Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    Треба да разговараш со него и да му објасниш некои работи. Не можеш цело време да штедиш и да седиш дома, туку дека некогаш треба да излезеш со друштво некаде, па и да потрошиш некој денар не е ништо страшно. Нека се обиде да те разбере тебе и твоите потреби да излезеш со другарка.
    Според ова што си го напишала можам да забежам дека дечко ти е себичен. Разбирам дека сака да заштедите, но до таа мера да ти се налути затоа што си ручала/вечерала со другарка ти е тоа навистина е претерано.

2. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    Јас мислам дека дечкото си оди и не сака да се приврзе пред да замине,знаеш како велат-bolje spreciti nego leciti,така да сте поминале убава вечер заедно за неговиот роденден и тоа е тоа.Не верувам дека е до тебе,ниту до него,едноставно не се мачи,остави времето да си го направи своето.По една година незнаеш каде ќе те однесе патот.

3. veronika.zafirova

veronika.zafirova Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    оф леле се залубив во еден постар од мене 11 години

4. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    13 години имаш? со 11 години постар? :shake:
    мало си бе чупе тој има најверојатно 24 и мислиш дека него му се шета фатени за раче и бакнежи?
    шо не си најдеш врсник или 2 3 години поголем. рано ти е за врски во секој случај
    уживај и шетај ;)

5. m.a.f.i

m.a.f.i Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    180
    мила имаш само 13 години. рано е вака да размислуваш дека си се заљубила. не си отварај беља на себеси ниту на него заради тоа што може да гние во затвор ради педофилија знаеш дека е актуелно тоа во овој период!
    поздрав мила и припази малку :*

6. plavusaa

plavusaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    3
    Епа вака девојки, јас пред неколку месеци почнав да се гледам со најдобрио другар на брат ми. И ние двајцата се договоривме да се гледаме тајно за да брат ми да не дознае бидејќи и двајцата не знаеме како би изреагирал он. И поради тоа ние се гледавме кај него дома, и он уште од почетокот почна да ми траже да му дадам ама бидејќи јас бев невина несакав да му дадам и така одложувавме неколку пати. Потоа јас заминав на одмор и од прилика не се видивме еден мецец и за тој мецец се слушавме ретко во неделата дали еднаш. Потоа откако си јас дојде од одмор и откако поминаа неколку недели тој ме викна па кај него за да се видеме, и јас се сложив и отиде кај него. И таа вечер тој ми ја зема невиноста и тоа беше повеке на сила отколку со моја дозвола, и малку се каравме зошто он направил така ама со караницата ништо не се реши. И откако се случи тоа него наредните денови го немаше никаде ни да ми се јаве ни да ми пише ни ништо. Јас едншка се реши да му се јавам и го прашувам зашо не ми се јавува и тој се вадеше дека немал кредит и така нешто слично. И јас се помирив со фактот дека него го нема веќе и дека гадно ме зафркна и он после две недели ми звоне па да се видеме ама јас тие денови некако беше зафаната, па сега он и ние сега две недели се договараме и никако да се видеме. И сега мојо проблем е тоа што јас на него невиноста му ја даде а он се подиграва со мене. Сакам да дознаам дали сега ќе биде поради мене само за секс или има и поозбилни намери. Дали јас треба да одбегнувам да имаме односи за да му ги видам намерите или не знам што да правам :(

7. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    прво прашање - како тоа на сила? те силуваше? ако не тогаш не е на сила туку ти си му дала т.е си дозволила. второ - кога веќе си му ги видела немерите дека уште од прв пат ти барал зошто си продолжила да се гледаш со него? трето - зошто не разговараше со брат ти пред да почнеш да се гледаш? сигурно брат ти немаше да ви брани или ако ти бранеше сигурно ќе беше со причина нели се другари и најдобро брат ти го знае. сега некако касно ти е да му кажеш па и уште ако му кажеш дека на сила (што не верувам) можеш да замислиш што ќе стане. сепак почекај види или пак седни разговарај со дечково тоа ти е најпаметно па види што ќе ти рече :!:

8. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    се извинував за што не користев редактирај ама не се однесува само на плавушаа туку за сите
    добро бе кога одите дома кај некој уште на прв состанок што очекувате? ве вика за да ве чешла? :^)
    има и исклучоци - да ама да не се залажуваме... се знае дома за шо ве вика. сигурно не гледте албудм со слики или си разменувате детска пошта и салфетки :fubar: |(

9. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661

Како тоа ќе биде со тебе? Ти мислиш дека тој ќе биде со тебе? Ти мислиш дека тој има озбилни намери за тебе? Како, какоо ... :fubar:
    Тој нема ништо да има повеќе со тебе, тој нема ни да дрка повеќе на тебе, нема ни да те опцуе уште еднаш, а ти мислиш за сериозно дека е.. Каков и да е маж, нема да ти ја бара невиноста, нема да ти бара да му дадеш, ко овоа се сто евра, ај дај ми, ја ќе ти вратам, ако планира нешто озбилно. А и овоа за гледањево, сто посто сум сигурна дека е од него иницирано да не кажувате на никој, а посебно на брат ти, затоа што брат ти сигурно го знаел какво ѓубре е, а тоа на него не би му одговарало, затоа што очигледно така не би те изебал.

Како не се продаваше некаде мозок .. Ај здраво.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. marta.99

marta.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    134

ах бе девојче :x па дечково само те искористил фино лепо за да си се задоволи себе си. и ако те бара пак сигурно знаеш за што ќе те бара нели ? па уште викаш ти ја земал невиноста со сила ?! па значи те силувал у случајов :fubar: . си требала да му кажеш на брат ти уште пред да почнеш нешто со него сигруно ќе ти кажел што како да правиш па негов другар е он го познава подобро него ли ти ... подобро тргни се од него , или па ако веќе сакаш да си со него тогаш тоа си е твое . секое добро !

11. SomeWhere

SomeWhere Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    70
    Типична плавуша,без навреди молам.

12. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    О душичка тааа невиноста ти ја земал ... Е така е кога си ја чуваш на НЕ сигурно место и не си ја заклучуваш со катанец ....

И да, наместо да посветуваш време на некое си недоквакано створење, можеш скапоценото време да си го псоветиш околу Македонскиот Јазик .

13. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.560
    Допаѓања:
    3.194
    Колку години имаш мори девојко?

Со првиот што ќе покаже некое интересирање за вас, одма легнувате, алоооо!
    Сега ќе кажеш - Не, јас на трето видување легнав, не на прво! |(
    Како толку можете да бидете глупи или плитки во тоа мозокот?!
    Зар не можеш да оцениш ниедно машко, мајката? За секс се работело, више не го боли него таквото за тебе ни 5%. Освен кога ќе се загрее пак, па да те бара ко што било.

И дали имал тој сериозни намери?! Да, имал. Имал сериозна намера да те легне. ;)
    Сега откога си ја исполнил, нема никакви намери.

И после машките биле вакви, машките биле онакви, па кога женскиов род е се поглуп и поглуп, нека ве е*аваат кај стигнат. |(

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. m.a.f.i

m.a.f.i Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    180
    ;( ;( Жалосно е кога ќе видиш некои девојки како лесно се предаваат без да размислат за понатаму!!!
    ееееххххх!!! ;( ;(

15. vergie

vergie Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    1
    :!: :sweat: :sweat: :worried:weat никој не ме сака дека сум грда :sweat: :sweat: ич немам срека со машките

16. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.994
  17. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.634
    Ај ве молам. Го претеравте со овие напади.
    Не мора да значи ако пишува на дијалект дека не го знае јазикот.

18. butterfly992

butterfly992 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    22

Девојки јас му пишав да се видиме, и ќе се видиме пред да оди :D

19. srcuskata5

srcuskata5 Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    0
    srcuskata55 напиша:
    Имам еден проблем и се надевам ќе можете да ми помогнете..Дечко ми нема доверба во мене :/ причината за тоа сум јас самата :/ на почетокот на врската не знаев дека ќе го засакам и мислев дека ќе биде само авантура но сум грешела.си пишев на фб со мн другари кои ми се пуштаа на некој начин а мене ми беше интересно и од досада си се зафркавав со нив, си пишев демек овој ден оној ваму таму ќе излеземе( а не дека ке направев нешто со нив ) се додека дечко ми го научи пасс на фб и имаше се прочитано :/ му кажував дека се беше само на зафрканција но не ми веруваше останавме заедно но се променија мн раб..не ме оставаше да се укл на фб демек повторно ке сум правела исто и ги избришав сите со кој пишев, прекинев секаков контакт со нив бидејќи тој ми беше важен..но почна и да ми забранува да изл со другарки и сестрами бидејќи околу нас секогаш имаше др машки и тој бидејќи не ми верува постојано се караме и мисли дека јас ке направам нешто со нив :/ не сака ниедно машко да ми се приближува :/ како да си ја повратам изгубената доверба и да му докажам дека само него го сакам и не сакам да го изгубам ??

покрај сето ова сеа се појави и др проблем праевме муабет со дечко ми и повторно се каравме за истите работи од порано кои ги правев ги наведов погоре незнам од кај му дојде тоа баш вецерва да се расправаме..и сега ми вика досега ти си играше и зафркаваше со мене и јас се нервирав,ти попуштав и се друго..бидејќи ако не правел така сега немало да сме заедно..а веќе 2 години сме во врска.. од сега ке биде како тој што ке кажел и јас сум морала да го слушам ако сум сакала да сум со него..му викам и ти да ми речеш оди обесисе јас треба да се обесам и тој да..му викам како да не не може така..и тој ок ако не ти одговарат слободна си ајде чаоо..и јас му викам не мозам да ти казам сега ке показит времето како ке е дали ке е убо или не така..не сакам да го изгубам многи го сакам ве молам за помош!!

20. ainhoa

ainhoa Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Јас имам сличен проблем со дечкото,ама јас не му направив ништо,едноставно нема доверба у ништо. Кога викнам другарка на кафе он мисли дека викам некое машко,ако не му пусштам сигнали од дома он мисли дека кој знае што правам, он излава секој ден на кафе, а јас кога ке одам он се лути. Овоа ти го кажувам пошто се понаша слично како твојот дечко,а јас лично мислам дека тоа е превише посесивно. Да,ти му даде разлог да се лути, да нема доверба, ама он нема право да ти забрани да излаваш со другарки. Он излава со другари? Јас на мојот дечко превише попуштив, не му направив ништо нити пишев со некој нити било што, а он се лути кога еднаш у неделата ке се видам со мои другарки ( плус,имаме врска на далечина) и сега јас сум таа која се нервира за секоја ситница. Он на мене не ми пушта сигнали дека е дома, а јас му пуштам. Он е пишувал на фб баш исто како ти со тие другари и он ми кажуваше дека се е шала, ма верувај тоа може многу да те повреди. Јас не можам да знам што е мислил во тој момент и постојано се питам дали можеби и за секунда посакал да проба со тие со кои пишувал. Немој тоа да го правиш више, али не можеш да не излаваш со другарки. Нема да ти верува ни ако не излаваш, од искуство ти кажувам. Јас не му ни дадов разлог, а он не ми верува, веруваше ми само првиот месец од кога се фанавме пошто бевме цел месец секој ден по цел ден заедно, а таму кај што он живее немам другарки. Такво понашање на дечкоти е посесивно превише, јас не му правам така на дечкоми а верувај имам мноооогу повише разлози да немам доверба него што има твојот дечко. Збори со него искрено, искрено му кажи се што мислиш, се што осекаш, кажи му колку ти е жал и дека не си сакала да го повредиш и кажи му дека више нема да му правиш такви работи и немој да ги правиш стварно. Ако повторно не сака да верува, ако не ти дава шанса да му покажеш дека ти е стало, тогаш мислам дека и во него е проблемот. Тоа е од мое искуство, не знам колку ти помогнав :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.