Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. candy.cane

candy.cane Популарен член

И после ќотек на плоштад.

Најсмешно ми е кога некое женско сака да му докаже на машко дека веќе не му се замара, а му го докажува баш спротивното.

@gazoza може си мала, може си возрасна. Ама не си доволно зрела. Не го кажувам ова за да те навредам. Пробај со секоја неуспешна врска да созреваш и да учиш по нешто ново инаку цело време истото ќе ти се случува.

noteforself, raww, Nausicaa and 14 others like this.
  2. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Exactly. Не сфаќа дека ако го прави истото како тој кога ја игнорира, ќе има поголем ефект. Па после покажи му колку не ти значи, кога ќе се свртат картите и тој ќе ја побара. Вака само слабост покажува.
    Еднаш да прашаш што е причината океј ама вака, претеризам. Ако била ваква цела врска, тешко партнерот. :?:

3. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

На форумов, видов колку многу луѓе има што не се почитуваат самите себе.

4. gazoza

gazoza Истакнат член

Официјално му турив болк на Инста и број.
    Не се замарам више со ништо.. нека си тури к*от.
    Ќе ме бара еден ден ама касно ќе му биде. Ќе се гуши во тишина, ќе кажува кај е оваа да се смее, ама касно ќе му биде. Ако најде боља од мене свака му част, ама НЕМА!
    Криво ми е што не искочи како човек како луѓе да ставивме крај, а не да бега од мене.
    Ама ако, касно ќе му биде.

Summerbaby, Rago and sunshinebabe like this.
  5. gazoza

gazoza Истакнат член

Ќе се научам и ќе се почитувам.

Bellaa1234 and sunshinebabe like this.
  6. gazoza

gazoza Истакнат член

Прв пат ме оставил 2недели без комуникација. И затоа вака реагирав.

7. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Абе од една страна ќе ја сфатам, си бил со некој и наеднаш не те бара, барем да кажи причина, да имате можност да се разделите како луѓе. По муабетот ми изгледаат како деца па не доживеале разделби, не знаат на кој начин е правилно да се разделиш, ниту па како да реагираш ако ти си оставениот.
    Некогаш ми е криво кога толку совети ќе се кажат, а другата страна нема да ги прифати само бидејќи не можи да распознава што е правилно во моментот.

@gazoza пак ќе ти речам, сфати го како лекција, види кои биле црвени знаменца и во иднина бегај од такви, плачи некој ден без да го бараш, ако те бара не кревај.
    Види се во огледало и размисли дали вреди да се нервираш додека тој си снимал видеа.

8. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Затоа не му го кревај егото. Еднаш ќе прашаш што е причината, секако ќе пробаш да разговараш и решиш. Но, со сила не бидува. Па и какво однесување ти претставил, доволно јасно да не трошиш солзи на него.
    И во иднина, не ги игнорирај црвените знаци. Се е лекција.

9. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Прво, каде што нема почит, не може да има љубов.

Второ, не дозволувај со празни муабети да ве качуваат на месечината, па се трескате од земја потоа. Муабети за деца нема што да се одржуваат на почеток на врска, особено не со манипулатори. Зар ти планираш деца на трет состанок со било кој што ќе ти се најде на патот? Не се ни прават деца со било кој, туку со тој правиот за вас.

Не се брзај за дечко, ради реда или затоа што си замислила дека така треба. Животот не е таков, отвори очи, заземај став и не се помирувај со некој потпросечен, како овој, какви изрази користи, па таков да ти биде срам да го седнеш на маса со фамилија или друштво. Едноставно нема зошто да си трошиш време на такви.

И уште ова, според мене многу важен момент: никој не ви должи ништо заради секс, ниту деца ниту брак. Секс е за взаемно задоволство, не е гаранција ниту пак компензација .

Без големи очекувања, слушајте си ги инстинктите, коцките ќе се наредат. Животот е краток да го трошиме на луѓе кои не прават да се чувствуваме убаво.

10. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Пак ќе те бара. Ти ќе избереш дали ќе се мразиш сама себе или ќе го памтиш како лош спомен. Биди појака и не му давај простор да ти ја продолжи агонијата.

11. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

А зошто му пишуваш?
    Што е он повеќе и подобар од тебе па да го молиш?
    Да му пумпаш его? Мислиш не се кур*и он со тие пораки као види брат оваа, не можам да ја откачам, ме отече?
    Сакаш да си THAT WOMAN што цимоли и моли?
    Држи си до гордоста, не се понижавај

12. gazoza

gazoza Истакнат член

Фала ви на сите за советите и нервите да ме сослушате :l::hug:

Summerbaby likes this.
  13. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Najiskren sovet: begaj podaleku od degenov

cresa-jagoda, gazoza and sunshinebabe like this.
  14. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Не се прави ни така со блок, туку со кажување одлука, ама добро.

15. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Ovoj ne zasluzhuva ni soopshtuvanje
    Taka, samo blok bez zbor

Purplelilac and Amellie13 like this.
  16. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Абе колку некој да испаднал лош и никаков, се кажува. Ко зрел, возрасен човек, вака и вака. Да се знае што е и зошто е.

eliesaab likes this.
  17. busybee

busybee Истакнат член

Избриши си ги солзите зашто не вреди да плачеш за него. Не заслужува он ни вниманието што му го даваш ни па тие солзи. Издигни се над него. И немој со вакви глупости. Најмногу можеш да го повредиш ако не и дадеш значење на ситуацијата. Колку ти повеќе пишуваш и се замараш, се погоре и погоре го креваш. Верувам дека секој ќе си го најде тој посебен некој. Али некогаш мора да си себичен и да се цениш, почитуваш и сакаш самата себе повеќе од него. А сега е моментот за тоа. Пронајди се себе си и твојата самодоверба. Никој ни дечко ни девојка не е центар за рехабилитација.

Осе, gazoza, Guns N` Roses and 4 others like this.
  18. Dentina

Dentina Форумски идол

За што ле памет идење? :D типов како те има земено низ нозе...ке му играш ко што свири.
    Што орган има толку неодолив па вакви ве држат зацопани во нив?
    Неговото' опаметување и средување на женската' е ништо друго освен гнасна манипулација која знае дека ке ја изедеш како што е послужена. Па и репете ќе бараш.
    Одјеби го мрсулкото. Вака ќе те игра дури не реши да те шутни. А и да се земите, тек тогаш јадна ти мајка со него. Мрсул.:tmi:

gazoza, Jana06 and Guns N` Roses like this.
  19. Dentina

Dentina Форумски идол

Драма квин мач??

gazoza and Jana06 like this.
  20. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Е ова ти е уште една грешка. Викаш не се замарам ама после тоа опишуваш состојби во кои очекуваш да му бидеш на ум и да му фалиш. Ќе ме бара, ќе се кае, ќе се гуши, нема боље од мене..
    Ако те оставил, значи има боље од тебе, едноставно не си била за него а богами ни он за тебе.
    Не си го троши времето напразно, немој да се опседнуваш со што би било кад би било ситуации. Може едвај чекал да прекине со тебе а ти да живееш во скроз друг филм. Реалноста е таа, не те почитувал и не те побарал пак. Ако те побара некогаш (можеби нема никогаш) би било евентуално за секс. Извини што сум дрска, ама стварно не можам да трпам вакви понижувања.

Thread Status:
Not open for further replies.