Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Каков голем човек, девојче.. Ти правел филмови, те разочарал па и уште го браниш.. Оо и те како ќе запознаеш секако ако дозволиш.

Veta, Nausicaa, tina2018 and 13 others like this.
  2. ☆P!nselsp!tze☆

☆P!nselsp!tze☆ Истакнат член

Се бил само голем човек не. Се гледа колку те почитувал. Глумел додека не го добие она што го сака, а ти желна за љубов и почит си паднала на гз.
    Нас исто ни е дали тие 2 пати биле во два дена или во два месеци. Ако те шутнал после два месеци од првиот пат да не планираш да му простиш бидејќи сепак не било после 2 дена?

Veta, Nausicaa, tina2018 and 12 others like this.
  3. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Не никако.

☆P!nselsp!tze☆ likes this.
  4. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Trgni ja slikata shto si ja imash zamislesno za nego, a toa e deka toj e idealen, dobar, deka te pochituval itn. Toj e obichen lazhgo, koj ti napravil poinakva slika za sebe, a na kraj si go pokazhal vistinskoto lice. Ne go idealiziraj. I ne misli postojano na nego. Koga ke te pobara mislam deka treba da go otkachish ladno, a ne " aj ke izlezam, mozhe e smenet" itn.

Nausicaa, tina2018, WildMk and 10 others like this.
  5. bicycle

bicycle Форумски идол

@Kjara15 ова нека ти биде лекција за следен пат, да не се приврзуваш толку брзо и лесно, да нема запознавање уште од старт со тетки стрини вујни и иди ми дојди ми ствари.
    Не верувај толку лесно на зборови, стави се прва на листа на приоритети, па после сите други, ако заслужат.

Nausicaa, tina2018, WildMk and 6 others like this.
  6. xnotyourbabex

xnotyourbabex Истакнат член

Нема којзнае каков совет само биди своја. Во поглед на шминка пушти на јутјуб туторијали гледај и учи, истакни ги убавите црти без претерување. Експериментирај . Исто со стилот. Носи и шминкај се во оној стил што тебе ти влева самодоверба, не за другите да те приметат.

Dentina likes this.
  7. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Леле мори мајко.
    Како вака успеваш да го величиш кога минеш низ емоционален пекол заради него, еве не можам да разеберам.

Не си ти заљубена во оваа личност, туку во сликата која си ја имаш создадено за него во глава.
    На таа слика ги надополнуваш само убавите моменти кои сте ги имале заедно и ете ти („бинго!“) познатата фраза дека никогаш нема да го заборавиш, да засакаш друг или ќе останеш сама цел живот.
    Да, често се случува после прва-втора врска вака да се чувствува човек.
    Ама сепак, сте биле заедно само ДВЕ НЕДЕЛИ.

Па чекај малку, каде си тргнала со овие мисли запрашај се.
    Ајде сега сврти ја анализата кон себеси како човек, кои позитивни карактеристики ги имаш.
    Напиши ги дури и на лист ако сакаш, па потоа спореди колку од нив ги има и тој и дали навистина сте биле толку компатибилни и дали е тој толку добар човек или тоа се само фантазии во твојата глава.

Дај малку пореално и поцврсто.
    Се раскинува, океј, готово е, крај.
    Без разлика кој го ставил крајот, расчистуваш и тераш понатака.
    Особено кога раскинувањето не било здраво или пријателско, го бришеш од секаде, тоа е прв чекор.
    Зошто инаку секогаш кога ќе видиш негова објава се враќаш на стартната точка од прекинот и нема ефект.
    Друго, се посветуваш максимално на нешто што правиш во животот, било учење, студии, работа, а и времето што ти останува измеѓу го пополнуваш со активности кои тебе те градат како поцврста личност.
    Мора да се преокупираш и мислите сама да ги оттргнеш од него, инаку уште полоши ефекти ќе имаш врз здравје, за потоа да сфатиш колку не вредело, ама да биде веќе доцна.

Единствената инвестиција за која никогаш нема да зажалиш е вложувањето во себе.
    Немој да дозволиш еден ден да ти биде криво дека си ги изгубила најубавите години во самоуништување за човек кој не вреди ни да го погледнеш, зошто токму времето е нешто што не се враќа.

8. deskarada

deskarada Форумски идол

Од овие зборови шо ги наброи за него, мене не ми личи ама ни за еден збор. Ти сакаш да е таков, ама докажа дека не е.
    А и за само 4месеци не можи да си кизне колку близок, не оди тоа така.

И тоа одма запознавања со родители ми е некако мн глупаво, не знам зошто одма брзање да се запознае со родители. Тоа не никаков доказ дека нема да те напушти.

Извини ама тие не ти се другарки, далеку од другарки.
    Знам дека ти е тешко, ама пробај фокусот кон самата себе да го свртиш. Фокусирај се на себе, прави работи кои ги сакаш, некое хоби, надоградување.
    И друг пат кога знаеш дека си многу емотивна и брзо се врзуваш, не избрзувај со нештата, оти на почеток машкото секогаш е принц на бел коњ.
    И за ваков идиот, не вреди здравјето да си го уништуваш.

Last edited: Jan 12, 2021
    Nausicaa, tina2018, Осе and 7 others like this.
  9. Dentina

Dentina Форумски идол

Само reverse psychology ќе успее можеби кај девојчево|(.
    Да да Кјара , прекрасен е, најдобар, најпаметен, тип сваке жене, еве и јас се расплачив по дома зашто сум немала секс со камионџијата твој.
    Ајде заедно да тажиме, ваков нема да најдеме. Јас и би се развела за твојов "друмски каубој":rofl:
    П.с enough is.....not enough ваљда

BejbiBlu, oblace1, Emy867 and 24 others like this.
  10. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Дентинааааа :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

Luna91 and christinnn like this.
  11. Dentina

Dentina Форумски идол

Се корегирав, види погоре, минимум достоинство:rofl:
    Ама шта се мора , мора се...за него и од самопочит би се откажала, едноставно е најпрекрасен, попрекрасен и од твојот, цврц!!!:devil:

tinka-mace likes this.
  12. tinka-mace

Дефинитивно, потписујем! :nod: :tmi: :rofl:

Dentina likes this.
  13. Tih-ana

Tih-ana Истакнат член

Не сум во тек, но читам и неколку страници поназад, зашто толкави предрасуди за камионџиите, јас треба да се видам деновиве со еден дечко, вози камион тоа го работи и што сега, не треба да се видам поради неговата работа? :D

14. Mantub

Mantub Форумски идол

Пази само да не е истиот од погоре.

15. Dentina

Dentina Форумски идол

Ако е овој на Кјара, земај и бегај!!! Неодолив е. Ама остави малце и за нас две...

16. tinka-mace

Не бе па ти уживај. ;) :D
    Малку се шалевме. :wasntme:
    До човекот и карактерот е, не до професијата.

@Dentina леле гледај колку јака конкуренција :worried: ќе ни го земат, а каква лика и прилика е типчето... :(

17. Dentina

Dentina Форумски идол

Како мислиш да пази? Тој е премија: јаде торти по мајкини родендени и организира пијанки. Јуар лос ако не го обожаваш до небо!!!

Puffy2019, tina2018, WildMk and 7 others like this.
  18. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Хахххахххахх девојки иако терате мајтап на моја сметка , слатко ме изнасмеавте хахахахахаххах да сте живи и здрави. :D

19. Mantub

Mantub Форумски идол

Верувај ми, ќе се смееш после неколку години кога ќе ти текне за што си се нервирала.

20. Dentina

Dentina Форумски идол

Знаев дека и ти го меркаш, знаев!!!! Чекај ред позади Кјара и мене:devil:

Thread Status:
Not open for further replies.