Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Ау чек. Типот има 21 година, мајка му кажува која невеста да ја донесе дома, синот и мајката го дискутираат сексуалниот живот и искуството на потенцијалната снаа што не ја сака.

Ти очигледно си мислела ќе те запроси кај и да е и ќе си бидеш мажена како другарките. И сеа целиот филм падна во вода и си во депресија. Стварно ли мислиш дека тоа ќе беше правилниот избор за тебе?

На simoncelicius, IRBBB, cresa-jagoda и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Ќе напишев како го замислувам текот на разговорот меѓу мајката и синот ..ама ај да не ја доповредам членката. Ама сериозно е малку крипи,море малку повеќе:!::swear:

На cresa-jagoda, Dentina, S.W.A.G и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Една другарка е мажена. И не мислев дека ќе ме запроси. И не мислам ни дека ќе беше правилниот избор.

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Elf

Elf Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2019
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    2.135
    На simoncelicius, Stressed Out, IRBBB и 14 други им се допаѓа ова.
  5. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    40.015

На simoncelicius, IRBBB, bicycle и 2 други им се допаѓа ова.
  6. UnderPressure

UnderPressure Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    40
    Здраво на сите.

Имам класичен проблем - почнав да мислам тип со кој имаме излезено неколку пати пред две години, но со кој ништо не се случи. Не дека не ми се свиѓаше, но тајмингот не ми беше погоден. Сега му го разгледав профилот на социјалните мрежи и има слика со девојка му ставена пред неколку месеци.

Дали вие би пробале да стапите во контакт на некој начин, мислејќи дека има шанси да се раскинати, или би го оставиле во минатото? Во ретроспект сфатив дека беше многу фин со мене и дефинитивно имаше хемија.

Ви благодарам. :)

7. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.360
    Допаѓања:
    26.249
    Ако има слика со девојка му зошто мислиш дека има раскинато со неа? Зошто би држел уште слики?

На simoncelicius, oblace1, thelittle17 и 10 други им се допаѓа ова.
  8. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.464
    Требало на време да го цениш.
    Сега не се пикај таму кај што не ти е местото.
    Ако е слободен сигурно нема да чува слики од бившата на профил.

На simoncelicius, oblace1, flawless. и 13 други им се допаѓа ова.
  9. UnderPressure

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    40
    Јас чувам слики со бившиот, а и многу луѓе кои ги познавам и се разделени на пријателски начин чуваат слика-две. Лично не ја гледам поентата да избришеш секоја трага од некој со кој си поминал долг период од живиотот доколку немало повредување на нечии чувства.

Не можам да сфатам што во моето прашање те тригерна толку за да пишеш волку дрзок одговор, но ќе ти вратам. Не е дека не сум го „ценела“ на време, не сум го навредила ни одбила, едноставно не беше добар тајмингот, како што веќе пишав. А сигурно нема да се „пикам“ во нивната врска доколку, после пријателски муабет, дознаам дека е вистина. :)

На Dentina му/ѝ се допаѓа ова.
  10. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.464
    :^)
    Никаде во мојот одговор не бев дрска. Може требаше да наредам срциња па така ќе ти беше посимпатично? :wasntme:
    Стави се на местото на девојката, бившата на дечко и почнува "пријателски" муабет со задни намери. Хмм..невино баш.

На simoncelicius, oblace1, thelittle17 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. UnderPressure

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    40
    Во ред, ти благодарам за одговорот. :)

12. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.678
    Допаѓања:
    79.751
    Сигурно има девојка, не им се мешај. Си имала прилика, не испаднало ништо, продолжи понатаму.

На simoncelicius, oblace1, thelittle17 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. JoanaS

JoanaS Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    3.969
    Можда ја имавте пред некој ден прочитано мојата приказна дека сакам да прекинам со вереникот.
    Епа да ви кажам дека од тогаш го убедувам на тоа. Сепак не оди така лесно, но мислам дека ќе се реши кога тогаш.
    Ми вели дека ова сум го правела ради моите родители, не ради мене, што ќе сме правеле со заедничките ствари, што ќе правел тој без мене не можел со никој да се осеќа ко со мене, дека ќе умрел и не знам си што.
    Јас на ова сум премногу смирена иако внатрешно ме боли душата. Му кажувам дека едноставно заедно не одиме и дека не е секогаш битна само љубовта. И дека мене не ми е никогаш план да живеам таков живот.
    И што е најлошо ниту еднаш не кажа ајде да најдиме некој компромис ако можи за да се исправи работата.
    И ми вели кој ти е побитен јас или татко ти?
    И јас му велам како можеш такви прашања да поставуваш..
    И после ми вика јави му се на твоите и кажи им дека ради нив прекинуваме и толку ќе биди одма си одам..тоа бил ултиматумот.
    Ова можеби е едно од најтешките работи со кои се соочувам досега во животот дури и психички почна да ми влијае негативно :(

На Bezimenka90 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.259
    Пиши му и уз муабет ќе дознаеш дали има девојка, или не.

15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.259
    Кажи им на твоите за се'
    Во детали.
    Типов се обидува да те изолира од светот.
    Сака целосна контрола врз тебе.

Тоа: Кој ти е побитен, јас, или татко ти - е типичен пример на манипулативно однесување.

Намалувај полека контакт со него.
    Дај му време 'да се олади'.

Насилник е... знаеш и сама.

На BejbiBlu, Stressed Out, thelittle17 и 18 други им се допаѓа ова.
  16. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.813
    Допаѓања:
    17.597
    @JoanaS :hug:

Тешко е, ама мислам дека си ја донела исправната одлука според тоа како реагирал тој.
    Јас не би му оставала премногу простор за правдање и манипулирање, би го прашала отворено дали планира да се исели. Во меѓувреме би барала нов стан, ако не сака да си оди. Иако нема причина за тоа, ама типов е тежок сељак и ќе гледа се да ти отежни.

На thelittle17, sunshinebabe, Dentina и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.776
    @JoanaS

Сега барем си сигурна дека си донесе вистинска одлука.
    Жал ми е што на ваков начин ти се потврдува тоа, но подобро сега отколку подоцна во брак.

Убаво ти пишуваат членките погоре дека се обидува да те фати на емоции, набива вина, глуми жртва, обинува други за своите постапки, крајно очекува да те изолира од сите и да ја преземе контролата врз тебе за потоа да немаш на кого да се потпреш.

Јас би го направила истото што ти го кажува Безименка, уште еднаш би го прашала дали има намера да се иссели. Доколку пак ти ги повторува како папагал истиве глупости, не би му спомнувала понатака ништо за тоа што јас планирам за да не стане насилен. Само во момент кога ќе е надвор, би си спакувала работите и би заминала. Дури можеш да ги замолиш твоите да дојдат и да те земат, за да не минуваш сама низ стравот што ќе се случи ако случајно се врати порано или те види додека се спремаш.

Те молам немој да остануваш уште предолго во ист стан со овој, зошто навистина мислам дека сега му минуваат милиони мисли низ глава за како да те задржи, па колку побргу си подалеку од него, толку подобро.

На IRBBB, MynameisHelen, sunshinebabe и 9 други им се допаѓа ова.
  18. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.500
    Мене овој дел не ми е јасен. Зошто го меша татко ти? Се случило ли нешто меѓу нив посериозно?

На tinka-mace и Angie1432 им се допаѓа ова.
  19. JoanaS

JoanaS Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    3.969
    Да..се скараа. Затоа што моите сакаа да ни дадат пари за да си купиме нешто мебел, а тоа за него било понижувачки. И дека моите прашуваа кога ќе се виделе со неговите, а тој е скаран и со неговите и овој им кажа дека ако уште еднаш спомнат за тоа дека немало веќе ни со моите да се гледаме. И татко ми збесна.
    Ама буквално е крај.. бидејќи и некогаш да се мажам за овој (а сигурна сум дека нема) татко ми нема да стапни на таа свадба знаејќи го дека кога три пати ќе му прелие е крај, а тоа не го сакам.
    А на прашањето кој го сакам повеќе дали него или деугите јас му одговорив дека себе си најмногу си се сакам па после останатите и дека затоа го сакам крајот.

На BejbiBlu, thelittle17, Purplelilac и 13 други им се допаѓа ова.
  20. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.500
    Можеби ранлива тема му се неговите родители и не сака да е притискан.
    Но, сè се решава со разговор а не со ароганција, било која страна.
    Ти посакувам сè најдобро и брзо да се реши ситуацијата. :)

На deskarada, Snowflake97, Dentina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.