Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Грешки од младоста:D

cresa-jagoda and Billy Idol like this.
  2. Indigo Candy

Indigo Candy Истакнат член

Здраво на сите, се надевам сте во добро расположение да дадете свое мислење на ова што ќе го напишам.
    Мојата другарка беше до уши вљубена во еден дечко меѓутоа не комуницираа нешто многу, и наеднаш се разви комуникација. Скоро 4месеци пишуваа без престан, беше карантинот и освен гледање онлајн не можеше да се видат, заврши карантинот си излегоа. Имаа еден таков коректен однос, но не беа заедно повеќе беа како другари што си се сакаат, по извесно време престануваат со комуникација без никаква причина. Кое е вашето мислење?

3. martiiinna

martiiinna Популарен член

Па прашај ја другарка ти, ние од каде би знаеле што се случило?

4. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Моето мислење е дека не треба да се замараш зошто престанале да комуницираат, ако требало да дознаеш ќе ти кажела другарка ти, сигурно без никаква причина не престанале да комуницираат, тие си знаат зошто.

5. WildMk

WildMk Форумски идол

Како е тоа твоја работа?

6. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Па девојчето може прашува, во име на другарка и, сигурно не и дошло од чиста мира да се заинтересиера.:rofl::rofl::rofl:

Biljarkata likes this.
  7. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Абе женски, не ви текнува дека членката е всушност „другарката“?

@Indigo Candy, кажи и на другарка ти ;) ако уште и се допаѓа момакот, да му пише и да види како он ќе реагира. Ако и возврати на комуникацијата, значи има надеж ама нека не чека цурата премногу овој пат за да му се пушти, зошто дечкото пак ќе си помисли дека муабетот е чисто другарски и за тепање време ( пр-како кога си заглавен дома во карантин)

8. prominent

prominent Форумски идол

Ако претпоставиме дека навистина станува збор за другарка ти, тогаш нема како да дознаеш што се случило ако не ја прашаш.
    A ако сепак станува збор за тебе, треба да си ја разјасниш ситуацијата со него. За прекин на комуникација обично има причина. Во секој случај треба да си на чисто.

Biljarkata, cresa-jagoda and bicycle like this.
  9. Tea678

Tea678 Популарен член

Ама искомплицирано ја изврте приказнава...другарка ти нема нет да се регистрира? Сепак е анонимен сајт која е потребата од лажење, демек ние гледаме кој пишува, небитно за кого и да е, можеби нашол друга и се допишува со неа а ти си му здосадила, обично кога некој нагло ќе престане да обрнува внимание најчесто е тоа...

10. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Ах :D ме потсети на случка со еден колега со кој си се шмекавме така уште од кога се запознавме, ама имаше девојка и таман раскина, си реков да си ја пробам среќата. Го викнавме со другарка ми на кафе кај неа, дојде и на другарка ми и "снемало" кафе, па слезе да купи... И ај дечково почна да ме скокотка, гушка и таман да се бакнеме, рипна ко попарен и кажа дека треба да иде и си замина...
    И јавив на другарка ми да си дојде дома. :D
    Само што на крај, бидејќи бевме во друштво, се смувавме неколку пати и после си останавме дргари, ко ништо да не било :)

cresa-jagoda and Billy Idol like this.
  11. Herrera

Herrera Популарен член

Во одлично расположение сме и затоа сликовито ќе ти одговорам :)

Во твојот коментар велиш .....по извесно време престануваат со комуникација ......

Ете тоа вака му иде :emo:

12. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Кажи и на другарка ти нека се зачлени тука и нека праша она, да не те тера тебе.

spacegirl92 and Tea678 like this.
  13. Rainman

Rainman Истакнат член

Како запознавате луѓе сега периодов со коронава? И општо како се дружите? Порано знаев да одам на некои јавни дебати или кино проекции и слични работи и беше ем интересно ем се ширеа контакти. Сега сите такви работи се укинати и многу е досадно. Најблиските другари ми живеат во други градови, а и да беа тука којзнае дали ќе се гледавме. Се мислев да направам профил на апликација за запознавање, но ми делуваат комплицирано. А па и не сум тип на човек што додава непознати на фб, особено девојки, иако денес е нешто нормално. Повеќе би сакал некого прво да запознаам во живо, па после и би се допишувал. Коментари, мислења?

14. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Со ситуацијава, отежнат е социјалниот живот и тешко е дружењето освен онлајн. И да запозаеш нови луѓе, ризик е да се дружиш и да си во контакт.
    Зависно твоите интереси, може да најдеш фб групи, форуми, чет групи, онлајн игри со други лица. Можеш да пробаш и некои апликации за запознавање. Можеби ќе е интересно, верувам со целата ситуација, повеќе луѓе ги користат.

Rainman and tinka-mace like this.
  15. __cataleya___

__cataleya___ Истакнат член

Девојки, ваква ми е ситуацијата:
    Со дечко ми сме заедно 2 години, но последниве неколку недели се караме премногу. Јас дури сношти разбрав што е проблемот. Ми вика дека секогаш било по мое, дека одам кај него кога ќе ми текне без да го прашам дали е слободен или дали има други планови, а не можел да ме "откачи" затоа што ќе сум се налутела и ќе сум го напнувала.
    Некој период се нервирал за ова и сношти ми рече дека најдобро ќе биде да раскинеме. Ме изненади па почнав да плачам па ау бау три саати разговори, расправии, го убедував дека не е толкав проблем ова и дека можеме да го решиме наместо да раскинуваме, но решен беше да раскине. Потоа па малку попушти, рече ќе разговараме пак може ќе најдеме компромис, сакал да го разбирам и да не го напнувам, имавме секс (дефинитивно НЕ романтичен), па ми рече дека нема да раскинеме но ако не се смени ништо не знае до кога ќе тера вака.
    Денес не ме има побарано. Ме јаде одвнатре целава ситуација се осеќам виновно и претешко ми е;(

16. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Ауууу... Епа нели можел фино лепо да ти објасни претходно, а не вака, демек трпел, трпел и неможел поќе а не ни имало потреба да трпи, можел едноставно да напрај муабет со тебе од сам старт. Детево е решено да ти раскини поради оваа или евентуално друга причина. Јас би го пуштила. Со сила убајна не бидуват.

1209, *Amethyst*, IRBBB and 8 others like this.
  17. __cataleya___

__cataleya___ Истакнат член

Правевме муабет, спомнав дека се каравме многу периодов, ама или тој зборуваше во шифри или јас бев премногу смотана па не сфаќав дека толку го мачи нештово сè дури не мо спомна раскинување:worried:
    Се плашам да не е оладен кон мене.

18. diamonds.in.the.sky

diamonds.in.the.sky Истакнат член

Или има некој трет, не сте двајца. Кога мажите се заљубени се прилично територијални, не би ја пуштиле девојка си туку така.

Stressed Out, *Amethyst* and tina2018 like this.
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Па не е и некој проблем ова, типов не е веќе ист кон тебе.
    Ни секс не би имала, пушти го подобро.

tina2018 likes this.
  20. Mantub

Mantub Форумски идол

Дај време.
    Ама следниот пат да знаеш, повредно нешто од слобода нема.
    Ако некој се осеќа угушен, покасно или порано ќе си оди.
    Не мора да те бара одма другиот ден.
    Остај го и дајте си време.

Last edited: Nov 18, 2020
Thread Status:
Not open for further replies.