Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. princess02

princess02 Истакнат член

Ми пиша еден дечко што го знам преку мои познаници. Се имам и видено со него на прослава кај познаниците, но бепе пред 3 години тоа. Дечково во првиот разговор ми симнуваше ѕвезди од небото многу беше "загреан" за мене. Дојде дури до местото каде што живеам само за да ме види но јас не излегов. Ми рече дека многу сака да разговара со мене и не сака да ме испушти, дека ќе ми пише другиот ден. Го немаше никаде неколку дена и ете го пиша. Еден збор и пак со саати го немаше мене тоа многу ме иритира, уште една реченица пиша пак го снема. Јас го откачив и после ај да не бидам толку лоша сабалјето му пишав и само ми стави лајк на тоа и толку сеа пак го нема никаде. Се нервирам како може така да кажува дека мнпгу сака да разговара со мене а после наеднаш да го снема????

Cutiepie1 likes this.
  2. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Не ми се верува дека на 6 теми го пиша истово...:|

3. princess02

princess02 Истакнат член

Многу сум се заинтересирала па затоа сум пишала

4. Stark

Stark Форумски идол

Зато шо видел колку е саатот ко си се правела "важна". xD

5. poenta

poenta Форумски идол

Како може?
    Исто како што ти си можела да не излезеш.
    Ти си го откачила тогаш, а тој со непишување.
    Незрело однесување...

Mantub, Billy Idol and *Amethyst* like this.
  6. princess02

princess02 Истакнат член

Јас не излегов бидејќи од прво пишување сакаше да излезам и тоа во ниедно време

tina2018 likes this.
  7. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Многу јасно дека нема да излезиш. Детево е крајно несериозно. Клај го на игнор и терај си со животот.

8. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Дм скоро имаше нешто ко депресија ама не знам дали беше тоа зашто не беше дијагностициран. Повлекување во себе, суицидални мисли, напади на бес, немање волја за ништо и такви слични знаци. Тој период често зборевме, ми кажуваше како се осеќа, си решив да му помогнам. Од време на време ми велеше оди да шета сам, да растера мисли.
    Му викав за психолог, викаше не е до толку, период е, ќе му мине.

Е сега...последно време тие знаци ги снема. Мислам најнормално расположен и не ми кажал дека уште се осеќа така. Кога ќе го прашам ми вели - добар сум, не се секирај. Не сум приметила пак некој таков знак и кога и да седнам да го прашам сериозно - ми вели само абе добар сум. И ништо не вели повеќе.
    Инсистирам да ми каже ако има проблем, да не порасне во поголемо, вели нема и не би ме замарал до толку да има.
    Мислам дури и да нема стварно, не би одговорил само со - добар сум.

Не знам дали да се смирам и да не го прашувам по стопати зашто сигурно му поминало или сепак само се преправа и крие.
    Не знам ни како да се однесувам зашто не сум сигурна што му се случува.
    ???

9. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Штом споделувал со тебе од самиот почеток, не гледам зошто сега би криел. Таквите периоди како што идат, така и си одат.

10. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Нема поента да го препрашуваш што му е ако не сака да каже. Однесувај се нормално.

И самиот знае дека само се залажува. Дефинитивно му е потребен психолог. Но, ти не можеш да го натераш на тоа, ако самиот не сака.

Би ти рекла треба смирено да му кажеш дека си загрижена за него и дека ако има некоја мака, секогаш може да ти ја каже. Другото останува на него.

11. Stark

Stark Форумски идол

Не го препрашувај со тоа на некој начин се осеќа можеби како да му отвораш рана... Чим бил отворен со тебе без да му речиш, дозволи повторно да ти се довери ако има потреба.

cresa-jagoda and Tan4ence like this.
  12. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Многу често е таквата личност да каже “добро сум” за да избегне објаснувања. Можда повеќе не сака дс споделува, можда си му досадна со истите прашања, а можда и му поминало.
    Во секој случај, престани да го притискаш. Ако сака ќе ти каже.

13. gazoza

gazoza Истакнат член

Како се препознава мамин син?
    Мајка му ја задржуваат малце покасно на работа и овој почнува да плука како државата не чинела,мамичка уморна ќе била. И ред безврска работи.

14. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Кога му било најтешко тој тебе ти се доверил. Нема зошто да крие од тебе ако му е повторно тешко. А ти немаш простор за грижи.

15. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Можеби е само загрижен или револтиран што некој го експлоатира трудот на мајка му. Јас не гледам ништо лошо конкретно во ова.

16. Stark

Stark Форумски идол

А ти шо си напиздена женска?

17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Тоа не го прави мамин син, го прави загрижен за мајка му.

18. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

А тебе сеедно ќе ти е мајка ти да ја задржуваат покасно на работа? Нормално е тоа?
    Еве и за мене не е. За жал, детството ми помина чекајки го татко ми кој со работно време до 16:30 се враќаше после 18-19 часот, и неговиот колега исто така. Секој ден на пат, под постојан ризик дека може да ги пресретнат крадци и ги ограбат со тоа што го транспотираа или да ги убијат или да се деси сообраќајка. Башка шо тој тоа го работеше во време кога немавме мобилни и сл. па само чекаш да дојде. Тогаш бев дете и се грижев, осеќаш немир, не си спокоен, а не па сега да треба така да го чекам, кога сум возрасна и ги разбирам работите. И за мајка ми исто би важело. Да не споменувам дека се луѓе во години и не е добро да се преморуваат.
    Намалете со љубомората.

elimkd, Winteer, thelittle17 and 9 others like this.
  19. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Ако домашните не се грижат за мајка си тогаш кој? Комшиите?
    Една е мајка. Тешко кој ја нема..
    Треба да ја чува додека е тука,после џабе..

elimkd, cresa-jagoda, AAKG and 2 others like this.
  20. lasthope

lasthope Истакнат член

Имам еден проблем што е нерешлив барем во мојава ситуација.
    Имам врска од 6 месеци, меѓутоа не сум прифатена од семејството на дечко ми.
    Мајка му се лути бидејќи имам 21 година (тој е поголем)
    Се лути бидејќи сум различна од неа, од неговата снаа за брат,бидејќи студирам, бидејќи не сум домакинка.
    Им бев на гости и уште невлезена почна да се фали дека брат му (40години) има жена купена од Албанија, дека таа станувала рано наутро во 5, дека ја будела свекрвица со кафе во кревет, ја масирала, готвела,чистела и ќутела, кажа дека и пречи што јас не сум таква.
    Се напна што дм ме однесе да ми го покаже градот, и успеа да го тргне од мене.Сега сум условена со листа од работи што треба да ги сменам и научам ако сакам врската да успее.Меѓутоа јас и физички и психички немам време да го исполнам тоа, прво бидејќи не сум во мк,второ сум студент на тежок факултет, трето моите одбија да ме претворат во домакинка и татко ми ептен се налути и со мајка ми ми кажаа дека ако само едно кафе пробам да сварам кога ќе одам на гости кај дечко ми наместо да гледаме филм или да шетаме ќе ми бидат лути и ќе се скараат со него и неговите, освен тоа татко ми ме зезна, и ми кажа дека сака фото докази дека не седам дома кај дм туку дека шетаме, и мајка му и за ова се изнервира, кажа дека албанката нема од соба мрднато освен по роднини и до пазар.
    Не знам што да направам дм ептен се лади, многу ми е банално ова, лугево на фемина пишат за неверства, за проблеми што се сериозни, а јас раскинувам ради што не сум домакинка и покрај тоа што сум му верна, што секогаш прво за него гледам после за мене, се што посака му исполнив, криво ми е да раскинам бидејќи сум му прва и ниту изневерил ниту со други пишува, 24-7 се слушаме, он ме покажа на сите роднини пријатели комшии сите знаат за нас и не сакам да го изгубам, влезен е во некој патриотски филм и не сака да работи, не сака да послуша совет, далдисан е по мајка му и не знам како да го сменам

tina2018 likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.