Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Него го повредиле, видел колку е лошо тоа и му паднала прекрасна идеја на памет- и он тебе истото да ти го направи. :o :wasntme:
    Колку созреан и паметен маж, аааууу. :clap:
    Во врска со шегите, знаеш дека тоа не беше упатено ни кон тебе, ни кон некоја друга членка. Човеков нели уште не ти е ни дечко? Што се потресуваш и навредуваш толку за неговата професија. :)

Veta, Nausicaa, Milobebence and 6 others like this.
  2. bicycle

bicycle Форумски идол

Мене ми е најсмешно кога некој ќе им направи триста глупости и ќе им ги измеша емоциите на крајот ќе се обвинуваат себе а он бил добар, напатен и фер човек.
    Мед му тече од уста кога зборува.:?:

3. tinka-mace

И на крај ние криви оти сме ја кажале вистината. :D

Veta, Осе, S.W.A.G and 3 others like this.
  4. bicycle

bicycle Форумски идол

Па дури и кавга ќе почнат. :D

S.W.A.G and Tih-ana like this.
  5. tinka-mace

:x
    Јас секогаш велам, не се машките глупи воопшто. Скоро никој не би простил неверство или шамар од женската. Или па да ја нема 1 месец никаде без објаснување па за тоа време он да се туфка- Ме сака ли сеуште? Не ми честиташе нова година а ми виде стори? Или вчера ми удри шамарче ама во афект беше, знам дека ме сака и мајка и вика многу ме сакала. :?:
    За разлика од нас, по темиве можеме да забележиме колку повеќе се замараме за секоја негова постапка, збор, па наоѓаме оправдувања, не сакаме да прифатиме дека е крај итн... Штета. :doh:
    Не е секогаш вака, ама во најголем број од случаевите, е. За жал..

Fluffy^-^, Veta, Nausicaa and 15 others like this.
  6. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Да си ми здрава и жива. Јас секад до сега се поставувам од старт ептен добра и као нешо да ми фали , секад ги игнорирам црвените знаменца кои шо постојано се појавуваат , се правам зорле глупа и попуштам. Премногу вложувам , се трудам , се напињам буквално. И сфатив дека затоа секад испаѓам повредена на крај , конкретно еве у последниов случај. Може и затоа никад сум немала среќа у љубовта , зашо доброто брзо здосадува. Памет ова за следен пат.

Tih-ana, Mikha4 and tinka-mace like this.
  7. Mantub

Mantub Форумски идол

Доброто никогаш не здосадува.
    Да си добар и да не знаеш да поставиш граници се две различни работи.
    Биди си добра, само поставувај граници и нема да ти се случува истото постојано. :)

8. tinka-mace

Треба да бидеш добра ама со тој што заслужува и ќе го цени тоа. Ретки се таквите.
    Не се понижувај за никого.
    Ајде, со камионџијава и смешки и плачки имаше ама сега си побогата за едно искуство. :)

9. bicycle

bicycle Форумски идол

Јас од мајка ми имав еден совет пред да раскинам со бивш партнер пред неколку години.

"Aко гледаш дека прави кривини, бара изговори, глупости, или нема време за тебе веднаш кпоцата".

Прво ја гледав чудно, не посветував внимание на кажаното од неа се додека стварно не го осетив тоа на своја кожа.
    Претходно бев моли трпи плачи барај го... и на крај ми светна што ми кажа таа, се каам што не ја послушав уште на старт, уште при првиот огромен кикс, имала право, а обично не и кажувам за проблемите, ако не знам како да постапам, ќе ја прашам за мислење.
    Сега немам толку висок праг на толеранција, се променив, не толерирам.
    Ако е во мене грешката, имам доблест да се извинам.

10. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Секогаш тој што повеќе сака, тој повеќе и страда. И како што пишала @bicycle погоре тој или таа е ставена на пиедестал, а вината ја бараме кај себе. И ако е крај тие немаат проблем да бидат со друг/а, а ти се јадеш со месеци зошто, како итн. И јас сум еден од тие. Иако тогаш немав профил тука, редовно читав. Сакав да ја гледам ситуацијата од колку што е можно повеќе страни, сакав да разберам, дури и ја прашував нејзината најдобра другарка за совет мислејќи дека ја познава најдобро, нешто за кое подоцна бев обвинет дека сум и се пуштал на другарка и. Чувствував дека колку повеќе се трудам да ја разберам, толку повеќе ја туркам од себе. Па после пак сум бил не заинтересиран па на зошто сум и ставил лајк или коментар на некоја школска од пред 7г итн. Сакајќи да бидам најдоброто за неа, јас не бев. Како што пишав вчера во една друга тема: доколку сакаат да бидат со вас ќе најдат причина да останат, доколку не сакаат ќе најдат за да заминат. И покрај се, и после нецела година, нема ден да не ми била на ум, некогаш кога па заглави по цел ден тогаш е најлошо. Има денови кога си мислам дека ми поминало и како за проклетство нешто ќе се случи што ќе ми ги стегне градите. Знам се, свесен сум за се, ама ете. Да бидеш емоционален во исто време е и благослов и проклетство.

Kjara15 and Tih-ana like this.
  11. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Дека си добар и фин не се кажува туку се покажува со дела и постапки и тие околу тебе сами го заклучуваат тоа. Ама ок, вие си знаете, големи сте.

Осе, S.W.A.G, cresa-jagoda and 4 others like this.
  12. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Девојки таман еве после доолго време се управив , бев среќна и си дојдов на себе, гледајте шо ми се случува. Ќе дојде ли среќа во мојов живот. Другарка му ми пиша пред 10 минути , маци тука ли си , мислам дека заслужуваш да знаеш , нишо ми нема тој кажано ама јас познавајки го мислам дека ради тоа шо не може да ја преболи бивша му уште , затоа вака искочи меѓу вас . И ја као у шок , 10 мин не знаев шо да кажам и шо да вратам. Почнаа сами солзи да ми течат и раците да ми играат. Не знаев шо да и кажам и ја прашав дали се смириле , вика дека не. Зашо е толкаво гомно , зашо почна со мене ако осеќа кон неа уше нешто. Обвинете ме ако сакате , дека за џабе плачам , ама се осеќам толку повредено , искористено и скршено како на 1000 парчиња. :( Зашо се зближи толку со мене , направи да се заљубам у него.

edna_malecka likes this.
  13. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Леле боже, ама ти сама не сакаш да си помогнеш.
    Што воопшто чуваш негови блиски во пријатели?
    Чуму ќе ти се? Кафе ќе пиете? Најдобри пријатели ти се? Што ти се?

Јас нема да куцам долгометражен пост, зошто уште сто пати да пишам џабе ќе е.
    Додека сама не си решиш да ја прекинеш секоја релација која те води до него и не се посветиш на сопствениот живот, никој не може да ти помогне.

Само се надевам дека нема да поминат години пред да престанеш да си ја чукаш главата од ѕид за токмаков.
    Ама ако продолжиш вака, не си на добар пат, да знаеш.
    Толку од мене.
    Поздрав.

oblace1, pamelche, Veta and 20 others like this.
  14. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Ама таа ова ми го пиша од нигде никаде . Нит јас ја прашав нешо за него нит било шо и пишав. Таа ми пиша маци шо праиш и од кога и кажав ми пиша тоа шо напишав погоре. А со девојката се знам , живеевме порано и имаме здраво. Нема да ја бришам од пријатели нема зашо.

15. tinka-mace

Кои манипулатори се и таа и тој... :^)

Martka, Nausicaa, smooch and 9 others like this.
  16. poenta

poenta Форумски идол

Не е битно кој што пишува, туку твојата реакција.
    Пред да се посочи виновник треба да се биде објективен кон себе.

17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Маци може да ми пише само некоја другарка,а не некоја рандом со која имам здраво.
    Намерно ти пишала така.

flawless., Veta, Nausicaa and 8 others like this.
  18. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Стварно не знам зашто не си ја остаила на сеен после маци шо праиш. Поготово кога знаеш дека е блиска со него, шо мајка бараш да комуницираш со неа? Она према тебе нема ни 1% добри намери. Комуницирај со твои блиски не со негови.

19. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Да ама сепак знам дека не е нешо за мој инат , зашо она и бивша му негова не се поднесуваат. Сигурно знае нешо може и тој да и има признаено и кажано. Дека е лага сигурна сум дека не е .

20. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Темата идеална комбинација ми се прочита идеален камионџија.

Ако некој требаше да пиши, тогаш тоа е тој, не другарка му. И не верувај на секој, не се знае кој какви намери има.

Несериозен е, незрел и вакви драми не ти се потребни, не вреди. :D

Thread Status:
Not open for further replies.