува со нив.
    Ако не е big deal нека се пише со машки.
    Тоа не е за стекнување пријатели, може грешам, ама за мене тоа е начин на барање некој друг потенцијален.
    Значи не сега да ти пикам стравови во глава, пошо не ни знам тој каков е, ни што мисли и може грешам.
    Само вака од прва ми изгледа незрело.

На Рапунзел.*, piksooki, senza.parole и 12 други им се допаѓа ова.
  7. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Не му бранам да комуницира со кој/која сака ама се надевам и очекувам од него да има осет со непознати читај личности што не му се пријатели колку и во која насока треба да му оди комуникацијата. И јас комуницирам со личности од спротивен пол кои ми се пријатели т.е. ги познавам, а на непознати телефон не дигам, а не да пишувам. Иако да, ми пишувале странци и наши непознати здраво итн. се било избришано и чао пријатно.

На senza.parole, busybee, tinka-mace и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Јас пак ќе кажам, може грешам, ама ете јас како ја сфаќам оваа работа.
    Кога некој не те познава, не ти е пријател, се знае за што ти пишува.
    Сигурно не е Здраво, сакаш да бидеме пријатели? И намерата стварно да му е да бидете пријатели.
    Пријатели се стекнуваат спонтано, преку заеднички интереси.
    Особено па гледаш дека не му е за пријатели кога тие на кои им пишува се женски.
    Не велам дека швалерка бара, може му е само некоја безвезна навика на допишување, може му е некоја незрела потреба од женско внимание.
    Мене би ми пречело, и јас не би го правела тоа, апсолутно ми е глупо.

На Рапунзел.*, Stressed Out, senza.parole и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Hellobeautiful

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.036
    Од збор до збор се согласувам со вас. Истото му го имам зборено, дека не гледам потреба за таква комуникација, на што ми има одговорено дека тие чатови не му значат ништо. Да забранам, нити можам нити сакам. Се што барам е искреност, односно сакам да знам искрено дека во даден момент може да се допишува со некоја рандом девојка, наместо да ми каже дека не збори со никоја а позади грб се допишува. За сега немам проблем со ова, напротив супер ни е врската, ама понекогаш ме копка тоа "што ако..".

10. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Ако не му значеа, немаше да постојат тие четови.

Не разбирам што ти вели тој кога ќе го прашаш зошто се пишуваш со женски?

На flawless., cresa-jagoda, tinka-mace и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.342
    Допаѓања:
    21.652

Шо сакаш да ти кажува, под таа искреност?

Еј, Hellobeautiful Моментално си пишувам со Моника (некоја рандом личност) за таа и таа тема...

На Hellobeautiful му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Hellobeautiful

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.036
    Воопшто.
    Туку на почетокот на врската ми имаше кажано дека нема да се допишува повторно, но јас подоцна пак го фатив и беше прелошо. Не допишувањето, туку фактот дека ме прелажа. Затоа му реков подобро да е ИСКРЕН и да знам дека некогаш се допишува со женски, наместо да вика дека не збори. Не барам увид на чат.

13. Hellobeautiful

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.036
    Допишувањето најчесто од тоа што имам видено е реплај на некакво стори на инста, скроз без врска (за мене), и му имам кажано дека не глеам потреба во ова. Он вика дека у моментот му се видело worthy за коментирање и им направил реплај, и дека подлабоко значење нема.

14. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.342
    Допаѓања:
    21.652
    Само се надевам дека нема да останиш разочарана. Со среќа.

На senza.parole, flawless., cresa-jagoda и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Боже.
    Ко што реков ако немало значење за него, немало ни да постојат тие четови.
    Ко второ. Една таква преглупа работа би требало да ја прекине во 2 секунди, прво кога ќе фати женска, а второ ако не му текне кога ќе фати женска, тогаш треба да прекине во моментот кога женската му вели дека тоа и смета.
    И трето и најбитно, не смее да те лаже пошо како што реков, ако нема никакво значење за него, ако тој смета дека ништо погрешно не направил тогаш нема да те лаже, нема да крие.
    Јас не кријам од маж ми кога се пишам со луѓе кои ми се пријатели и се познаваме.
    Ако кријам тогаш и самата сум свесна дека тоа што го правам не е ОК, ама така ми одговара.
    И не знам зошто те мафта кога тие на кои им пишува се женски.
    Нека им пушта реплај на машки на стори па ќе им делува ко геј што им се пушта.
    Пошо како што реков, се знае зошто е наменето таквото пишување, непишани правила на социјални мрежи се тоа.
    И увид во разговори можеш да му побараш, ако не крие ништо треба да ти каже, повели слободно разгледај, немам што да кријам.
    Немој да дозволуваш со неговото "нема значење" да ја намалуваш ситуацијава и да му го оправдуваш понашањето.
    Те излажал, ти рекол нема повеќе и продолжил.
    И после "нема значење". Ма немој.
    Ако нема значење нека им пишува на машки, блок ќе добие.
    А женските тоа го сфаќаат ко флерт. И тоа е тоа, нема филозофија. На секоја би и сметало.

На senza.parole, flawless., _Schmetterling_ и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Hellobeautiful

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.036
    Ко папагал сум ама пак ќе кажам, целосно се согласувам. Побогу и нашата врска почна така, му пуштив реплај на стори. Сега за сега немам мотив да ја отварам темава за разговор со него, али се надевам последниот пат кога зборевме на оваа тема ме сфати дека не се зафркавам, на раб на раскинување бевме. Само општо ме интересираше какви се вашите гледишта за овие ситуации и гледам се поклопуваат со моите што значи ако се деси нов инцидент ќе терам по мое без компромиси.

На candy.cane и Mantub им се допаѓа ова.
  17. busybee

busybee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2020
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.854
    Ете каква намера имал тебе кога ти реплајнал на стори. Каква намера мислиш дека он има на рандом девојчиња што им реплајнува? Ако ова не успее, имам со кој? Стварно не сфаќам како си толку смирена, искрено мене би ме полудило.

На Izaabella, senza.parole, buba4e89 и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Hellobeautiful

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.036
    Ме полуде и мене верувај :D. На конец ни висеше врската, главно бидејќи ме излажа и се допишувал пак, не самиот чет. Мислам тогаш сфати дека не се заебавам ама па на некој начин му дадов "слобода" да се допишува со други, само да не ми го праи тоа зад грб. Али од ден на ден се предомислувам за мојата љубезна одлука :D.

На busybee му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.342
    Допаѓања:
    21.652

Kazi mu go vo lice ona so ti go rece pogore clenkata. Poubavo neshto nema da vidis izraz na mo4ko. Xd

20. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Сепак, си немала толкава доверба чим си дошла до раскинување. :) Небитно. На темава, комуницираме и двајцата со некој вид “непознати” од двата пола пошто водиме приватни бизниси и тоа се најчесто клиенти или соработници. Логично, кога со некој работиш долго време има прашања од типот “како си, што има ново, како е во твојот град” и сл. па потоа бизнис конверзацијата. И тука завршува. Јас, исто така, комуницирам со луѓе во врска со кучињата кои ги одгледувам. Тие се претежно мажи, но тие разговори се само на таа тема и толку.
    Досега, пред да бидам во врска, не ми се десило машко да ми пише, а тоа да не биде во смисла на потенцијален партнер, без разлика дали за секс или за врска. Така што, се сложувам дека е апсолутно црвено знаменце пишување со непознати девојки, па као демек ти кажува и покажува. Не знам, мене би ми било понижување да ми рече еј види си пишам со оваа...
    А забрани и сл. немаме. Можеме слободно да се дружиме со спротивниот пол и се тоа, но да видам/осетам/начекам дека лабаво си комуницира со други кои не му се ништо, веројатно тоа би бил крај.

На tina2018, senza.parole, flawless. и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.