Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.740
    Допаѓања:
    19.441
    @Justicija ако стварно сметаш дека е добро момче и стварно дека вреди, фокусирај се малку на него, остави го четот со латентните мувачите, ласкачите и оние швалерите.

Ова ти го зборувам оти ми делуваш на личност што можеби има некоја несигурност во себе си и секогаш има потреба од некого да биди поласкана да и се доделува комплименти и симнување ѕвезди се додека да те легни, а настрана да имаш сигурна варијанта, така ми делува вака набрзина во 2 по полноќ да пишам пост.

На eliesaab и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  2. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    19.558
    Можеби
    Дека дечко ми вреди нема тука никаков сомнеж иако некогаш знаеме да се рчнеме но кога ќе згреши се извинува
    Проблемот е што јас оладувам и сакам друга возбуда , и не да ми се случува прв пат да станувам незаентересирана на сред врска , па уште ако се споменува и брак што мислам дека би била заробена ми се создава хаос во главава :(

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Разговарај со дечко ти.
    Пробајте некои нови авантури. Сите тие фантазии што ги имаш испробај ги со него.

На cresa-jagoda и Justicija им се допаѓа ова.
  4. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    19.558
    Конзервативен е и фанатик е .... ќе разговарам па ќе видам што понатаму

5. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.822
    Допаѓања:
    39.489
    Идеален фанатик? Тоа не постои

На FVP, Emy867, Mantub и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    6.381
    Луѓенца, знам дека ме читавте и претходно. Раскинавме на 12 октомври, немавме контакт никаков се до синоќа. Ми ѕвонеше на тел прилично доцна, кога видов кој ми звони, се заледив, срцето во пети ми отиде. 3 пати звонеше на интервал од 10 мин, долго до крај, не кренав. Ми пиша и на вибер, по некое време и на фб. Во меѓувреме и на мајка ми и пишал дека сака да ме бара за жена денес!! Избришав од кај неа, не знаев што да направам, не бев при себе. Мене истото ми го пиша и на фб, било што било демек, знаел што сака со мене, сакал прстен да ми даде и да сме имале соживот, бла бла. Земав и му вратив на фб, се што имав најкултурно и искрено му кажав, он по неполн месец од раскинувањето објави јавно слика на фб со друга, и кога му го кажав ова, добив одг дека тоа било од инат( заради нешто што сум му рекла) и немал ништо веќе со неа. Му реков дека тоа не ме интересира.
    И вие знаете колку бев повредена, манипулатор е значи го познавам, дали е ова тест или што и да е не знам. Ме праша дали сакам пак демек да биде како што треба бла бла, му кажав дека искрено немам сила пак да минувам низ истото, те познавам каков си едноставно знам како дишеш, истоштена сум а и ја немам таа доверба веќе. Ми пиша ок.
    Не знам дали бев премн груба ама стварно не можам, тешко ми е и таман го заборавив, таман се опоравив од него, поминаа скоро 5 мес.откако раскинавме, зашто ми го прави ова.. знам колку храброст му требало да ми заѕвони и пише после 5 месеци ама сепак не се гледам сега како мајка и во брак, а он тоа директно го бара и сака со мене. Зашто луѓето ти се враќаат тогаш кога ќе научиш да живееш без нив? ..

На thelittle17, Milobebence, nextredstyle и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    334
    Здраво, сакам да прашам нешто во име на другарка, превише се врза за еден дечко се допишуваа ден и ноќ, нешто почнаа да се расправаат и овој почна да ја игнорира т.е. поретко да се гледаат и да и враќа на пораки, сега другаркава ми вика јас ќе му кажам демек сум болна од некоја тешка болест за да го видам барем уште еднаш, искрено ме изненади, ајде и реков и да кажеш така мислиш роднини пријатели нема да дознае преку некој , ми рече не нема шанси затоа што не е од тука и не ги познавал, е свашта , како да го спречам девојчево еве не знам, не чини човек да лаже за такви работи

8. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.812
    Допаѓања:
    17.591
    Зошто се мизерии. Место да сакал да те слуша тогаш и да најдете некој компромис, он по желбите на мајка му одел.
    Сега кога не може да си најде нова, решил тебе пак да те замара. Не си изреагирала воопшто грубо. Убаво си му напишала. Сега те замара чисто од очај, ама воопшто не е променет, ниту планира да се менува според однесувањето.

На Veta, thelittle17, nextredstyle и 14 други им се допаѓа ова.
  9. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Дури и предобра си била.
    Јас не би му отворила пораки.
    Барај некој што ќе те бара за жена од љубов, а не некој што само сака дома жена да донесе.
    Наредно прашај го: Јас тебе на селска чешма ли ти личам, па да ме користиш кога сакаш?

Свесна си и сама каков бил, не му се враќај.

На thelittle17, nextredstyle, CoverGirl10 и 13 други им се допаѓа ова.
  10. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.812
    Допаѓања:
    17.591
    Не можеш никако да ја спречиш. Можеш само да и кажеш дека идејата и е глупа. Целта и е некој да е со неа пошто ја сака или од сожалување. Јас би и препорачала и разговор со психолог.

На BejbiBlu, raww, mode-kristina и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    899
    Допаѓања:
    5.184
    Тешко е да се каже зашто така се однесува дечково, ама дефинитивно не е созреан , денес сакам утре не сакам, нити знае што сака, по ова ми делува дека му дошло време да се ожени па ај сега кај ''упали-упали'' немој да дозволиш да си игра со тебе таков незрел ''маж'' се знае како се однесува вистински маж и како треба да се чува жена, ова ни деца више не го прават, најдобро само да го игнорираш, немој ни да му враќаш на пораки, повици или едноставно блокирај му го бројот и нити ќе се потресуваш нити ќе може да те вознемирува.

На noteforself, Ta-mara, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.776
    @Oscar Lady

Ако добро се сеќавам, те форсираше на брак, па затоа ви се разидоа патиштата.
    Сега сфатил дека тешко е одново да изгради нешто стабилно како што било со вашата врска, дека за тоа е потребно време и труд, а исто така дека не е баш како што си замислувал дека веднаш некоја друга ќе му се потчини на желбите за брак и едвај го чека за да се мажи со него. Затоа сега пак се обидува да се врати на старото, односно си го злоупотребува фактот што твоите емоции уште постојат и со тоа те спречува да продолжиш понатаму. Ваквите ко него денес ко од школа некоја да се излезени, еден куп ги има.

Според мене убаво што културно си му пишала она што мислиш.
    За понатака совет јас би ти рекла да го избришеш од секаде и да му блокнеш број.
    Најискрено не верувам дека типов ќе се откаже од замарање, а зошто да си правиш да ти е потешко и да си го успоруваш напредокот и опоравувањето после 5 годишна врска?

Верувам дека сакаш со добро да ви прекине комуникацијата, но со манипулатор не бива тоа.
    Ќе продолжи да ти пишува на секои месец-два-пет и одново ќе ги преживуваш истите емоции.
    Не вреди да те мисли за културна и фина, ако е на сметка на тоа да живееш во емоционален ролеркостер.
    Не му дозволувај да ти ги менува целите, визиите и соништата за тоа како сакаш да си го градиш животот.
    Имал шанса да биде дел од него ако бил трпелив за ти да си подготвена на брак, но не сочекал.
    Оттука биди мирна со себе, немаш за што да се двоумиш.
    Си го направила она што секој треба да го прави.
    Да си го слуша инстинктот.
    Да си ги исполнува соништата.

Од мене имаш Браво за свесноста и разумноста. :f:

На Milobebence, nextredstyle, mode-kristina и 13 други им се допаѓа ова.
  13. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.464
    Не си била премногу груба, така и заслужува он.
    Немој да потпаднеш под манипулациите од негова страна.
    Пресмешни ми се машкиве, раскинуваат, не наоѓаат нова, ај старава да ја земам за жена. :wasntme: (facepalm)

На FVP, Veta, raww и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    6.381
    Фала ви на мислењата на сите, знам дека после ова нема да ме побара веќе затоа што јасно го одбив за брак и му реков не.
    Само размислувам да не бев премногу груба, ама не можам да кажам да затоа што просто не сум спремна да бидам мајка набрзо, не се гледам во брак за скоро време, а он сака ем од дома од неговите има притисок ( мајка му на тел ми има плачено, во смисла за нас итн), има притисок од роднини во смисла ајде што чекаш 5 год идеш ем го газат годините ( 32 наполни есенва) и сега ајде пак со мене.. а таман го подзаборавив и се подоправив ..од синоќа навака се ми е без врска некако.. уште еднаш фала на сите, да знам дека океј размислувам во однос на ова.

На 1209, Milobebence, nextredstyle и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    19.558
    Премногу е религиозен , некои сфаќања му се од 15 век , така за садомазо не сака да чуе и се моли за мојата грешна душа секој ден :D

На BejbiBlu, thelittle17, honey.11 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.223
    Допаѓања:
    39.995
    Дали си се запрашала дека причината зошто ти здосадува е можеби пошто имате различни сфаќања и желби?

На BejbiBlu, CarrieBradshow, raww и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    19.558
    Не .
    Сметам дека до сега никогаш не сум нашла ваква личност приближна со мојот карактер , околу 75% сме исти .
    Ако прочита наназад пишав дека секогаш сред врска исто ми се случува

На cresa-jagoda, edna_malecka и Milobebence им се допаѓа ова.
  18. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Да те потсетам
    Пишувал со други девојчиња и рекол Не можам да не и вратам ако некоја ми пише.
    Ти рекол тебе Утре ако сме во брак и направам нешто со некоја друга, ти секако нема да дознаеш.
    Годините го газеле за деца, ама деца прават возрасни луѓе, а возрасни луѓе не зборуваат вакви работи.
    И сега сака брак? За ако направи нешто со некоја, да не дознаеш?
    Не знам како сте терале 5 години без ова да дојде во фокус порано.
    Зарем не се пишувал порано со девојчиња или ти немаше видено?

На FVP, 1209, raww и 14 други им се допаѓа ова.
  19. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.155
    Допаѓања:
    12.880
    Па и да не му се допаднеш, голема работа. Ти биди си природна, не се замарај многу со мислите. Нема зошто да го доживуваш како личен неуспех. И не се ориентирај спрема другите дали се омажени/оженети итн. Секоја личност е приказна сама по себе. Може твоето уште не е дојдено. Така само притисок си правиш беспотребно.

На Purplelilac, Bezimenka90, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  20. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.433
    @Oscar Lady батали.
    Продолжи со она што го правеше до сега.
    Нема потреба да му се правдаш и објаснуваш.
    Си го покажал тој своето лице.
    Биди среќна што завршило.

На thelittle17, Martka, nextredstyle и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.