Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.705
    Јас ќе разговарам убаво со дечкото.
    Ќе го прашам како би му било јас да го правам истото со машки што прв пат ги сретнувам на инста и никаде подалеку.
    Ќе разговарам два до три пати. Четвртиот правам драма.
    Веќе 5от пат ако не му дојде памет чао-чао.
    Или ќе се научи да ме чува додека сум негова или нека не ме бара кога ќе си отидам.

Сега слушам драма имало.
    Пишува пак?

На LadyLollypop му/ѝ се допаѓа ова.
  2. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.983
    И јас го практикувам ова со машки што не ми се другари, ама на тоа останува нa - reply и одговор. Некогаш сум јас таа што пишува, за да прашам нешто и слично, ама никогаш не разврзувам муабет. Од партнерот го очекувам истото. Како што не сакам и во живо да седи и 3 саати да муабети со рандом девојче, така не сакам ни на социјалните мрежи, како што во живо не ми би пречело да разврзе 2 реда муабет од Х причина, така и на инстаграм/фб.

На Bezimenka90, Hellobeautiful, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    @Hellobeautiful
    Му кажуваш дека ти смета тоа. И тој наместо тоа да го поправи со таков лесен потег(да престане да пишува) продолжува да те разочарува, да те става во мисла и да не те почитува.
    Прво, допишувањево со којзнае колку девојки истовремено е незрело. Што муабети би можеле прават? Еве сега со женска ми седиме, еве бевме на пица, сега ќе си оди она? Која е потребата да го прави ова? Ја разочарува девојката што ја сака со глупо детско понашање.
    Јас да сум на твое место од старт на врска би кажала дека ми смета. Да видам дека не го почитува тоа во секунда раскинувам! Па нека се жали на тие што си пишуваат. Каде наоѓа воопшто време за да си пишува и со други? Според мене си ги држи во резерва нив. Не знам како остануваш вака смирена или најверојатно неможе да се види вознемиреноста преку мислењава, ама јас се наапав само што прочитав а камо па да ми се случи мене.:D
    Размисли си убаво и мислам пак да разговараш со него зошто очигледно е дека пак те копка и не си мирна, а не гледам причина зошто би останувала во врска во која нема мир а очигледно и доверба. Со среќа и се надевам нема да те повреди. Внимавај!:!:
    :l::hug:

На Nausicaa, cresa-jagoda, candy.cane и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.036
    На почетокот на врската не ни ми падна на памет да правам муабет за ова, мислев дека веќе сме на возраст каде што се подразбира што треба а што не треба во една врска, па така и имав доверба. Ми покажа еднаш чат со една, буквално без врска чат ама ме напна и му кажав дека не гледам причина за такви разговори со непознати. Рече дека него не му се од значење, ќе прекине. Е сега, што е право за вистина, го немам потоа фатено како он прв пишува на некоја, ама пак фатив "другарка" моја како му пишува а овој и враќа и тоа неколку пати, патем они не се другари. Е овде се напнав и му реков дека ова не може вака, дека нема потреба он интересен да се праи пред (конкретно) девојки со кои малтене ни на здраво не е. Дознав се што ме интересираше и искрено од тогаш па до сега, да чукнам у дрво, немам повод за сомнеж. Единствено ме мачи тоа што му реков дека може да се допишува со непознати, ама да не крие и да се прави поштен. Ама одлучив, ќе разговарам најнормално за тоа. Ако му значам, разговорот ќе пројде без проблеми.

Фала ви инаку на мислењата сите, сепак си ги потврдив своите ставови дека не е во ред такво допишување и ќе си стојам зад тоа, па макар и лош исход да има иако не верувам.

На cresa-jagoda, busybee и tinka-mace им се допаѓа ова.
  5. tinka-mace

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Види...непознато машко да пишува редовно најголем дел од девојките(да не речам сите ајде) го сметаат за флерт. Колку и да се глупи разговорите. Би си пишувала со машко без да мислам дека е флерт ама ако претходно го знам лично и ми е многу добар пријател. Ма да кога би била во врска јас со друг он со друга, не би имала време ниту желба и причина 24/7 да си пишувам со никој. Генерално јас мразам допишувања сакам разговор и сретнување во живо. Да ми пишува непознато машко тоа го сфаќам како флерт и тоа е тоа.
    Сега ми текна да те прашам, а тие знаат ли дека дечко ти е во врска?

На cresa-jagoda, candy.cane и Hellobeautiful им се допаѓа ова.
  6. Hellobeautiful

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.036
    Па оваа демек другарката знае, за другите не можам да гарантирам али кога ми објаснуваше ситуации детално ми спомна дека кажал дека е зафатен :D. Не знам искрено, немам сомнеж моментално, предобар е со мене и секогаш бил, единствена маана што ја има(ше) е ова со допишувањето. Искрено прво мислев до мене да не е проблемот, дека и порано сум била во други врски, си се допишувале со други девојки (можда ме исповарале, којзнае :D), па мислев дека не е нормално само мене да ми смета така. Али сепак заклучокот е дека не треба да има вакви беспотребни разговори со непознати личности, и ќе стојам зад тоа :).

На tinka-mace му/ѝ се допаѓа ова.
  7. tinka-mace

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Жими другаркава:envy: идиотка. Какви девојки постојат само гледаат да се пикнат и уништат нешто.|(
    А за другиве ако навистина им спомнал дека е во врска(јас мислев да не имате заеднички слики па така да виделе) тогаш самите тие би требало да се повлечат кога ќе дознаат дека е зафатен. Освен ако сите не се погодиле како другаркава.:?::D

На cresa-jagoda и Hellobeautiful им се допаѓа ова.
  8. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.406
    Допаѓања:
    40.847
    Не мора да значи дека секое допишување со некој од машки пол е флерт. Сум имал секакви допишувања и јасно сум знаел да направам поделба меѓу флерт и пријателско пишување.
    Еве како машко да се ставам на неговата позиција и да кажам конкретно зошто јас сум вратил или сум пишувал со женско од спротивен пол и тоа било само на пријателска основа, иако не мора да е ова точно и не мора да значи дека истото и тој го прави. Но, најчесто кога сум го правел тоа било затоа што ми требало личност која не ме познава во мојот живот, а сепак ме разбира доволно и ни оди муабетот, да може да ме советува во одредени прилики или да ми даде свое мислење и видување на одредена ситуација, што не можат да ми го дадат тие што ме знаат поради пристрасност или поради тоа што не сакам да ги прашам, а секако и фактот што е од спротивен пол, па си го знае својот пол подобро. Тука секако годи и вниманието кое се добива, но не значи дека тоа внимание ги преминува границите на пријателство. Може едноставно да внесе некоја разлика во монотоноста на животот и едноставно да ти одговара за муабет.
    Ама, АМА... како што реков многу зависи од начинот на кој се води оваквата дискусија и начинот на кој се запознале, и се разбира и иницијаторот за истото донекаде, како и дали се ставени границите уште од самиот старт или се движат низ gray area.
    Може ова донекаде да претставува и мач со две острици, посебно за лабилен карактер, или пак како што имаше пишано, за чување резерва, што мислам дека е вистинската причина на членката и тоа се крие зад неговото пишување, бар по тоа што имам читано за неа и проблемите што ги имаат. Но, никој тоа не може да го знае со сигурност, освен тој самиот. А, ако се има сомнеж во нештото и се нема доверба од двете страни, мора да се превземе нешто да се реши проблемот. Т.е. дечкото да престане да пишува, а уште повеќе да престане да лаже.

На candy.cane, FancyCinderellla, Hellobeautiful и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.342
    Ја исчитав цела дискусија. Се согласувам со сите.

Сум против и мислам дека да дознаам дека збори со други без размислување ќе раскинам, џабе правдања и изговори. :)
    Досега не сум забележала дека збори со други непознати девојки. Ама што се вика не можеш ни на очите да си веруваш некогаш, па нема да тврдам толку сигурно дека навистина немало во овие 2 години такво нешто. :) Битно не сум видела и не сум дознала такво нешто, па сепак ќе сметам дека немало.
    Да дознаам дека имало и има, ќе раскинам. Ем не ми кажал, ем скришно зборел. Не верувам да е пријателски, плус и ние почнавме врска така од риплај на инста. Значи ако прави така девојките не ги гледа како другарки. :)
    Не можам да најдам ниедна разумна причина зошто би пишувал на непознати девојки освен таа дека си бара некоја резерва или нешто на страна за забава и тепање монотонија у врска. :puke:

Не пишувам риплаји на инста на непознати машки, не враќам ни на тие кои ми пишуваат и мене. Знам со која цел е сето тоа, а мене не ми треба некој да запознаам. Имам дечко, верна сум му и истото го очекувам и од него.

Последна измена: 14 октомври 2020
    На BlackMistery, MrenaRiba, senza.parole и 3 други им се допаѓа ова.
  10. tinka-mace

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Морам да кажам дека се согласувам. Конкретно јас зборував за како да кажам "помлади" машки кои уште им е поим во друштвото да се фалат кој со колку повеќе женски пишувал.
    Според твоево напишано мислење ти не си тоа така да нема што да те споредувам тебе и твоите постапки/начин на водење разговори со некој напален 16 годишен средношколец. :D

Јас имам најдобар пријател кој не е од мојот град па единствена комуникација ни е преку телефон најголем дел од времето. Ама му имам кажано дека никогаш, ама никогаш не би сакала нашите разговори (кои се за секојдневни работи) некогаш да му наштетат него или мене во врска. Е сега разликата е што ние си се познаваме од деца така да и кога е во врска женските негови ме знаат која сум и дека сме само и само пријатели така да до сега не испаднало проблем.:)

На cresa-jagoda, Billy Idol и Hellobeautiful им се допаѓа ова.
  11. Hellobeautiful

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.036
    Били бе, ме испозамисли што сум се жалела па превртев сите мислења у категорија љубов :rofl::rofl:.
    Најдов, у март буквално коа сум дознала за чатот со девојката сум барала мислења на истава тема. Не знам кој ангел ме опседна па да му дадам free pass за комуникација со непознати :D. За резерва, пак ќе кажам, не верувам искрено да му е дојдено до тоа, барем не до сега. Ама ако продолжи да си пишува може и ќе кликне со некоја друга, who knows. Затоа најдобро решение, а и сите како што гледам исто размислувате, е да разговарам и да дадам јасно до знаење дека тоа не е во ред, и колку тие чатови да се безначајни, дека од сега па натаму нема шанси да пројдат. Не верувам да имаме проблеми при разговоров, сметам дека можам да му верувам ама па ќе видиме.

@tinka-mace за другарки е друг муабет, тие постоеле пред мене и ќе постојат по мене. Искрено јас одма би раскинала ако ми пререче за допишување со другар, тоа не е нормално според мене. Али за непознати личности би го сфатила и веднаш би прекинала.

На tina2018, cresa-jagoda, FancyCinderellla и 2 други им се допаѓа ова.
  12. tinka-mace

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Ај разговарај. И извести не ако сакаш, се заинтригирав сега како ќе изреагира дечково. :D

На cresa-jagoda и Hellobeautiful им се допаѓа ова.
  13. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.406
    Допаѓања:
    40.847
    @tinka-mace Немаат тука улога годините многу. Темиве се доказ дека и 30+ годишни се понашаат како тинејџери, а некои во рани 20ти се далеку позрели и имаат други цели.

Еднаш имам кажано мој став за машко-женски пријателства и пак ќе кажам: Истите се многу многу ретки. Многу поретки од ние што мислиме. Некои се наоѓаат на ивицата да преминат од пријателство во нешто повеќе, а други се едноставно френдзоун.
    Јас лично го имам искусено тоа и многу, многу не верувам на тоа ама само сме пријатели. Пријатели, пријатели и оп после ги гледаш заедно. Така да секогаш скептично треба да се гледа на темава.
    Но, не секогаш значи па нешто повеќе...
    Некогаш едноставно човек сака да има можност да помуабети со непозната личност, некогаш му треба внимание од спротивен пол, некогаш едноставно ете, така се поклопиле коцките.
    И пак ќе речам, стравот за истото е оправдан. Секогаш кога некој се социјализира и има поголем круг на пријатели, постои и поголема шанса да кликне со некоја нова личност, или пак во случај на слабост, кавга, расправија, да бара прибежиште кај друга. Ама пак, тоа зависи од карактерот и колку е лабилна некоја личност, а тоа кој каков е, најдобро си се знае секој самиот себе си. Што е најбитно во ситуацијава е да се има меѓусебна доверба од двете страни и да не се остави ни најмала тронка сомнеж дека може има нешто повеќе. А со тоа што те лажел и криел @Hellobeautiful ја изгубил довербата кај тебе и тоа е тоа што загрижува.
    Ама еве, и да направите муабет, знам дека ќе каже као дека го преќутел за мир у кучи, да не се ствара непотребни проблеми. Ама притисни го, па дури и по цена да почнеш и ти да пишиш со рандом машки на инста и да реплајаш на нивни сториња, па да видиш негова реакција каква ќе биде. Знам уште од сега дека нема да му се допадне. :lol:

На buba4e89, cresa-jagoda, FancyCinderellla и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Hellobeautiful

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.036
    Баш тоа и му го реков, ако збори он значи нема да е проблем и јас такви pointless разговори да водам со непознати. И одма следеше ама зошто, како :D. Затоа викам, последнава дешавка мислам скроз го опамети али јас пак ќе си зборам, колку да сменам мислење за тоа слободно допишување :D.

На candy.cane и Billy Idol им се допаѓа ова.
  15. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.504
    @Hellobeautiful сум била во слична ситуација, опаметувањето трае дури пак го "фатиш".
    Може нема да е така ама штом еднаш излажал, што гарантира дека нема пак?
    Не верувај слепо, и кога ти смета нешто јасно кажи го.
    Ако нема напредок, промена, барем ќе знаеш колку му значиш и што му е на прво место.

На buba4e89, tinka-mace, IRBBB и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    493
    Ве молам за помош, плачам и пишувам цела се тресам, се видов со еден дечко многу фин и добар, таков и беше првиот пат кога се видовме, не ми се свиѓаше во живо кога го видов воопшто, поседов до сега, од 13:00 од почит плус дека доаѓа од друг град, му реков извини но ние не сме еден за друг, кога почна да ми пишува ќе го превртам цело Скопје, јас доаѓав од друг град за да се видам со тебе ти мене вака ме оставаш, ми вика ќе ме најде и под дрво и под камен, недај боже да ме најде каде живеам, не сакам да доживеам таков циркус поради него, пред се поради моите дома, ми е страф се плашам, може ли да ме најде преку нешто??? Со оглед дека не е од Ск???

17. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.705
    Не ти може ништо.
    Манипулира, лаже.
    Тој што сака да направи нешто. Ќе направи нема да бидеш за тоа ни известена. Овој само те излажал.

На Regina.Phalange, buba4e89, darlingdragon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    493
    Не знам, дали може преку пораки да ми ја дознае ип или адресата , ми знае име и презиме што е најлошо

19. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.914
    Не може да те најде преку ништо. Сигурно адреса не си му дала. Не се замарај без веза. Заборави го исфрустрираното типче. Куче што лае, не каса.

На darlingdragon, Ta-mara и edna_malecka им се допаѓа ова.
  20. Hellobeautiful

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.036
    Блокирај го секаде.

На Regina.Phalange, darlingdragon и Ta-mara им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.