Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lilybeth

lilybeth Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    14
    Имав слична ситуација ,која за жал не заврши среќно . Не знам какви намери имаш со дечкото и дали би влегла во врска , јас со овој не сакав ниту мување ама со нешто тотално ме освои и ги имав истите симптоми , бев пресрекна на било каков контакт , бев не знам изгубена од среќа , ми велеше дека година дена не бил со девојче , зашто имал некои компликации во животот , не сакав до пред него да слушнам за врска и он за две недели успеа и тоа да ме натера да го сакам и за многу брзо падна и првиот секс ... мислам дека кога работите на брзина се случуваат по извесен период исчезнува магијата Ч) мислам бевме во врска некаде пола година на почетокот се изгледаше одлично , во се се сложувавме , но со тек на време се прерасна во нервоза за на крајот да ми каже дека не може да е со мене зашто многу сум го правела нервозен , ја сум крива за се итд... Поентата ми беше да ти кажам да си сметаш на се па и на тоа дека ке бидеш повредена , а до тогаш уживај зошто нема нешто поубаво од тоа да си среќно заљубен :)

На n.a.t.y му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Работите се веќе излезени на виделина само што ти несакаш да си признаеш за жал ако го прави ова на фб кој знае што прави др.позади твојот грб.Ти уште веруваш на крокодилските машки солзи? :) па сите тоа го прават бе девојки проблемот е зошто го прави тој тоа воопшто кога е со некој во врска зошто ја бара бившата?можеш да живееш со овие мисли да бидеш покрај него знаејќи го ова?ако можеш секоја чест за тебе тој ако има наумено да ја побара ќе најде начин и ќе ја побара не мора преку фб а ти ќе го чекаш тој момент и све да испадне на виделина за што тиа да бидеш и понижена и скршена благодарение на него ај размисли 2 пати,кога не вреди некој не вреди мора да признаеме така?е сега ако бившата не сака да се види со него и му ги мане клоците тоа е друга работа,тој плачел а ти едноставно му си простила затоа тој и понатаму ќе го прави тоа,да го маниш на игнор да не креваш тел да се бори за тебе вистински да свати дека згрешил и му значиш е тоа го рачунам за нешто а простување одма НЕ голема грешка правиш :x (не сакам да сум груба само да те предупредам знам секакви гадови и другари што сум се дружела знам како размислуваат и што ќе направат)

На WildCherry и eli25 им се допаѓа ова.
  3. Bananka

Bananka Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    2
    zosto koga ke mi kaze decko mi deka denot ne mu e kako sto treba..deka se custvuva loso..macno mu e..
    istoto go custvuvam i jas??
    sinoke koa bevme zaedno mi kaza deka mu e macno i eve celo vreme i mene mi se slucuva istoto..
    a koga e on sreken i jas sum
    dali e toa od premnogu ljubov kon nego ili nesto drugo?? ve molam da odgovor :*
    [mod-kirilica:2vrcqmmp][/mod-kirilica:2vrcqmmp]

4. Crinkle

Crinkle Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    9
    Можеби зошто тој период имавме доста проблеми, но сепак тоа не е причина да и пишува на таа нели? Ја сум уште лута за све што се деси, он сакаше да му дадам шанса да си ја поврати довербата иако све беше завршено за мене веќе. Му дадов шанса пошо како што реков реагираше многу лошо и според мене он е секогаш женче во нашата врска и се бори повеќе од мене за да успееме. А тоа со машките крокодилски солзи, не знам не сум имала многу сериозни врски за да имам искуство.. кажете вие. Јас обично им верувам на луѓето, понекогаш многу повеќе отколку што треба!

5. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Вака...твојава ситуација е баш комплицирана.Од една страна сум ЗА тоа да му дадеш шанса на дечкото,не заради него,туку заради тебе,да го заборавиш побрзо бившиот и да ти биде полесно.Ама од друга страна безвезе е да идеш со некого,а да не чувствуваш ништо за него.
    Најубаво размисли си сама за ова и одлучи што ќе правиш.Сепак можеби е поубаво да му дадеш шанса на дечково,со цел да си помогнеш самата на себе.Се надевам дека ќе се сменат работите на подобро.
    Ти посакувам среќа :)

На BlackMarket му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ani.cka

Ani.cka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2012
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    26

Јас би те советувала да не влегуваш во врска веднаш, може убаво да разговараш со дечкото (сепак искреноста повеќе се цени) и да му предложиш да продолжите да се гледате како до сега, уште некој период и така ти ке го запознаваш повеќе а така и тој тебе, и ке имаш повеке шанса да почнеш да чувствуваш нешто за него, ке си дадеш повеке време себе си, па ако треба да биде нешто ке си дојде само по себе.
    Па ја чекаме твојата одлука :!: Поздрав ;)

На BlackMarket му/ѝ се допаѓа ова.
  7. midnight.angel

midnight.angel Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво форумџики и можеби и форумџии :) Не сум сигурна колку е соодветна темава, не најдов друга посоодветна. Ако има некоја (или некој) од вас време за совет, нека ми пише лп. Фала :)

8. Minareli

Minareli Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    19
    Pa vaka,da vi ja raskazam prvo situacijata. Raskinavme pred nekade godina,t.e. Jas mu raskinav posto mi se zdosadi,ama mu kazav deka bozem se primetuvalo deka sak druga i takvi stvari,toa sea i ne e najbitnoto.pred nekoe vreme se zapoznav so drugar mu.koga se zapoznavme mi rece ke mu se javam i ja mislev se zaebava i mu zborev namerno kao ajde be javi se i takvi stvari.i sea sakam da mu pobaram broj od drugarmu,ama neznam dalu ke bides glupo posto nemame zboreno otkako raskinavme. pomos?

9. Addicted

Addicted Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    65
    Ќе биде многу глупо :!:

10. yanartgoth

yanartgoth Активен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    5
    Живеам во Софија точно еден месец.Уште од секогаш по карактер сум многу повлечена и на сите им ќутам.Тука учам и сега е ок.
    Додека бев во Скопје имав еден дечко што многу сакаше да се вратам во мк.Веќе беше касно а и не сакав да се вратам..Кога почнав со учење а и пред тоа тој ме избегнуваше, цело време сам излегуваше..Викендов бев дома и тој ми се јави и ми рече кај сум кажав и вика треба да ти е срам што постоиш, во 2001 гинеа а ти сега се пресели..Почна да ми вика курво срам ми е што идев со тебе, грда, гревка,гнасна, никој не те сака, сега си во депресии јас сум со екипа ти се смееме, како те ругав цело време, е беше смислено..Вика ќе те снајде одмазда ќе видиш каква..Што да правам како да му вратам? Психички ме замара многу..Како да му се одмаздам? Рече е направел да неможам да дојдам во мк..
    Што да правам со овој? Сакам да му се одмаздам преку глава ми е од вакви..

11. Bianka

Bianka Активен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    18

12. yanartgoth

yanartgoth Активен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    5
    Иако не е убаво да мислиш лошо се надевам барем дека ќе свати..
    Преку глава ми е од луѓе што само навредуваат, исмејуваат и не се гледаат самите!

13. nikolina95

nikolina95 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ми треба идеа за романтично изненадување за неговиот роденден...Helpp..! :D

14. Crinkle

Crinkle Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    9
    Еден збор - КАРМА. Остави да работи, треба малку време и ќе мислиш дека ништо не се менува. Али работите ќе си легнат на свое и нема да има потреба да му враќаш! ;)

Игнорирај такви глупости и живеј си го животот!

15. tina-63

tina-63 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    1.694
    Toa e podolog vremensi period i mislam deka treba da pravis kako ti osekas.Ako ti prija dopiranje i neznosti kazimu do kaj mu e granicata,ako insistira na seks ti si taa koja odlucuva i treba jasno da mu kazes sto ti mislis.Pozdravce :) :) :)
    [mod-kirilica:97kt268u][/mod-kirilica:97kt268u]

16. klinkata

klinkata Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    88
    Се беше супер се додека не почна да ме игнорира... на фб не ми врќаше,не ми се јавуваше и одеднаш на аскот гледам дека пишал дека се има мувано со 5 а јас му бев четврта! После неколку саати гледам му честитаат на ѕид врска..полно беше со статуси "со среќа и долго да си одите"... Во таа нервоза го избришав од фб а сега се каам... од една страна добро е што го делитнав зашто нема да се нервирам на неговата нова љубов ама од др страна ова е многу лошо... Да го аднам пак или покрај тоа што ми направи сепак е подобро што вака направив??

17. LoveTrance

LoveTrance Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ми треба совет!! Се гледам со едно дете, со него се гледам веќе 2 години, (како да се 2/3 месеци), го сакам, можеби и по толку време осеќам само страст, желба, но осеќам и љубов, како да не осеќам тој ми беше првиот..имам 19 години..толку години си ја чував својата чест, и му ја предадов него, му ја предадов и покрај тоа што знаев дека нема да имаме врска...Ете така почнавме и тука стигнавме 2 години без врска, едноставно врска без обврска. Убава сум, имам тело како манекенка, став како дама, не сум имала многу дечковци, и со тие што сум била сум раскинала поради (онаа работа), едно време ми дојде преку глава девојки, решив да прам муабет.. и му реков дека не можам повеќе да бидам со него, дека не сакам да имам ваков однос, дека сакам врска како што имаат сите нормални..И знаете што ми одговори? **** Јас и ти не можеме да бидеме заедно, не си мој тип, ти си паметна,убава 100 души тебе ти се пуштаат јас така не можам..(овај муабет беше пред 1 год) И само го прашав како не си одговаравме јас и ти цела година... и само ми рече неможиш да ме разбериш. Тука заврши муабетот, и одлучивме да бидеме само другари?можно ли е ? секако дека не е!! Сум имала моменти што никогаш нема да ги заборавам со него..и само со него, секогаш ми велеше јас тебе за жена ке те земам... и секогаш кога ке се скаравме и немаше да прајме ете можеби 1 месец муабет, и покрај тоа ми викаше не заборавај дека ке те земам за жена!! Ме однесе дома кај него пред неговите, јас дома го имам донесено пред моите..Ме претстави како девојка, му кажа дека ке ме земит за жена пред нив... Како да ви кажам, скарајсе, смирисе... 100 пати го имаме одлучено двајцата само она ке бидиме од сега па натаму другари.... и секогаш кога ке се видевме го почнувавме пак истото. и пак и пак ке се побаравме и ке се видевме, како да не можевме ни јас ни тој без мене.. Ми имат речено дека не сакат да имат сериозна врска ... но дека ова нашево е поинаку од што изгледат!! Едноставно односов наш е, јас правам што сакам исто и ти... но пак сме заедно на некој чуден начин како да не можиме еден без друг. Што мислите девојки... мислам дека е крајно време да ставам некоја точка на сето ова... мислам дека не можам да издржам повеќе вака, да знам дека е денес со мене, а утре да си немам врска со која е и што прави... не сакам да му бидам како играчка, како пион, секогаш кога ке сакат тој да се видиме, или кога ке сакам јас, Јас сакам да имам нормална врска... Но ко ке му напрам него ваков муабет, знам дека нема да биде ништо позитивно, ќе речи што ни фали вака? или како јас не сум за сериозна врска? а преубаво ми е со него, само знам дека ако денес е со мене и по некој период фати озбилна врска ке бидам многу повредена...преубаво ми е со него...ама мислам дека не се можи вака.Што мислите? да ставам ли крај веке покрај овие 2 години конечно ако не сака врска да нема повеќе ништо... или едноставно да продолжам како што е вака,можеби ке стигиме до некаде, до нешто? знам дека ме сака, знам дека чуствува нешто спрема мене...и покрај сите препреки и покрај све секогаш ме бараше...секогаш сме заедно... не е можно да не чуствува ништо толку долг период, сепак е машко и не би се замарал со мене, но како да му е страв да биде во врска... како да му е страв дека можеби мн ке го замарам, ке го контролирам и све си мислам дека поради тоа не сакат врска...а не сакат да е и без мене..во тоа сум сигурна.. Што мислите ?

18. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.523
    Допаѓања:
    4.074
    Ај батали го и не се замарај убаво си направила што си го делитнала постојат и други машки не се секирај :)

На klinkata му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Ич да не се замараш,не е ни прв ни последен.Остај го сам да те побара,затоа што ако го аднеш ти,мислам дека ќе почне многу да се занесува. :)

На klinkata му/ѝ се допаѓа ова.
  20. sakamte

sakamte Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    15
    ако не сака озбилна врска тогас немаш др избор освен да го оставиш :( знам дека е тешко но замисли си колку ке ти биде потешко ако утре си фати женска и тебе те остави :( :( и не верувај многу на зборовите дека ке те земал за жена и слични глупости ако тој сака навистина да биде со тебе нема да му биде пречка тоа што сите ти се пуштаат и сл.туку ке му биде забоволство што има таква убава женска :) можеби нешто др е проблемот што тој несака да биде со тебе во врска.и ти си направила голема грешка што си му дала се без обврски и тој е сегата навикнат и знае дека иако не си му ништо пак ке бидеш со него кога и да посака.затоа ти мора да му покажеш дека така не оди веке :( ВЕРУВАЈ МИ кога машко сака тој ке направи се за да те задржи .затоа ти стави го на тест и ке видиш дали те заслужува или не :^)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.