Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.656
    Ако на 30 години е грев дете да се дели од мајка за да оформи семејство и да живее самостојно, па и уште да кажеш дека е сеуште мал за да работи и заработува..

На BabyD0ll, LovelyGirl3, Zumbula и 23 други им се допаѓа ова.
  2. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.813
    Допаѓања:
    40.838
    Уште еден red flag.На 30 години да не сака да се раздели од дома.Според ова што го читам ти можеш подобро, растена си во современо семејство, си студираш во странство, немој сега да се уназадуваш.
    И чекај, стварно ништо не работи на 30 години?

На BabyD0ll, sparklie, darlingdragon и 14 други им се допаѓа ова.
  3. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.812
    Допаѓања:
    80.622
    Чекај, како е грев дете да се дели од мајка? Ти да се делиш од мајка не е грев, тој да се дели е грев? :x
    Оф девојче, како можеш да го толерираш сето ова? Само затоа што не те удрил или изневерил. Дечко со вакви ставови е за да бегаш од него, имаш среќа што уште од сега гледаш некои работи, ама љубовта некогаш е слепа.

На Regina.Phalange, Zumbula, Juicy и 13 други им се допаѓа ова.
  4. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.705
    Чим тој има околу 30г касно е да се смени. Нема ни да се смени.
    Ќе си остане стар ерген. Мамино синче што викаат.
    Остави го.
    Твоите најбоље ти мислат.
    Твоите не сакаат да те дадат некаде слугинка да си. Браво за нив. Послушај ги.

На Regina.Phalange, Zumbula, tina2018 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. lasthope

lasthope Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2018
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    366
    Не разговара бидејќи мајка му му се дере, го кара, и кога збори со неа рацете му се тресат.
    Инаку искрено на карактер е озбилно супер, другарките кога раскинаа сите ми рекоа барем нашите дечковци како твојов да беа верни, додека другарка ми му го хакна фб на бившиот и виде како пише со други и ја изневерува, јас со другарка ми влегов кај дм и видов како на сите можни луге од фб ме збори, ме фали, единствените 2 девојки со кој што пишеше беа една девојка на негов другар и една подалечна другарка која што се омажи и им бараше совети како да ме изненадел, како да ме усреќи, другарка ми плачеше кога го читавме ова бидејќи во ист ден дозна дека е изневерена и читаше како дечко и има односи со други.

6. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.215
    Допаѓања:
    17.881
    Девојче не се залажувај и не се споредувај со други. Твојов проблем е на исто ниво со тоа да ти залепи шамар или да те изневерува. Зошто? Зошто ова што го опиша е психичко малтретирање. Љубовта не е само да не те тепа и да не те вара. Туку да знае да ја цени твојата, личност, твоите потреби и твоето мислење. На 30 год ќе се делел од мамичка..
    Овој мене на психо случај ми личи. Терај си животот, а на него нека му купат измеќарка од Албанија. Т. Е мајка му нека си купи, затоа што очигледно мисли дека жената е за неа, не за син и. Кои психопати, мајко мила... :worried:

На Regina.Phalange, Juicy, smooch и 15 други им се допаѓа ова.
  7. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.844
    Допаѓања:
    17.741
    OMG, од каде ли да почнам?

Прво батали ги другарките, неговите, жената Албанка, комшиите и роднините од Горно Свири*ичино. Не се битни овде. Во проблемот се наоѓате само ти и дечко ти.

Ептен високи критериуми имаш ако само бараш некој да не те тепа и да не те изневерува. Како мислиш страв ти е да не завршиш со некој таков? Ќе завршиш само ако ти тоа го одбереш. Ќе почнеш да бараш нормални луѓе, не вакви.

Не можеш да влијаеш на никого да се смени, ако самиот не сака да се смени. Дечко ти е мамино синче што очекува ти да бидеш слугинка по дома. Тоа веќе си го дознала.

Сега имаш три опции:

1. Да го прифатиш каков што е и да се спремаш да бидеш слугинка цел живот.

2. Да раскинеш и да го баталиш.

3. И последнава што 99% сум сигурна дека ќе ја одбереш - да одолговлекуваш, надевајќи се дека нешто ќе се смени. Ама пошто ништо нема да се смени, ќе изгубиш години и пак ќе дојдеш до истата одлука: дали да го прифатиш таков или да го оставиш?

На Regina.Phalange, Zumbula, smooch и 18 други им се допаѓа ова.
  8. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    Значи по ова што го кажуваш и тој самиот има страв од мајка му.
    Супер, таа ќе ве контролира и двајцата како ќе ѝ свирне за да е среќна таа најбитно.

Остави што ти велеле другарките.
    Биле повредени во моментот, па твојов им изгледал ко бајче.
    Врска си нема тоа што пишува се' најубаво за тебе по други, кога ваму не знае да збори со сопствената мајка.

Млада си, студираш во странство, имаш супер современи родители кои се грижат за тебе, имаш можности за дружби со луѓе со менталитет различен од нашиов, користи го сето ова до максимум.
    Не само што ќе најдеш некој верен и карактерно добар, туку и подобар.
    Самостојноста е нешто најдобро што може да му се случи на човек.
    Ако некој бега од неа, тоа ти е знак дека ти треба да бегаш од него.

п.с. Те молам во иднина немој со хакнување или влегување на профил кај партнер.
    Многу е лошо да мораш да изигруваш детектив за да си сигурна во него. Верувај дека ако сака да те изневери, може да те изневери и ти тоа да не го дознаеш колку и да проверуваш соц.мрежи.
    Разговарај кога нешто не е во ред, следи реакции, постапки, однесување со тебе, доволно е.
    Ако нешто не ти штима, ќе си знаеш и сама без дополнителни истраги.

На noteforself, Regina.Phalange, *Amethyst* и 6 други им се допаѓа ова.
  9. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.442
    Дали јас ако се грижам за мајка ми и татко ми сум разгалена и мамина и татина галеница?
    Колку сте себични луѓе, да бев на место на дечко ти да знаев дека мрчеш за ова ќе се запрашав дали 'e сакав да бидам со тебе во иднина.

@lasthope душо, нема што да ти биде мака ако прекинеш со типот.
    Дури и да му одиш по ќеиф утре никој од нив нема да ти речат фала и ќе бидеш пак лоша.
    Млада си, имаш 21 година, не си го загорчувај животот со човек што не знае како во животот.
    30 години е, срамота е да се однесува така.
    Како бе такви може да имаат девојки? Како? еве не знам?
    Секое време поминато со него е губење време.
    Не му се покорувај, а за твоите браво.
    Подршка ти се, не си сама во тоа.

На cresa-jagoda, IRBBB, candy.cane и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.521
    Допаѓања:
    6.474
    Леле девојче млада си и сепак тоа е врска а замисли да си во брак... Кога го знаеш проблемот односно кога си ги запознала подобро сега да го решиш проблемот одколку после во брак да не ти дадат да мрднеш од дома и цело време да си кај нив. Како што читам ти си модерна и современа девојка а не албанка. Има мажи колку сакаш, ќе запознаеш некој посовремен:),не си го уништувај животот пред време.

На raww, cresa-jagoda, Bezimenka90 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. busybee

busybee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2020
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.854
    На 21 година, после 6 месеци врска, не се откажувај од своите амбиции, само ради мајката на дечко ти. Ако он сега нема гз да и каже дека претерува, никогаш нема да има. Чим живее на 30 години се уште со мајка му, ти кога ќе се земеш со него ќе се земеш и со мајка му. Што ќе правиш ти? Он на работа, ти дома ќе учиш. Ќе спобудалиш од таква жена.
    Кралицата Елизабета да не е, па да треба да и ги масирам смрдливите нозе? Не и е лесно ни на Албанката.
    Чим брат му на 40 години не можел жена да најде, па морал некоја грејна душа да ја купи како кило месо, покажува колку неспособни деца израснала.
    Шест месеци е малку време за целосно да знаеш некој.

Последна измена: 8 ноември 2020
    На noteforself, Reja, LadyLollypop и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.405
    Допаѓања:
    40.845
    Ах, кога бе македонскиве родители ќе научат конечно дека децата не можат да ги врзуваат со папoчна врвца, да им го контролираат животот и да носат одлуки во нивно име?

На noteforself, Regina.Phalange, Amellie13 и 23 други им се допаѓа ова.
  13. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.705
    Никогаш!
    Дури ни тогаш.

На Regina.Phalange, H.VAGA, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Elf

Elf Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2019
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    2.136
    Па сиг не пишува зашо никоја нема да се нафати да оди со таков мамин вол на 30 години...
    И ти цело време го оправдуваш и споредуваш со бившите на твоите другарки.

Ако продужиш со него има да те искалапат по нивен терк не само шо ќе ја масираш свекрвати туку и нозете ќе и ги миеш и ноктите сечеш и водичката ќе ја пиеш после АМА ако битно не те изневерувал биди среќна.

Се гледа дека си уште дете па те нашле и ќе те мајтапат.
    Да си ги слушаш родителите тие најдобро знаат и ти мислат ти обезбедиле све во животот ,а ти да им враќаш со тоа што ќе одиш со некој примитивец со примитивно семејство и ќе се претвараш од напредна во уназадена СВАКА ТИ ЧАСТ ...
    Ама само затоа шо не те изневерувал Да тоа е "најбитно" .

На твое место бегам дур ме држат нозе..

На noteforself, *Amethyst*, raww и 8 други им се допаѓа ова.
  15. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.914
    30 години, не сакал да работи, ја држи мајка му за здолниште. Па ти освен слугинка и машина за раѓање деца не знам дали друго ќе успееш да бидеш. Батали го таму. 21 година имаш ќе си најдеш некој нормален. Ако сака и 6 години врска нека е бе со таков иднина нема.

Инаку не грижи се за дечко ти. Ќе му најдат и на него некоја Албанка. Мајка му ќе е задоволна па и тој покрај неа.

Последна измена: 8 ноември 2020
    На noteforself, LovelyGirl3, Zumbula и 21 други им се допаѓа ова.
  16. gazoza

gazoza Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2020
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    460
    А колку најдолго време сте биле скарани со дечковците/девојките?
    Ви се десило да не пишувате со денови?
    Ви се десило да за сенешто вие да сте виновниците?
    Имате пр лош ден и не сака тој да ве сослуша што се десило?

17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    А што си се фатила за другарките,та другарките ко слеп за штап?!
    Ти си со дечково или другарките?
    Џабе ги има тие карактеристики ако е незрел и неиживеан, душата ќе ти ја јадат и двајцата.
    Ако сакаш тоа да го имаш,остани со него.

На GrimTheReaper, cresa-jagoda, IRBBB и 4 други им се допаѓа ова.
  18. busybee

busybee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2020
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.854
    1. Неколку саати
    2. Не
    3. Не
    4. Не
    Во никоја караница нема еден праведен, еден виновен. Ако некој не сака да ги слушне моите чувства, ни па да ги разбере, би се прашала дали воопшто ме сака.

На Zumbula, nevermet18, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Ако за се нешто си само ти виновна тогаш тој само нашол изговор како да те откачи.

На cresa-jagoda, Bezimenka90, tinka-mace и 2 други им се допаѓа ова.
  20. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.270
    Допаѓања:
    1.505
    Сега можда не е таков ама луѓето се менуваат. Не ги гледај другите што прават а што не. Од добрио секогаш има и поодбар. Ќе си најдиш друг со кој ќе можиш рајат да шеташ и дс бидиш слободна во секое време. Рачунај ќе имаш поголеми проблеми понатаму, ќе ви се меша во се и сешто дури и настрана да живеете. Млада си, животот е пред тебе а него жена нека му бара мајкаму. 6 месеци не се ништо. Ќе го прежалиш.

На cresa-jagoda и Star_dust им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.