Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.464
    Епа тоа ти велам и јас, можеби едноставно не сака сериозни врски, туку сака лабаво флертување без поголеми последици како сериозна врска и брак.
    Што е тука лошо за да и речеш да оди на психолог како последен совет, како којзнае што да е лошо или ненормално кај девојката?

На GrimTheReaper, Justicija и Titanium 2 им се допаѓа ова.
  2. Titanium 2

Titanium 2 Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2021
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    188
    Па не се многу 32 ако не оди не оди ќе му кажеш крај на тој дечко и ќе си најдеш повозбудлив ....а извини што ќе те прашам додека си во врска имаш авантурички правено со друг или не

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.056
    Допаѓања:
    180.378
    Дајте ново дете:wasntme:

Колку е тоа брзо оладување?
    На кој принцип градите врска и што очекувате од истата? Ако не сте на иста фреквенција, ваљда е нормално да изгубиш интерес:?: Или само сексуална ви е врската и оладувањето, не бркате фреквенции?

На eliesaab, thelittle17, Snowflake97 и 8 други им се допаѓа ова.
  4. wildxchild

wildxchild Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    68
    секогаш пред излегување пушти си музика застани пред огледало нашминкај се или пак ако не користиш шминка облечи се по твој вкус и стој 2 мин гледај во себе и види ги твоите "несовршени" делови како те прават совршена и поинаква од сите други. ТИ си ТИ и тоа е твојата моќ. Ова не важи само за дејт туку општо. Секој е убав на СВОЈ начин. Има на пример прекрасни мажи и жени кои не ми се допаѓаат, што значи ако не му се допаѓаш на некој не значи дека не си убава или сл. Во целата ситуација битна е самодовербата. Битно е да си опуштена и да шириш позитивна енергија. Ако имаш премногу трема само седни спроти него измеркај го еднаш и види дека всушност и не е НЕКОЈ па за да се потресуваш дали ќе му се допаднеш. Ти посакувам среќа :)

5. Titanium 2

Titanium 2 Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2021
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    188
    Опушти се и уживај скршиго мразот ....пробај еднаш да не бидеш озбилна прво со допишување пробај за возбуда ништо нее страшно и одбери некој поискусен што ќе те опушти без ти многу да мислиш

На Summerbaby му/ѝ се допаѓа ова.
  6. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.433
    А мажите се цвеќиња за мирисање? :D
    Она си знае најдобро за себе.
    Можеби го нема запознаено оној што и одговара за да се согласи на тој чекор.
    Не е само мажи се и раѓај деца. (facepalm)

На AgentGinger, mode-kristina, thelittle17 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.316
    Допаѓања:
    4.824
    Нешто не е во ред со тебе. Поработи на самодовербата.

8. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    Нема правило да мораш да останеш со еден до крајот на животот. Немаш никаков проблем. Едноставно си бараш нова авантура, нова возбуда. Или едноставно не си наишла на некој кој ќе ти го задржи вниманието. Можеби перфектно изгледаат и се однесуваат во однос на околината, но не во твојата глава. Годините исто немаат врска, едноставно не ти е време за да застанеш во едно место или пак едноставно налетуваш на совршени, но погрешни за тебе. Уживај си, сама ќе знаеш кога да застанеш, ако воопшто ти се застанува.

На tinka-mace, Anie93, Bezimenka90 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    19.558
    Би кажала дека нема мана дечко ми , и дека е мн нежен , имаме длабока емотивна врска , но едноставно јас секогаш губам интерес во врската , и најчесто бев оставана заради мојата незаинтересираност ,ладнокрвност, возбудата брзо ми изчезнува,иако сум посветувала време за псвојување на персоната :)
    Секогаш било вака, после некој период оладувам и станувам незаентересирана

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Ти имаш 32 и мислиш дека е време да си “поозбилна”, друг тоа го мосли на 25, на 35, на 40, а некој и на 50 сака да се забавува. Не постои време за озбилносг кое важи за сите. Секој со своето. А твоето сеуште не е дојдено. Кога ќе дојде тој маж со кој ќе бидеш поозбилна, нема ни да се оладиш, ни да бараш совет на форум, ниту ќе помислиш на флерт со друг. Ќе знаеш дека тоа е вистинското и vas a sentar cabesa :)

На honey.11, AAKG, thelittle17 и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Summerbaby

Summerbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.789
    Според мене не го оставај, штом си била на почетокот загреана, сигурно ти значи.Е сега навикаата за сама преовладува и сакаш слобода. Човек колку повеќе е сам потоа се плаши и си ја бара слободата. Ако дечково е толку океј мислам да пробаш самата врска да ја направиш авантуристична. 30 сте сепак сте млади ,прстен не менува ништо. Пробајте да се забавувате повеќе има различни авантури кои ќе ти ја пополнат возбудата. Сменете нешто во односот. Планиарете, одете на луди патувања сега кога ќе заврши коронава... во сексот вовевете нови возбуделиви работи. Ова ти е само период на преобразба кој мораш да го поминеш.. А време пролази и на крајот на секого му треба човек до себе.

На Anie93, Martka, Justicija и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    @Justicija

Ова е ситуација во која треба да го слушаш срцето. Колку и тој да изгледа перфектен, потребите и очекувањата ви се очигледно различни. Не би било добро на крај тој да остане разочаран, а и ти не треба да се согласуваш на нешто што не ти прави задоволство.
    Ако сакаш да се забавуваш, да флертуваш, да бидеш со друг, значи дека тоа е тоа што те влече и кога тогаш ќе сакаш да ја исполниш таа твоја желба. Се' друго е само потиснување на нагонот, а тоа не води до ништо добро.

На Gea, Bezimenka90, Biljarkata и 3 други им се допаѓа ова.
  13. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    @Justicija дали си пробала твојот авантуристички дух да го насочиш кон некое хоби?

На Bezimenka90, thelittle17, tinka-mace и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Titanium 2

Titanium 2 Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2021
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    188
    Е убав совет и даде немој да се мажит никако ....па на 40 ќе речете за малку сега што ќе се мажам ...јас се разбирам не нашла ништо интересно ни кај еден ни кај друг ни кај трет иако биле добри момци се лади девојката ти кажува што нетие јасно се е до умот ало...тешко дека ќе го најде вистинскиот ако не крене рачна и се приземји и убаво ги отвори очите ...зошто бракот го замислувате како затвор крај на животот а пак децата како казна некоја

15. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.279
    Допаѓања:
    9.105
    Јас мислам дека ти едноставно имаш страв од сериозни врски/брак, не е дека исчезнува возбудата во врската туку потајно во себе како се продлабочува вашиот однос со партнерот ти така повеќе страв осеќаш и мислиш дека ќе ти се ускрати секоја слобода, дека нема да можеш да правиш некој работи што ги правиш кога си слободна.
    Не знам дали е ова проблемот ама искрено таков впечаток ми оставаш.
    Треба да поработиш на себе, седни пред огледало и прашај се што точно сакаш во животот, во кој правец да се движиш, одговори си искрено и од срце што осеќаш па така ќе знаеш како да продолжиш.

На eliesaab, honey.11, Angie1432 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    19.558
    Не е тој авантуристички тип , конзервативен е но никогаш ништо не ми забранал
    Проблемот е што кога целта си ја достигнувам губам интерес и сакам друга возбуда и секогаш било така :(
    Тоа е тоа :( но секогаш било така , моите другарки го сметаа тоа за несериозност и често ми велеа после 30 ка ќе се заозбилиш и ќе сакаш посмирен живот , но не е така ... не знам зошто вака ми се дешава
    Сум давала све од себе но оладувам,немам интерес , и се одалечувам
    Ова вака на долг рок не ме радува ...хаос ми е во главава
    На пример?
    Искрено ова е точно!
    Јас знам што точно сакам , но ништо не излезе како што планирав !!
    Јас имам 32 години и прашање е дали ќе имам ваква прекрасна личност ко дечко ми во иднина

17. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.433
    Од такви наметнати глупости од околината дека мора до одредена возраст да се стапи во брак ми се ќења.
    За да стапиш во брак треба да си финансиски стабилен, да знаеш дека личноста до тебе навистина ти одговара оти ако си решил да стапиш во брак пошо некој друг така ти налага и ред други посрани услови за да се удоволи на луѓето од твојот тип е стварно трагикомично.
    Ај ете нека излезе девојчето на улица, нека, се омажи со првиот што ќе и понуди брак само пошо нели годините и се за деца и маженце па по некој период ќе се мачи со него затоа што не си одговараат.
    Во брак си? Ај да речеме не си, ќе стапиш, само пошо мислиш дека е време ама по некој период сфаќаш дека не си кликате, па тука почнуваат расправиите, плачките, нз што.
    Ако некој не ми одговара, нормално ќе преќинам, секаков тип на луѓе има, сум завршича врски пошто не си одговараме, не може со сите да си кликаме и то е то, толку е едноставно, ама ете не сакате да сфатите дека не мора да се водите по она шо на другите им одговара.

На Bezimenka90, Annora, tinka-mace и 5 други им се допаѓа ова.
  18. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    @Justicija со ризик да звучи како клише, но можеби со друг човек ќе почувствуваш потреба и за нешто сериозно.

Сосема нормално е да не можеш да се поврзеш на тоа ниво со секого.
    Не форсирај и можеби тогаш ќе се случи тоа.
    До тогаш забавувај се и без гајле, не правиш ништо погрешно. Не до 30, и до 60 ако сакаш, твој живот си е тоа :)

На Nausicaa, Bezimenka90, Mikha4 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    @Justicija А од кој аспект губиш интерес? Чувствата исчезнуваат? Сексот е монотон? Што конкретно? Дали чувствуваш фобија од обврска према некој?
    Ти може и на 40 пак да си тераш со исто темпо, не може некој друг за тебе да говори дека на 30 ќе се уозбилиш. Уствари што значи тоа, јас еве во брак сум и пак сум зелена и се однесувам ко тинејџер, затоа што така ми чини. Однесувај се како тебе ти е убаво, а не годините што ти налагаат, т.е општеството.
    На крај краева, барем остани пријателка со него, ако е толку совршен човек, не мора да градиш врска, ако немаш чувства. Да останеш во таква, само затоа што околината ти налага, е не фер према тебе, каде е тука твојата среќа и исполнетост.

На Bezimenka90, thelittle17, Mikha4 и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Titanium 2

Titanium 2 Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2021
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    188
    Знаеш што ако ти се кења ти си знаеш или во вц или во гајќи ....на крај краја нејзина работа ама ти ако и даваш совет многу далеку ќе стигне .

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.