Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lasthope

lasthope Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2018
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    366
    Е за внуци не знам, како мал има правено операција и им е болна таа тема.
    Инаку мајка му нејќе деца и кажа дека дете несака да протрча во тој дом.
    Дури ми кажа дека ако дојде до тоа да имаме односи да ја известиме за да тргне пари за ако недајбоже дојдело до бременост да сум направела абортус, темата деца никако не се спомува ни кај нас, ниту кај брат му кој што е женет веќе 5-6 години.
    Ама другово, не знам :(

2. busybee

busybee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2020
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.854
    Џабе збориме и трошиме зборови, чим она нејзините родители не ги слуша, сигурно нема нас.
    Јас едно не сфаќам, бараш совет, ама на секој совет се противиш. Ти ова си го пишала во темава само за да добиеш некој одговор кој ќе те задоволи. А, напротив никој не се сложи со тебе, и ти се уште го браниш мочково. И искрено, со цело мое извинување, многу ретко го кажувам ова, ама глупа си.

На noteforself, Shugarspice, H.VAGA и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    Не знам колку пати останав подзината од женава од прееска.
    Она замислува оди дечко ти кај неа и - мамо, да знаеш се ебевме:drunk:
    Али не свршив у неа така да не е трудна, уживај си:drunk:
    Да беше дечко ти малце постабилен ќе ти речев игнорирајте ја мајка му и терајте.
    Ама ни он не е асален. Најубаво раскини и не се замарај со вакви луѓе

На noteforself, Juicy, smooch и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Ingvild

Ingvild Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    3.768
    Девојче, прво стави си во глава дека ти вредиш. Ти си им цел свет на твоите, вредна и достојна за сакање од некој и понатака во животот. Некој што ќе биде спремен ради тебе пред цел свет да застане, а не на 30год. да се тресе пред мајка му.

Мораш малку да поработиш на самодовербата и комплексот на ниска вредност што го имаш, затоа што не е нормално и жално е вакви работи како што набројуваш да те "држат" во врска.

Прочитај ги уште еднаш убаво сите мислења, предобри совети ти дадоа девојките и се согласувам од збор до збор со нив.
    Се надевам дека паметно ќе одлучиш додека сеуште имаш време.

На Luna91, cresa-jagoda, S.W.A.G и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Е добро, барем сигурна си дека нема да те изневери затоа што е болен.
    Наместо да си со некој што те сака и не би те изневерил затоа што не сака да те изневери, овој нема да те изневери затоа што не може, ами да можеше?
    И не биди толку сигурна, никогаш не вели никогаш за ништо.

На smooch, Reja, sparklie и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.844
    Допаѓања:
    17.741
    Значи пак, од цел коментар мој се фати за еден детал (децата) само за да го оправдаш.

Дали тебе ти е ок да немаш деца? Пошто со него изгледа ќе немаш.

На *Amethyst*, Luna91, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.812
    Допаѓања:
    80.622
    Епа продолжи со него. И биди спремна на се' што те чека. Млада си, ќе научиш.

На noteforself, *Amethyst*, Luna91 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.504
    Мене ми изгледа ко на некој да му е многу досадно.
    Толку слеп да си на сето ова, е за чудење.

На naturallmess, noteforself, minne992 и 23 други им се допаѓа ова.
  9. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    Што проблем има, ако не е тајна?

10. lasthope

lasthope Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2018
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    366
    Добро, ама свесна сум, можев сега да бидам кај него во стан и да правев масажа на мајка му додека манџата се вареше, можев да се откажам од факултетот, можев да се натпреварувам и со албанката.
    Просто идејата ми беше како да го нормализирам, побарав совет во стилот што да му кажам и направам за да му го отворам животот, он не се радува на ништо, просто еден кактус е пожив од него, ја прочитав дури и темата за депресија ни таму не се до толку несреќни,напротив се борат и бараат спас.
    Сакав само да му подадам рака, искрено сега да рече во право си, ќе го земам и него и неговите на ручек во ресторан, ќе ги однесам во град, ќе ги возам во метро, ќе им ја покажам светлата страна на животот, бидејќи не сум злобна гнаса и за мене нема поголема радост ако усреќам некого и го вратам во живот

11. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Мајка му да збира пари за абортус ако забремениш? За интервенција на твое тело, за твое дете?
    Немам зборови.
    Продолжи со него.
    То гарантирам и ти потпишувам со две раце дека ќе ги гледаш другите колку се среќни и ќе си пукаш од мака што си останала со него, ама убаво кажа некој погоре, некогаш и покрај толку шанси што ни ги дава животот, ние пак одлучуваме лекција да научиме по потешкиот пат.

На smooch, Reja, sparklie и 8 други им се допаѓа ова.
  12. lasthope

lasthope Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2018
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    366
    Просто физички личи како да е со даунов синдром, има премногу кг, лицето му е малку чудно и прстите.Не сум доктор, туку во школо така му викале дека личел.

13. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    А вие мислите мајка му да ја прашувате дали ќе имате деца или не?

И што ако не те изневерува кога не те почитува...
    Или се правиш глупа или нас сакаш да не направиш глупи со приказнава.

На Luna91, cresa-jagoda, busybee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. busybee

busybee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2020
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.854
    Ти сакаш него да го усреќиш, а како он тебе те усреќува? Каква е таа љубов, каква е таа среќа каде што он нема почит за тебе и ја намалува твојата вредност???????
    Спремна си на таков живот? Живот без деца, зашто мајка му така сакала? Живот без кариера, зашто мајка му така сакала? Никаков социјален живот, затоа што тоа било курвински?
    Море мора некад да гледате и самите за себе, бидете малку себични. Нема да остане он без жена, ќе си најде некоја по ќеиф од пустец.
    Не дозволувај во животов да чекориш назад.

На cresa-jagoda, raww и IRBBB им се допаѓа ова.
  15. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.914
    Па ти си со него ради сожалување а не ради љубов..

На LadyLollypop, *Amethyst*, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  16. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.040
    Допаѓања:
    5.918
    Нема никогаш да го доживееш тоа со него и неговите, он е 30години веќе така научен да се однесува и самата си била сведок на ситуација каде што тој воошто не се спротиставил тука се исплашил и тебе ти рекол дека вие сте виновни?? Џабе се обидуеш и трошиш време, ќе сфатиш ама се надевам нема да е касно.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  17. lasthope

lasthope Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2018
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    366
    Душо темата дете им е тешка на нив.
    Мајка му не беше ни на првиот роденден на едни нивни роднини кога им се роди дете не беше ни на мекици или гости како и да е адетот.
    Брат му нема деца скоро 7 години, јас искрено не се ситам на вакви работи, дечко ми само еднаш ме праша дали ако немаме деца би останала со него, и не сака за деца да се збори.
    Имам другарка она роди помлада, ама и учи и има невидена поддршка од маж и, неговите само ја фалат дека и фамилија има и учи, дечко ми кога ја запозна и збореше што ќе и било дете и колку е проста (на 20роди)
    Не сакам да си грешам душа, ама другаркава што роди ме праша дали дм има некаков проблем со стерилитет што толку бил љубоморен што имала родено (така го процени)

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Elf

Elf Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2019
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    2.136
    Па затоа неможе да те вара никад мори која ќе оди со него , а ти си се запнала за таков ..
    Лелеее свашта

Господииии што све не држи земјава :x:x

На Reja, cresa-jagoda и raww им се допаѓа ова.
  19. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Молимте не ја играј улогата на спасител.
    Никого не можеш да спасиш ако не сака да биде спасен.
    Не си ти господ за да ги спасуваш луѓето и да им отвораш очи.
    Ако е депресивдн нека побара помош од стручни лица како што бараат сите депресивни луѓе.
    А не да ги оштетува и тие околу него.
    Ако е некој депресивен тоа не му дава право да те третира ко ти да си безвредна.
    А така те третира дечково.
    А ти да си одиш исто на психотерапевт и да си откриеш што ти е проблемот што не сакаш да го откачиш.
    Пошто ова не е здрава врска.
    Ти со него пошо си сигурна дека нема да те изневери заради здравствен проблем, тој со тебе пошо друга нема да е будала да ги трпи глупостиве што ги изнапиша.

На smooch, Guns N` Roses, Reja и 5 други им се допаѓа ова.
  20. princess02

princess02 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    718
    Очигледно тебе ти навлегле во психата и не знаеш што е нормално. Иако тука сите ти кажаа дури и родителите( што ти мислат најдобро), они се и сведоци на сите ситуации секојдневно што ти се случуваат и ти пак продолжуваш да си со него. Па да те тепа и да те вара е на исто ниво со ова тој што ти го прави. Јас ваков психички случај не сум сретнала до сега. Се жалев за мојот ама ова било уште пострашно. Ќе те советувам како и сите погоре што те советуваа БЕГАЈ ШТО ПОБРГУ. Не идеш долго време се работи за неколку месечна врска. Си се фатила за психопатов како слеп за стап. Тој има 30 години не можеш да имаш никакво влијание на него сеа. Девојко имаш 20 години! Терај си го животот сега треба да живееш а не да глумиш на некого слугинка. Они со тебе манипулираат дури и другаркитр манипулираат со тебе, не значи дека овој ако го оставиш никогаш нема да најдеш некој што те сака. Како што дошол овој така ќе дојде и друг. Заслужуваме некој што ќе не сака поштува, а не да се изиграваат со нас

На noteforself, Guns N` Roses, S.W.A.G и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.