Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.653
    Допаѓања:
    79.515
    Што прави?

2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Како не разбираш дека не треба да го оправдуваш. Тој човек не е за тебе. Видел дека си заљубена во него и те манипулирал,тој сега знае како дишеш,кои ти се слаби точки итн.
    Што совет бараш?
    Малку да се цениш ти ова воопшто не би го пишала,не би побарала совет.
    Плачел? Да,плачел тоа му е манипулација дека дома нема на кого да се иживљава,му недостига да те тепа.
    И ти уште со цел памет ќутиш и трпиш,како не го пријави ѓубрево до сега.
    Не ти текна дека таков психопат треба да лежи затвор. Не ти текна,ти многу си го сакала,он бил многу верен.
    Наивна си.

На eliesaab, tinka-mace, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.277
    Допаѓања:
    9.100
    Тебе ти беше жал што плаче, а него зошто не му е жал кога те тепа и ти кога плачеш?
    Добро бе девојчиња каде ви е самопочитта, каде ви е љубовта спрема самите себе, како дозволувате вакво нешто, колку во животот треба да не се почитуваш и цениш самиот за да го дозволиш ова? Јас искрено не разбирам и никогаш нема да го разберам ова, он ме тепа ме помодрува а јас го сакам, како воопшто?

Еве единствено што можам да те советувам е да бегаш што понастрана од него, да ставиш крај дефинитивно на врската, а следно нешто е да почнеш да работиш на сама себе, да си ја вратиш почитта, и самодовербата.
    А имаш пишано и дека си забременила, што е со детето, уште си бремена или?

На Осе, Veta, smooch и 6 други им се допаѓа ова.
  4. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Јас искрено се надевам дека ова е измислено од некоја тинејџерка и дека нема ни 1% вистина.

На Limpan, Ivan4e04, eliesaab и 18 други им се допаѓа ова.
  5. Aries2303

Aries2303 Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2021
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    16
    Ne razbiram zosto nekoj bi izmislil vakvo nesto, jas baram sovet za toa sto navistina mi se sluci tvoe pravo dali ke veruvas ili ne poz

6. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.811
    Допаѓања:
    17.579
    Добро девојче, ама за што поточно бараш совет? Те тепал, вреѓал, малтретирал. Го убил детето од стресови и сега што? Не го ни сакаш пиша, ама бараш совет? За што?

Совет е да одиш во полиција и да го пријавиш за малтретирање кога ќе дојде да се лигави нареден пат.

На Ivan4e04, tina2018, pikabu5 и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Aries2303

Aries2303 Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2021
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    16
    Sakam sovet za dali pravilno postapiv sto si zaminav i se plasam deka ke imam osuduvanja deka mene ke me obvinuvaat kako jas da sum kriva za se

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  8. СуперДевојка

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Еве совет: да го пријавиш во полиција за тепањето, за психичкото малтретирање, за изгубеното бебе, за продавањето дрога (за што и ти си соучесник зашто го криеш), да си се средиш, да побараш стручна помош, да го заборавиш скроз и да почнеш одново со животот.

На butterfly6223, Ivan4e04, RoseRain и 17 други им се допаѓа ова.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Е браво. :clap:
    За гордеење ти е ова. Нема грешка :party:

#смајлиштосекрсти

10. Snowflake97

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.277
    Допаѓања:
    9.100
    И да е трол членкава, верувај дека има милион вакви приказни и реални ситуации, ете на претходната страна пишав за тоа, другарка ми е во скроз идентична ситуација, освен што не е верена веќе кажав.
    Можеби некој што е реално во оваква ситуација ќе прочита па ќе сака да смени нешто и ќе послуша совет од тука.

Можеби е сурово и жално што ќе речам, ама подобро така бидејќи и тоа дете утре ќе било во истата ситуација и само ќе страдало.

На Осе, eliesaab, tinka-mace и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Aries2303

Aries2303 Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2021
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    16
    Fala vi na site za iskrenite soveti

12. Bezimenka90

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.811
    Допаѓања:
    17.579
    Нормално дека правилно си постапила. Зарем се мислиш за тоа?
    Само ако е некој малоумен дебил може да те осуди што си заминала од таква ситуација. Зарем ти е гајле што мислат за тебе малоумни дебили?

На Осе, tinka-mace, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. СуперДевојка

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Знам, но едноставно не сакам да верувам дека до толку ги манипулираат што жртвите вината ја бараат во себе. Психата им ја изместуваат до тој степен што мислат дека се виновни ако го напуштат. Затоа валјда и другарка ти седи со него уште. Сами дури не сфатат жртвите дека ова не е нормална врска и дека мора да ја прекинат и пријават во полиција џабе тие околу нив се трудат.

На Осе, eliesaab, tinka-mace и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Aries2303

Aries2303 Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2021
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    16
    Ne no negovite roditeli mi se javuvaa i me prasuvaa kakva igra igram deka samo sto se verivme go napustiv

15. Bezimenka90

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.811
    Допаѓања:
    17.579
    Смести ги во таа категорија и продолжи си со животот. Не си должна да има даваш објаснување.

16. СуперДевојка

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Па и тие се како него односно тој како нив, затоа така ти прават. Тие така живеат, во стрес, во напнати ситуации, во кризи за дрога, во агресија, можда и татко му ја тепа мајка му. Тие него така го воспитале. Но тоа не е нормално. Тие те најдоа будала да го трпиш и сега сакаат да те изманипулираат до крај. Не попуштај никако. Зарем сакаш и син ти да биде наркоман и тепач на жени? Или ќерка ти да биде тепана? Не се враќај кај него. Спаси се дури си жива. Може наредниот ќотек нема ни да го преживееш.

На Осе, tinka-mace и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  17. Snowflake97

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.277
    Допаѓања:
    9.100
    Најтрагично е што другарка ми е свесна дека не треба да е тоа така ама ете од некоја причина што сама си ја знае не раскинува со него.
    А буквално цело друштво на секаков начин пробавме да ја оттргнеме, на крај кажавме на мајка и, бидејќи жената само знаеше за него а што се дешава со ќерка и не, кога и кажавме ќе умреше мислам. Го пријави она сама, ама ќерка и кога ја викнаа да даде изјава рече мајка ми лаже со сила сака да ме скара со него. (facepalm)

18. Pirot

Pirot Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2021
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    46
    Имам проблем. Ми се допаѓаат само зафатени девојќи и мажени. Пред малку го поставив истото прашање но
    Фемина го избриша. Јас баш би сакал да добијам некој совет.
    Благодарам!

19. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    5.412
    Оди на психолог, најверојатно има некоја причина што го посакуваш забранетото.

На pikabu5, Luminary, noteforself и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    И покрај тоа што си жртва, малку ќе бидам груба. Ме нервираш многу.

Значи, ти му даде 8282838282 шанси на човекот за да те истепа и тоа не ти беше доволно силен доказ дека тој човек не е за тебе? Покрај тоа, според ова што го пишуваш имаш прекрасни родители. И покрај сè не се откажуваат од тебе и ти даваат "ветар у леџа" за да се тргниш од наркоманот. Стварно не знам дали разбираш што си направила. Ти свесно му се враќаш неколку пати, па згора на тоа си дозволила и да забремениш и дете да имаш со него. Ако не тролаш, врати се кај мајка ти и татко ти, заради детето што го носиш и учи од нив како да се биде добар родител.

На Осе, eliesaab, Mantub и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.