Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342

Затоа и си прашав, зашто денес омладината има многу подруго сваќање од моето на времето кога немаше ФБ.

Убаво вика Моира стави си ,,ин рилејшншип,, на ФБ па ќе видиш како ќе реагира.
    Искрено те бафта и бега од обврски. Користи само изговори дека бил горен од бившата итн. итн. па ти не си бивша, туку сегашна. Ако ти значи многу биди истрајна и кажи му дека сакаш врска а не да му бидеш мувачица :geek:

2. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Арно ти кажаа Славица и Миора, стави се во врска на фб и види ја неговата реакција, или кажи му отворено дека сакаш да му бидеш девојка а не мувачица, ако фати да преговара, ама ова, ама она, Клоцата во г*з и најди си друг :)

На Moira и slavica999 им се допаѓа ова.
  3. Stela17

Stela17 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    Ви благодарам на сите за што ми кажавте ваше мислење искрено и јас така планирав да направам...па изгледа ке биде во скоро време па ке ви кажам како поминав..:*

4. m.a.f.i

m.a.f.i Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    180
    изговор е!!!
    заљубениот не се плаши од ништо,едноставно ужива!

5. IvanaOneD

IvanaOneD Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    21
    Какви озборувања кај може врска без фаќање,хехе,не мора секс али тоа не е ништо страшно,нема за што да зборат луѓето,нема никој право,вие и она сте у врска..

6. sweet.star

sweet.star Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    47
    Мислам дека се заљубив во еден. :tmi: Ама проблемот е тоа што физички не ми се допаѓа,многу ми е одбивен и несакам да го погледнам,а не пак да го допрам,ама мислам дека го сакам.Толку сум среќна кога разговарам со него,кога ке се смее,ми се допагаа неговата искреност,разбраност :D .....Зашто неможам без него? Што се случува со мене? Што не е во ред со мене? :?: :?: :tmi:

7. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Како може да си заљубена, а да ти е одбивно и да го допреш? :?: Можеби само ти се допаѓа неговото внимание. Не е пресуден физичкиот изглед за да се заљубиш, баш е подобро што си го засакала неговото однесување и карактер, меѓутоа од друга страна и чудно ми е да ти е толку одбивен :?:

8. sweet.star

sweet.star Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    47
    Јас посакувам да го допрам,бакнам,имам мнопгу фантазии и сонови со него,ама ете неможам..... :^) :^)

9. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Можеби ти е срам? :wasntme: Опушти се малку, омекни, ова се симптоми на љубов, се е во ред со тебе :lol:
    Ако не можеш, остави го него нека го направи првиот чекор, дај му знаци дека ти се допаѓа, па ќе се опуштиш малку по малку :)

10. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926
    Понекогаш викаме дека надворешниот изглед не е битен пошто е минлив, внатрешниот изглед е тој кој што задржува токму тоа тебе ти е случило, не чуствуваш дека физички те привлекува но токму како што пиша тоа што можи да те ислуша да ти насмее е она што ретко од нас машките го можеме и можеби тоа започнало да те привлекува, неговата добрина и насмевка, а со тебе е се во ред на секого му се случува тоа и на нас машките ни се случува да се заљубиме во добрината на некоја без посебно физички да не привлекува, а совет искрено навистина е тешко да се даде совет само ти самата знаеш како да постапиш, пошто нас машките потешко ни оди да ја разбереме женската глава во некои случаеви :D

На mimi23 и sweet.star им се допаѓа ова.
  11. pretty-girl6

pretty-girl6 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    129
    Често пати велиме дека надворешниот изглед е важен, но изгледа ти се пример за спротивното :) Ти си вљубена :D

12. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Убавината е пролазна, гледај го човек по карактер, по однесување, ако тебе ти се допаѓа неговото однесување, ако ти е убаво во негово друштво, тогаш опушти се и уживај ;)

13. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485

Не е заљубена да не се лажеме,мислам дека само пати од недостаток од внимание.Преку таа х личност на некој начин го добива тоа.Но сепак они не се познаваат лично и нивната комуникација е чудна за да може да се каже дека има заљубување.Колку и да негираме физичката привлечност е онаа што 1ва ја игра улогата а и самата девојка тоа го потврдува (Ама проблемот е тоа што физички не ми се допаѓа,многу ми е одбивен и несакам да го погледнам,а не пак да го допрам,..),Внимавај до каде одиш со своите фантазии,контролирај што зборуваш флертувај но немој да играш наивно не секогаш работите стојат како што изгледаат .А и :!: или проценија ситуацијата убаво и провери дали те оценува како пријателка или како можност за девојка-итн итн .Не се лажи себеси а ни него може мн погрешно да ги насочи работите и да се искомплицира ситуацијата .Кога пиша дека
    внимавај !

На Ella.313 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mimi23

mimi23 Активен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    opusti se i uzivaj ne ja propustaj sansata da se pocuvstvuvas ubavo samo zaradi izgledot covekot se gleda po karakter toa e vazno

15. Refused

Refused Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    32
    Феминки :) епа вака.Со дечко ми сме во врска околу година.Ми има спомнато и порано, ама сега е озбилен да се земеме и детенце да имаме.Јас не сакам,мислам сакам ама не сега уште не сум спремна,иако сум постара од него речиси 5 год.Ми е страв да не ме смени со помлада и ми е страв кога ке дојде време да се појават брчките па да не сумму привлечна.Тој го знае тоа и ме разуверува дека нема тоа да се случи но не можам да се опуштам.Дали имате искуство со нешто вакво? :*

16. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Значи имам 18 години досега сум се мувала со 7-8 но ништо официјално
    значи сакам да кажам дека врска сум немала никогаш..
    а со последниот што се гледав околу 4-5 месеци остави навистина траги да не можам баш да го заборавам го сметав за совршенство
    Сношти добив покана за во врска со момче со кое се гледаме 2 недели
    а пред тоа пишување слушање на мобилен предлогот беше во вид на изненадување по повод мојот роденден навистина ме фати во тесно не можев да речам НЕ па реков ДА
    предобар е се гледа дека е заинтересиран и сите го забележаја тоа колку е пресреќен што прифатив
    работата е во тоа што јас не сум толку среќна
    не сум заљубена во него само мие пријатно во негово друштво
    се чуствувам некако чудно јас дечко ? wtf
    нз како ке изгледам утре нз како ке се понашам колку ке имам мезење од страна на околината
    од страна на родителите брат ми веќе дозна досега ме зафркаваше вечер треба да и раскажувам на мајками
    а се думам како ке реагира таткоми
    уфф во каша сум !

17. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Па убаво е како за промена да видиш како е со дечко,сепак не е исто со мување.Е сеа ти треба да одлучиш сама дали сакаш да ти биде тој дечко или не.Мој совет е да не се брзаш ако не ти се допаѓа баш тој.Затоа што секогаш ќе има некој нареден.Подобро е да имаш некои чуства за него,да бидеш заљубена,отколку се тоа да ти биде некоја обврска. Можеби ако помине малку време,ќе го запознаеш поубаво и ќе почнеш да чуствуваш нешто за него.Убаво е што е внимателен и заинтересиран за тебе,ама ако од твоја страна нема никаква реакција,тогаш мислам дека е глупо да се фатиш со него па после тоа да чекаш да ти се засвиѓа или да го засакаш. :)
    Ти посакувам среќа.

На anichka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    тоа што треба да се случи ќе се случи,ако ви е толку сериозна врската за све треба да разговарате отворено,за твоите стравови за твоето размислување нормално ако си имаш некој комплекси дека си постара од дечкото тоа е до тебе не до него но за мене годините не претставуваат проблем за тие што вистински сакаат да се заедно и тоа не е клучот на среќата нормално затоа разговарај пофторно и мн.отворено еден ден сите ќе остареме и ќе имаме брчки на лицето па и твојот дечко мислам дека со глупави мисли се преоптоваруваш,не сте разлика во години 10 15 или повеќе години...

19. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Дечки вака..
    Се мислев долго време дали да пишам и ете ме. Со дечко ми идеме кратко време, и тој одма се заљуби во мене, не сваќам како но ете, за многу брзо време ми кажа дека ме сака дека не може без мене.. и не е дете, многу постар е од мене, но ете заљубен е.
    проблемот не е тоа, проблемот е неговата љубомора, тој е многу добар, паметен навистина.. Јас сум личност што одржувам контакт со многу луѓе, постојано сум во движење, знае и он дека запознавам многу луѓе, едноставно таква ми е професијата..

и предходно ми има кажано дека му смета мојот бивши дечко. Фактички јас со тој бившиот идев пред 2 години но останавме во многу добар контакт, имаме взаемна почит и секогаш кога ке се видиме ка застанеме ке се поздравиме, ке си напраиме муабет.. иако послем нашето и он имаше друга и јас друг..
    Минатиот пат ми префрли на тоа како бившиот ме гушнал |( и јас реков ок, нема проблем.. и таа вечер ко на резерви бев, моето друштво не ме препознаваа, ко да бев на штрек да не направам нешто погрешно..
    вчера кога бевме излезени, еве го мојот бивши, се поздравивме и демек што правиш како си? и овој дојде дечко ми и го фати за грло и му рече да не ме допрел уште еднаш..
    Многу ми падна тешко јас си заминав и не сакав да го видам, дојде на маса јас му реков да си отиде и да ме остави.. Мене таму сите ме знаат, и големо стана, и никогаш не сум се довела во ситуација некој да тепа некого за мене..
    И сега ете денес, ме бара ми пишува, само еднаш му се јавив и му реков дека треба да разговараме..
    Не сум сигурна дали сакам да бидам со таков насилен човек? претеризам.. откри страна што не сум ја знаела..
    И ете утре ке треба да разговараме, не знам што да правам, знам дека ме сака, и тоа премногу ме сака но мене се ми дојде едноставно пребрзо.. Да го оставам? не знам како, не знам дали имам срце, ке се срушам ако видам дека и он се руши заради мене :(
    Не знам што да правам? не сакам да бидам под штрек. мене ми треба некој човек што пред него нема да се претварам, некој што ке ме знае, некој што нема да ми прави такви сцени, и нема да ме срамоти..
    Ке ве замолам доколку имате некој совет да ми дадете, навистина ми е потребно :(

20. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.824
    ^ Иако крајната одлука е твоја, ти делумно и си одговори сама на своето прашање: не сакаш да бидеш пред него нешто што не си, не сакаш да бидеш во врска со таков насилен човек. Самата си свесна дека е голема веројатноста таа негова насилност да се развива со тек на време, да се шири, и во еден миг да ги премине границите. Сакаш да дозволиш да се случи такво нешто? Верувам дека не сакаш. Единствен начин тоа да не се случи е тој да се промени, што сите знаеме дека е мноооогу тешко. Другата алтернатива е да ставиш крај на врската. Пак ќе речам, твое е да размислиш и јасно ми е дека воопшто не е лесно да донесеш одлука, но запрашај се дали е во ред да ја туркаш таа врска само затоа што тој бил заљубен во тебе. Понекогаш љубовта не е доволна.
    Ти стравуваш дека дечко ти (можеби иден сопруг) ќе те остави за помлада и нема да му бидеш привлечна, истиот тој има нешто повеќе од 20 години.... мислам дека ЕПТЕН не сте подготвени да стапите во брак и да гледате деца.

На WomanInRed му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.