1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Грешки од младоста:D

На cresa-jagoda и Billy Idol им се допаѓа ова.
  2. Indigo Candy

Indigo Candy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2020
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    28
    Здраво на сите, се надевам сте во добро расположение да дадете свое мислење на ова што ќе го напишам.
    Мојата другарка беше до уши вљубена во еден дечко меѓутоа не комуницираа нешто многу, и наеднаш се разви комуникација. Скоро 4месеци пишуваа без престан, беше карантинот и освен гледање онлајн не можеше да се видат, заврши карантинот си излегоа. Имаа еден таков коректен однос, но не беа заедно повеќе беа како другари што си се сакаат, по извесно време престануваат со комуникација без никаква причина. Кое е вашето мислење?

3. martiiinna

martiiinna Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.356
    Па прашај ја другарка ти, ние од каде би знаеле што се случило?

На spacegirl92, *Amethyst*, Biljarkata и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.928
    Допаѓања:
    16.933
    Моето мислење е дека не треба да се замараш зошто престанале да комуницираат, ако требало да дознаеш ќе ти кажела другарка ти, сигурно без никаква причина не престанале да комуницираат, тие си знаат зошто.

На spacegirl92, *Amethyst*, СуперДевојка и 6 други им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Како е тоа твоја работа?

На spacegirl92, *Amethyst*, Biljarkata и 3 други им се допаѓа ова.
  6. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Па девојчето може прашува, во име на другарка и, сигурно не и дошло од чиста мира да се заинтересиера.:rofl::rofl::rofl:

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.449
    Допаѓања:
    20.082
    Абе женски, не ви текнува дека членката е всушност „другарката“?

@Indigo Candy, кажи и на другарка ти ;) ако уште и се допаѓа момакот, да му пише и да види како он ќе реагира. Ако и возврати на комуникацијата, значи има надеж ама нека не чека цурата премногу овој пат за да му се пушти, зошто дечкото пак ќе си помисли дека муабетот е чисто другарски и за тепање време ( пр-како кога си заглавен дома во карантин)

На spacegirl92, *Amethyst*, Biljarkata и 5 други им се допаѓа ова.
  8. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.235
    Ако претпоставиме дека навистина станува збор за другарка ти, тогаш нема како да дознаеш што се случило ако не ја прашаш.
    A ако сепак станува збор за тебе, треба да си ја разјасниш ситуацијата со него. За прекин на комуникација обично има причина. Во секој случај треба да си на чисто.

На Biljarkata, cresa-jagoda и bicycle им се допаѓа ова.
  9. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    5.301
    Ама искомплицирано ја изврте приказнава...другарка ти нема нет да се регистрира? Сепак е анонимен сајт која е потребата од лажење, демек ние гледаме кој пишува, небитно за кого и да е, можеби нашол друга и се допишува со неа а ти си му здосадила, обично кога некој нагло ќе престане да обрнува внимание најчесто е тоа...

10. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    5.414
    Ах :D ме потсети на случка со еден колега со кој си се шмекавме така уште од кога се запознавме, ама имаше девојка и таман раскина, си реков да си ја пробам среќата. Го викнавме со другарка ми на кафе кај неа, дојде и на другарка ми и "снемало" кафе, па слезе да купи... И ај дечково почна да ме скокотка, гушка и таман да се бакнеме, рипна ко попарен и кажа дека треба да иде и си замина...
    И јавив на другарка ми да си дојде дома. :D
    Само што на крај, бидејќи бевме во друштво, се смувавме неколку пати и после си останавме дргари, ко ништо да не било :)

На cresa-jagoda и Billy Idol им се допаѓа ова.
  11. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    11.159

Во одлично расположение сме и затоа сликовито ќе ти одговорам :)

Во твојот коментар велиш .....по извесно време престануваат со комуникација ......

Ете тоа вака му иде :emo:

На Regina.Phalange, Milobebence, AAKG и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.383
    Кажи и на другарка ти нека се зачлени тука и нека праша она, да не те тера тебе.

На spacegirl92 и Tea678 им се допаѓа ова.
  13. Rainman

Rainman Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2015
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    86
    Како запознавате луѓе сега периодов со коронава? И општо како се дружите? Порано знаев да одам на некои јавни дебати или кино проекции и слични работи и беше ем интересно ем се ширеа контакти. Сега сите такви работи се укинати и многу е досадно. Најблиските другари ми живеат во други градови, а и да беа тука којзнае дали ќе се гледавме. Се мислев да направам профил на апликација за запознавање, но ми делуваат комплицирано. А па и не сум тип на човек што додава непознати на фб, особено девојки, иако денес е нешто нормално. Повеќе би сакал некого прво да запознаам во живо, па после и би се допишувал. Коментари, мислења?

14. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.504
    Со ситуацијава, отежнат е социјалниот живот и тешко е дружењето освен онлајн. И да запозаеш нови луѓе, ризик е да се дружиш и да си во контакт.
    Зависно твоите интереси, може да најдеш фб групи, форуми, чет групи, онлајн игри со други лица. Можеш да пробаш и некои апликации за запознавање. Можеби ќе е интересно, верувам со целата ситуација, повеќе луѓе ги користат.

На Rainman и tinka-mace им се допаѓа ова.
  15. __cataleya___

__cataleya___ Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2017
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    73
    Девојки, ваква ми е ситуацијата:
    Со дечко ми сме заедно 2 години, но последниве неколку недели се караме премногу. Јас дури сношти разбрав што е проблемот. Ми вика дека секогаш било по мое, дека одам кај него кога ќе ми текне без да го прашам дали е слободен или дали има други планови, а не можел да ме "откачи" затоа што ќе сум се налутела и ќе сум го напнувала.
    Некој период се нервирал за ова и сношти ми рече дека најдобро ќе биде да раскинеме. Ме изненади па почнав да плачам па ау бау три саати разговори, расправии, го убедував дека не е толкав проблем ова и дека можеме да го решиме наместо да раскинуваме, но решен беше да раскине. Потоа па малку попушти, рече ќе разговараме пак може ќе најдеме компромис, сакал да го разбирам и да не го напнувам, имавме секс (дефинитивно НЕ романтичен), па ми рече дека нема да раскинеме но ако не се смени ништо не знае до кога ќе тера вака.
    Денес не ме има побарано. Ме јаде одвнатре целава ситуација се осеќам виновно и претешко ми е;(

16. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Ауууу... Епа нели можел фино лепо да ти објасни претходно, а не вака, демек трпел, трпел и неможел поќе а не ни имало потреба да трпи, можел едноставно да напрај муабет со тебе од сам старт. Детево е решено да ти раскини поради оваа или евентуално друга причина. Јас би го пуштила. Со сила убајна не бидуват.

На 1209, *Amethyst*, IRBBB и 8 други им се допаѓа ова.
  17. __cataleya___

__cataleya___ Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2017
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    73
    Правевме муабет, спомнав дека се каравме многу периодов, ама или тој зборуваше во шифри или јас бев премногу смотана па не сфаќав дека толку го мачи нештово сè дури не мо спомна раскинување:worried:
    Се плашам да не е оладен кон мене.

18. diamonds.in.the.sky

diamonds.in.the.sky Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    196
    Или има некој трет, не сте двајца. Кога мажите се заљубени се прилично територијални, не би ја пуштиле девојка си туку така.

На Stressed Out, *Amethyst* и tina2018 им се допаѓа ова.
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Па не е и некој проблем ова, типов не е веќе ист кон тебе.
    Ни секс не би имала, пушти го подобро.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.389
    Дај време.
    Ама следниот пат да знаеш, повредно нешто од слобода нема.
    Ако некој се осеќа угушен, покасно или порано ќе си оди.
    Не мора да те бара одма другиот ден.
    Остај го и дајте си време.

Последна измена: 18 ноември 2020
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.