Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. lasthope

lasthope Истакнат член

Е за внуци не знам, како мал има правено операција и им е болна таа тема.
    Инаку мајка му нејќе деца и кажа дека дете несака да протрча во тој дом.
    Дури ми кажа дека ако дојде до тоа да имаме односи да ја известиме за да тргне пари за ако недајбоже дојдело до бременост да сум направела абортус, темата деца никако не се спомува ни кај нас, ниту кај брат му кој што е женет веќе 5-6 години.
    Ама другово, не знам :(

2. busybee

busybee Истакнат член

Џабе збориме и трошиме зборови, чим она нејзините родители не ги слуша, сигурно нема нас.
    Јас едно не сфаќам, бараш совет, ама на секој совет се противиш. Ти ова си го пишала во темава само за да добиеш некој одговор кој ќе те задоволи. А, напротив никој не се сложи со тебе, и ти се уште го браниш мочково. И искрено, со цело мое извинување, многу ретко го кажувам ова, ама глупа си.

3. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Не знам колку пати останав подзината од женава од прееска.
    Она замислува оди дечко ти кај неа и - мамо, да знаеш се ебевме:drunk:
    Али не свршив у неа така да не е трудна, уживај си:drunk:
    Да беше дечко ти малце постабилен ќе ти речев игнорирајте ја мајка му и терајте.
    Ама ни он не е асален. Најубаво раскини и не се замарај со вакви луѓе

noteforself, Juicy, smooch and 13 others like this.
  4. Ingvild

Ingvild Популарен член

Девојче, прво стави си во глава дека ти вредиш. Ти си им цел свет на твоите, вредна и достојна за сакање од некој и понатака во животот. Некој што ќе биде спремен ради тебе пред цел свет да застане, а не на 30год. да се тресе пред мајка му.

Мораш малку да поработиш на самодовербата и комплексот на ниска вредност што го имаш, затоа што не е нормално и жално е вакви работи како што набројуваш да те "држат" во врска.

Прочитај ги уште еднаш убаво сите мислења, предобри совети ти дадоа девојките и се согласувам од збор до збор со нив.
    Се надевам дека паметно ќе одлучиш додека сеуште имаш време.

5. Mantub

Mantub Форумски идол

Е добро, барем сигурна си дека нема да те изневери затоа што е болен.
    Наместо да си со некој што те сака и не би те изневерил затоа што не сака да те изневери, овој нема да те изневери затоа што не може, ами да можеше?
    И не биди толку сигурна, никогаш не вели никогаш за ништо.

smooch, Reja, sparklie and 10 others like this.
  6. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Значи пак, од цел коментар мој се фати за еден детал (децата) само за да го оправдаш.

Дали тебе ти е ок да немаш деца? Пошто со него изгледа ќе немаш.

7. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Епа продолжи со него. И биди спремна на се' што те чека. Млада си, ќе научиш.

8. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Мене ми изгледа ко на некој да му е многу досадно.
    Толку слеп да си на сето ова, е за чудење.

9. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Што проблем има, ако не е тајна?

10. lasthope

lasthope Истакнат член

Добро, ама свесна сум, можев сега да бидам кај него во стан и да правев масажа на мајка му додека манџата се вареше, можев да се откажам од факултетот, можев да се натпреварувам и со албанката.
    Просто идејата ми беше како да го нормализирам, побарав совет во стилот што да му кажам и направам за да му го отворам животот, он не се радува на ништо, просто еден кактус е пожив од него, ја прочитав дури и темата за депресија ни таму не се до толку несреќни,напротив се борат и бараат спас.
    Сакав само да му подадам рака, искрено сега да рече во право си, ќе го земам и него и неговите на ручек во ресторан, ќе ги однесам во град, ќе ги возам во метро, ќе им ја покажам светлата страна на животот, бидејќи не сум злобна гнаса и за мене нема поголема радост ако усреќам некого и го вратам во живот

11. Mantub

Mantub Форумски идол

Мајка му да збира пари за абортус ако забремениш? За интервенција на твое тело, за твое дете?
    Немам зборови.
    Продолжи со него.
    То гарантирам и ти потпишувам со две раце дека ќе ги гледаш другите колку се среќни и ќе си пукаш од мака што си останала со него, ама убаво кажа некој погоре, некогаш и покрај толку шанси што ни ги дава животот, ние пак одлучуваме лекција да научиме по потешкиот пат.

smooch, Reja, sparklie and 8 others like this.
  12. lasthope

lasthope Истакнат член

Просто физички личи како да е со даунов синдром, има премногу кг, лицето му е малку чудно и прстите.Не сум доктор, туку во школо така му викале дека личел.

13. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

А вие мислите мајка му да ја прашувате дали ќе имате деца или не?

И што ако не те изневерува кога не те почитува...
    Или се правиш глупа или нас сакаш да не направиш глупи со приказнава.

14. busybee

busybee Истакнат член

Ти сакаш него да го усреќиш, а како он тебе те усреќува? Каква е таа љубов, каква е таа среќа каде што он нема почит за тебе и ја намалува твојата вредност???????
    Спремна си на таков живот? Живот без деца, зашто мајка му така сакала? Живот без кариера, зашто мајка му така сакала? Никаков социјален живот, затоа што тоа било курвински?
    Море мора некад да гледате и самите за себе, бидете малку себични. Нема да остане он без жена, ќе си најде некоја по ќеиф од пустец.
    Не дозволувај во животов да чекориш назад.

cresa-jagoda, raww and IRBBB like this.
  15. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Па ти си со него ради сожалување а не ради љубов..

16. raww

raww Популарен член

Нема никогаш да го доживееш тоа со него и неговите, он е 30години веќе така научен да се однесува и самата си била сведок на ситуација каде што тој воошто не се спротиставил тука се исплашил и тебе ти рекол дека вие сте виновни?? Џабе се обидуеш и трошиш време, ќе сфатиш ама се надевам нема да е касно.

cresa-jagoda likes this.
  17. lasthope

lasthope Истакнат член

Душо темата дете им е тешка на нив.
    Мајка му не беше ни на првиот роденден на едни нивни роднини кога им се роди дете не беше ни на мекици или гости како и да е адетот.
    Брат му нема деца скоро 7 години, јас искрено не се ситам на вакви работи, дечко ми само еднаш ме праша дали ако немаме деца би останала со него, и не сака за деца да се збори.
    Имам другарка она роди помлада, ама и учи и има невидена поддршка од маж и, неговите само ја фалат дека и фамилија има и учи, дечко ми кога ја запозна и збореше што ќе и било дете и колку е проста (на 20роди)
    Не сакам да си грешам душа, ама другаркава што роди ме праша дали дм има некаков проблем со стерилитет што толку бил љубоморен што имала родено (така го процени)

tina2018 likes this.
  18. Elf

Elf Популарен член

Па затоа неможе да те вара никад мори која ќе оди со него , а ти си се запнала за таков ..
    Лелеее свашта

Господииии што све не држи земјава :x:x

Reja, cresa-jagoda and raww like this.
  19. Mantub

Mantub Форумски идол

Молимте не ја играј улогата на спасител.
    Никого не можеш да спасиш ако не сака да биде спасен.
    Не си ти господ за да ги спасуваш луѓето и да им отвораш очи.
    Ако е депресивдн нека побара помош од стручни лица како што бараат сите депресивни луѓе.
    А не да ги оштетува и тие околу него.
    Ако е некој депресивен тоа не му дава право да те третира ко ти да си безвредна.
    А така те третира дечково.
    А ти да си одиш исто на психотерапевт и да си откриеш што ти е проблемот што не сакаш да го откачиш.
    Пошто ова не е здрава врска.
    Ти со него пошо си сигурна дека нема да те изневери заради здравствен проблем, тој со тебе пошо друга нема да е будала да ги трпи глупостиве што ги изнапиша.

smooch, Guns N` Roses, Reja and 5 others like this.
  20. princess02

princess02 Истакнат член

Очигледно тебе ти навлегле во психата и не знаеш што е нормално. Иако тука сите ти кажаа дури и родителите( што ти мислат најдобро), они се и сведоци на сите ситуации секојдневно што ти се случуваат и ти пак продолжуваш да си со него. Па да те тепа и да те вара е на исто ниво со ова тој што ти го прави. Јас ваков психички случај не сум сретнала до сега. Се жалев за мојот ама ова било уште пострашно. Ќе те советувам како и сите погоре што те советуваа БЕГАЈ ШТО ПОБРГУ. Не идеш долго време се работи за неколку месечна врска. Си се фатила за психопатов како слеп за стап. Тој има 30 години не можеш да имаш никакво влијание на него сеа. Девојко имаш 20 години! Терај си го животот сега треба да живееш а не да глумиш на некого слугинка. Они со тебе манипулираат дури и другаркитр манипулираат со тебе, не значи дека овој ако го оставиш никогаш нема да најдеш некој што те сака. Како што дошол овој така ќе дојде и друг. Заслужуваме некој што ќе не сака поштува, а не да се изиграваат со нас

Thread Status:
Not open for further replies.