Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Ајде биди си доволна сама на себе, среќна сама со себе а партнерите после само да ја дополнат сликата. Не дозволувај друг да ти ја дава и земе среќата.
    Сама си доволна. Биди цврста и силна, сè друго ќе помине.

2. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Да и сама им викам да не ми зборат за него , да си кажеме за нас се немаме видено они се загрижени како сега (извинете на израз) ќе ми се ебело а ќе немало со кој. Буквално се ситат ма туѓа несреќа мило им е. Опседнати се со мојава ситуација , али не у смисла да ми бидат утеха , туку следниот пат кога ќе сум имала секс исто многу ќе ме болело , тогаш можда и крв ќе ми течело. Уше толку ме гушат и ме убиваат.

3. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Што и да правиш, прво откачи ги "другаркиве".

Фокусирај се на себе. Прави работи што те исполнуваат. Кога ќе знаеш да бидеш среќна и кога си сама, нема до толку да те погодува вакво раскинување.

4. Осе

Осе Популарен член

Види да ти кажам нешто ,прво размисли убаво дали се ова не била твоја илузија. Оти ако стварно бил таков немало да го снема по два збора после вториот пат. Размисли ама тргни го идеалот што си го сторила за него.
    Мене ова ми личи како да му било фетиш што ќе ти е прв и затоа да глумел лудило. Ете заради ова сакам да се тргне таа "светост" од хименот. Како што пишав поназад познавам девојче што поради такви "другарки" што напнувале зошто само таа немала односи го направи тоа на екскурзија со рандом дечко.
    На другарките можеш да им кажеш па сега се ослободив ќе се ебам и со други што убаво било и да се оддалечил од нив пополека ,оти то се се само другарки не.
    И јас ти гарантирам дека ќе имаш и други ,дури и ќе се смееш каква будала си била што си плачела за овој.

Nausicaa, Annath, Billy Idol and 4 others like this.
  5. Осе

Осе Популарен член

Ама зошто толку детаљи кажуваш на сите бе !?
    Значи ќе си најдеш еден човек од доверба и ќе разговараш за овие работи ,не со сто ,плус луѓе што се ситат.

6. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Не е илузија се е вистина , а и не е таков тип да прави филмови. Ваљда не е Анџелина Џоли да глуми толку перфектно а постојано беше зафатен со работа. Секој слободен миг го посветуваше на мене и возејки ми се јавуваше да ме чуе и да ме види.

7. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

На ,,другарките” им ги кажував овие работи. Али веќе престанав

WildMk likes this.
  8. Осе

Осе Популарен член

Е така де ко му било досадно.
    Луѓе глумат во врски со години ,за ко ќе се венчаат да си покажат рогови овој не можел една година...размисли душо ,размисли.
    Ете пример е девојката што пишуваше претходно.
    Другарките,другарот, си го запознала со мајка ти...
    Еве јас од 5 дечковци со мајка ми го запознав само сопругот, и тоа ко седнавме и направиме муабет дека работата е сериозна ,да се Селам кај него дека сака. @Kjara15

Nausicaa, Annath, Dentina and 6 others like this.
  9. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Ви благодарам многу на сите.

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Вака рак ли си во хороскоп?

А друго мораш сама да повлечеш рачката,тука ќе добиеш совети и се,ама другото е во тебе. Ти самата не можеш да си простиш што си дозволила да потпаднеш под негово влијание и тоа сега те уништува. Доколку не се соземеш,тој стрес ќе изазива и други проблеми,млада си за висок притисок, мигрени итн.
    Ете здравјето нека ти е мотивација, кога ќе ти дое мисла за него најди одма друга занимација.

11. simona_baby

simona_baby Популарен член

Илузија е,затоа што тој што вистински сака не остава така девојка.Колку повеќе си бараш причина за раскидот,толку повеќе го одолговлекуваш периодот да ти биде мачно.Крени глава остави се позади себе и напред девојко.Верувај еден ден ќе се смееш за ова што си се нервирала.

12. bicycle

bicycle Форумски идол

Не го оправдувај.
    Се паѓа во вода после такво негово лошо однесување кон тебе.

13. ☆P!nselsp!tze☆

☆P!nselsp!tze☆ Истакнат член

Од сега. Од сега!

Ме чуди и тоа што и на другарките си кажала. Следен пат не кажувај апсолутно на никој. Нема потреба да го споделуваш сексуалниот живот и општо приватниот.

Ти си се ,зацапала, во него. Никој не е попосветен на тебе, културен, грижлив и се што нареди погоре освен самата ти.

14. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Очигледно не бил.

Razgovor.mk има и советници за само 300 денари. Повеќе би ти помогнала една сеанса отколку ние овде. Само ќе ти кажиме веќе кажани совети.

По пишуваното гледам дека повеќе те мачи сексот. Би ти рекла дека првиот пат е преценет. Сите го замислуваат како нешто вау, ама реалноста е многу поинаква. Еве твоето искуство е да имате па да се разделите. Ама ако е прв не значи и дека мора да е последен.

И ич да не бериш гајле. Се' во свое време. Другарките се една приказна, ти друга. Подобро да почекаш подолго отколку ваков некој да трпиш цел живот. 23 години имаш, пред тебе е и љубов и кариера.

После, мене тоа рано запознавање со родители и роднини, па одење по кафиња и вечери воопшто не ми се допаѓа. Кога е така избрзано ми делува како манипулација. Те запознав со моите па сега можам шо сакам да ти правам.

И јас сум емотивна ама до степен кога се одразува на моето здравје. Никој, ама баш никој не вреди за да си го загрозуваш.
    Од грешките се учи. :hug:

Nausicaa, Biljarkata, Annath and 10 others like this.
  15. sweetdevojka

sweetdevojka Истакнат член

Ми треба совет за тоа како да почнам да се дотерувам и средувам(не дека не се средувам воопшто)да бидам малку повпечатлива,и поразлична од сега.:)

Boyanna, Milče9 and KatrinaP like this.
  16. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

@Kjara15 извини ама многу лошо размислуваш.. Толкава драма за некој мочко, па и грижи за што ќе кажат другарките, мајка ти, комшиите. Кажав еднаш и пак ќе кажам: Хименот е едно големо ништо. Не знам како да ти објаснам поедноставно. Јас знам дека живееме во Македонија и дека 70% имаат банални сфаќања. Ама дај не имај и ти. 23 години имаш, цел живот е пред тебе. Ќе умреш од смеење еден ден кога ќе ти текне на ова.

17. TashSefton

TashSefton Популарен член

Пред скроз да ги шутнеш “другарките”, кажи им: “ја не планирам да се мажам, решив да станам писателка, да живеам сама и да се сексам со кој сакам, кога сакам и колку сакам. Ако некад се премислам за мажење, тоа ќе значи само едно - дека сум го нашла совршениот за мене, дека ме исполнува и емотивно и сексуално. Ем вечна потпора и поддршка, ем сексот врХ - fucking my brains out!
    А да... и инспирација за пишување ќе црпам од малограѓанки шо се мажат на 23 ради peer pressure.”

Иначе... сите сме биле некад оставени. Сме биле и драматични и мелодраматични :) ќе ти помине :) не бил идеален. Бил класичен мочко. Само замаглени ти се “наочарите” сега :)

Emy867, Nausicaa, Biljarkata and 10 others like this.
  18. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Душо мене воопшто не ми е грижа за светиот химен , туку мислам дека изгубив голем човек. Зашо никој од сите бивши немал ни 1% од тоа он шо го имаше. Не зборам за сега на крајов каков искочи. И ме боли тоа шо преку ноќ се се смени а за прв пат у живот бев толку среќна и почитувана од некој. И си го сфаќам као крај и дека никад па нема да сум среќна со некој .

19. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Ако бил "голем човек" и те почитувал и ценел најпрво како личност, а потоа како негова девојка или шта год да си му била немало да те шутне после вториот пат од кога сте имале секс. Затоа разговор уште од сам старт се прави, да видиш со каква намера е.

Martka, Nausicaa, lonely222 and 8 others like this.
  20. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Разговаравме за нас уште додека чатувавме само. Иначе вториот пат беше после 1 месец од првиот пат. А и после првиот пат, искочивме некои 4-5 пати ама ради околности не можевме да имаме секс. Да не помислите дека после 2 дена од како имавме секс го направил сето воа.

Thread Status:
Not open for further replies.