Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Мене би ми било претерано. Да ми е дечко сакам мене да ми дојде од душата за да му пишам а не како на норма да морам. :?: Плус тоа некогаш и може нема да имаш време или ќе заборавиш, зарем ќе се кавгате за тоа?
    А дечко ли ти е воопшто, не разбрав?

2. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Не претеруваш. И мене ми смета ако морам да давам распоред однапред како ќе ми течи денот. Кога ќе се слушнеме си раскажуваме некогаш што сме правеле во текот на денот ама не како на распит. Нема што да ти се лути, ти не можеш така да функционираш и готово.

3. poenta

poenta Форумски идол

Ниту ти претеруваш, ниту тој е во право. Имате различни погледи и начин на живеење. Дискутабилно, но не и прифатливо за секој.
    Тој некој, каков статус има во твојот живот?

4. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Како да ти кажам... ама ова е до тебе.
    Кога ти се допаѓа некоја личност, кога имате вајб , кога се развиваат чувства, едвај чекаш порака од истата и се радуваш кога ќе ја добиеш. Пораки како "добро утро" ги доживуваш на сладок и убав начин... Тогаш не ти е проблем и да кажеш каде ќе одиш, што ќе правиш, не ти е проблем да го кажеш својот дневен план затоа што истото ти иде природно, спонтано. Сакаш да споделуваш убави, лоши и било какви работи што ти се случуваат. Сакаш да е и таа личност во твојот ден, имаш потреба од таа блискост.
    Но, кога не се наоѓаш со некого на иста фрекфенција го доживуваш како гушење, давање рапорт и тоа те оддалечува од личноста. Најчесто се приметуваат тие сигнали и уште повеќе притиска другата страна за да ја осети таа блискост.

Juicy, Izaabella, Bellaa1234 and 6 others like this.
  5. Mantub

Mantub Форумски идол

Ќе ми пречи дефинитивно.
    Нема што ти да се прилагодуваш на нечии замислени правила.
    Слобода дечки слобода.
    Не дозволувајте никој да ве гуши.
    Тој што те сака ќе те прифаќа секаков. Од сабајле ако не ти се збори нема да збориш. А тој нема никакво право да се лути. Па уште во текот на денот да му кажуваш извештаи каде си и што правиш. Пази ова да не е црвено светло да не е типот некој посесивен. Подалеку од такви

kathy es, honey.11, tina2018 and 2 others like this.
  6. Lifelive

Lifelive Истакнат член

Еве и јас сакам да му пишам сабајле, да ми пише, да му кажам колку го сакам и да му посакам да има убав ден итн. Тоа значи дека сум посесивна?
    Девојката е во право за неа, она како сака така ќе прави. Ако не и се збори сабајле, не треба да збори. Ама и дечкото го има истото право. Што значи ако не се согласуваат значи не се еден за друг..

Bellaa1234, raww, eliesaab and 3 others like this.
  7. Mantub

Mantub Форумски идол

Па пиши му де. Кој рече за тебе дека си посесивна? Како се пронајде ти во пишаното?
    Дечкото ако сака да и пише, како што ти сакаш да пишеш, нека и пише слободно, никому ништо.
    Поентата е што тој се лути кога таа не пише.
    Таа ќе го прави тоа што сака. И нема што тој да се лути затоа што тој си има замислено дека тоа е правилно.
    И преку ден да го известува кај е и што прави.
    И тоа е посесивност. Треба да имаш слобода, а не некој на глава да ти се качува и да чека дневен извештај. Врска се гради на доверба не на угушување

8. Lifelive

Lifelive Истакнат член

Епа токму тоа ми е поентата. Се лути - значи му смета. И мене би ми сметало. Затоа прашав за посесивноста. Ама ако нешто ми смета и гледам дека нема можност за промена не би останала во таа врска. Е тоа е проблемот. Они се заедно, на неа и смета едно нешто, на него друго. И тоа е врска?

9. Mantub

Mantub Форумски идол

Не разбирам зошто ме цитираш.

Irenaiki likes this.
  10. Lifelive

Lifelive Истакнат член

Затоа што пиша дека неговата лутина може да е знак за посесивност. Мое мислење е дека не мора тоа да значи туку дека му смета и тоа не е нешто негативно.
    Ама, ок не те цитирам повеќе.. :)

11. Irenaiki

Irenaiki Истакнат член

Не ми е дечко сеуште, се допишуваме само, треба да се видиме, вака ми изгледа дека е е во ред со човеков плус и другарка го знае онака ми рече добар е , фин, ама еднаш кога му реков дека тоа ми пречи ми рече демек јас тебе на будала ти личам, па само сакаш да се допишуваш, ја фала богу дека не сакам само да се допишувам ама па искрено заморно ми е да зборам со некој во точно одредено време и ако сабајле кога ќе станам му пишам после 30 мин порака се лути демек не е во ред тоа па уште ми вика ти не си обврзана кон мене , па ако не сум што тогаш:| јас повеќе би имала желба да зборам ако он не напнуваше толку ама вака...сепак ќе видам треба да се видиме деновиве и му реков, знам јас едно место и ми вика одбери некаде во центар да се фатиме за рака да шетаме :wasntme: ќе излезам деновиве да видам како ќе се однесува, ако проба да ми се понаша како да сме дечко и девојка а прв пат се гледаме немам ја што да барам со ваков, фала Ви за одвоеното време:hug:

tina2018 likes this.
  12. Mantub

Mantub Форумски идол

Како може да му смета, а да не е негативно?
    Што е, позитивно?
    Кога очекуваш некој нешто да прави, а другиот не сака да прави, не го тераш сосила.
    Може тој да пише ако сака, а да ја угушува нејзе очекувајќи извештаи во текот на цел ден, мене тоа само на посесивност ми звучи на ништо друго.

13. Mantub

Mantub Форумски идол

Другарка ти може да го знае само ко другар, ко дечко не, а луѓето се поинакви кога се другари и кога се со потенцијален партнер.
    Леле па ти рекол одбери место да се шетаме за рака.
    Мене ми звучи ко некој кој не ти дава баш право на избор, кој уште од почеток си има замислено како ќе биде и уште сега си има замислено дека ќе сте дечко и девојка и нема друго.
    И услуга ти прави што ти ги покажува овие работи на почеток дури не е ништо сериозно.

Stressed Out, smooch, 1209 and 13 others like this.
  14. Lifelive

Lifelive Истакнат член

Е, ова не е во ред... Имав слична ситуација. Исто на почеток бевме.. Јас имав некои обврски во град, бев презафатена, го слушам тел ѕвони ама не ми беа слободни рацете да одговорам во момент. Кога се прибрав му пишав не се јавив одма, нели да се истуширам ова она.. Се налути. А тој ако нема разбирање за тоа и се лути, не ни вреди да се објаснува. И му реков немам намера да ти се објаснувам. Утре ако се смириш јави ми се, ако не не. Ако не верува дека сум зафатена со обврски стварно не вреди да се објаснувам. Не сакам да го губам времето на вакви работи ..

На почеток поинаку искоментирав бидејки од тоа што го прочитав го протолкував како различни мислења за одредени работи.

Мое мислење е дека може треба да размислиш дали ќе продолжиш со него.

cresa-jagoda likes this.
  15. Celltica

Celltica Популарен член

Малце очаен дечково. Сори, ама така ми делува. Реално не гледам зошто би морала да му пишуваш, уште помалце зошто тој се лути. Делува посесивно според мене.

Инаку иако сметам дека е претерано да МОРАМ да се пријавувам, ама од друга страна па во подолга врска некако е природно за мене барем дека партнерот знае отприлика што ти се случува во денот и што ти е планот. Барем за мене некако во сите врски досега и да не се видиме сме знаеле да се чуеме неколку пати во денот или да си пишеме, во најмала рака да си пратиме по некоја смешка или меме. И не било зошто тоа било закажано, туку едноставно доаѓало природно. Ама зборувам за реална врска, не замислена ко тој што си замислил дека сте во врска.

1209, LadyLollypop, raww and 5 others like this.
  16. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Не претеруваш затоа што сите имаме различни карактери и различно искажуваме блискост.И мене ми е глупо кога треба да давам извештај, си ја сакам својата слобода и не сакам да се осеќам обврзана постојано некому да му пишувам што правам и што ќе правам во текот на денот.Веројатно тој е некој кој има поголема потреба да не се оддели од тебе и затоа твојот однос го доживува како тебе да не ти е гајле.Мислам дека можете да најдете средина, ако и двајцата направите компромис и направите мала промена во навиките, ама за тоа е потребно волја од двете страни.
    И на крајот на краиштата не сте ни уште во врска, не би требало уште од сега да напнува.
    Не е проблемот во нејзе, зошто да биде?
    Како што реков, сите различно искажуваат блискост, за некого постојаното зборување за како поминал денот и слично е заморно, но тоа не значи дека тој/таа не се грижи и не е заинтересиран/а или не му/и е гајле...едноставно различни карактери се, некои имаат поголема потреба да бидат постојано во контакт, некои не, не е едниот во право а другиот не.

Billy Idol and S.W.A.G like this.
  17. Jana06

Jana06 Форумски идол

Многу ми е убаво кога ќе се разбудам од сабајле расположена и ќе видам порака од мм 'Добро утро, ѕвони да те слушнам кога ќе станеш'. Ретко кога е дома, таква му е работата, па многу често си пишуваме кога ќе станеме. Ама има денови кога јас не сум расположена и нема да му пишам/ѕвонам одма туку после неколку саати кога ќе бидам расположена за зборење. Никогаш ама никогаш не ми се налутил. Едноставно јасно му е дека сум 'зафатена' и ќе го барам кога ќе можам. Исто и јас со него. Колку пати по 2 дена се немаме слушнато и двајцата со обврски. Нема правило во ова, тој сака рапорт, тебе ти е гушење. Не дозволувај и не се менувај за да задоволиш некого. Прави го тоа што тебе ти е убаво.
    Искрено, од напишаното воопшто не ми се допаѓа дечкото, премногу очај за девојка некако.

honey.11, tina2018, IM.TMKQ and 5 others like this.
  18. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

:rofl::rofl:
    Леле се пресмеав, како бе така уште не сте се запознале тој ти вика да се шетате за рака(facepalm):(
    Јас да сум, после ова блок би си добил а не мојата рака. Многу е некако посесивен и он веќе одлучил за вас двајцата дека ќе бидете во врска, т.е. според него можеби и сте :wasntme: штом ти бара извештај..
    Да те прашам, искрено ти се свиѓа ли дечково? Зошто мислам дека ако го сакаш некого нема да ти биде проблем онака спонтано да си кажувате како ви поминал денот, ама па од друга страна се немате ни запознаено во живо, не може човек да се заљуби од слика на инста или фб.:?:
    Сепак размисли си добро дали воопшто да му даваш шанса да те фаќа за рака.:lol::D:handshake:

honey.11, LadyLollypop, raww and 2 others like this.
  19. Beemo

Beemo Истакнат член

@Irenaiki
    Типов е прилично детинест, си кажува што му лежи на душа, а и тоа што му лежи не е баш нај нај.

Верувам дека многу од нас биле во ситуација каде на партнерот му требало подолго време од вообичаено да ни одговори и не ни било скроз сеедно, но, сме имале разбирање и не сме враќале со фрази како "будала правиш од мене".

Јас на твое место не би му дал шанса.

Last edited: Oct 20, 2020
  20. eliesaab

eliesaab Популарен член

Што бара да ти наметнува дека ќе те фаќа за рака кога не ти е ништо?? Како у реду, ќе ти пише во центар дека ќе те фати за рака и ај толку е од трудот. Не знам колку години имате, ама мене ова ми е глупо.

Thread Status:
Not open for further replies.