Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Bin4e123

Bin4e123 Истакнат член

Здраво, јас имам еден проблем со дечкоото.Не иди редовно да се гледаме незнам што му е, нон стоп ми иди како да ме лажи, кога ке треба да се видиме или некакви изговори најдува или наеднаш го снемува или игра игри во телефон и неми врајќа на пораки, веднаш ми вика еве сега идам и нигде никаде го нема. после друго нешто ќе му текне и јас веќе не му верувам, незнам што да правам 4години сме заедно во врска и го сакам, од 15години сме во врска и двајцата имаме 19години, буквално детството ми помина со него. сум му давала внимание и љубов сум потрошела на него овие 4години и затоа се навикнав на него и неможам да го заборавам, сме имале ставано пауза на врската не се гледавме, сме биле скарани најмногу месец само и тоа неколку пати така и потоа пак бевме заедно,сум излегла и за шема со некој да пробам да бидам со друг, ама неможаам да го заборавам и да не го сакам и несакам веќе ни да помислам на друг, едноставно со се пробав ама неможам и несакам да сум без него, навистина многу го сакаммм. колку пати самата сум дозволела да погрешам самата праев грешки грешев само да го заборавам ама неможам ,значи буквално со се пробав и да не му пишувам ама неможам .. инаку нема што за страмење, како и некои други парови така и ние имавме интимни односи .. значи буквално се поминав со него но, несакам вака дами прави незнам што треба да направам за да се смири да не ми прави вака оти стварно ми е грдо веќе, јас да го чекам а тој кога како да иди да се гледаме да ме лажи, ми има велено да се земиме но ја несакав сеуште такво нешто,но сега веќе размислувам за тоа за да небиде вака веќе ќе мораме да се земиме изгледа, оти вака ми е потешко кога не е до мене и кога незнам ни кае ни што прави,што да правам? Имате некое мислење да ми помогнете? Инаку бевме скарани сега брзо една недела, тој ме блокира на социалните мрежи и не ми пишуваше, јас по една недела појдов сама кај него бидејќи неможев да гледам како следи други женски мислев си пишува со некоја оти тој не следеше женски но почнал да следи, ко се скаравме јас му се налутив шо не иди редовно да ссе гледаме и од нервоза му реков несакам да бидам веќе со тебе одиси и тој не си замина почна даа ме гушка но јас несакав водев инает, потоа рече ке одел до продавница, но излажа си замина дома и ме блокира а јас го скапав чекајне надвор, и кога појдов кај него ми рече ке се врател таа ден, бил во близина ама му текнало шо сум му викала и си заминал дома бил лут, и кога се смиривме пред два дена ми рече оди дома ќе дојдам но недојде пак и денеска незнам колку пати рече ќе дошол недојде и на крај без да ми кажи дојде, но само шо дојде ми кажа дека имал термин за стрижење а берберницата е 5мин од кај мене и јас не го пуштав да оди бидејќи знаев дека нема да дојди лажи но тој упорен беше да оди и ми ветуваше дека ќе дојди но јас се расплачев од шо не му верувам веќе знаев дека лаже пак .. и кога се расплачив почна да ме смирува бла бла.. нема да одел ајде рече ќе одиме кај мене не реков добро е оди ете ми вете дека ке се вратиш ти верувамм и добро замина сее ми се колнеше дека ќе дошолл .. и кога стаса таму ми пиша и ми кажа дека чека ред и дека играл игра ииии ... На крајот еве пак ни дојде ни па ми врати на порака сеуште дали е тоа нормално кажете ми? Што сака да постигни со ова?

2. bicycle

bicycle Форумски идол

@Bin4e123 типов не те сака и си игра играчки со тебе.
    Зошто мислиш дека ќе биде поинаку во брак?

buba4e89, cresa-jagoda, 1209 and 7 others like this.
  3. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Вие за обична караница се блокнувате на соц мрежи, во брак ќе сте влегувале и така ќе се поправела состојбава, оооо... (facepalm)не се залажувај девојче премлади сте каков брак кога тој е толку несигурен и едно обично ветување не исполнува.
    И еве да се земете што мислиш дека ќе се смени? Може тогаш ќе ти рече еве сега ќе си дојдам дома и ти пак да го чекаш он да не си иде...

4. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Смири се . Не е крај на светот и да се разделите . Малку ми е детско ова однесување " топло - ладно " , можеби веќе ги нема тие чувства што ги имал за тебе . Разговарај отворено и смирено на следната средба , во 4 очи . Прашај си зошто се однесува така , дека после толку години заслужуваш да знаеш што се случува . И да , дури и да ти каже дека не те сака веќе , дури и да ти каже дека сака да раскинете , немој да правиш драма , да плачеш и се тоа . Остави го , раздели се достоинствено . Само полошо ќе биде ако правиш сцена .

И јас мислам дека веќе не те сака ( барем не како порано ) , но не може ( или не сака ) да ти каже ( можеби за да не те повреди , па вака прави за ти да бидеш таа што ќе му раскине , можеби само сака да те има , додека не си најде друга ) тоа само тој си знае . Ние тука само претпоставуваме .

Јас кога имав сличен тек на врска , испадна дека дечкото имал паралелна врска ( една недела идел со мене и друго девојче истовремено ) , среќа на време приметив , па роговите ми беа помали .

Најважно е да разговарате на оваа тема искрено , без плачки и драми . Јас се покајав што со нервозен тон му кажав дека се знам , дека трети лица го виделе и ми кажале се . Подоцна , кога " оладив " од нервозата , и размислив убаво со ладна глава , ми текна дека уствари , јас направив да изгледа како цел свет да ми се вртел околу него . Сума сумарум , некој од страна да ме гледаше , ќе мислеше дека освен него , немам никој друг во мојот живот . А веројатно и тој си мислеше така . Ама , помина . Го заборавив за месец дена .

5. Bin4e123

Bin4e123 Истакнат член

Procitav sto mi pisavte site vi blagodaram za mislejnata vashi. Vo pravo ste ... Izgleda sum jas glupata so mu veruvam i go sakam i sum tolku naivna. I tokmu taka kako sto kaza @tinka-mace navistina e taka neam komm... Ja ke go cekam da si dojde doma a toj kiznaj so koja ke bide i koga kesi ide doma kemw ostava sekoja den sama ...

tinka-mace likes this.
  6. Bin4e123

Bin4e123 Истакнат член

Daali imate nesto na um sto da mu napisam vo poraka na chat sega? Za da napravam sto ke napravam da dojde utre oti da ne bide odma sega kajsi sosi dago pritisnam dago iznerviram i nema da dojde .. dane izbuvnuvam odma bidejkki neznam kako da postapam sega za da go napravam utre da dojde da se vidime za da mozam toa so sakam da mu go kazam vo 4ochii najbitnoto... I toa so mi lezi na dusha da mu kazam sakam toa e se .. pa da vidam sto ke bide kako ke reagira i dali ke smeni nes da vidam so ke kaze toj

7. tinka-mace

Кажи му дека нешто важно треба да разговарате..ако тоа воопшто допре до типов.. :^)

8. Bin4e123

Bin4e123 Истакнат член

Ne mi se veruva.. treba dase odnesuvam mnogu ubavo nekoi ubavi poraki damu pisuvam da vidi deka stvarno sakam da dojde deka sakam dase vidime pa taka nes duri ke dopre do nego i bi dosol haha...

9. tinka-mace

Леле и ти сериозно го трпиш ова? Ма батали и љубов и се(знам дека е лесно да се каже) до кога планираш да се газиш самата себеси?
    Јас да сум не го молам да дојде туку одам и му кажувам дека е крај,па нека си игра игри на тел. |(

Juicy, cresa-jagoda, tina2018 and 5 others like this.
  10. Bin4e123

Bin4e123 Истакнат член

Hahahah me nasmea stvarno sega interesna licnost si .. ubavo kazuvas da taka e neka si igra igri i ponatamu a nekoja si budala ke go ceka hahah

tinka-mace likes this.
  11. supersandy

supersandy Истакнат член

Мила, сега што и да му кажеш, знај дека не вреди. Била ти добра со него или лоша, он во моментот е незаинтересиран и нема никаква реакција да покаже.
    Знам дека е болно тоа да го прифатиш, но потруди се.

И што ако сте биле заедно 4 години? На крајот на краиштата сите сме имале по некој дечко во средно, но не сите сме завршиле со тој истиот.
    Не се секирај, се ќе се среди, само е потребно ти да ставиш црта. И верувај, кога е стварно крај во твојата глава, ич не е битно дали во живо ќе се разделите или на порака, дури и без порака, онака ignore. Ниту пак ќе имаш потреба да му докажуваш и покажуваш каков е тој, што цело време ти лежи на душа, како тој е виновникот за распадот на врската.

Среди се самата, заслужуваш подобро, среќно :hug:

12. Tea678

Tea678 Популарен член

Што најчесто кажувате кога ќе излезете со некој и сфатите дека не е тоа-тоа? На културен начин:^)

Guns N` Roses likes this.
  13. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Не е до мене, до тебе е. :lol:

Ништо посебно, само биди искрена. Кажи му дека не чувствуваш ништо посебно за него како што си очекувала.

Ако случајно напиња, секогаш ја имаш првата опција за одговор. :D

14. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Тоа за мене е баш тежок дел, бидејќи сум доста емотивна и едноставно не сакам да се чуствува некој повредено особено доколку се работи за добар дечко, јас сум искрена и кажувам дека немам чувства за да има нешто повеќе меѓу нас од пријателство, но би ми било мило доколку останеме пријатели. Ја чуствувам разочараноста од другата страна и знам дека тој што е од спротивната страна најчесто се обвинува дека направил нешто погрешно или нешто не е во ред со него, но реалноста е само дека енергиите не ни се поклопуваат.

Tea678 likes this.
  15. Mantub

Mantub Форумски идол

Биди искрена и дирекна.
    Не врти одоколу за тој да сфати.
    Ако испадне муабет за втора средба уште додека е првата, или ако за втора средба се пишете на интернет, кажи нешто вака
    Мило ми е што се запознавме, но не сум заинтересирана за повеќе.
    или
    Интересно ми беше излегувањево, но не почувствував хемија.

Не му должиш предолго објаснување на никого.
    Не му должиш објаснување ако почне да напиња.
    Не му должиш да му кажеш Можеме да бидеме пријатели, ако нејќеш да бидете пријатели.
    Не ти дал нешто па сега за возврат да му даваш пријателство сосила ако не сакаш.
    Ако почне да ти прави муабети во стил да ја сврти вината кон тебе или па да почне да изиграва жртва, можеш да го блокираш едноставно.

16. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Во моментот ништо. Седиш пола сат/саат и ти ѕвони телефон и мораш итно да си одиш пошо на мачето му се прикакало, а тоа не кака без тебе :D
    А ако прашуваш за отпосле, или директно “не ми се свиѓаш/одговараш” по што најверојатно ќе добиеш блок или со одбегавање и одбивање следни состаноци. Не постои “културен” начин за вакви непријатни ситуации.

17. Mantub

Mantub Форумски идол

Постои ако двајцата се културни и зрели луѓе.
    Ѕвонење телефон на мачето му се прикакало ми е тинејџерски скрос.
    Биди си културен и директен, нема од што да се плашиш или да се срамиш.
    Нормално е да не се погодувате, нема што да бегаш од ситуацијата.
    Ова во случај да се двајцата зрели особи.
    Ако е некој мочко, тогаш не важи погоре напишаново :)

18. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Чоече, се заебавав, 90% мислења на форумов ми такви, мислам сфаќате...
    Мислам сите знаеме на форум да напишеме биди си културен и директен и се е ок, свиркај си ама во реалноста не е така. Секакви нѐ има и во машките и во женските и не знаеме девојчето на што налетало. Да беше сѐ така едниставно никој немаше совети да бара туку сѐ ќе беше или црно или бело ама јбг има и сиво и шта чеш... одам сеа, ми плачи кучево :*

buba4e89 and edna_malecka like this.
  19. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

На каков и да налеташ, не е од одмет да постапиш културно.

20. Mantub

Mantub Форумски идол

Од 15 години сте заедно.
    Многу нормално и очекувано дека до 19 години ќе ви се смени размислувањето, не ни можам да го обвинам детето, не дека на 15 години сте дале ветување дека секогаш ќе сте заедно.
    Каков брак, нема ништо да решите со брак, само полошо ќе направите.
    Не е ништо страшно ако се разделите.
    Ќе си најдеш друг, премлада си, уживај во младоста, што се потресуваш толку за еден дечко.

Bin4e123, cresa-jagoda and tina2018 like this.
Thread Status:
Not open for further replies.