Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.189
    Допаѓања:
    1.386
    Два уреди истовремено на еден имаил на фб неможи да бидат активни така да тој ги бриши пораките. Највероватно има друга шо му проверва низ телефон а од мајкаму можи слободно да скрие со кој пиши во моментот. Мајкаму е само мамка со која шо се вади а то шо имал лошо минато то било поминало. Не си губи време со вакви лаги.

На Tea678 и Mikha4 им се допаѓа ова.
  2. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.717
    Допаѓања:
    16.333
    Нема врска ова, може да си уклучен од две места на фб.

На Limpan, ЕденЧлен, winnie7 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    @bicycle Од "кај ги наоѓате вакви" до "не треба да се толерира" има многу километража да се помине, очигледна е разликата. Ама ај.

На Tea678 и AAKG им се допаѓа ова.
  4. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.189
    Допаѓања:
    1.386
    Автомацки ке те одлогира од едниот телефон ако истовремено се работи на профилот пошто самата скрипта го јавува како пробиен профил. Како и да е, добра лага измислил дечкото.

На Tea678 и bicycle им се допаѓа ова.
  5. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.717
    Допаѓања:
    16.333
    Нема врска, можеби ако имаш така направено, ако има некоја опција автоматски да те одлогира кога ќе се логираш на друг уред, јас сум уклучена и од мобилен и од лаптоп на фб истовремено, со сигурност ти гарантирам дека може да си уклучен од повеќе уреди.

На winnie7, ForeverYoung, Stressed Out и 6 други им се допаѓа ова.
  6. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.431
    Добро.

@Guns N` Roses Од лаптоп и мобилен можеш да бидеш вклучена во исто време а од два различни мобилни не можеш, баш сега пробав. :D
    Ме одјави од едниот мобилен.

На ЕденЧлен, cresa-jagoda, Tea678 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    5.365

Зошто мислам дека дечково лаже?

Претпоставувам сте правеле муабет или на Messenger или на Viber, штом тебе ти стига дека тој брише пораки. Во тој случај и кај него стои дека избришал пораки.

Еве се ставам во негова улога и дека ставрно спиел, а друг му го чепкал телефонот. Се будам, отварам порака и гледам "You deleted/removed a message". Во тој момент сфаќам дека некој ми роварел по телефонот/ми хакирал профил. Не настапувам со "Што ти е?" кон девојката, туку од старт и' пишувам "Некој бришел пораки/ми го хакнал профилот/ми чепкал телефон. Што муабети паднаа?" (зошто нели тој некој што избришал пораки можеш свашта да и' изнапише на девојка ми).

А во случај да е вистина тоа што го кажува дека мајка му ги бришела пораките, значи дека 27 годишен маж е навикнат и е во ред со тоа мајка му да му чита разговори, дури и да пишува/брише наместо него, штом така лежерно го прифаќа истото и дури и тебе ти вика као "ништо страшно".

Второто ми е поалармантно.

На KateKane, sweet-cherry, Limpan и 20 други им се допаѓа ова.
  8. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.079
    Допаѓања:
    55.669
    Мене ми е чудно ова дечково да го остава телефонот незаклучен. Толку не сака приватност да има па ја остава мајка му да му бриши пораки, а маж 27 години?
    Ако е ова случајот воопшто не би толерирала, какво сака минато нека има, не сакам никој друг освен тој да ги чита заедничките пораки.
    Инаку на месенџер пораките можат само 10 минути да се бришат после праќање (за од двете страни), на ватсап можело 1 саат според гугл, на вибер и инстаграм во било кое време. А колку што знам на месенџер кажува дека пораката е избришана, на другиве не знам.

На edna_malecka и Tea678 им се допаѓа ова.
  9. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    899
    Допаѓања:
    5.184
    Ми кажа дека имал многу лошо минато и тоа била причината, се секирала мајка му за него, не знам ни јас во што да верувам ни натака ни навака не сум,ми се свиѓаше делот каде што рече јас утре ако се оженам нема да живее жена ми со моите, нити ќе се меша некој, плус сега кога зборуваме рече ќе пази на телефонот тоа било минута во прашање, ќе видам како ќе се однесува понатака, фала на сите

10. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    На инстаграм во било кое време може да се избрише и не се познава дека е бришено.

На Limpan, Angie1432, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.722
    Допаѓања:
    14.555
    Може и на два и три мобилни,јас сум си на мојот и мајка ми на нејзини два мобилни се има логирано на мојот фб.

На bicycle му/ѝ се допаѓа ова.
  12. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.431
    Мене ме одјави, не знам зошто.

На AAKG му/ѝ се допаѓа ова.
  13. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.128
    Допаѓања:
    12.796
    Не е работава да има пин на телефонот. Дури и мајка да му е, не се претура во туѓ телефон. Си игра овој мајтап, џабе се филозофира.

На Summerbaby, tinka-mace, ElenaOfRivendell и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    Не.
    Под автомаЦизам може на 2 уреди и повеќе ист профил да е отворен.

На Summerbaby и AAKG им се допаѓа ова.
  15. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    А зошто мајка му бришела пораките? Тоа не сфатив.

На tinka-mace, Tea678, AgentGinger и 2 други им се допаѓа ова.
  16. AgentGinger

AgentGinger Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2020
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    1.583
    Мене ситуацијава ми се измеша и ми стана посложена од морзеова азбука.

На noteforself, busybee, tinka-mace и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    899
    Допаѓања:
    5.184
    Оффф луѓе не знам, тек мене се ми е испомешано, не знам што да мислам, бришела демек не знаела да се снајде на телефон, нема везе ќе пробам јас да го дефинирам човеков што мати, комплициран случај.

18. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Па кога не знае да се снајде во телефон шо к*р бара да чепка???
    Како воопшто чепкала ако не знаела да се снајде? Зошто се смешкала кога ѝ рекол?
    Шо не избришала друго нешто туку баш твоите пораки?
    Мајка ми на нејзиниот телефон чепка колку што сум и покажала пошо не знае повеќе, а мојов не се осудува ни на од полнач да го извади, за татко ми да не зборувам.
    Сите понекогаш сме биле во “лошо” друштво кое за родителите изгледало така, а може и навистина било но не сме сфаќале, но еве сме пораснале и ако сме сега океј личности, здрави прави, нема шо мајка татко да ни чепка во телефон, да проверува со кој се дружиме и уште да го брише прочитаното.
    И не, нема да биде поинаку кога ќе се жени. Еднаш под мамина сукња, засекогаш под мамина сукња. Не ѝ пререкол за ова, нема за ништо да ѝ пререче.
    Но, мислам дека дешавкава има друга позадина, а ова е само изговор и лага.

На Alisa22, "Zoki", noteforself и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.477
    Не можела да се снајде со телефонот? Really? Епа тогаш сфаќам една порака да биде избришана, не повеќе. И која била причината што му го користила телефонот? Мајка му нема телефон?

Плус, алармантно е мајка му да му чепка по телефонот на 27 години (што мислам дека не е вистина и дека те лаже). Мош имам вклучено порничи, побогу.|(

И не познавам човек, што нема лозинка или шема на телефонот. Доколку мајка му чепкала по телефонот претходно, треба дечко ти да е свесен дека треба да си стави лозинка.

И мене ми е глупо да бришеш пораки, тоа нема да го избрише она што си го кажал/пишал. Нешто како пу, пу, не се важи.

На Mencia, "Zoki", noteforself и 3 други им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.258
    Какво лошо минато?
    За да стаса до проверување на телефонот од мајка му, сигурно било нешто многу битно и драматично.

Прашај го да ти појасни.

Ова го пишувам од улога на мајка:
    Ако бил зависник, или дел од некоја криминална група, или друго нешто што е живото-загрозувачко, не е чудно мајка му да му проверува што прави, со кого и каде.
    Не дај Боже, да има некој таков проблем дете твое, ќе му проверуваш се'.
    И ќе му ги мирисаш алиштата, и ќе го испрашуваш, и ќе му чепкаш по фиоки, и ќе му проверуваш социјални мрежи, и се'.
    Нема off limits кога е здравје и безбедност во прашање.

Е сега, од друга страна, ти како негова партнерка, треба да знаеш за тоа и ако можеш да го прифатиш тој дел од неговиот живот, супер, ама ако не можеш, треба да си се тргниш со време.

Инсиситирај да ти каже.

Последна измена: 22 февруари 2021
    На "Zoki", cresa-jagoda и Summerbaby им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.