Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. princess02

princess02 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    718
    Ми пиша еден дечко што го знам преку мои познаници. Се имам и видено со него на прослава кај познаниците, но бепе пред 3 години тоа. Дечково во првиот разговор ми симнуваше ѕвезди од небото многу беше "загреан" за мене. Дојде дури до местото каде што живеам само за да ме види но јас не излегов. Ми рече дека многу сака да разговара со мене и не сака да ме испушти, дека ќе ми пише другиот ден. Го немаше никаде неколку дена и ете го пиша. Еден збор и пак со саати го немаше мене тоа многу ме иритира, уште една реченица пиша пак го снема. Јас го откачив и после ај да не бидам толку лоша сабалјето му пишав и само ми стави лајк на тоа и толку сеа пак го нема никаде. Се нервирам како може така да кажува дека мнпгу сака да разговара со мене а после наеднаш да го снема????

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.384
    Не ми се верува дека на 6 теми го пиша истово...:|

На Veta, thelittle17, Regina.Phalange и 12 други им се допаѓа ова.
  3. princess02

princess02 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    718
    Многу сум се заинтересирала па затоа сум пишала

На Компир Манџа му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.340
    Допаѓања:
    21.633
    Зато шо видел колку е саатот ко си се правела "важна". xD

5. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    36.092
    Како може?
    Исто како што ти си можела да не излезеш.
    Ти си го откачила тогаш, а тој со непишување.
    Незрело однесување...

На Mantub, Billy Idol и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  6. princess02

princess02 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    718
    Јас не излегов бидејќи од прво пишување сакаше да излезам и тоа во ниедно време

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Многу јасно дека нема да излезиш. Детево е крајно несериозно. Клај го на игнор и терај си со животот.

На thelittle17, Nausicaa, flawless. и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    Дм скоро имаше нешто ко депресија ама не знам дали беше тоа зашто не беше дијагностициран. Повлекување во себе, суицидални мисли, напади на бес, немање волја за ништо и такви слични знаци. Тој период често зборевме, ми кажуваше како се осеќа, си решив да му помогнам. Од време на време ми велеше оди да шета сам, да растера мисли.
    Му викав за психолог, викаше не е до толку, период е, ќе му мине.

Е сега...последно време тие знаци ги снема. Мислам најнормално расположен и не ми кажал дека уште се осеќа така. Кога ќе го прашам ми вели - добар сум, не се секирај. Не сум приметила пак некој таков знак и кога и да седнам да го прашам сериозно - ми вели само абе добар сум. И ништо не вели повеќе.
    Инсистирам да ми каже ако има проблем, да не порасне во поголемо, вели нема и не би ме замарал до толку да има.
    Мислам дури и да нема стварно, не би одговорил само со - добар сум.

Не знам дали да се смирам и да не го прашувам по стопати зашто сигурно му поминало или сепак само се преправа и крие.
    Не знам ни како да се однесувам зашто не сум сигурна што му се случува.
    ???

9. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Штом споделувал со тебе од самиот почеток, не гледам зошто сега би криел. Таквите периоди како што идат, така и си одат.

На edna_malecka, cresa-jagoda и Tan4ence им се допаѓа ова.
  10. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.844
    Допаѓања:
    17.741
    Нема поента да го препрашуваш што му е ако не сака да каже. Однесувај се нормално.

И самиот знае дека само се залажува. Дефинитивно му е потребен психолог. Но, ти не можеш да го натераш на тоа, ако самиот не сака.

Би ти рекла треба смирено да му кажеш дека си загрижена за него и дека ако има некоја мака, секогаш може да ти ја каже. Другото останува на него.

На edna_malecka, cresa-jagoda и Tan4ence им се допаѓа ова.
  11. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.340
    Допаѓања:
    21.633

Не го препрашувај со тоа на некој начин се осеќа можеби како да му отвораш рана... Чим бил отворен со тебе без да му речиш, дозволи повторно да ти се довери ако има потреба.

На cresa-jagoda и Tan4ence им се допаѓа ова.
  12. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Многу често е таквата личност да каже “добро сум” за да избегне објаснувања. Можда повеќе не сака дс споделува, можда си му досадна со истите прашања, а можда и му поминало.
    Во секој случај, престани да го притискаш. Ако сака ќе ти каже.

На thelittle17, cresa-jagoda и Tan4ence им се допаѓа ова.
  13. gazoza

gazoza Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2020
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    460
    Како се препознава мамин син?
    Мајка му ја задржуваат малце покасно на работа и овој почнува да плука како државата не чинела,мамичка уморна ќе била. И ред безврска работи.

14. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.705
    Кога му било најтешко тој тебе ти се доверил. Нема зошто да крие од тебе ако му е повторно тешко. А ти немаш простор за грижи.

15. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.657
    Можеби е само загрижен или револтиран што некој го експлоатира трудот на мајка му. Јас не гледам ништо лошо конкретно во ова.

На elimkd, Guns N` Roses, darlingdragon и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.340
    Допаѓања:
    21.633
    А ти шо си напиздена женска?

На elimkd, Lollipop_123, thelittle17 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Тоа не го прави мамин син, го прави загрижен за мајка му.

На Winteer, thelittle17, Guns N` Roses и 14 други им се допаѓа ова.
  18. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    А тебе сеедно ќе ти е мајка ти да ја задржуваат покасно на работа? Нормално е тоа?
    Еве и за мене не е. За жал, детството ми помина чекајки го татко ми кој со работно време до 16:30 се враќаше после 18-19 часот, и неговиот колега исто така. Секој ден на пат, под постојан ризик дека може да ги пресретнат крадци и ги ограбат со тоа што го транспотираа или да ги убијат или да се деси сообраќајка. Башка шо тој тоа го работеше во време кога немавме мобилни и сл. па само чекаш да дојде. Тогаш бев дете и се грижев, осеќаш немир, не си спокоен, а не па сега да треба така да го чекам, кога сум возрасна и ги разбирам работите. И за мајка ми исто би важело. Да не споменувам дека се луѓе во години и не е добро да се преморуваат.
    Намалете со љубомората.

На elimkd, Winteer, thelittle17 и 9 други им се допаѓа ова.
  19. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.705

Ако домашните не се грижат за мајка си тогаш кој? Комшиите?
    Една е мајка. Тешко кој ја нема..
    Треба да ја чува додека е тука,после џабе..

На elimkd, cresa-jagoda, AAKG и 2 други им се допаѓа ова.
  20. lasthope

lasthope Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2018
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    366
    Имам еден проблем што е нерешлив барем во мојава ситуација.
    Имам врска од 6 месеци, меѓутоа не сум прифатена од семејството на дечко ми.
    Мајка му се лути бидејќи имам 21 година (тој е поголем)
    Се лути бидејќи сум различна од неа, од неговата снаа за брат,бидејќи студирам, бидејќи не сум домакинка.
    Им бев на гости и уште невлезена почна да се фали дека брат му (40години) има жена купена од Албанија, дека таа станувала рано наутро во 5, дека ја будела свекрвица со кафе во кревет, ја масирала, готвела,чистела и ќутела, кажа дека и пречи што јас не сум таква.
    Се напна што дм ме однесе да ми го покаже градот, и успеа да го тргне од мене.Сега сум условена со листа од работи што треба да ги сменам и научам ако сакам врската да успее.Меѓутоа јас и физички и психички немам време да го исполнам тоа, прво бидејќи не сум во мк,второ сум студент на тежок факултет, трето моите одбија да ме претворат во домакинка и татко ми ептен се налути и со мајка ми ми кажаа дека ако само едно кафе пробам да сварам кога ќе одам на гости кај дечко ми наместо да гледаме филм или да шетаме ќе ми бидат лути и ќе се скараат со него и неговите, освен тоа татко ми ме зезна, и ми кажа дека сака фото докази дека не седам дома кај дм туку дека шетаме, и мајка му и за ова се изнервира, кажа дека албанката нема од соба мрднато освен по роднини и до пазар.
    Не знам што да направам дм ептен се лади, многу ми е банално ова, лугево на фемина пишат за неверства, за проблеми што се сериозни, а јас раскинувам ради што не сум домакинка и покрај тоа што сум му верна, што секогаш прво за него гледам после за мене, се што посака му исполнив, криво ми е да раскинам бидејќи сум му прва и ниту изневерил ниту со други пишува, 24-7 се слушаме, он ме покажа на сите роднини пријатели комшии сите знаат за нас и не сакам да го изгубам, влезен е во некој патриотски филм и не сака да работи, не сака да послуша совет, далдисан е по мајка му и не знам како да го сменам

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.